LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 20 Ιουνίου 2019 21:12

Δημοσκόπηση δίνει αυτοδυναμία στην ΝΔ

Τα σενάρια της Pulse για εξακομματική ή επτακομματική Βουλή…

Δημοσκοπήσεις - κάλπη - γραφικά

Στις οκτώ μονάδες φθάνει το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση της Pulse, που διενεργήθηκε από 18-19 Ιουνίου για τον «ΣΚΑΪ», σε δείγμα 1.221 ερωτηθέντων.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η Ν.Δ. λαμβάνει 35%, έναντι 27% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν ΚΙΝΑΛ με 7%, ΚΚΕ με 5,5% και Χρυσή Αυγή με 4,5%.  Μέρα 25 (3,5%) και Ελληνική Λύση (3%) μπαίνουν, σύμφωνα με την έρευνα, στη Βουλή. Αντιθέτως, εκτός μένουν η Ένωση Κεντρώων και η Πλεύση Ελευθερίας που συγκεντρώνουν από 1,5%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων και όσων δεν απάντησαν στη δημοσκόπηση έφθασε το 7,5%.

Επίσης στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, στην εκτίμηση με διαστήματα, η Ν.Δ. παίρνει από 32,2% έως 37,8%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ από 24,4% έως 29,6%. Το ΚΙΝΑΛ κυμαίνεται μεταξύ 5,5%-8,5%, το ΚΚΕ στο 4,1% με 6,9%, η Χρυσή Αυγή από 3,2%-5,8%, το Μέρα 25 από 2,4%-4,6% και η Ελληνική Λύση από 1,9%-4,1%.

Η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται αυτοδύναμη τόσο στο σενάριο εξακομματικής Βουλής, οπότε καταλαμβάνει 156 έδρες, όσο και σε επτακομματικό Κοινοβούλιο, οπότε εκλέγει 152 βουλευτές.

Υπέρ αυτοδύναμης κυβέρνησης Ν.Δ. τάσσεται το 33% και αυτοδυναμίας ΣΥΡΙΖΑ το 12%. Κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τη Ν.Δ. επιλέγει το 15%. Με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ το 19% και μεγάλο συνασπισμό με συμμετοχή Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κομμάτων το 13%.

Χαώδης είναι η διαφορά στην παράσταση νίκης. Το 71% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι θα κερδίσει τις εκλογές της 7ης Ιουλίου η Νέα Δημοκρατία έναντι 18% του ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται, βάσει της δημοσκόπησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 36%, έναντι 28% του Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο το 32% των ερωτηθέντων απάντησε «κανένας εκ των δύο».

Σε σχέση, τέλος, με τις εξελίξεις με την Τουρκία, το 82% θεωρεί πως η κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει προχωρήσει σε ενημέρωση των κομμάτων (64% απαντά «σίγουρα ναι» και το 18% «μάλλον ναι»), την ώρα που το 6% απαντά «μάλλον όχι» και το 4% «σίγουρα όχι».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Στις 20.000 οι νέοι διορισμοί και προσλήψεις το 202609:22Γρίπη: Ασυνήθιστα πρώιμη αύξηση των κρουσμάτων στην Ευρώπη09:08ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο "χάρτης" των πληρωμών μέχρι 28 Νοεμβρίου08:55Δολοφονία Κένεντι: Ποιος σκότωσε τον JFK;08:41Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 22 Νοεμβρίου08:28Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο08:14Δύσκολη η νύχτα στα Βόρεια Τζουμέρκα - Εγκλωβισμένοι σε ξενοδοχείο23:59Λαμία: Δικυκλιστής έπεσε πάνω σε αυτοκίνητο για να μην πατήσει πεζή - Πήρε φωτιά η μηχανή (βίντεο)23:46Ολυμπιακός: Άφησε πίσω του την ήττα από την Αρμάνι και "έτρεξε" την Παρί23:38Βόνιτσα - Κακοκαιρία: Μαθητές αναγκάστηκαν να επιστρέψουν σπίτι τους με Πυροσβεστικό όχημα23:26Κατέληξε η γυναίκα που παρασύρθηκε σε τροχαίο στο Παγκράτι23:12Μεσολόγγι: 15χρονος ξυλοκοπήθηκε από δύο ανήλικους – Χειροπέδες και στους γονείς τους22:58Βορίζια: Άγριο επεισόδιο στις φυλακές μεταξύ μελών της οικογένειας Καργάκη22:43Όρμπαν: "Κρίσιμες" οι επόμενες δύο ή τρεις εβδομάδες για το ειρηνευτικό σχέδιο των ΗΠΑ - Η συνάντηση κορυφής της Βουδαπέστης πλησιάζει22:28Έδεσσα: Η ανακοίνωση των διασωστών του ΕΚΑΒ για το ζευγάρι που δηλητηριάστηκε από μανιτάρια22:14Κίμπερλι Γκίλφοϊλ για την συνάντηση με την Λ. Μενδώνη: Ανυπομονώ να εμβαθύνω τις πολιτιστικές μας ανταλλαγές 22:00Σφυροκόπημα της κακοκαιρίας στην Κέρκυρα: Δραματικοί απεγκλωβισμοί - Ζημιές και σε σπίτια21:32ΕΕ: Αύριο συνάντηση ηγετών για την κατάσταση στην Ουκρανία21:18Τραγωδία στη Σαλαμίνα: Νεκρός ηλικιωμένος που έπεσε με το ΙΧ του στη θάλασσα21:04Παναθηναϊκός: Ο Ματίας Λεσόρ στην Πορτογαλία για αρθροσκόπηση20:50
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο