LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 20 Ιουνίου 2019 21:12

Δημοσκόπηση δίνει αυτοδυναμία στην ΝΔ

Τα σενάρια της Pulse για εξακομματική ή επτακομματική Βουλή…

Δημοσκοπήσεις - κάλπη - γραφικά

Στις οκτώ μονάδες φθάνει το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση της Pulse, που διενεργήθηκε από 18-19 Ιουνίου για τον «ΣΚΑΪ», σε δείγμα 1.221 ερωτηθέντων.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η Ν.Δ. λαμβάνει 35%, έναντι 27% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν ΚΙΝΑΛ με 7%, ΚΚΕ με 5,5% και Χρυσή Αυγή με 4,5%.  Μέρα 25 (3,5%) και Ελληνική Λύση (3%) μπαίνουν, σύμφωνα με την έρευνα, στη Βουλή. Αντιθέτως, εκτός μένουν η Ένωση Κεντρώων και η Πλεύση Ελευθερίας που συγκεντρώνουν από 1,5%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων και όσων δεν απάντησαν στη δημοσκόπηση έφθασε το 7,5%.

Επίσης στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, στην εκτίμηση με διαστήματα, η Ν.Δ. παίρνει από 32,2% έως 37,8%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ από 24,4% έως 29,6%. Το ΚΙΝΑΛ κυμαίνεται μεταξύ 5,5%-8,5%, το ΚΚΕ στο 4,1% με 6,9%, η Χρυσή Αυγή από 3,2%-5,8%, το Μέρα 25 από 2,4%-4,6% και η Ελληνική Λύση από 1,9%-4,1%.

Η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται αυτοδύναμη τόσο στο σενάριο εξακομματικής Βουλής, οπότε καταλαμβάνει 156 έδρες, όσο και σε επτακομματικό Κοινοβούλιο, οπότε εκλέγει 152 βουλευτές.

Υπέρ αυτοδύναμης κυβέρνησης Ν.Δ. τάσσεται το 33% και αυτοδυναμίας ΣΥΡΙΖΑ το 12%. Κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τη Ν.Δ. επιλέγει το 15%. Με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ το 19% και μεγάλο συνασπισμό με συμμετοχή Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κομμάτων το 13%.

Χαώδης είναι η διαφορά στην παράσταση νίκης. Το 71% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι θα κερδίσει τις εκλογές της 7ης Ιουλίου η Νέα Δημοκρατία έναντι 18% του ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται, βάσει της δημοσκόπησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 36%, έναντι 28% του Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο το 32% των ερωτηθέντων απάντησε «κανένας εκ των δύο».

Σε σχέση, τέλος, με τις εξελίξεις με την Τουρκία, το 82% θεωρεί πως η κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει προχωρήσει σε ενημέρωση των κομμάτων (64% απαντά «σίγουρα ναι» και το 18% «μάλλον ναι»), την ώρα που το 6% απαντά «μάλλον όχι» και το 4% «σίγουρα όχι».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΘεσσαλονίκη: Κακοποιούσε σεξουαλικά τον ανήλικο γιο της οικιακής της βοηθούΣήμερα 09:49 | Ειδήσεις

Η δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Τσιάρας: Καλούμε τους αγρότες να έρθουν να συζητήσουμε για την επίλυση του θέματοςΣήμερα 08:57 | Ειδήσεις

Όλα όσα ανέφερε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Τσιάρας στο Καλημέρα Ελλάδα σχετικά με τα αιτήματα των αγροτών.

Κυψέλη: Υπό κατάληψη το σχολείο μετά το περιστατικό με το μαχαίρωμα μαθήτριαςΣήμερα 10:07 | Ειδήσεις

Στο σχολείο κυριαρχεί φόβος με τους μαθητές να ζητούν την απομάκρυνση της 16χρονης από το σχολείο.

Καταδίωξη τα ξημερώματα στο Χαλάνδρι: Στο τιμόνι 16χρονος, γιος βουλευτή ΠΑΣΟΚΣήμερα 09:43 | Ειδήσεις

Αστυνομική καταδίωξη σημειώθηκε στις 4 τα ξημερώματα στο Χαλάνδρι, όταν όχημα με έξι ανήλικους δεν σταμάτησε σε έλεγχο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας συνταξιούχων στο υπουργείο Εργασίας - Τι διεκδικούν11:12Euroleague: Ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί την Φενερμπαχτσέ με στόχο την 10η νίκη του10:58Κυψέλη: Υπό κατάληψη το σχολείο μετά το περιστατικό με το μαχαίρωμα μαθήτριας10:44Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη Γραμμή 3 του Μετρό10:30Θεσσαλονίκη: Κακοποιούσε σεξουαλικά τον 9χρονο γιο της οικιακής της βοηθού10:20Καταδίωξη τα ξημερώματα στο Χαλάνδρι: Στο τιμόνι 16χρονος, γιος βουλευτή ΠΑΣΟΚ10:10Τσιάρας: Καλούμε τους αγρότες να έρθουν να συζητήσουμε για την επίλυση του θέματος09:56Σεισμός 3,2 Ρίχτερ στο Αγρίνιο09:42Πάτρα: Νέες κινητοποιήσεις αγροτών και κτηνοτρόφων της δυτικής Ελλάδας09:2824ωρη απεργία ΑΔΕΔΥ: Ποιοι απεργούν, πώς θα κινηθούν τα μέσα09:14Πιλοτική 24ωρη λειτουργία του Μετρό στη Θεσσαλονίκη09:00Λάρισα: Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στο μπλόκο της Νίκαιας08:46Εκτός λειτουργίας η Γραμμή 3 του Μετρό από Χολαργό μέχρι Αεροδρόμιο08:32Με την ομιλία του πρωθυπουργού ολοκληρώνεται σήμερα η συζήτηση και ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού για το 202608:16Miles Davis: Ο άνθρωπος που δεν άφησε ποτέ την τζαζ να μείνει ακίνητη08:02Λαμία: Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες07:48Δώρο Χριστουγέννων 2025: Τι ισχύει για τον ιδιωτικό τομέα - Τι πρέπει να κάνει ο εργαζόμενος, εάν δεν καταβληθεί07:34Απεργία: "Λουκέτο" σήμερα στους δήμους της χώρας07:24Σεισμός 5,2 ρίχτερ στη Ζάκυνθο07:10Ο Ντόναλντ Τραμπ κατέθεσε αγωγή 5 δισ. κατά του BBC07:00
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο