LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 22 Ιουνίου 2019 12:17 | Ανανέωση: 22 Ιουνίου 2019 12:17

“Μύλος” και ανατροπές για το debate

Το κώλυμα του Τσίπρα, οι ενστάσεις των κομμάτων, η αντίδραση της Κουμουνδούρου και οι συνεχείς μεταθέσεις.

AP - Τσίπρας - Μητσοτάκης - Οικονομία

“Μύλος” διαρκείας και συνεχείς ανατροπές για το debate των πολιτικών αρχηγών, μετά από την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, στις 30 Ιουνίου, για την ανάδειξη των νέων προσώπων που θα προΐστανται στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Καθώς την ίδια ημέρα έχει οριστεί ο τηλεοπτικός διάλογος των πολιτικών αρχηγών, από το πρωί της Παρασκευής ξεκίνησε ένα μπαράζ επαφών μεταξύ των εκπροσώπων των κομμάτων, χωρίς να βγαίνει πάντως, “λευκός καπνός” καθώς έως τώρα, η αναζήτηση εναλλακτικών ημερομηνιών διεξαγωγής του debate απέβησαν άκαρπες.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νάσος Ηλιόπουλος επικοινώνησε με την Πειραιώς για να δηλώσει αδυναμία για την 1η Ιουλίου. Πρότεινε ως εναλλακτικές ημερομηνίες την 27η Ιουνίου ή την 2α Ιουλίου. Από τη ΝΔ δήλωσαν θετικοί για τις 27 Ιουνίου, ωστόσο, το θέμα “σκάλωσε” σε άλλο κόμμα.  Αντιπροτάθηκε η 26η Ιουνίου, αλλά την ημέρα εκείνη υπάρχει κώλυμα από τη ΝΔ, που πρότεινε ως τρίτη εναλλακτική την 28η Ιουνίου. Ο Πρωθυπουργός ρωτήθηκε στις Βρυξέλλες για την εμπλοκή και απάντησε με αρκετή δόση χιούμορ, “καρφώνοντας” όμως και τη ΝΔ ότι δεν θέλει έναν ζωντανό διάλογο, αλλά μια αποστειρωμένη διαδικασία. Ο κ. Τσίπρας επέρριψε ευθύνες στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον χαρακτήρα του debate με παράλληλους μονολόγους, όπως είπε, και  σχολίασε ότι έτσι όπως πάει να γίνει, μπορεί να βγει με skype από τις Βρυξέλλες.

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του Πρωθυπουργού για το θέμα, η Νέα Δημοκρατία καταλόγισε «αδιόρθωτη αλαζονεία» στον κ. Τσίπρα.

ΣΥΡΙΖΑ: πρόταση για debate στις 27 ή 28 Ιουνίου

«Με δεδομένη την πραγματοποίηση έκτακτης Συνόδου Κορυφής το βράδυ της 30ης Ιουνίου στις Βρυξέλλες, ενημερώσαμε όλα τα κόμματα για την ανάγκη αλλαγής της ημερομηνίας διεξαγωγής του debate των πολιτικών αρχηγών, δηλώνοντας εξαρχής ότι από την πλευρά μας είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε άλλη ημερομηνία. Η ΝΔ δήλωσε διαθεσιμότητα για δύο ημερομηνίες, την 27η και 28η Ιουνίου. Από την πλευρά μας δηλώσαμε προφανώς διαθέσιμοι και για τις δυο», αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Καλούν παράλληλα τα υπόλοιπα κόμματα να αποδεχτούν μία  μία από τις δύο αυτές ημερομηνίες, «ώστε να μην ακυρωθεί το χρήσιμο για την προγραμματική αντιπαράθεση και την ενημέρωση του ελληνικού λαού debate, πριν από τις κάλπες της 7ης Ιουλίου».

ΚΙΝΑΛ: όχι σε τεχνάσματα που οδηγούν σε "debate των δύο"

Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, ανέφεραν το πρωί του Σαββάτου, ότι «την Παρασκευή ενημερωθήκαμε από τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ για το ενδεχόμενο (;) κώλυμα του Πρωθυπουργού να παραστεί στο debate την Δευτέρα 1 Ιουλίου όπως ομόφωνα είχαμε αποφασίσει στην Διακομματική την προηγούμενη Τρίτη και επιβεβαιώσαμε και κατά την συνάντηση μας την Πέμπτη το απόγευμα. Με αυτό το δεδομένο ενημερώσαμε για την διαθεσιμότητα μας  να  συμβάλουμε δίνοντας άμεσα 3 ακόμα εναλλακτικές ημερομηνίες. Παρότι μάλιστα αυτό μας υποχρέωνε να τροποποιήσουμε  το ήδη διαμορφωμένο πρόγραμμα της Φ. Γεννηματά,  κάνοντας  όμως ταυτόχρονα  γνωστές ποιες είναι οι εντελώς ανελαστικές σχετικές δεσμεύσεις του. Ζητήσαμε επίσης να υπάρξει  συνεννόηση και τελική απόφαση άμεσα γιατί ο σχεδιασμός του τελευταίου 10ημέρου της προεκλογικής περιόδου δεν μπορεί να είναι στον αέρα.  

Ούτε στο γαϊτανάκι χρέωσης ευθυνών για το ενδεχόμενο  ματαίωσης τελικά του Debate συμμετέχουμε,  ούτε θα παίξουμε άλλο την κολοκυθιά των ημερομηνιών.  Κυρίως όμως δεν θα επιτρέψουμε μέσα από τεχνάσματα να στηθεί από την πίσω πόρτα το πολυπόθητο debate  των 2 «μονομάχων»,  με το πρόσχημα ότι καμιά τελικά από τις ημερομηνίες που προτείναμε δεν τους βολεύει».

ΚΚΕ: δεν πρόκειται να μπούμε σε λογικές σκοπιμότητας

Το ΚΚΕ, από την πρώτη στιγμή που συζητήθηκε το θέμα του debate στην αρμόδια διακομματική επιτροπή, προσπάθησε εποικοδομητικά να συμβάλει στην πραγματοποίησή του, υπογραμμίζει το Γραφείο Τύπου του κόμματος. «Παρά το γεγονός ότι είχε προγραμματισμένη κεντρική προεκλογική συγκέντρωση, στη Θεσσαλονίκη, την 1η Ιουλίου, δέχτηκε να μεταθέσει την ημερομηνία προκειμένου να διευκολύνει. Επίσης με προτάσεις στη διακομματική επιτροπή συνέβαλε έτσι ώστε η όλη διαδικασία του debate να είναι όσο γίνεται πιο ζωντανή», συμπληρώνει και καταλήγει:

«Με βάση αυτό το δεδομένο το ΚΚΕ καθόρισε την προεκλογική του δραστηριότητα και μάλιστα σε ένα σύντομο χρόνο που δεν τον επέλεξε το ίδιο. Το ταξίδι του πρωθυπουργού για τη Σύνοδο Κορυφής ανέτρεψε την αρχική συμφωνία των κομμάτων. Το ΚΚΕ πρότεινε εκ νέου άλλες ημερομηνίες, όπως για παράδειγμα στις 2 Ιουλίου. Από κει και πέρα δεν πρόκειται να μπούμε σε λογικές σκοπιμότητας, που δε βοηθάνε την όλη διαδικασία, ούτε φυσικά να ανατρέψουμε άρδην τον προεκλογικό μας σχεδιασμό, όταν μάλιστα ήδη δύο φορές το έχουμε πράξει».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)Σήμερα 21:33 | Τοπικά Νέα

Αντιμέτωπο με την κακοκαιρία είναι το Πήλιο, όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ σχετικά με τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που ''χτυπούν'' την περιοχή.

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιώνΣήμερα 23:18 | Ειδήσεις

Η πλημμύρα προκάλεσε πρωτοφανή διατάραξη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και κυκλοφοριακό χάος μέσα σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45Σέρφερ “δάμασε” κύμα-τέρας και έσπασε παγκόσμιο ρεκόρ (βίντεο)19:32Κακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι19:18
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο