LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 22 Ιουνίου 2019 07:41

Νέο “τελεσίγραφο” στον Ερντογάν για τους S-400

Για ποιες συνέπειες που θα αντιμετωπίσει η Τουρκία κάνει λόγο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, εφόσον ολοκληρώσει την εξαγορά του συστήματος.

ΡΩΣΙΑ - ΠΥΡΑΥΛΟΙ S-400

Φρένο στα σενάρια για ενδεχόμενη πολιτική επέμβαση του προέδρου Τραμπ με σκοπό την αποφυγή κυρώσεων εναντίον της Άγκυρας βάζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το οποίο κλήθηκε να απαντήσει για το αν κάποιος από την αμερικανική κυβέρνηση έχει δώσει την παραμικρή ένδειξη για ένα τέτοιο ενδεχόμενο στην τουρκική πλευρά. Υπενθυμίζεται ότι η Άγκυρα βρίσκεται αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο αμερικανικών κυρώσεων στην περίπτωση που προχωρήσει με την απόκτηση του ρωσικού συστήματος S-400.

Σε ερώτηση του ιστότοπου Hellas Journal για την δήλωση του προέδρου Ερντογάν, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι έχει άριστη σχέση με τον πρόεδρο Τραμπ και ως εκ τούτου η χώρα του δεν θα υποστεί κυρώσεις, η αμερικανική πλευρά ξεκαθάρισε για μια ακόμα φορά ότι η απόκτηση των S-400 θα επιφέρει «πραγματικές και αρνητικές επιπτώσεις».

«Ενώ δεν πρόκειται να σχολιάσουμε ιδιωτικές διπλωματικές συνομιλίες, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δηλώσει με συνέπεια και σαφήνεια ότι η Τουρκία θα αντιμετωπίσει πολύ πραγματικές και αρνητικές συνέπειες εάν προχωρήσει στην απόκτηση των S-400, συμπεριλαμβανομένης της αναστολής των προμηθειών και της βιομηχανικής συμμετοχής στο πρόγραμμα F- 35 και την έκθεση σε κυρώσεις στο πλαίσιο του νόμου για την καταπολέμηση των αντιπάλων της Αμερικής (CAATSA)», ανέφερε η δήλωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών εκφράζει τις ανησυχίες της Ουάσιγκτον για τις ευρύτερες επιπτώσεις που θα έχει η απόκτηση του S-400 στην συνεργασία της Τουρκίας με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το παράθυρο για τη συνέχιση των συζητήσεων που αφορούν τις αμερικανικές ανησυχίες για την απόκτηση του συγκεκριμένου ρωσικού συστήματος από έναν νατοϊκό σύμμαχο. «Συνεχίζουμε να τονίζουμε τις ανησυχίες μας για το S-400 και τις συνέπειες που θα μπορούσε να έχει στις αμυντικές σχέσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ με την Τουρκία. Παραμένουμε πρόθυμοι να συμμετάσχουμε σε περαιτέρω συζητήσεις με την κυβέρνηση της Τουρκίας σχετικά με τις ανησυχίες μας για την εξαγορά του S-400».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δολοφονία τοπογράφου: Ισόβια και 6 χρόνια φυλάκισης στον 45χρονο, εννέα έτη στον συνεργό18:08Μανχάταν: Φωτιά σε εξαώροφο κτίριο - Πάνω από 100 πυροσβέστες στην προσπάθεια κατάσβεσης (βίντεο)17:58Τύρναβος: Καταγγελία 19χρονης για απόπειρα βιασμού μέσα σε αυτοκίνητο17:48Στην Αθήνα οι Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες Κωφών 202917:34Hellenic Train: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη γραμμή Θεσσαλονίκη-Σέρρες-Θεσσαλονίκη17:20Αγρότες: Έκλεισαν για μία ώρα και τους παραδρόμους στο Μπράλο17:06Μαρινάκης: Πέντε χιλιάδες έργα έως το 2030 άνω των 68 δισ. ευρώ16:52Αγρότες στη Θεσσαλονίκη: Επιστρέφουν στα Πράσινα Φανάρια16:38Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Συνάντηση με τον Βασίλη Κικίλια στο υπουργείο Ναυτιλίας (βίντεο)16:24Τουρκία: Ποδοσφαιριστές της Super Lig ανάμεσα στους 20 υπόπτους που προφυλακίστηκαν για παράνομα στοιχήματα 16:10Αγροτοκτηνοτρόφοι στη Θεσσαλονίκη: Θεσσαλονίκη: Έκλεισαν την έξοδο για το αεροδρόμιο από τη Μουδανιών15:56Εργατικό ατύχημα για 45χρονο χειριστή γερανού στο ναυπηγείο Περάματος15:46Παρέμβαση Άρειου Πάγου για τα αγροτικά μπλόκα και την παρακώλυση συγκοινωνιών15:32Μητσοτάκης για Μάτι και Μάνδρα: Ελάχιστο χρέος μας είναι διαρκώς να βοηθούμε και ποτέ να μην λησμονούμε15:18Μπλόκο στα Πράσινα Φανάρια: Οι αγρότες έφτασαν στην έξοδο για το αεροδρόμιο "Μακεδονία"15:04ΚΥΣΕΑ: Οι διεθνείς εξελίξεις και τα εξοπλιστικά προγράμματα στο επίκεντρο της συνεδρίασης14:50Νέο αγροτικό μπλόκο στην Έδεσσα14:36Ρωσία: Στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος συνετρίβη βορειοανατολικά της Μόσχας14:22Ζωγράφου: Οδηγός λεωφορείου κατέληξε στο νοσοκομείο μετά από αντιπαράθεση με οδηγό ΙΧ14:08Ηράκλειο: Οι αγρότες έχουν αποκλείσει το κτίριο της αποκεντρωμένης διοίκησης 13:54
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο