LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 20 Ιουνίου 2019 17:04

H Εθνική Τράπεζα βραβεύει τους πρωταγωνιστές της καινοτομίας - τεχνολογίας

«Η Εθνική Τράπεζα επενδύει συστηματικά στην ενίσχυση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας», δήλωσε ο Κώστας Μιχαηλίδης. 

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ - ΒΡΑΒΕΥΣΗ

Με τη βράβευση 10  νέων καινοτόμων επιχειρήσεων ολοκληρώθηκε ο Διαγωνισμός «Καινοτομίας & Τεχνολογίας», που διοργάνωσε για ένατη συνεχή χρονιά η Εθνική Τράπεζα, στο πλαίσιο του προγράμματος NBG Business Seeds για τη στήριξη και ανάδειξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

Στον Διαγωνισμό, που έχει διαμορφωθεί πλέον  σε έναν από τους σημαντικότερους θεσμούς της νεοφυούς επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, υπεβλήθησαν 331 προτάσεις με 574 συμμετέχοντες. Από τις προτάσεις αυτές οι 28 προκρίθηκαν στην β’ φάση του Διαγωνισμού και τελικά επιλέχθηκαν για την γ΄ φάση οι 10, οι οποίες  βραβεύτηκαν. Από αυτές τις προτάσεις που αξιολογήθηκαν με βασικά κριτήρια την καινοτομία, τη βιωσιμότητα, το στάδιο υλοποίησης και τον σκοπό, οι 6 εντάσσονται στην κατηγορία Περιβάλλον και Τεχνολογία και οι 4 στην κατηγορία Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα. 

Η Εθνική Τράπεζα, πέραν της συνεργασίας με πανεπιστημιακούς φορείς και μέσω στρατηγικών συνεργασιών με διεθνείς οργανισμούς, παρέχει mentoring και χρηματοδοτικά εργαλεία που προάγουν την καινοτόμο και εξωστρεφή επιχειρηματικότητα, ενισχύοντας τις εν λόγω επιχειρήσεις.

Κατά την απονομή των Βραβείων στους νέους επιχειρηματίες, ο Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Κώστας Μιχαηλίδης, τόνισε μεταξύ άλλων:  «Η Εθνική Τράπεζα επενδύει συστηματικά στην ενίσχυση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας. Στην ελληνική οικονομία, ο συνδυασμός τεχνολογίας – επιχειρηματικότητας δίνει τεράστια ώθηση και μας βοηθά να καλύψουμε ταχύτερα το κενό που μας χωρίζει από άλλες ευρωπαϊκές οικονομίες. Για την ΕΤΕ, η καινοτομία και η τεχνολογία είναι τα εργαλεία μας για να κάνουμε καλύτερη τη ζωή των πελατών μας, των ανθρώπων μας και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας.

Θεωρούμε την τεχνολογία ως έναν από τους βασικούς μοχλούς του προγράμματος μετασχηματισμού της Εθνικής Τράπεζας σε έναν οργανισμό πιο απλό, πιο κερδοφόρο και πιο αποδοτικό, που επενδύει στους ανθρώπους και οδηγεί την προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Σήμερα είμαστε εδώ για άλλη μια φορά ανάμεσα στους τωρινούς και αυριανούς ηγέτες της επιχειρηματικότητας. Το μέλλον είναι στα χέρια σας. Εσείς καλείστε να δημιουργήσετε νέα επιχειρηματικά μοντέλα, να αναπτύξετε ιδέες που θα αλλάξουν τα δεδομένα».

Η Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας, Χριστίνα Θεοφιλίδη προέβη στον απολογισμό των 10 ετών λειτουργίας του προγράμματος ΝBG Business Seeds, υπογραμμίζοντας σχετικά: «Με προτεραιότητα τις συνέργειες, τη συνέπεια και τα έμπρακτα αποτελέσματα έχουμε υποδεχτεί 3.400 προτάσεις από 6.000 συμμετέχοντες με την υποστήριξη 135 αξιολογητών και μεντόρων. Το πρόγραμμα NBG Business Seeds, αυτή τη στιγμή έχει περισσότερες από 40 εταιρείες που αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό ποσοστό του ενεργού οικοσυστήματος της χώρας. Έχουν διατεθεί συνολικά περισσότερα από 5 εκατομμύρια ευρώ με τη μορφή δανεισμού, συμμετοχής στο εταιρικό κεφάλαιο, αλλά και βραβείων. Στόχος μας είναι να αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι και να δημιουργήσουμε νέα προϊόντα και διαδικασίες, νέες θέσεις εργασίας, αλλά και εξειδικευμένα στελέχη που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της οικονομίας και στη δημιουργία προϊόντων υψηλής υπεραξίας.»

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ - ΒΡΑΒΕΥΣΗ

Οι νικητές του 9ου Διαγωνισμού «Καινοτομίας & Τεχνολογίας», στους οποίους απονεμήθηκαν τα 10 βραβεία είναι:

• Πρώτο χρηματικό βραβείο 20.000€. Μιχαήλ Βαφόπουλος για την πρότασή του με τίτλο «Linked Business».

Το “Linked Business” παρέχει άμεση, πλήρη, διαφανή και στοχευμένη τμηματοποίηση της αγοράς με βάση την εμπορική δραστηριότητα και την γεωγραφία των επιχειρήσεων. Ο πελάτης ανακαλύπτει εταιρικά στοιχεία με πληρότητα, ορθότητα, καθημερινή ανανέωση, διαφάνεια και εμπιστοσύνη, εμπλουτισμένα με την απαραίτητη πληροφόρηση και ενοποίηση στα συστήματα.

• Δεύτερο χρηματικό βραβείο 10.000€. Bασίλης Σταύρου και Αναστασία Γρίβα για την πρότασή τους με τίτλο «ShopMind».

Το “ShopMind” είναι ένα λογισμικό που επεξεργάζεται και αναλύει δεδομένα από το χώρο του retail, με σκοπό να προσφέρει στοχευμένες ενέργειες μάρκετινγκ που εξυπηρετούν τις πραγματικές ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή.

• Τρίτο χρηματικό βραβείο 6.000€. Mαρία Χατζησταύρου, Χρήστος Σπαθαράκης, Βασίλης Λαχανάς, Παναγιώτης Σαράφης για την πρότασή τους με τίτλο «Ferryhopper».

Το Ferryhopper είναι  η πρώτη πλατφόρμα κρατήσεων που παρέχει τη δυνατότητα συνδυασμού ακτοπλοϊκών δρομολογίων για τη διασύνδεση προορισμών που δεν έχουν απευθείας σύνδεση.

• Τέταρτο χρηματικό βραβείο 4.000€. Βασίλης Τσιπάς για την πρότασή του με τίτλο «PlantBox».

Το PlantBox είναι ένα ζωντανό μοναδικό σουβενίρ. Η ελιά, το πιο τυπικό φυτό της Ελληνικής φύσης, ένα παγκόσμιο σύμβολο ταξιδεύει ανά τον κόσμο ως ένας άλλος πρέσβης της πατρίδας μας.

Απονεμήθηκαν επίσης για το πέμπτο βραβείο, 6 χρηματικά ποσά, 1.500€ έκαστο, στους:

•             Ελένη Δέδε, Ευδοκία Πεχλιβανίδη για την πρότασή τους με τίτλο «Dogs’ Voice». Μία πλατφόρμα διαχείρισης αστικής πανίδας που συμβάλλει στη μείωση του πληθυσμού αδέσποτων ζώων σε τοπικό και εθνικό επίπεδο και σε περιβαλλοντικά υπεύθυνες πόλεις όπου άνθρωποι και ζώα συμβιώνουν αρμονικά.

•             Λάμπρο Καλιακάτσο για την πρότασή του με τίτλο «PlexEarth”. Το Plex.Earth δίνει τη δυνατότητα στους μηχανικούς μελετητές περιβαλλοντικών, ενεργειακών και κατασκευαστικών έργων, να έχουν την πλήρη 3D γεωγραφική εικόνα οποιουδήποτε σημείου στον κόσμο, μέσω δορυφορικών εικόνων και του Google Earth.

•             Αθηνά-Αναστασία Μπούρκα, Γεώργιο Ηλιόπουλο, Δαμιανό Μπούρκα για την πρότασή τους με τίτλο «Followgreen”.  Το Followgreen απευθύνεται σε δήμους και αποτελεί ένα εργαλείο για την επιβράβευση των πολιτών που ανακυκλώνουν σε τοπικό επίπεδο. Στο followgreen οι πολίτες μπορούν να συγκεντρώνουν πόντους για την περιβαλλοντική εκπαίδευση και ενημέρωση που λαμβάνουν καθώς και για την ανακύκλωση που κάνουν στον δήμο τους. Οι πόντοι εξαργυρώνονται σε παροχές και εκπτώσεις προϊόντων και υπηρεσιών των τοπικών επιχειρήσεων.

•             Aλέξη Παντζιάρο για την πρότασή του με τίτλο «Coffee-eco». Το «Coffee-eco», είναι μια νεοφυής εταιρεία, η οποία αξιοποιεί τα υπολείμματα καφέ για την δημιουργία φαινολικών ουσιών.

•             Ευάγγελο Σκουλά, Ανδρέα Λεμονή, Εμμανουήλ Στρατάκη, Αλέξανδρο Μιμίδη, Αντώνιο Παπαδόπουλο για την πρότασή τους με τίτλο «Biomimetic». Aφορά σε μια νέα τεχνολογία για την παρασκευής αντι-ανακλαστικών διάφανων υλικών που οδηγεί σε σημαντικά ευκολότερη ανάγνωση από οθόνες φορητών συσκευών προστατεύοντας τα μάτια και εξοικονομώντας ενέργεια.

•             Mιχαήλ Φιλιππίδη για την πρότασή του με τίτλο «Φωτοβολταϊκός Διαχειριστής Θερμικής Ενέργειας». Αφορά σε ένα προϊόν υψηλής απόδοσης που απαλλάσσει από τα ετήσια έξοδα και την φροντίδα ενός ηλιοθερμικού, εξοικονομώντας χρήματα, ενέργεια και ρύπους για το περιβάλλον.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: ευρωπαϊκή δέσμευση για στήριξη της Ελλάδας στο ΜεταναστευτικόΣήμερα 16:05 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός για την καταδίκη των τουρκικών προκλήσεων απο την Σύνοδο Κορυφής, το "μπλόκο" στην Βόρεια Μακεδονίας, τον Ζάεφ και το Brexit.

Βουρκωμένος ο Γιούνκερ: “Περήφανος που υπηρέτησα την Ευρώπη” (βίντεο)Σήμερα 16:29 | Ειδήσεις

Συναισθηματικά φορτισμένο το "αντίο" του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής στην οποία συμμετέχει.  

“Επίσκεψη” του Ρουβίκωνα στο γραφείο του ΚικίλιαΣήμερα 13:29 | Ειδήσεις

Ομάδα ατόμων έκανε "παρέμβαση" στο πολιτικό γραφείο του Υπ. Υγείας. Τι "απάντησε" ο ίδιος, τι δήλωσε ο Κυβ. Εκπρόσωπος.

“Ρέει” αίμα αμάχων στη Συρία παρά την… “εκεχειρία”Σήμερα 18:45 | Ειδήσεις

Στα… χαρτιά έμεινε η συμφωνία Πενς – Ερντογάν για κατάπαυση πυρός στην βορειοανατολική Συρία.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ελεύθεροι με όρους για την εισβολή στο τουρκικό προξενείο (εικόνες) 19:15“Ρέει” αίμα αμάχων στη Συρία παρά την… “εκεχειρία”19:01Ψήφος αποδήμων: Στα χέρια των κομμάτων η πρόταση 4 σημείων της κυβέρνησης18:48“Κίνηση 81 για τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό”: έχουμε έναν αντίπαλο, τη Δεξιά18:36Κορυφαίος τερματοφύλακας στην Πορτογαλία αναδείχτηκε ο Κασίγιας18:22Αναβρασμός στην Βαρκελώνη: Έκλεισε η Σαγράδα Φαμίλια (βίντεο)18:09Ελληνικά ομόλογα: νέα ρεκόρ στις αποδόσεις17:55Παναθηναϊκός: τέλος ο Νταμπίζας17:42Επιμένει το ΔΝΤ: Κόψτε συντάξεις και αφορολόγητο17:28Ο καιρός για τους αγρότες17:15Απειλεί να παραιτηθεί ο Ζάεφ μετά το “όχι” της ΕΕ17:01Εκατοντάδες κλοπές με “χρυσή λεία” από πολυμελή συμμορία16:50Βουρκωμένος ο Γιούνκερ: “Περήφανος που υπηρέτησα την Ευρώπη” (βίντεο)16:37Μητσοτάκης: ευρωπαϊκή δέσμευση για στήριξη της Ελλάδας στο Μεταναστευτικό16:23Ναρκωτικά, κινητά και ...router βρέθηκαν σε κελιά! 16:10Γερμανικό “όχι” για τις αποζημιώσεις15:57Οδυσσέας Ελύτης: 40 χρόνια από το Βραβείο Νόμπελ15:43Οργή Τσίπρα για το ευρω-“μπλόκο” στην Βόρεια Μακεδονία15:29Κατά κύματα η αποσυμφόρηση των νησιών15:16Κατρούγκαλος για ψήφο αποδήμων: η ΝΔ θέλει να αλλοιώσει το εκλογικό σώμα15:02
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο