LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 24 Ιουνίου 2019 12:27 | Ανανέωση: 24 Ιουνίου 2019 12:25

Εθνικές Εκλογές: δεν θα γίνει το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών

Παρά το ότι προτάθηκαν πολλές ημερομηνίες δεν κατέστη δυνατόν να βρεθεί μια ημερομηνία που να μπορούν όλα τα κόμματα.

Debate - ΕΡΤ - ντιμπέιτ

Άκαρπη απέβη η Διακομματική Συνεδρίαση για τον ορισμό της ημερομηνίας διεξαγωγής του ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών.

Μπορεί στο τραπέζι των συζητήσεων να έπεσαν πολλές και διάφορες ημερομηνίες, από τις 27 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου, αλλά δεν κατέστη δυνατόν να βρεθεί μια ημερομηνία που να μπορούν όλα τα κόμματα.

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ανοιχτός σε όλες τις ημερομηνίες πλην της περιόδου από 30 Ιουνίου έως 1η Ιουλίου, ενώ πρότεινε την 27η Ιουνίου ή τη 2α Ιουλίου. Οι προτάσεις δεν έγιναν δεκτές. Η Νέα Δημοκρατία αντιπρότεινε την 27η ή 28η Ιουνίου, ενώ το ΚΙΝΑΛ ζήτησε ντιμπέιτ την Πέμπτη 27 του μήνα. Το ΚΚΕ από πλευράς του πρότεινε την 2α Ιουλίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε να γίνει το ντιμπέιτ ακόμα και αργά το βράδυ της 1ης Ιουλίου, στις 22:00, πρόταση με την οποία συμφώνησε η ΝΔ, αλλά διαφώνησε το ΚΚΕ λόγω του προγράμματός του.

Τσίπρας για debate: έψαχναν εναγωνίως αφορμή για να το αποφύγουν

«Αρχικά πίστευα ότι μόνο ο κ. Μητσοτάκης θέλει να αποφύγει, σαν το διάολο το λιβάνι, το ντιμπέιτ των δύο. Σήμερα φάνηκε ότι και το ΚΙΝΑΛ, ακόμη -παραδόξως- και το ΚΚΕ έψαχναν εναγωνίως αφορμή να αποφύγουν και το ντιμπέιτ των πέντε», έγραψε στο Twitter ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συμπληρώνοντας:  «Ακόμη και όταν αποδέχτηκα να έρθω στο στούντιο απευθείας από το αεροπλάνο, βρήκαν πρόσχημα άρνησης. Σε συνεννόηση μεταξύ τους προφανώς, ώστε να μοιράζονται την ευθύνη και όλοι μαζί να τη ρίχνουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Κρίμα για τη δημοκρατία, κρίμα για την ενημέρωση των πολιτών».

Αχτσιόγλου: επιμένουμε για debate την 1η Ιουλίου

Σε δήλωση της, η Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Εφη Αχτσιόγλου, αναφέρει ότι ο Αλέξης Τσίπρας παραμένει διαθέσιμος για τηλεοπτικό διάλογο την 1η Ιουλίου, καλώντας και τους υπόλοιπους αρχηγούς να συμφωνήσουν. 

«Μετά τις εξελίξεις για τη διεξαγωγή έκτακτης Συνόδου Κορυφής την 1η Ιουλίου, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει τη μεταφορά της ημερομηνίας διεξαγωγής του debate των πολιτικών αρχηγών σε οποιαδήποτε άλλη ημερομηνία, πέραν αυτής, προκειμένου να μπορέσει να συμμετάσχει ο Πρωθυπουργός. Στη σημερινή Διακομματική Επιτροπή ετέθησαν προσχήματα από διάφορα κόμματα, προκειμένου να μην βρεθεί ημερομηνία άλλη πέραν της 1ης Ιουλίου και να μην πραγματοποιηθεί τελικά το κρίσιμο για την προγραμματική αντιπαράθεση debate. Κατόπιν τούτου, ο Πρωθυπουργός δηλώνει τη διαθεσιμότητά του για τη διεξαγωγή του debate το βράδυ της 1ης Ιουλίου, ακόμη κι αν χρειαστεί να μεταφερθεί κατευθείαν από το αεροπλάνο στο στούντιο, προκειμένου να μην ακυρωθεί η κρίσιμη αυτή τηλεοπτική αντιπαράθεση. Καλούμε όλα τα κόμματα να τοποθετηθούν με δημοκρατική ευθύνη και να φανούν συνεπή στην αρχική τους δέσμευση να γίνει το debate την 1η Ιουλίου», αναφέρει η κ. Αχτσιόγλου.

ΝΔ: ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει για την ματαίωση

«Το ντιμπέιτ ματαιώνεται με προφανή ευθύνη του κυβερνώντος κόμματος, διότι όπως ξέρετε, όλα τα κόμματα είχαν συμφωνήσει να γίνει την 1η Ιουλίου. Πριν από λίγες ημέρες, η Νέα Δημοκρατία ενημερώθηκε ότι ο κ. Τσίπρας δεν μπορούσε την 1η Ιουλίου και έτσι πρότεινε δύο διαφορετικές εναλλακτικές ημερομηνίες, την προσεχή Πέμπτη και την προσεχή Παρασκευή», αναφέρει ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως τονίζει ο Κωνσταντίνος Ζούλας, «εκεί δεν υπήρξε συμφωνία των άλλων κομμάτων και σήμερα ξαφνικά ο κ. Τσίπρας υπαναχώρησε και είπε ότι μπορεί τελικά να γίνει το ντιμπέιτ την 1η Ιουλίου στις 22:00 το βράδυ. Η Νέα Δημοκρατία συμφώνησε, αλλά δεν κατέστη εφικτό τα άλλα κόμματα να αλλάξουν τον προγραμματισμό τους και έτσι ουσιαστικά το ντιμπέιτ ματαιώνεται. Όλα τα άλλα που ακούστηκαν και από τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ είναι μάλλον προφάσεις εν αμαρτίαις».

ΚΚΕ: δεν θα γίνουμε «μπαλάκι» για μικροκομματικές σκοπιμότητες

«Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή έδειξε έμπρακτα διάθεση συνεννόησης, έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών και να διεξαχθεί με ζωντανό τρόπο και όχι με τη διαδικασία των παράλληλων μονολόγων. Γι’ αυτό και αρχικά μετέθεσε για τις 2 Ιουλίου την κεντρική προεκλογική συγκέντρωσή του στη Θεσσαλονίκη, που είχε προγραμματιστεί την 1η Ιούλη, για να διευκολύνει την πραγματοποίηση του ντιμπέιτ», αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος.

Όπως σημειώνει ο Περισσός, «όταν έγινε γνωστό το κώλυμα του πρωθυπουργού για την 1η Ιουλίου, εξαιτίας της Συνόδου Κορυφής, συζητήσαμε άλλες εναλλακτικές ημερομηνίες που τέθηκαν, όπως 28 Ιουνίου και 2 Ιουλίου. Γι’ αυτό και μεταθέσαμε εκ νέου την προεκλογική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη και την επαναφέραμε την 1η Ιουλίου, για να μείνουν κενές αυτές οι ημερομηνίες. Το ΚΚΕ έχει εξ αρχής δηλώσει ότι δεν πρόκειται να μπει σε μικροκομματικές σκοπιμότητες, αλλά και δε θα γίνει μπαλάκι ανατρέποντας άρδην το προεκλογικό του πρόγραμμα και μάλιστα κεντρικές συγκεντρώσεις, προκειμένου να αντιμετωπιστούν αδιέξοδα, που δεν προκάλεσε το ίδιο».

Σε ανακοίνωση της, η Ένωση Κεντρώων «εκφράζει την λύπη της για το "ναυάγιο" του Debate των πολιτικών αρχηγών. Στις σχετικές διαδικασίες, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έπαιζαν την κολοκυθιά και όποια μέρα πρότεινε ο ένας, απέρριπταν οι άλλοι. Προφανώς, θέλουν εκλογές με χρήματα, σποτάκια και προπαγάνδα και όχι διάλογο ενημέρωσης του κόσμου».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣε ισχύ από σήμερα το πακέτο ενισχύσεων ύψους περίπου 600 εκατ. ευρώΣήμερα 07:33 | Ειδήσεις

Στη δήλωσή του ο κ. Πιερρακάκης αναφέρει επίσης ότι "λίγες ημέρες αργότερα, η επιστροφή ενοικίου σε ένα εκατομμύριο νοικοκυριά θα προσφέρει σημαντική ανακούφιση σε όσους πιέζονται από το υψηλό κόστος στέγασης".

Στα βιβλιοπωλεία σήμερα η Ιθάκη: Τι λέει ο Αλέξης Τσίπρας για 10 κορυφαία πρόσωπαΣήμερα 08:13 | Ειδήσεις

 Ο Αλέξης Τσίπρας καταθέτει στην «Ιθάκη» τη δική του αποτίμηση για τη διαδρομή του, τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, την εμπειρία του ΣΥΡΙΖΑ, και τις απόψεις του για την Αριστερά

Νέα Πέραμος: Άνδρας βρέθηκε νεκρός από αιχμηρό αντικείμενο - Ύποπτος ο αδελφός τουΣήμερα 07:39 | Ειδήσεις

Ο μικρότερος αδερφός φέρεται να σκότωσε τον 47χρονο μέσα στο σπίτι τους.

Φονική παράσυρση στο Παγκράτι: Σε κατάσταση σοκ η κόρη της 72χρονης (βίντεο)Σήμερα 08:40 | Ειδήσεις

Πως συνέβη το δυστύχημα που κόστισε τη ζωή στην άτυχη 72χρονη

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δόμνα Μιχαηλίδου: Το "Σπίτι μου 2", η Κάρτα Αναπηρίας και το επίδομα των 250 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχος (βίντεο)09:22Η Ρωσία ανακοίνωσε πως κατέρριψε 93 drones της Ουκρανίας τη νύχτα09:08Φονική παράσυρση στο Παγκράτι: Σε κατάσταση σοκ η κόρη της 72χρονης (βίντεο)08:54Ηράκλειο: Σοκ με τον αιφνίδιο θάνατο του 2χρονου κοριτσιού08:40Στα βιβλιοπωλεία σήμερα η Ιθάκη: Τι λέει ο Αλέξης Τσίπρας για 10 κορυφαία πρόσωπα08:26Σε ισχύ από σήμερα το πακέτο ενισχύσεων ύψους περίπου 600 εκατ. ευρώ08:11Συμπλοκή ανηλίκων στη Βάρκιζα: Τέσσερις τραυματίες στο νοσοκομείο07:56Νέα Πέραμος: Άνδρας βρέθηκε νεκρός από αιχμηρό αντικείμενο - Ύποπτος ο αδελφός του07:42Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Κωνσταντίνο Τασούλα07:28Κοινή ανακοίνωση ΗΠΑ - Ουκρανίας: Ενδεχόμενη συμφωνία ειρήνης με τη Ρωσία πρέπει να "σέβεται απόλυτα την εθνική κυριαρχία" της Ουκρανίας07:14Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε διαρρήξεις επιχειρήσεων, εταιρειών, οικιών και κλοπές οχημάτων σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας07:00ΚΑΕ Άρης: Ολοκληρώθηκε η εξόφληση οφειλών06:42Εορτολόγιο: Ποιοί γιορτάζουν σήμερα 24 Νοεμβρίου06:28Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα06:14Ηράκλειο: Οπαδός επιτέθηκε σε τερματοφύλακα σε αγώνα τοπικής κατηγορίας 23:59Γενεύη: Πιθανή μια νέα επίσκεψη του Ζελένσκι στις ΗΠΑ για περαιτέρω συζητήσεις του ειρηνευτικού σχεδίου23:48Τεταμένη η ατμόσφαιρα στα Βορίζια: Νέο επεισόδιο μεταξύ των οικογενειών μετά το αιματοκύλισμα23:36Δένδιας: Συνεκτικό πλέγμα μέριμνας για όσους υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις και τις οικογένειές τους με - Οι 7 άξονες στήριξης23:24ΑΕΚ: Επιστροφή του Ζίνι στην δράση και στα γκολ 23:10Ζελένσκι για συνομιλίες Γενεύης: Tο επιτελείο Τραμπ ακουεί την γνώμη μας 22:56
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο