LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚαιρόςΔημοσίευση: 24 Ιουνίου 2019 16:19

Ο καιρός για τους αγρότες

Το καλοκαίρι προσπαθεί να «εγκατασταθεί», αλλά οι μπόρες δεν το αφήνουν. Οδηγίες προς τους καλλιεργητές.

Ο καιρός για τους αγρότες

Παρόλες τις προσπάθειες του καλοκαιριού για καθολική εγκατάσταση, δεν φαίνεται να τα καταφέρνει, αφού οι συννεφιές με τις βροχές και τις μπόρες επιμένουν πεισματικά και τις επόμενες ημέρες, αναγκάζοντάς σας σε συνέχεια των κοστοβόρων για σάς και βλαβερών για όλους ψεκασμών.

Πιο αναλυτικά για αύριο Τρίτη περιμένουμε στα κεντρικά και βόρεια εκτός από την Θράκη, άστατο καιρό με παροδικές νεφώσεις και τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριο ουρανό, αλλά το  μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα συννεφιάσει με τοπικές βροχές και στα βουνά σποραδικές καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 17  έως 33 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά από 18 έως 38 και στα νησιά από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5, στο Ιόνιο 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Ο καιρός την Τρίτη σε 20 αγροτικές περιοχές

Καιρός για Αγρότες - κάρτα - 25/6/2019

Οδηγίες για τους αγρότες

Σύμφωνα με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Καβάλας, η πτήση της ευδεμίδας ξεκίνησε με μικρό αριθμό στις όψιμες και αυξανόμενο αριθμό στις πρώιμες/μεσοπρώιμες περιοχές με αμπελώνες. Λόγω της ιδιαίτερης γεωμορφολογίας των περιοχών αμπελοκαλλιέργειας η έναρξη πτήσεων της δεύτερης γενιάς δεν είναι ταυτόχρονη σε όλες τις περιοχές και μπορεί να υπάρξει χρονική υστέρηση στις όψιμες περιοχές έως και 6 ημερών.

Οι ζημιές που προκαλούνται από αυτή τη γενιά είναι σημαντικές όταν οι πληθυσμοί είναι αυξημένοι, ιδίως στα επιτραπέζια σταφύλια. Εάν χρησιμοποιηθούν ωοκτόνα, οι εφαρμογές πρέπει να γίνουν άμεσα το χρονικό διάστημα 24-25 Ιουνίου στις όψιμες περιοχές. Στην περίπτωση εφαρμογής προνυμφοκτόνων φυτοπροστατευτικών προϊόντων οι ψεκασμοί να γίνουν αντίστοιχα 6 ημέρες αργότερα. Οι ψεκασμοί πρέπει να είναι επιμελημένοι με καλή διαβροχή των ραγών που βρίσκονται στο στάδιο της ταχείας ανάπτυξης.

Επανάληψη των επεμβάσεων θα γίνει σύμφωνα με τις οδηγίες των φυτοπροστατευτικών προϊόντων που θα χρησιμοποιηθούν, την ένταση προσβολής του αμπελώνα και την κατεύθυνση της παραγωγής (επιτραπέζιο, οινοποιήσιμο).
Ακόμη οι καλλιεργητές θα πρέπει να ελέγχουν τα πρέμνα τους για την παρουσία αυγών, ιδιαίτερα στην περίπτωση όπου βρίσκονται μακριά από το δίκτυο παγίδων και θα πρέπει να γίνει επέμβαση όταν βρεθούν αυγά ή προνύμφες στο 3-5% των βοτρύων.

Επιπλέον, θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη προηγούμενα έτη όπου ίσως το μικροκλίμα της περιοχής τους να μην ευνοούσε την ανάπτυξη υψηλών πληθυσμών του εντόμου οπότε δεν απαιτούσε επαναληπτικούς ψεκασμούς.

Επίσης, όταν χρησιμοποιούνται εντομοκτόνα επαφής να λαμβάνονται υπόψη οι καιρικές προγνώσεις, ώστε όταν αναμένονται βροχοπτώσεις να μη γίνονται άκαιροι ψεκασμοί καθώς τα εντομοκτόνα επαφής ξεπλένονται.

Σε κάθε περίπτωση, για την ασφαλή διάγνωση, τον προγραμματισμό και την επιλογή του κατάλληλου σκευάσματος, θα πρέπει να ακολουθούνται πάντα οι συμβουλές των τοπικών Γεωπόνων.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Τάσο Αρνιακό



Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΔολοφονία Γιώργου Λυγγερίδη: Στον εισαγγελέα οι 67 συλληφθέντες (εικόνες)Σήμερα 08:49 | Ειδήσεις

Οι 67 συλληφθέντες οι οποίοι σχετίζονται με την δολοφονία του άτυχου αστυνομικού στου Ρέντη πήραν το δρόμο προς τον Εισαγγελέα. 

Μαρινάκης: Με συμβολισμούς η υποψηφιότητα ΜπελέρηΣήμερα 09:09 | Ειδήσεις

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε στον ΑΝΤ1 για τις ευρωεκλογές, την υποψηφιότητα Μπελέρη, τις συλλήψεις για τη δολοφονία Λυγγερίδη και την ακρίβεια.

Φωτιά στη Σούδα κοντά στον Ναύσταθμο - Μήνυμα 112 στους κατοίκους (εικόνες)Σήμερα 09:23 | Τοπικά Νέα

Δόθηκε εντολή να εκκενωθεί πλήρως ο οικισμός, ενώ ασθενοφόρα μεταφέρουν ασθενείς στο Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης.

Μαλαισία: φονική σύγκρουση στρατιωτικών ελικοπτέρων (βίντεο)Σήμερα 08:21 | Ειδήσεις

Τραγωδία στη Μαλαισία με δύο στρατιωτικά ελικόπτερα. Συγκλονιστικά στιγμιότυπα από τη σύγκρουση στον αέρα. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΕΛΑΣ: δεκάδες συλλήψεις σε στοχευμένες δράσεις για την εξάλειψη της παραβατικότητας11:09“Το Πρωινό” - Κασσελάκης: Καλά έκανα και διέγραψα τον Παπανώτα (βίντεο)10:56Ονδούρα: Τεράστια ποσότητα κοκαΐνης βρέθηκε σε...βάρκες10:43Θεσσαλονίκη: Ληστές ATM αφέθηκαν ελεύθεροι λόγω αναρμοδιότητας δικαστηρίου10:29Σωφρονιστικός συμμετείχε σε κύκλωμα που διακινούσε κινητά και ναρκωτικά σε φυλακή (εικόνες)10:16Χριστοφιλοπούλου για Μπελέρη: όσα λένε τα ακούω βερεσέ (βίντεο)10:02Γάζα: Μωρό γεννήθηκε με καισαρική από νεκρή μητέρα (εικόνες)09:49Φωτιά στη Σούδα κοντά στον Ναύσταθμο - Μήνυμα 112 στους κατοίκους (εικόνες)09:35Μαρινάκης: Με συμβολισμούς η υποψηφιότητα Μπελέρη09:24Δολοφονία Γιώργου Λυγγερίδη: Στον εισαγγελέα οι 67 συλληφθέντες (εικόνες)09:11ΗΠΑ για επίσκεψη Ερντογάν: Ρωτήστε την Άγκυρα αν υπάρχει αλλαγή σχεδίων08:58Χαλκιδική: Καρέ - καρέ η επίθεση με φτυάρι στον δημοτικό υπάλληλο (βίντεο) 08:44Μαλαισία: φονική σύγκρουση στρατιωτικών ελικοπτέρων (βίντεο)08:30“The 2Night Show” - Χάρης Βεραμόν: οι εξαφανίσεις που συγκλόνισαν το πανελλήνιο (βίντεο)08:17Θεσσαλονίκη - Καραμπόλα: Στρατιωτικό λεωφορείο και απορριμματοφόρο συγκρούστηκαν με 3 ΙΧ08:04Δολοφόνοι Λυγγερίδη: Τα καταφέραμε, έχουμε νεκρό αστυνομικό07:51Οι “illuminati” των ευρωψηφοδελτίων07:39“The 2Night Show” - Γιαννουδάκη: η “Αρχοντούλα” από τις “Ψυχοκόρες” και η βεντέτα (βίντεο)07:26Σητεία: Η “μαύρη χήρα” του καρδιολόγου καλείται να φύγει από την Κρήτη07:13Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επέβλεψε άσκηση “πυρηνικής αντεπίθεσης”07:01
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο