LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 23 Ιουνίου 2019 12:51

Μήνυση σε νοσοκομείο για “βλάβες” σε νεογνό κατά τον τοκετό

Τι αναφέρουν οι γονείς για τον «Γολγοθά» που περνούν, λόγω των λανθασμένων, όπως υποστηρίζουν, ενεργειών των γιατρών.

μωρό - νεογέννητο - βρέφος

Ενώπιον του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου θα συζητηθεί την 27η Ιουνίου 2019, αφού προηγήθηκε η έκδοση προδικαστικής αποφάσεως το έτος 2016, η αγωγή δύο κατοίκων της Ρόδου, που διεκδικούν αποζημίωση ύψους 590.000 ευρώ από το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου για βλάβες που υπέστη το παιδί τους κατά την διάρκεια του τοκετού.

Το ζευγάρι απέκτησε τον Φεβρουάριο του 2003 το πρώτο του παιδί το οποίο γεννήθηκε με φυσιολογικό τοκετό, μετά από κύηση 36 εβδομάδων. Ωστόσο, σημειώθηκε αλλοίωση παλμών 3 ώρες πριν την εξώθηση, που διαπιστώθηκε με καρδιοτοκογράφημα, κι ενώ το σύμπτωμα αυτό ήταν προειδοποιητικό για το ό,τι έπρεπε να διεξαχθεί καισαρική λόγω επικείμενου κινδύνου του βρέφους και όχι φυσιολογικός τοκετός, εντούτοις αγνοώντας την προειδοποίηση αυτή, πραγματοποιήθηκε φυσιολογικός τοκετός ο οποίος ήταν εργώδης, με αποτέλεσμα το νεογνό να μην κλάψει αμέσως και να μην αναπνεύσει αμέσως.

Αρκετές ώρες μετά τη γέννηση το νεογνό παρουσίασε επεισόδιο σπασμών και του χορηγήθηκε, φαρμακευτική αγωγή. Στην συνέχεια, το ζευγάρι ενημερώθηκε ότι θα έπρεπε να μεταβεί αμέσως στην Αθήνα, γιατί το παιδί παρουσίαζε σπασμούς. Μόλις έφτασαν στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων “Η Αγία Σοφία” στην Αθήνα, όπου εισήχθη το νεογέννητο, υπέστη καρδιακή ανακοπή. Εκεί διαγνώστηκε ότι έπασχε από περιγεννητική υποξία – πνευμοθώρακα.

Το βρέφος εξήλθε από το νοσοκομείο τον Μάρτιο του ίδιου έτους με τη διάγνωση της περιγεννητικής υποξίας – πνευμοθώρακας και μετά την έξοδό του παρακολουθείτο σε τακτά χρονικά διαστήματα από ομάδα ειδικών, αποτελούμενη από νεογνολόγο, παιδονευρολόγο, φυσιοθεραπευτή και οφθαλμίατρο και κατά την εν λόγω παρακολούθηση διαπιστώθηκαν έντονα κινητικά προβλήματα και συγκεκριμένα υπερτονία κάτω άκρων αριστερής και δεξιάς πλευράς με πιο έντονα τα προβλήματα της αριστερής πλευράς και γενικά όλη η αριστερή πλευρά παρουσίαζε έντονα κινητικά προβλήματα.

Για τα κινητικά αυτά προβλήματα υποβλήθηκε σε συστηματικό πρόγραμμα φυσιοθεραπείας. Συνέχιζε ωστόσο να παρουσιάζει σπασμούς και να έχει καθυστέρηση ανάπτυξης και σπαστική διπληγία. Ηδη παρουσίασε και επιληπτικά επεισόδια. Κρίθηκε από την πρωτοβάθμια υγειονομική επιτροπή ότι έχει φυσική αναπηρία που ανέρχεται σε ποσοστό 80%.

Η υπόθεση απασχόλησε το Διοικητικό Πρωτοδικείο Ρόδου σε συνεδρίαση του την 16 Νοεμβρίου 2015. Το εναγόμενο νοσοκομείο αποκρούοντας τη βασιμότητα της αγωγής, αρνείται την τέλεση οποιασδήποτε παρανομίας των οργάνων του, υποστηρίζοντας ότι η ακολουθηθείσα διαδικασία και κατά τα δύο στάδια του τοκετού ήταν η ιατρικώς ενδεδειγμένη και ότι δεν υπήρχε άλλη επιλογή εκτός της επιλεγείσας για την ολοκλήρωσή του. Ειδικότερα, ισχυρίζεται ότι στο στάδιο που εκδηλώθηκαν οι αλλοιώσεις του καρδιακού ρυθμού του εμβρύου, ήτοι στο στάδιο της εξώθησης, η μόνη ιατρικώς ενδεικνυόμενη ενέργεια ήταν να επιχειρηθεί από το ιατρικό προσωπικό επείγων τοκετός, ο οποίος και επιχειρήθηκε, καθόσον η επιλογή της καισαρικής τομής θα προκαλούσε ανεπανόρθωτη βλάβη στην υγεία της επιτόκου.

Ισχυρίστηκε επιπλέον ότι οι ενάγοντες δεν έχουν έννομο συμφέρον προς αναζήτηση το επικαλούμενων με την αγωγή τους δαπανών, στις οποίες έχουν υποβληθεί και θα εξακολουθήσουν να υποβάλλονται, καθόσον είναι ασφαλισμένοι σε ασφαλιστικό φορέα που έχει καλύψει και καλύπτει το σύνολο αυτών.

Πηγή: dimokratiki.gr

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟΠΕΚΕΠΕ - Μπαμπασίδης στον ΑΝΤ1: Τι είπε για τους επίμαχους διαλόγους και τα ΑΦΜ (βίντεο)Χθες 18:22 | Ειδήσεις

Στον ΑΝΤ1 μίλησε αποκλειστικά ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Κυριάκος Μπαμπασίδης για τους επίμαχους διαλόγους που εμπλέκεται το όνομά του.

Ζέττα Μακρή στον ΑΝΤ1: Τον γνώριζα προσωπικά, είμαι εξαιρετικά φορτισμένη και ήταν μία απόφαση δύσκολη για εμένα (βίντεο)Χθες 18:52 | Ειδήσεις

Τι είπε στον ΑΝΤ1, η Ζέτα Μακρή για τον δημοσιογράφο που φέρεται να την εκβίαζε.

Έρχεται τετραήμερος καύσωνας με 42αρια - Ποιες περιοχές θα "βράσουν"Χθες 20:14 | Ειδήσεις

Σε ποιες περιοχές το θερμόμετρο θα δείξει 42 βαθμούς Κελσίου

Πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα: Το Ισραήλ ετοιμάζει την απάντησή τουΧθες 22:16 | Ειδήσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ, που θα συναντηθεί την Δευτέρα στον Λευκό Οίκο με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι μία ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί «την επόμενη εβδομάδα».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πυροσβεστική: 50 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα23:59Σοβαρή ξηρασία πλήττει την Ευρώπη – Σε κατάσταση πίεσης πάνω από το 50% της ηπείρου23:50Ιράν: Πρώτη εμφάνιση του Χαμενεΐ ενώπιον κοινού μετά τον πόλεμο των 12 ημερών 23:37Εύβοια: Πρόστιμο άνω των 8.000 ευρώ στον 52χρονο που συνελήφθη για την πυρκαγιά 23:23Αμαλιάδα: Προσωρινά κρατούμενη η 48χρονη που κάρφωσε γυναίκα με ψαλίδι23:08Ζελένσκι: Η καλύτερη και πιο παραγωγική συνομιλία μου με Τραμπ22:50Ισραηλινή αντιπροσωπεία στο Κατάρ - Συζητήσεις για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας 22:33Ελευσίνα: Συνελήφθη 31χρονος που βίαζε και εξέδιδε 17χρονη22:17Μουντιάλ Συλλόγων: Η Παρί στους ημιτελικούς μετά την νίκη κόντρα στη Μπάγερν22:02Ζέττα Μακρή: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την σύλληψη του δημοσιογράφου – Ποια κατηγορία αντιμετωπίζει21:47Αργοστόλι: Άγριος ξυλοδαρμός διανομέα - Τέσσερις συλλήψεις21:32Κρήτη: Φωτιά στην Καρκαδιώτισσα Ηρακλείου 21:15Πειραιάς: Συνελήφθησαν μέλη συμμοριών για την ένοπλη συμπλοκή έξω από νυχτερινό κέντρο (βίντεο)20:59Έρχεται τετραήμερος καύσωνας με 42αρια - Ποιες περιοχές θα "βράσουν"20:45Πλημμύρες στο Τέξας: Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών (εικόνες)20:29ΣΥΡΙΖΑ: Η νέα σύνθεση της Πολιτικής Γραμματείας - Νέος εκπρόσωπος Τύπου ο Κώστας Ζαχαριάδης20:13Formula 1: Ο Φερστάπεν κατέκτησε την pole position στη Βρετανία19:57Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή19:42Αριζόνα: Συγκινητική διάσωση 5χρονου στην έρημο – Τον εντόπισε αστυνομικός σκύλος μυρίζοντας τις κάλτσες του (βίντεο)19:26Ζέττα Μακρή στον ΑΝΤ1: Τον γνώριζα προσωπικά, είμαι εξαιρετικά φορτισμένη και ήταν μία απόφαση δύσκολη για εμένα (βίντεο)19:09
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο