LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 20 Ιουνίου 2019 17:04

H Εθνική Τράπεζα βραβεύει τους πρωταγωνιστές της καινοτομίας - τεχνολογίας

«Η Εθνική Τράπεζα επενδύει συστηματικά στην ενίσχυση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας», δήλωσε ο Κώστας Μιχαηλίδης. 

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ - ΒΡΑΒΕΥΣΗ

Με τη βράβευση 10  νέων καινοτόμων επιχειρήσεων ολοκληρώθηκε ο Διαγωνισμός «Καινοτομίας & Τεχνολογίας», που διοργάνωσε για ένατη συνεχή χρονιά η Εθνική Τράπεζα, στο πλαίσιο του προγράμματος NBG Business Seeds για τη στήριξη και ανάδειξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

Στον Διαγωνισμό, που έχει διαμορφωθεί πλέον  σε έναν από τους σημαντικότερους θεσμούς της νεοφυούς επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, υπεβλήθησαν 331 προτάσεις με 574 συμμετέχοντες. Από τις προτάσεις αυτές οι 28 προκρίθηκαν στην β’ φάση του Διαγωνισμού και τελικά επιλέχθηκαν για την γ΄ φάση οι 10, οι οποίες  βραβεύτηκαν. Από αυτές τις προτάσεις που αξιολογήθηκαν με βασικά κριτήρια την καινοτομία, τη βιωσιμότητα, το στάδιο υλοποίησης και τον σκοπό, οι 6 εντάσσονται στην κατηγορία Περιβάλλον και Τεχνολογία και οι 4 στην κατηγορία Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα. 

Η Εθνική Τράπεζα, πέραν της συνεργασίας με πανεπιστημιακούς φορείς και μέσω στρατηγικών συνεργασιών με διεθνείς οργανισμούς, παρέχει mentoring και χρηματοδοτικά εργαλεία που προάγουν την καινοτόμο και εξωστρεφή επιχειρηματικότητα, ενισχύοντας τις εν λόγω επιχειρήσεις.

Κατά την απονομή των Βραβείων στους νέους επιχειρηματίες, ο Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Κώστας Μιχαηλίδης, τόνισε μεταξύ άλλων:  «Η Εθνική Τράπεζα επενδύει συστηματικά στην ενίσχυση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας. Στην ελληνική οικονομία, ο συνδυασμός τεχνολογίας – επιχειρηματικότητας δίνει τεράστια ώθηση και μας βοηθά να καλύψουμε ταχύτερα το κενό που μας χωρίζει από άλλες ευρωπαϊκές οικονομίες. Για την ΕΤΕ, η καινοτομία και η τεχνολογία είναι τα εργαλεία μας για να κάνουμε καλύτερη τη ζωή των πελατών μας, των ανθρώπων μας και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας.

Θεωρούμε την τεχνολογία ως έναν από τους βασικούς μοχλούς του προγράμματος μετασχηματισμού της Εθνικής Τράπεζας σε έναν οργανισμό πιο απλό, πιο κερδοφόρο και πιο αποδοτικό, που επενδύει στους ανθρώπους και οδηγεί την προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Σήμερα είμαστε εδώ για άλλη μια φορά ανάμεσα στους τωρινούς και αυριανούς ηγέτες της επιχειρηματικότητας. Το μέλλον είναι στα χέρια σας. Εσείς καλείστε να δημιουργήσετε νέα επιχειρηματικά μοντέλα, να αναπτύξετε ιδέες που θα αλλάξουν τα δεδομένα».

Η Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας, Χριστίνα Θεοφιλίδη προέβη στον απολογισμό των 10 ετών λειτουργίας του προγράμματος ΝBG Business Seeds, υπογραμμίζοντας σχετικά: «Με προτεραιότητα τις συνέργειες, τη συνέπεια και τα έμπρακτα αποτελέσματα έχουμε υποδεχτεί 3.400 προτάσεις από 6.000 συμμετέχοντες με την υποστήριξη 135 αξιολογητών και μεντόρων. Το πρόγραμμα NBG Business Seeds, αυτή τη στιγμή έχει περισσότερες από 40 εταιρείες που αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό ποσοστό του ενεργού οικοσυστήματος της χώρας. Έχουν διατεθεί συνολικά περισσότερα από 5 εκατομμύρια ευρώ με τη μορφή δανεισμού, συμμετοχής στο εταιρικό κεφάλαιο, αλλά και βραβείων. Στόχος μας είναι να αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι και να δημιουργήσουμε νέα προϊόντα και διαδικασίες, νέες θέσεις εργασίας, αλλά και εξειδικευμένα στελέχη που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της οικονομίας και στη δημιουργία προϊόντων υψηλής υπεραξίας.»

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ - ΒΡΑΒΕΥΣΗ

Οι νικητές του 9ου Διαγωνισμού «Καινοτομίας & Τεχνολογίας», στους οποίους απονεμήθηκαν τα 10 βραβεία είναι:

• Πρώτο χρηματικό βραβείο 20.000€. Μιχαήλ Βαφόπουλος για την πρότασή του με τίτλο «Linked Business».

Το “Linked Business” παρέχει άμεση, πλήρη, διαφανή και στοχευμένη τμηματοποίηση της αγοράς με βάση την εμπορική δραστηριότητα και την γεωγραφία των επιχειρήσεων. Ο πελάτης ανακαλύπτει εταιρικά στοιχεία με πληρότητα, ορθότητα, καθημερινή ανανέωση, διαφάνεια και εμπιστοσύνη, εμπλουτισμένα με την απαραίτητη πληροφόρηση και ενοποίηση στα συστήματα.

• Δεύτερο χρηματικό βραβείο 10.000€. Bασίλης Σταύρου και Αναστασία Γρίβα για την πρότασή τους με τίτλο «ShopMind».

Το “ShopMind” είναι ένα λογισμικό που επεξεργάζεται και αναλύει δεδομένα από το χώρο του retail, με σκοπό να προσφέρει στοχευμένες ενέργειες μάρκετινγκ που εξυπηρετούν τις πραγματικές ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή.

• Τρίτο χρηματικό βραβείο 6.000€. Mαρία Χατζησταύρου, Χρήστος Σπαθαράκης, Βασίλης Λαχανάς, Παναγιώτης Σαράφης για την πρότασή τους με τίτλο «Ferryhopper».

Το Ferryhopper είναι  η πρώτη πλατφόρμα κρατήσεων που παρέχει τη δυνατότητα συνδυασμού ακτοπλοϊκών δρομολογίων για τη διασύνδεση προορισμών που δεν έχουν απευθείας σύνδεση.

• Τέταρτο χρηματικό βραβείο 4.000€. Βασίλης Τσιπάς για την πρότασή του με τίτλο «PlantBox».

Το PlantBox είναι ένα ζωντανό μοναδικό σουβενίρ. Η ελιά, το πιο τυπικό φυτό της Ελληνικής φύσης, ένα παγκόσμιο σύμβολο ταξιδεύει ανά τον κόσμο ως ένας άλλος πρέσβης της πατρίδας μας.

Απονεμήθηκαν επίσης για το πέμπτο βραβείο, 6 χρηματικά ποσά, 1.500€ έκαστο, στους:

•             Ελένη Δέδε, Ευδοκία Πεχλιβανίδη για την πρότασή τους με τίτλο «Dogs’ Voice». Μία πλατφόρμα διαχείρισης αστικής πανίδας που συμβάλλει στη μείωση του πληθυσμού αδέσποτων ζώων σε τοπικό και εθνικό επίπεδο και σε περιβαλλοντικά υπεύθυνες πόλεις όπου άνθρωποι και ζώα συμβιώνουν αρμονικά.

•             Λάμπρο Καλιακάτσο για την πρότασή του με τίτλο «PlexEarth”. Το Plex.Earth δίνει τη δυνατότητα στους μηχανικούς μελετητές περιβαλλοντικών, ενεργειακών και κατασκευαστικών έργων, να έχουν την πλήρη 3D γεωγραφική εικόνα οποιουδήποτε σημείου στον κόσμο, μέσω δορυφορικών εικόνων και του Google Earth.

•             Αθηνά-Αναστασία Μπούρκα, Γεώργιο Ηλιόπουλο, Δαμιανό Μπούρκα για την πρότασή τους με τίτλο «Followgreen”.  Το Followgreen απευθύνεται σε δήμους και αποτελεί ένα εργαλείο για την επιβράβευση των πολιτών που ανακυκλώνουν σε τοπικό επίπεδο. Στο followgreen οι πολίτες μπορούν να συγκεντρώνουν πόντους για την περιβαλλοντική εκπαίδευση και ενημέρωση που λαμβάνουν καθώς και για την ανακύκλωση που κάνουν στον δήμο τους. Οι πόντοι εξαργυρώνονται σε παροχές και εκπτώσεις προϊόντων και υπηρεσιών των τοπικών επιχειρήσεων.

•             Aλέξη Παντζιάρο για την πρότασή του με τίτλο «Coffee-eco». Το «Coffee-eco», είναι μια νεοφυής εταιρεία, η οποία αξιοποιεί τα υπολείμματα καφέ για την δημιουργία φαινολικών ουσιών.

•             Ευάγγελο Σκουλά, Ανδρέα Λεμονή, Εμμανουήλ Στρατάκη, Αλέξανδρο Μιμίδη, Αντώνιο Παπαδόπουλο για την πρότασή τους με τίτλο «Biomimetic». Aφορά σε μια νέα τεχνολογία για την παρασκευής αντι-ανακλαστικών διάφανων υλικών που οδηγεί σε σημαντικά ευκολότερη ανάγνωση από οθόνες φορητών συσκευών προστατεύοντας τα μάτια και εξοικονομώντας ενέργεια.

•             Mιχαήλ Φιλιππίδη για την πρότασή του με τίτλο «Φωτοβολταϊκός Διαχειριστής Θερμικής Ενέργειας». Αφορά σε ένα προϊόν υψηλής απόδοσης που απαλλάσσει από τα ετήσια έξοδα και την φροντίδα ενός ηλιοθερμικού, εξοικονομώντας χρήματα, ενέργεια και ρύπους για το περιβάλλον.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚόμπι Μπράιαντ: Το “μαγικό χέρι”, η παραμυθένια ζωή και το τραγικό τέλοςΧθες 22:23 | Ειδήσεις

Ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια του παγκόσμιου μπάσκετ “έσβησε”, προκαλώντας θλίψη σε όλον τον κόσμο.

Κοροναϊός: “καλπάζει” ο ιός σκορπώντας τον θάνατοΣήμερα 06:10 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός της Κίνας επισκέφθηκε την Ουχάν, που αποτελεί το επίκεντρο της επιδημίας πνευμονίας που προκαλεί νέος κοροναϊός.

Εκρηκτικός μηχανισμός σε σπίτι στον ΠειραιάΣήμερα 06:26 | Ειδήσεις

Το σπίτι ανήκει σε επιχειρηματία, στην εταιρεία του οποίου είχε επίσης τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός πριν από λίγες μέρες. Τι έδειξαν οι κάμερες ασφαλείας.

Χρυσοχοϊδης: όποιος χτυπά ανήλικα, δεν χωρά πουθενάΧθες 15:30 | Ειδήσεις

Σε ανάρτησή του στο twitter o κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρεται στο περιστατικό με τον ξυλοδαρμό ανήλικου από αστυνομικό της ΔΙΑΣ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Εκρηκτικός μηχανισμός σε σπίτι στον Πειραιά06:29Κοροναϊός: “καλπάζει” ο ιός σκορπώντας τον θάνατο06:17Καιρός: βροχές και σποραδικές καταιγίδες τη Δευτέρα06:04Φιλοποίμην Φίνος: Αφιέρωμα του ΑΝΤ1 στην ζωή του σπουδαίου παραγωγού (βίντεο)23:59Η Κίνα δοκιμάζει φάρμακο για τον νέο κοροναϊό23:46“Κραυγή αγωνίας” για την εγκληματικότητα στην Ακαδημία Πλάτωνος (βίντεο)23:35Σύλληψη αστυνομικών για κατοχή ναρκωτικών23:23Κόμπι Μπράιντ: Μηνύματα θλίψης κατακλύζουν τα social media23:10Έκτακτη σύσκεψη στις Βρυξέλλες για τον κοροναϊό22:57Τα πρώτα μηνύματα Γαρμπή και Σχοινά μετά τον “εφιάλτη” στα χέρια ληστών (βίντεο)22:45Κόμπι Μπράιαντ: Το “μαγικό χέρι”, η παραμυθένια ζωή και το τραγικό τέλος22:37Παναγιώτης Βλαχάκος: Μνημόσυνο για τον ήρωα των Ιμίων (βίντεο)22:26Καραμαλάκης για βιαιοπραγία αστυνομικού σε ανήλικο: τέτοιες συμπεριφορές είναι μη ανεκτές22:15Ελληνίδα κάτοικος Χονγκ Κονγκ: 9 στους 10 κατοίκους έχουν συμπτώματα ίωσης (βίντεο)22:04Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να νικήσει την ΑΕΚ21:52Σκοτώθηκε ο Κόμπι Μπράιαντ21:43Basket League: Ιωνικός για “σωτηρία” και Άρης για... “υποβιβασμό”21:32Θρίλερ με τρένο που χτύπησε “παιδί” (εικόνες)21:19Επεισόδια έξω από το ΟΑΚΑ: Πυρπόλησαν περιπολικό21:08Πρόσωπα με σκληρό παρελθόν οι συλληφθέντες για τους 1,2 τόνους κοκαΐνης (βίντεο)20:55
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο