LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 20 Ιουνίου 2019 17:46

Εντυπωσιακές εικόνες από τους κεραυνούς στη Σάμο (βίντεο)

Τα σύννεφα της καταιγίδας “λούστηκαν” με φως, ενώ δέος προκαλεί ο “χορός” των κεραυνών.

ΣΑΜΟΣ - ΚΕΡΑΥΝΟΙ - ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ

Του Μανώλη Θράβαλου - Φωτογράφου του meteo.gr

Ενώ δεν είναι τόσο ασυνήθιστο για την Ηπειρωτική Ελλάδα να έχει κακοκαιρίες τον Ιούνιο, οι ατμοσφαιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών ευνόησαν τη δημιουργία καταιγίδων ακόμα και σε περιοχές του Αιγαίου, όπου τέτοια εποχή συνήθως επικρατεί το κλασικό ελληνικό καλοκαίρι.

Έτσι και στη Σάμο, τα απογεύματα των τελευταίων πέντε ημερών, μας επισκέπτονται οι καταιγίδες που δημιουργούνται στην τουρκική ενδοχώρα λόγω της έντονης θερμικής αστάθειας. Άλλοτε με σφοδρότητα, όπως οι δύο καταιγίδες το Σαββατοκύριακου και άλλοτε πιο ήπια, όπως η καταιγίδα της Τρίτης, προσφέροντας όμως εικόνες μοναδικής ομορφιάς σε κάθε περίπτωση.

Ως φωτογράφος του meteo.gr κατέγραψα τα φαινόμενα και έχω τη χαρά να σας τα παρουσιάσω μέσα από τις παραπάνω εικόνες και τα δύο timelapse βίντεο.

ΣΑΜΟΣ - ΚΕΡΑΥΝΟΙ - ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ

Το Σάββατο, 15 Ιουνίου, η πρώτη ισχυρή καταιγίδα πλησίασε από τα νοτιο-ανατολικά και εντυπωσίασε τους επισκέπτες του τουριστικού Πυθαγορείου με τους πολυάριθμους κεραυνούς της.

Λίγη ώρα μετά τη δύση του ηλίου και ανοιχτά του ακρωτηρίου Κότσικας, η κάμερά μου κατέγραψε αυτόν τον εντυπωσιακό κεραυνό με το διπλό χτύπημα στη θάλασσα. Η λεπτομέρεια στη φωτογραφία εντυπωσιάζει!

ΣΑΜΟΣ - ΚΕΡΑΥΝΟΙ - ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ

Την Κυριακή, 16 Ιουνίου, η καταιγίδα χτύπησε τα ανατολικά του νησιού με ιδιαίτερη σφοδρότητα, όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω timelapse και στις φωτογραφίες.

Οι λήψεις της ημέρας αυτές πραγματοποιήθηκαν από την περιοχή της Κέρβελης, με το Χοντρό Βουνό να απλώνεται σε πρώτο πλάνο και το όρος Καμήλα από τα απέναντι μικρασιατικά παράλια να ορθώνεται πίσω του.

ΣΑΜΟΣ - ΚΕΡΑΥΝΟΙ - ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ

ΣΑΜΟΣ - ΚΕΡΑΥΝΟΙ - ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ

ΣΑΜΟΣ - ΚΕΡΑΥΝΟΙ - ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ

ΣΑΜΟΣ - ΚΕΡΑΥΝΟΙ - ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ

Την Τρίτη, 18 Ιουνίου, τα φαινόμενα ήταν πιο ήπια, με τοπικές μόνο βροχοπτώσεις μικρής διάρκειας σε διάφορες περιοχές του νησιού. Η καταιγίδα, όμως, που πλησίασε από τα βόρεια αργά το απόγευμα γέμισε χρώμα τον ουρανό και προσέφερε ένα μοναδικό ηλιοβασίλεμα.

ΣΑΜΟΣ - ΚΕΡΑΥΝΟΙ - ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ

ΣΑΜΟΣ - ΚΕΡΑΥΝΟΙ - ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ

ΣΑΜΟΣ - ΚΕΡΑΥΝΟΙ - ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤι καιρό θα κάνει σήμερα ΤετάρτηΣήμερα 06:13 | Ειδήσεις

Αναλυτικά, η πρόγνωση του καιρού για σήμερα Τετάρτη 2 Ιουλίου 2025.

Τραγωδία στην Ισπανία: Τρεις νεκροί από πυρκαγιές και καύσωνα – Ανάμεσά τους και παιδί 2 ετώνΣήμερα 06:20 | Ειδήσεις

Οι αρχές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς η Ισπανία βιώνει τον θερμότερο μήνα στην ιστορία της.

Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν – Μακρόν μετά από σχεδόν 3 χρόνιαΧθες 20:10 | Ειδήσεις

Την άμεση κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία ζήτησε ο Γάλλος πρόεδρος. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Κρεμλίνου, ο Ρώσος πρόεδρος υπενθύμισε στον Ευρωπαίο ομόλογό του ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία είναι συνέπεια της δυτικής πολιτικής.

Καύσωνας στην Ιταλία: Μπλακ άουτ σε Μπέργκαμο και ΦλωρεντίαΧθες 21:42 | Ειδήσεις

Στο μεταξύ, τόσο η ευρύτερη περιοχή της Νάπολης όσο και η Καλαβρία αποφάσισαν να ενισχύσουν το ανθρώπινο δυναμικό στα τμήματα των επειγόντων περιστατικών των δημόσιων νοσοκομείων, λόγω της αύξησης των περιστατικών που συνδέονται με τις συνέπειες του καύσωνα, ιδίως τις τελευταίες ημέρες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τραγωδία στην Ισπανία: Τρεις νεκροί από πυρκαγιές και καύσωνα – Ανάμεσά τους και παιδί 2 ετών06:29Τι καιρό θα κάνει σήμερα Τετάρτη06:15ΗΠΑ: Ο Τραμπ θα είναι "αυστηρός" με τον Νετανιάχου ώστε να επιτευχθεί εκεχειρία στη Γάζα 23:57Φωτιά στις φυλακές Βόλου: Στο Νοσοκομείο τέσσερα άτομα (εικόνες)23:45Θεσσαλονίκη: Βελτιωμένη εικόνα από τη πυρκαγιά που ξέσπασε στο Ωραιόκαστρο23:35Βουλή: Εγκρίθηκε το ενεργειακό νομοσχέδιο - Στο επίκεντρο η τροπολογία για οικισμούς και οι τιμές ενέργειας23:21Ινδία: Έκρηξη σε εργοστάσιο με χημικά προϊόντα23:07Πέθανε ο Κωνσταντίνος Γιατράκος22:51Τραγωδία στην Ισπανία: Νεκρό ένα δίχρονο παιδί λόγω καύσωνα22:36Τένις - Wimbledon: Η Σάκκαρη πέρασε στον 2ο γύρο22:18Τραγωδία – Πάτρα: Νεκρή γυναίκα μετά από φωτιά σε διαμέρισμα22:02Καύσωνας στην Ιταλία: Μπλακ άουτ σε Μπέργκαμο και Φλωρεντία21:46Μωβ μέδουσες: Σε έξαρση στις ελληνικές θάλασσες - Ποιες περιοχές είναι στο "κόκκινο"21:30Θεσσαλονίκη: Ξέσπασε δασική πυρκαγιά στο Ωραιόκαστρο– Στάλθηκε μήνυμα από το 11221:15Μαρκόπουλο: Υπο μερικό έλεγχο η πυρκαγιά σε χώρο απορριμμάτων21:00Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν – Μακρόν μετά από σχεδόν 3 χρόνια 20:46Η παιδίατρος που έσωσε τον 65χρονο στο αεροδρόμιο της Ρόδου μιλά ζωντανά στον ΑΝΤ1 (βίντεο) 20:30Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη20:05Τραγωδία στην Κατερίνη: Κατέληξε η 14χρονη που έπεσε από γέφυρα19:50Γερμανία: Διένυσε τη πιο ζεστή μέρα του χρόνου19:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο