LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 22 Ιουνίου 2019 07:41

Νέο “τελεσίγραφο” στον Ερντογάν για τους S-400

Για ποιες συνέπειες που θα αντιμετωπίσει η Τουρκία κάνει λόγο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, εφόσον ολοκληρώσει την εξαγορά του συστήματος.

ΡΩΣΙΑ - ΠΥΡΑΥΛΟΙ S-400

Φρένο στα σενάρια για ενδεχόμενη πολιτική επέμβαση του προέδρου Τραμπ με σκοπό την αποφυγή κυρώσεων εναντίον της Άγκυρας βάζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το οποίο κλήθηκε να απαντήσει για το αν κάποιος από την αμερικανική κυβέρνηση έχει δώσει την παραμικρή ένδειξη για ένα τέτοιο ενδεχόμενο στην τουρκική πλευρά. Υπενθυμίζεται ότι η Άγκυρα βρίσκεται αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο αμερικανικών κυρώσεων στην περίπτωση που προχωρήσει με την απόκτηση του ρωσικού συστήματος S-400.

Σε ερώτηση του ιστότοπου Hellas Journal για την δήλωση του προέδρου Ερντογάν, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι έχει άριστη σχέση με τον πρόεδρο Τραμπ και ως εκ τούτου η χώρα του δεν θα υποστεί κυρώσεις, η αμερικανική πλευρά ξεκαθάρισε για μια ακόμα φορά ότι η απόκτηση των S-400 θα επιφέρει «πραγματικές και αρνητικές επιπτώσεις».

«Ενώ δεν πρόκειται να σχολιάσουμε ιδιωτικές διπλωματικές συνομιλίες, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δηλώσει με συνέπεια και σαφήνεια ότι η Τουρκία θα αντιμετωπίσει πολύ πραγματικές και αρνητικές συνέπειες εάν προχωρήσει στην απόκτηση των S-400, συμπεριλαμβανομένης της αναστολής των προμηθειών και της βιομηχανικής συμμετοχής στο πρόγραμμα F- 35 και την έκθεση σε κυρώσεις στο πλαίσιο του νόμου για την καταπολέμηση των αντιπάλων της Αμερικής (CAATSA)», ανέφερε η δήλωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών εκφράζει τις ανησυχίες της Ουάσιγκτον για τις ευρύτερες επιπτώσεις που θα έχει η απόκτηση του S-400 στην συνεργασία της Τουρκίας με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το παράθυρο για τη συνέχιση των συζητήσεων που αφορούν τις αμερικανικές ανησυχίες για την απόκτηση του συγκεκριμένου ρωσικού συστήματος από έναν νατοϊκό σύμμαχο. «Συνεχίζουμε να τονίζουμε τις ανησυχίες μας για το S-400 και τις συνέπειες που θα μπορούσε να έχει στις αμυντικές σχέσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ με την Τουρκία. Παραμένουμε πρόθυμοι να συμμετάσχουμε σε περαιτέρω συζητήσεις με την κυβέρνηση της Τουρκίας σχετικά με τις ανησυχίες μας για την εξαγορά του S-400».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φορολογικό "διαζύγιο": Έως 2 Μαρτίου οι αιτήσεις για χωριστές φορολογικές δηλώσεις συζύγων07:48ΗΠΑ: Η Μινεσότα μήνυσε την υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας μετά τον φόνο γυναίκας από πράκτορα της ICE07:34Χωρίς ταξί σήμερα και αύριο στην Αττική - 48ωρη απεργία από το ΣΑΤΑ07:20Αγρότες μπλόκου Νίκαιας: "Όχι" στη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη07:06Τραμπ: Έξτρα δασμοί 25% σε κάθε χώρα που έχει δοσοληψίες με το Ιράν06:52Στο Μαξίμου σήμερα οι αγρότες - Στις 15:00 η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό06:38Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 13 Ιανουαρίου06:24Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη06:10Λάρισα: ΙΧ παρέσυρε και τραυμάτισε νεαρό κορίτσι23:59Σπύρος Λούης: Ο θρυλικός μαραθωνοδρόμος που έφυγε από την ζωή σαν σήμερα23:46Καμίνια: Ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης και της κόρης της - Συνελήφθησαν 3 δράστες έπειτα από καταδίωξη23:34“Το Κορίτσι με το Μαργαριταρένιο Σκουλαρίκι” θα ταξιδέψει στην Ιαπωνία23:20Χανιά: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που έκλεβε μοτοσικλέτες - 10 συλλήψεις23:07Μαξίμου σε αγρότες: Η κοινωνία δεν έχει άλλο χρόνο για επαναστατική γυμναστική22:53Eurovision 2026: Στον πρώτο ημιτελικό κληρώθηκε η Ελλάδα, στον δεύτερο η Κύπρος22:39Ρεάλ Μαδρίτης: Απολύθηκε ο Τσάμπι Αλόνσο μετά την ήττα από την Μπαρτσελόνα22:25Ασπρόπυργος: Αστυνομική επιχείρηση μετά τα επεισόδια της Κυριακής - Μία σύλληψη22:11Βενεζουέλα: Δεξαμενόπλοια από την Κίνα που πήγαιναν να παραλάβουν πετρέλαιο γυρίζουν στην Ασία21:57Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη οδηγός που έτρεχε με 128 χλμ σε κατοικημένη περιοχή21:43"Βουτιά" έκανε ο υδράργυρος στη Βόρεια Ελλάδα - Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες 21:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο