LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 20 Ιουνίου 2019 17:46

Εντυπωσιακές εικόνες από τους κεραυνούς στη Σάμο (βίντεο)

Τα σύννεφα της καταιγίδας “λούστηκαν” με φως, ενώ δέος προκαλεί ο “χορός” των κεραυνών.

ΣΑΜΟΣ - ΚΕΡΑΥΝΟΙ - ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ

Του Μανώλη Θράβαλου - Φωτογράφου του meteo.gr

Ενώ δεν είναι τόσο ασυνήθιστο για την Ηπειρωτική Ελλάδα να έχει κακοκαιρίες τον Ιούνιο, οι ατμοσφαιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών ευνόησαν τη δημιουργία καταιγίδων ακόμα και σε περιοχές του Αιγαίου, όπου τέτοια εποχή συνήθως επικρατεί το κλασικό ελληνικό καλοκαίρι.

Έτσι και στη Σάμο, τα απογεύματα των τελευταίων πέντε ημερών, μας επισκέπτονται οι καταιγίδες που δημιουργούνται στην τουρκική ενδοχώρα λόγω της έντονης θερμικής αστάθειας. Άλλοτε με σφοδρότητα, όπως οι δύο καταιγίδες το Σαββατοκύριακου και άλλοτε πιο ήπια, όπως η καταιγίδα της Τρίτης, προσφέροντας όμως εικόνες μοναδικής ομορφιάς σε κάθε περίπτωση.

Ως φωτογράφος του meteo.gr κατέγραψα τα φαινόμενα και έχω τη χαρά να σας τα παρουσιάσω μέσα από τις παραπάνω εικόνες και τα δύο timelapse βίντεο.

ΣΑΜΟΣ - ΚΕΡΑΥΝΟΙ - ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ

Το Σάββατο, 15 Ιουνίου, η πρώτη ισχυρή καταιγίδα πλησίασε από τα νοτιο-ανατολικά και εντυπωσίασε τους επισκέπτες του τουριστικού Πυθαγορείου με τους πολυάριθμους κεραυνούς της.

Λίγη ώρα μετά τη δύση του ηλίου και ανοιχτά του ακρωτηρίου Κότσικας, η κάμερά μου κατέγραψε αυτόν τον εντυπωσιακό κεραυνό με το διπλό χτύπημα στη θάλασσα. Η λεπτομέρεια στη φωτογραφία εντυπωσιάζει!

ΣΑΜΟΣ - ΚΕΡΑΥΝΟΙ - ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ

Την Κυριακή, 16 Ιουνίου, η καταιγίδα χτύπησε τα ανατολικά του νησιού με ιδιαίτερη σφοδρότητα, όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω timelapse και στις φωτογραφίες.

Οι λήψεις της ημέρας αυτές πραγματοποιήθηκαν από την περιοχή της Κέρβελης, με το Χοντρό Βουνό να απλώνεται σε πρώτο πλάνο και το όρος Καμήλα από τα απέναντι μικρασιατικά παράλια να ορθώνεται πίσω του.

ΣΑΜΟΣ - ΚΕΡΑΥΝΟΙ - ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ

ΣΑΜΟΣ - ΚΕΡΑΥΝΟΙ - ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ

ΣΑΜΟΣ - ΚΕΡΑΥΝΟΙ - ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ

ΣΑΜΟΣ - ΚΕΡΑΥΝΟΙ - ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ

Την Τρίτη, 18 Ιουνίου, τα φαινόμενα ήταν πιο ήπια, με τοπικές μόνο βροχοπτώσεις μικρής διάρκειας σε διάφορες περιοχές του νησιού. Η καταιγίδα, όμως, που πλησίασε από τα βόρεια αργά το απόγευμα γέμισε χρώμα τον ουρανό και προσέφερε ένα μοναδικό ηλιοβασίλεμα.

ΣΑΜΟΣ - ΚΕΡΑΥΝΟΙ - ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ

ΣΑΜΟΣ - ΚΕΡΑΥΝΟΙ - ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ

ΣΑΜΟΣ - ΚΕΡΑΥΝΟΙ - ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦθιώτιδα: Αγροτικό τούμπαρε στην Εθνική Οδό (εικόνες)Σήμερα 17:10 | Ειδήσεις

Το αγροτικό εξετράπη της πορείας του αριστερά και προσέκρουσε στο διαχωριστικό διάζωμα όπου και ανετράπη.

Πατέρας Κυριακής Γρίβα: Αν ήξερα τότε ότι η κόρη μου εκβιάζεται θα τον είχα καθαρίσει εγώΣήμερα 16:25 | Ειδήσεις

Πριν ανοίξει ο κύκλος των μαρτυρικών καταθέσεων, η υπεράσπιση του κατηγορούμενου επανέλαβε στο δικαστήριο ότι στον 40χρονο πρέπει να αναγνωριστεί μειωμένος καταλογισμός, λόγω ψυχολογικών προβλημάτων.

Φωτιά στον Μαραθώνα - Επιχειρούν εναέρια μέσαΣήμερα 13:59 | Ειδήσεις

Στο σημείο επιχειρούν 56 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων, 18 οχήματα, εθελοντές και από αέρος συνδράμουν τρία ελικόπτερα. 

Ψηφιακό πελατολόγιο: Μέχρι πότε θα μείνουν κλειστά τα συνεργεία αυτοκινήτων;Σήμερα 16:47 | Ειδήσεις

Μέχρι ποτε θα συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις οι ιδιοκτήτες συνεργείων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φθιώτιδα: Αγροτικό τούμπαρε στην Εθνική Οδό (εικόνες)17:44Φωτιά στη Βουρβουρού: Στην μάχη και εναέρια μέσα - Μήνυμα από το 112 (βίντεο)17:30Κρήτη: Φωτιά στην Ιεράπετρα - Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής17:17Ψηφιακό πελατολόγιο: Μέχρι πότε θα μείνουν κλειστά τα συνεργεία αυτοκινήτων;17:03Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:46Πατέρας Κυριακής Γρίβα: Αν ήξερα τότε ότι η κόρη μου εκβιάζεται θα τον είχα καθαρίσει εγώ 16:31Φονικός καύσωνας στην Ευρώπη: Νεκροί σε Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία 16:16ΟΠΕΚΕΠΕ: Συνεχίζονται οι ψευδείς δηλώσεις μετά το σκάνδαλο15:55Μαραθώνας: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω φωτιάς - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί15:41Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ - Όλα όσα συζητήθηκαν15:24Παναθηναϊκός: Πρώτη νίκη για τους «πράσινους» με 3-0 επί της Μέταλιστ15:07Κρήτη: Πεζός παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα14:53Συνεδρίαση ΚΥΣΕΑ: Στο επίκεντρο το μεσανατολικό (βίντεο)14:35Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη αστυνομικός για ενδοοικογενειακή βία14:20Φωτιά στον Μαραθώνα - Επιχειρούν εναέρια μέσα14:05Ψηφιακό Πελατολόγιο: "Ταφόπλακα" χαρακτηρίζεται από τους ιδιοκτήτες του κλάδου13:50Ιαπωνία: Περισσότεροι από 900 σεισμοί έχουν καταγραφεί τις τελευταίες 10 μέρες13:35Κυριακή Γρίβα: Συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία της (βίντεο)13:17Ρόδος: Νεκρός 48χρονος οδηγός σε τροχαίο δυστύχημα13:00Βόλος: Φωτιά σε αστικό λεωφορείο - Απομακρύνθηκε ο οδηγός (βίντεο)12:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο