LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 23 Ιουνίου 2019 12:51

Μήνυση σε νοσοκομείο για “βλάβες” σε νεογνό κατά τον τοκετό

Τι αναφέρουν οι γονείς για τον «Γολγοθά» που περνούν, λόγω των λανθασμένων, όπως υποστηρίζουν, ενεργειών των γιατρών.

μωρό - νεογέννητο - βρέφος

Ενώπιον του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου θα συζητηθεί την 27η Ιουνίου 2019, αφού προηγήθηκε η έκδοση προδικαστικής αποφάσεως το έτος 2016, η αγωγή δύο κατοίκων της Ρόδου, που διεκδικούν αποζημίωση ύψους 590.000 ευρώ από το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου για βλάβες που υπέστη το παιδί τους κατά την διάρκεια του τοκετού.

Το ζευγάρι απέκτησε τον Φεβρουάριο του 2003 το πρώτο του παιδί το οποίο γεννήθηκε με φυσιολογικό τοκετό, μετά από κύηση 36 εβδομάδων. Ωστόσο, σημειώθηκε αλλοίωση παλμών 3 ώρες πριν την εξώθηση, που διαπιστώθηκε με καρδιοτοκογράφημα, κι ενώ το σύμπτωμα αυτό ήταν προειδοποιητικό για το ό,τι έπρεπε να διεξαχθεί καισαρική λόγω επικείμενου κινδύνου του βρέφους και όχι φυσιολογικός τοκετός, εντούτοις αγνοώντας την προειδοποίηση αυτή, πραγματοποιήθηκε φυσιολογικός τοκετός ο οποίος ήταν εργώδης, με αποτέλεσμα το νεογνό να μην κλάψει αμέσως και να μην αναπνεύσει αμέσως.

Αρκετές ώρες μετά τη γέννηση το νεογνό παρουσίασε επεισόδιο σπασμών και του χορηγήθηκε, φαρμακευτική αγωγή. Στην συνέχεια, το ζευγάρι ενημερώθηκε ότι θα έπρεπε να μεταβεί αμέσως στην Αθήνα, γιατί το παιδί παρουσίαζε σπασμούς. Μόλις έφτασαν στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων “Η Αγία Σοφία” στην Αθήνα, όπου εισήχθη το νεογέννητο, υπέστη καρδιακή ανακοπή. Εκεί διαγνώστηκε ότι έπασχε από περιγεννητική υποξία – πνευμοθώρακα.

Το βρέφος εξήλθε από το νοσοκομείο τον Μάρτιο του ίδιου έτους με τη διάγνωση της περιγεννητικής υποξίας – πνευμοθώρακας και μετά την έξοδό του παρακολουθείτο σε τακτά χρονικά διαστήματα από ομάδα ειδικών, αποτελούμενη από νεογνολόγο, παιδονευρολόγο, φυσιοθεραπευτή και οφθαλμίατρο και κατά την εν λόγω παρακολούθηση διαπιστώθηκαν έντονα κινητικά προβλήματα και συγκεκριμένα υπερτονία κάτω άκρων αριστερής και δεξιάς πλευράς με πιο έντονα τα προβλήματα της αριστερής πλευράς και γενικά όλη η αριστερή πλευρά παρουσίαζε έντονα κινητικά προβλήματα.

Για τα κινητικά αυτά προβλήματα υποβλήθηκε σε συστηματικό πρόγραμμα φυσιοθεραπείας. Συνέχιζε ωστόσο να παρουσιάζει σπασμούς και να έχει καθυστέρηση ανάπτυξης και σπαστική διπληγία. Ηδη παρουσίασε και επιληπτικά επεισόδια. Κρίθηκε από την πρωτοβάθμια υγειονομική επιτροπή ότι έχει φυσική αναπηρία που ανέρχεται σε ποσοστό 80%.

Η υπόθεση απασχόλησε το Διοικητικό Πρωτοδικείο Ρόδου σε συνεδρίαση του την 16 Νοεμβρίου 2015. Το εναγόμενο νοσοκομείο αποκρούοντας τη βασιμότητα της αγωγής, αρνείται την τέλεση οποιασδήποτε παρανομίας των οργάνων του, υποστηρίζοντας ότι η ακολουθηθείσα διαδικασία και κατά τα δύο στάδια του τοκετού ήταν η ιατρικώς ενδεδειγμένη και ότι δεν υπήρχε άλλη επιλογή εκτός της επιλεγείσας για την ολοκλήρωσή του. Ειδικότερα, ισχυρίζεται ότι στο στάδιο που εκδηλώθηκαν οι αλλοιώσεις του καρδιακού ρυθμού του εμβρύου, ήτοι στο στάδιο της εξώθησης, η μόνη ιατρικώς ενδεικνυόμενη ενέργεια ήταν να επιχειρηθεί από το ιατρικό προσωπικό επείγων τοκετός, ο οποίος και επιχειρήθηκε, καθόσον η επιλογή της καισαρικής τομής θα προκαλούσε ανεπανόρθωτη βλάβη στην υγεία της επιτόκου.

Ισχυρίστηκε επιπλέον ότι οι ενάγοντες δεν έχουν έννομο συμφέρον προς αναζήτηση το επικαλούμενων με την αγωγή τους δαπανών, στις οποίες έχουν υποβληθεί και θα εξακολουθήσουν να υποβάλλονται, καθόσον είναι ασφαλισμένοι σε ασφαλιστικό φορέα που έχει καλύψει και καλύπτει το σύνολο αυτών.

Πηγή: dimokratiki.gr

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΔόμνα Μιχαηλίδου: Το "Σπίτι μου 2", η Κάρτα Αναπηρίας και το επίδομα των 250 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχος (βίντεο)Σήμερα 08:56 | Ειδήσεις

Όσα είπε η κ. Μιχαηλίδου τα αποτελέσματα των προγραμμάτων Στέγασης.

Σε ισχύ από σήμερα το πακέτο ενισχύσεων ύψους περίπου 600 εκατ. ευρώΣήμερα 07:33 | Ειδήσεις

Στη δήλωσή του ο κ. Πιερρακάκης αναφέρει επίσης ότι "λίγες ημέρες αργότερα, η επιστροφή ενοικίου σε ένα εκατομμύριο νοικοκυριά θα προσφέρει σημαντική ανακούφιση σε όσους πιέζονται από το υψηλό κόστος στέγασης".

Στα βιβλιοπωλεία σήμερα η Ιθάκη: Τι λέει ο Αλέξης Τσίπρας για 10 κορυφαία πρόσωπαΣήμερα 08:13 | Ειδήσεις

 Ο Αλέξης Τσίπρας καταθέτει στην «Ιθάκη» τη δική του αποτίμηση για τη διαδρομή του, τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, την εμπειρία του ΣΥΡΙΖΑ, και τις απόψεις του για την Αριστερά

Νέα Πέραμος: Άνδρας βρέθηκε νεκρός από αιχμηρό αντικείμενο - Ύποπτος ο αδελφός τουΣήμερα 07:39 | Ειδήσεις

Ο μικρότερος αδερφός φέρεται να σκότωσε τον 47χρονο μέσα στο σπίτι τους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σοκ στο Πέραμα: Σκύλος επιτέθηκε και τραυμάτισε 12χρονο έξω από σχολείο09:36Δόμνα Μιχαηλίδου: Το "Σπίτι μου 2", η Κάρτα Αναπηρίας και το επίδομα των 250 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχος (βίντεο)09:22Η Ρωσία ανακοίνωσε πως κατέρριψε 93 drones της Ουκρανίας τη νύχτα09:08Φονική παράσυρση στο Παγκράτι: Σε κατάσταση σοκ η κόρη της 72χρονης (βίντεο)08:54Ηράκλειο: Σοκ με τον αιφνίδιο θάνατο του 2χρονου κοριτσιού08:40Στα βιβλιοπωλεία σήμερα η Ιθάκη: Τι λέει ο Αλέξης Τσίπρας για 10 κορυφαία πρόσωπα08:26Σε ισχύ από σήμερα το πακέτο ενισχύσεων ύψους περίπου 600 εκατ. ευρώ08:11Συμπλοκή ανηλίκων στη Βάρκιζα: Τέσσερις τραυματίες στο νοσοκομείο07:56Νέα Πέραμος: Άνδρας βρέθηκε νεκρός από αιχμηρό αντικείμενο - Ύποπτος ο αδελφός του07:42Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Κωνσταντίνο Τασούλα07:28Κοινή ανακοίνωση ΗΠΑ - Ουκρανίας: Ενδεχόμενη συμφωνία ειρήνης με τη Ρωσία πρέπει να "σέβεται απόλυτα την εθνική κυριαρχία" της Ουκρανίας07:14Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε διαρρήξεις επιχειρήσεων, εταιρειών, οικιών και κλοπές οχημάτων σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας07:00ΚΑΕ Άρης: Ολοκληρώθηκε η εξόφληση οφειλών06:42Εορτολόγιο: Ποιοί γιορτάζουν σήμερα 24 Νοεμβρίου06:28Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα06:14Ηράκλειο: Οπαδός επιτέθηκε σε τερματοφύλακα σε αγώνα τοπικής κατηγορίας 23:59Γενεύη: Πιθανή μια νέα επίσκεψη του Ζελένσκι στις ΗΠΑ για περαιτέρω συζητήσεις του ειρηνευτικού σχεδίου23:48Τεταμένη η ατμόσφαιρα στα Βορίζια: Νέο επεισόδιο μεταξύ των οικογενειών μετά το αιματοκύλισμα23:36Δένδιας: Συνεκτικό πλέγμα μέριμνας για όσους υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις και τις οικογένειές τους με - Οι 7 άξονες στήριξης23:24ΑΕΚ: Επιστροφή του Ζίνι στην δράση και στα γκολ 23:10
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο