LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 20 Ιουνίου 2019 21:52

“Μονομαχία” Χαντ-Τζόνσον για τη διαδοχή της Τερέζα Μέι

Ο Μπόρις Τζόνσον προβάλλει ως το φαβορί στην αναμέτρηση με τον άνθρωπο που τον διαδέχθηκε στο βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών.

AP - ΤΖΕΡΕΜΙ ΧΑΝΤ - ΜΠΟΡΙΣ ΤΖΟΝΣΟΝ

Ο νυν υπουργός Εξωτερικών, Τζέρεμι Χαντ, θα είναι ο αντίπαλος του πρώην Υπουργού Εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον, στην τελική αναμέτρηση για την θέση του επόμενου επικεφαλής του Συντηρητικού κόμματος και Πρωθυπουργού της Βρετανίας, που θα γίνει τον επόμενο μήνα.

Ο Τζέρεμι Χαντ επικράτησε στην 5η και τελευταία ψηφοφορία, στην οποία συμμετείχαν οι βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος, του Υπουργού Περιβάλλοντος, Μάικλ Γκοβ, με μόλις δύο ψήφους διαφορά, καθώς έλαβαν 77 και 75, αντίστοιχα. Ο Μπόρις Τζόνσον έλαβε 162 ψήφους.

Στο δεύτερο στάδιο της διαδικασίας διαδοχής, οι δύο αντίπαλοι θα απευθυνθούν με προεκλογικές καμπάνιες στην βάση του κόμματος, προσπαθώντας να κερδίσουν την υποστήριξη των 160.000 μελών του κόμματος, που θα ψηφίσουν με επιστολική ψήφο.

Το αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί την εβδομάδα που ξεκινά στις 22 Ιουλίου, ενώ ήδη ο αρμόδιος κοινοβουλευτικών υποθέσεων των Συντηρητικών ανακοίνωσε ότι η θερινή διακοπή των εργασιών του κοινοβουλίου θα ξεκινήσει στις 25 Ιουλίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μπόρις Τζόνσον, που προβάλλει ως το φαβορί στη “μονομαχία” με τον Τζέρεμι Χαντ, έχει δηλώσει πως αν είναι ο επόμενος Πρωθυπουργός της Βρετανίας, τότε η χώρα θα αποχωρήσει από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου ακόμη και χωρίς συμφωνία με τις Βρυξέλλες. Αυτή η θέση έχει αναστατώσει τις αγορές και γι' αυτό η στερλίνα τις τελευταίες μέρες έχει σημειώσει σοβαρή πτώση.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κρατούμενος δραπέτευσε από το νοσοκομείο Καστοριάς18:44Ευρωμπάσκετ 2025: "Έκοψε" τον Καραγιαννίδη ο Σπανούλης, με 16 διεθνείς συνεχίζεται η προετοιμασία18:30Φωτιά στο Κερασοχώρι Θεσπρωτίας18:16Αρκαδία: Φωτιά σε δασική έκταση στη Βεδουρίτσα18:02Ξάνθη: Εικόνες από το σημείο του μοιραίου δυστυχήματος – Ποιοι επέβαιναν στα οχήματα17:48Ντόναλντ Τραμπ: Μεγάλη τιμή που υποδεχόμαστε τόσους Ευρωπαίους ηγέτες17:34Ξάνθη: Έληξε η προσωρινή εκτροπή κυκλοφορίας των οχημάτων επί της Εγνατίας οδού Κομοτηνής – Ξάνθης17:20Ασπρόπυργος: Συνελήφθη 25χρονη στο σπίτι της οποίας εντοπίστηκαν πιστόλι, σπαθί και ξιφίδια17:06Σκοπιά Φαρσάλων: Πρωτοφανές καιρικό φαινόμενο – Καταιγίδα έριξε τη θερμοκρασία κατά 13.5°C σε δύο ώρες16:52Σικελία: Γέφυρα καταρρέει ενώ τη διασχίζουν οχήματα (βίντεο)16:38Πάτρα: Συνελήφθη για εμπρησμό ο 21χρονος μάρτυρας υπεράσπισης του 25χρονου, για την πυρκαγιά στο Γηροκομείο16:24Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:10Γυναικοκτονία στο Χαλάνδρι - 28χρονος: Την σκότωσα επειδή με διέβαλε σε κοινούς γνωστούς15:56Σεισμός τώρα 4,1 Ρίχτερ στην Κρήτη15:43Πορτογαλία: Ένας πυροσβέστης έχασε τη ζωή του15:29Κυριάκος Μητσοτάκης: Το ΕΣΥ αλλάζει, γίνεται πιο ανθρώπινο και αποτελεσματικό15:15Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Καλό Πηγάδι Φωκίδας15:00Θεσσαλονίκη: 5χρονος υπέστη έγκαυμα σε παιχνίδι αναψυκτηρίου14:46Συνάντηση Τραμπ - Ζελένσκι: Επίδειξη ισχύος στο Οβάλ Γραφείο14:32Τροχαίο δυστύχημα στην Ξάνθη: Απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στο σημείο14:18
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο