LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 24 Ιουνίου 2019 14:01

Δίκη Χρυσής Αυγής: Η εκδρομή στη Νέδα, η σημαία των SS και ο... Μελιγαλάς

Αθλοπαιδίες, ιδεολογικές συζητήσεις και... αρχαιοελληνικές τελετές περιελάμβαναν οι δραστηριότητες του Καζαντζόγλου στην Χρυσή Αυγή.

Δίκη - Χρυσή Αυγή

Εκδρομές, διανομές τροφίμων, αθλοπαιδίες, ιδεολογικές συζητήσεις, αρχαιοελληνικές τελετές με δάδες και ανάγνωση του όρκου των Σαλαμινομάχων. Αυτά περιελάμβανε η συμμετοχή του Ιωάννη Καζαντζόγλου στις δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με την απολογία του στη δίκη για την εγκληματική οργάνωση.

Ο κατηγορούμενος ως άμεσος συνεργός του Γιώργου Ρουπακιά στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα βρέθηκε στο βήμα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων απολογούμενος, σε πρώτη φάση, για τη δράση της εγκληματική οργάνωσης. Απαντώντας σε ερωτήσεις της προέδρου, ο Ιωάννης Καζαντζόγλου είπε πως μπήκε στην Χρυσή Αυγή από το 2011 και ότι από τον Ιούλιο του 2013 είχε την ευθύνη για την πολιτική δράση στην Τοπική της Νίκαιας, με υπεύθυνο τον συγκατηγορούμενό του Γιώργο Πατέλη, τον οποίο ήξερε από μικρή ηλικία.

Ο κατηγορούμενος ρωτήθηκε για όλα όσα περιλαμβάνονται στο υλικό της δικογραφίας, όπως για τα επεισόδια στον Μελιγαλά το 2012, τα οποία χαρακτήρισε ως φραστικό επεισόδιο. Επίσης, δεν μπορούσε να θυμηθεί τίποτα για τις αιματηρές επιθέσεις στο ΠΑΜΕ και στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο».

Το μέλος της Χρυσής Αυγής, που φέρεται ως συνοδηγός στο όχημα του Γ. Ρουπακιά τη νύχτα της δολοφονίας του Π. Φύσσα, ανέφερε πως μετά τη θέση που του έδωσαν στην Τοπική της Νίκαιας, τον έβαλαν να εργαστεί στην υποδοχή στα κεντρικά της Χρυσής Αυγής, θέση για την οποία είχε μισθό και ασφάλιση. Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων επρόκειτο να βρεθεί σήμερα για την απολογία του ο Γιώργος Δήμου, ωστόσο, σύμφωνα με το γραμματέα του δικαστηρίου, στάθηκε αδύνατον να επικοινωνήσουν τόσο με τον ίδιο όσο και με τον συνήγορό του.

Η διαδικασία ξεκίνησε με την απολογία του Ιω. Καζαντζόγλου, η οποία χωρίστηκε σε δύο σκέλη. Αρχικά, η πρόεδρος, Μαρία Λεπενιώτη, ρώτησε σχετικά με τις υπόλοιπες υποθέσεις, στις οποίες εμπλέκεται ο Καζαντζόγλου ώστε να απολογηθεί στο τέλος για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Αναφερόμενος στο θέμα των στολών που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής ο Καζαντζόγλου είπε πως η ενδυμασία δεν ήταν συγκεκριμένη: «Είχε ξεκινήσει για να υπάρχει μια ομοιομορφία γιατί άρεσε και πούλαγε. Είπαμε να το σταματήσουμε αλλά μας πρόλαβαν κάποια γεγονότα... ».

Δίκη - Χρυσή Αυγή

Για την κατασκήνωση στον ποταμό Νέδα ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως ήταν μία εκδρομή που οργάνωσε ο πυρηνάρχης της Νίκαιας, Γ. Πατέλης, και περιελάμβανε αναρρίχηση, κάποια ιδεολογική επικαιρότητα και όπλα paintball, αεροβόλα στην ουσία, τα οποία «δεν τα χρησιμοποιήσαμε γιατί είχαν μπαταρίες».

Σύμφωνα με τον Καζαντζόγλου, έγιναν και διαδικασίες τελετουργικού, όπου ο Γ. Τσακανίκας (κατηγορούμενος) διάβασε τον όρκο των Σαλαμινομάχων. «Ανάψαμε δύο δάδες και μερικά κεριά σαν τους αρχαίους Έλληνες. Μία αντιγραφή αρχαίας τελετουργίας ήταν» είπε. Αναφορικά με τις φωτογραφίες στον Νέδα, όπου ο κατηγορούμενος με άλλα άτομα στέκονται μπροστά από μία σημαία των SS και την ελληνική, κρατώντας όπλα, ο ίδιος σημείωσε ότι ήταν για «χλευασμό».

Πρόεδρος: Πού βρήκατε τη σημαία;

Κατηγορούμενος: Έφτασε ένα δέμα στα γραφεία της Νίκαιας και μέσα είχε ένα σημείωμα με περιφρονητικό περιεχόμενο. «Να το δείξετε στον πυρηνάρχη σας να σας πει ποιοι είστε» έγραφε... Εμείς τη σηκώσαμε χλευαστικά στην κατασκήνωση και φωτογραφηθήκαμε. Ήταν σε ένα συρτάρι τόσο καιρό.

Πρόεδρος: Γιατί το πήρατε μαζί σας στην εκδρομή και μάλιστα να βγάλετε φωτογραφίες;

Κατηγορούμενος: Ήταν για χλευασμό προς αυτόν που το έκανε. Είπαμε να βρούμε ποιος είναι για να του στείλουμε τη φωτογραφία, αλλά ποτέ δεν τον βρήκαμε.

Για την επίθεση κατά του χώρου «Συνεργείο», κατά την οποία άλλος κατηγορούμενος εμφανίζεται να έχει καλέσει τον Ιω. Καζαντζόγλου ώστε να μεσολαβήσει ο βουλευτής Λαγός για συλληφθέντα, είπε: «Κάποιος με είχε πάρει τηλέφωνο, δεν θυμάμαι ποιος, ότι τον είχαν συλλάβει να ειδοποιήσω κάποιον...

Δίκη - Χρυσή Αυγή

Πρόεδρος: Ποιον;

Κατηγορούμενος: Δεν θυμάμαι... νομίζω τον Λαγό... Δεν έκατσα να ασχοληθώ. Δεν έκανα τίποτα... το άφησα πίσω.

Πρόεδρος: Σας θεωρούσαν από τα πλέον υπεύθυνα άτομα στον χώρο. Δεν ήσασταν τυχαίος. Σας καλούσαν, σας ενημέρωναν ακόμα και για το αν θα έρθουν σε συγκεντρώσεις. Σας θεωρούσαν από τα πιο βασικά άτομα στον χώρο.

Κατηγορούμενος: Θα μπορούσαν να καλέσουν τον οποιονδήποτε. Το κινητό μου ήταν αναρτημένο στα γραφεία.

Αυτήν την ώρα ο κατηγορούμενος εξετάζεται για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, όπου φέρεται να ενημερώθηκε από τον Ιω. Άγγο για την ύπαρξη της παρέας του μουσικού στην καφετέρια «Κοράλλι», ενώ αργότερα εμφανίζεται ως συνοδηγός στο αυτοκίνητο του Γ. Ρουπακιά.

Δίκη - Χρυσή Αυγή

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΝέα συνάντηση Τραμπ-Πούτιν στη ΒουδαπέστηΧθες 20:51 | Ειδήσεις

Η τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Πούτιν και του Τραμπ κράτησε περισσότερες από δύο ώρες, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου.

Ολυμπιακός: Θρυλική ανατροπή στο ΒελιγράδιΧθες 23:40 | Ειδήσεις

Αν και βρέθηκε να χάνει με 13 πόντους στην 4η περίοδο, με ένα σερί πόντων και καλές άμυνες στο τελευταίο πεντάλεπτο, η ομάδα του Πειραιά κατάφερε να ανατρέψει το παιχνίδι. 

Ευρωκοινοβούλιο: Απαγόρευση πρόσβασης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για παιδιά κάτω των 13 ετώνΧθες 23:22 | Ειδήσεις

Η Επιτροπή για την Εσωτερική Αγορά και την Προστασία Καταναλωτών του ΕK αποφάσισε σήμερα με ευρεία πλειοψηφία και η ρύθμιση θα τεθεί προς ψήφιση σε μια από τις επόμενες Ολομέλειες του Ευρωκοινοβουλίου.

Διπλό φονικό της Φοινικούντας: Αναπαράσταση του εγκλήματος, ζητά η αδελφή του ιδιοκτήτη του κάμπινγκΧθες 21:44 | Ειδήσεις

Μιλώντας στην εκπομπή "Αποκαλύψεις", φίλος του θύματος έκανε λόγο για κόντρα του 68χρονου με τον ανιψιό του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ολυμπιακός: Θρυλική ανατροπή στο Βελιγράδι23:59Ευρωκοινοβούλιο: Απαγόρευση πρόσβασης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για παιδιά κάτω των 13 ετών 23:43Ρωσία: Προειδοποίηση προς ΗΠΑ για ενδεχόμενη παράδοση πυραύλων Τόμαχοκ στην Ουκρανία23:25Παναθηναϊκός: Σε καλό δρόμο οι διαπραγματεύσεις με τον Ράφα Μπενίτεθ 23:10Πιερρακάκης: "Η Ελλάδα επέστρεψε με αυτοπεποίθηση, μεταρρυθμίσεις και ανοιχτή οικονομία"22:55Αττική: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση πλαστογραφίας εγγράφων και παράνομης διακίνησης μεταναστών (εικόνες)22:39Πρέβεζα: Έκρηξη από γκαζάκι μέσα σε σπίτι - Στο νοσοκομείο ο ένοικος22:24Αυτοψία του ΑΝΤ1 σε σούπερμαρκετ: Οι καταναλωτές δεν βρίσκουν τα προϊόντα μειωμένων τιμών22:10Ελλάδα στον ΟΗΕ: Η Ευρώπη βιώνει τη σοβαρότερη σύγκρουση της μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο21:56Διπλό φονικό της Φοινικούντας: Αναπαράσταση του εγκλήματος, ζητά η αδελφή του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ21:42Η Κίνα ζητάει εμπορική συνεργασία και ειλικρίνια από τις ΗΠΑ21:28Νταβλούρος στον ΑΝΤ1: Καταγγέλει την λειτουργία παραμάγαζου από ιδιώτες που διεκπεραιώνουν υποθέσεις μέσα στην Διεύθυνση Συγκοινωνιών της Πάτρας21:14Νέα συνάντηση Τραμπ-Πούτιν στη Βουδαπέστη20:58Εθνική πόλο ανδρών: Ξεκινάνε οι προετοιμασίες για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 202620:44Κρήτη: Τουρίστας γλίστρησε και έπεσε από βράχια την ώρα που έκανε βόλτα με την γυναίκα του (εικόνες)20:30Θεσσαλονίκη: Ξυλοκιβώτιο έπεσε και τραυμάτισε εργάτη20:16Μητσοτάκης: "Στο 1,10 ευρώ το λίτρο το πετρέλαιο φέτος από 1,37 το 2023"20:02Παγκόσμιο Κύπελλο 2026: Οι πωλήσεις εισιτηρίων ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο19:48Τι καιρό θα κάνει τη Παρασκευή 19:34Βόλος: Κρατείται 23χρονος μαθητής Α' Λυκείου που ενεπλάκη σε καυγά την ώρα του διαλείμματος19:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο