LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 19 Ιουνίου 2019 23:37

Τσίπρας: είμαστε αουτσάιντερ αλλά είναι άλλος αγώνας οι εθνικές εκλογές

Σε πολιτική ανατροπή υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ… αλα Λίβερπουλ προσδοκά ο Αλέξης Τσίπρας  

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ SPORT24 RADIO

Σε ζητήματα που απασχολούν , κυρίως, τον ελληνικό αθλητισμό αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στον Sport24 Radio 103,3, αλλά δεν έλειψαν και οι πολιτικές αναφορές. 

Δήλωσε οπαδός του Παναθηναϊκού, σημείωσε πως «ο Βοτανικός είναι ένα έτοιμο πρότζεκτ με γήπεδο μέχρι 35.000 θέσεων αλλά ο Αλαφούζος δεν ενδιαφέρεται για τον Παναθηναϊκό. Ενδιαφέρεται για την πολιτική, εν αντιθέσει με  τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ο οποίος πονάει τον Παναθηναϊκό».

Αποκάλυψε ότι πρότεινε στον Βασιλειάδη αναδιάρθρωση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου με 10 και όχι 12 ομάδες.  

Σημείωσε πως «οι παράγοντες που ασχολούνται σε μεγάλους συλλόγους έχουν και άλλες βλέψεις. Είναι δεδομένο ότι δεν μπαίνουν για να κερδίσουν λεφτά, χάνουν λεφτά. Αυτό που θέλουν είναι να έχουν άλλου είδους οφέλη. Σε όλες τις χώρες υπάρχει αυτό, αλλά όχι σε αυτή την έκταση. Στην Ιταλία υποβιβάστηκε η Γιουβέντους, αν εδώ γίνει κάτι τέτοιο δεν νομίζω να μπορέσει να επιζήσει η πλατεία Συντάγματος. Πάντα θα υπάρχουν πολιτικές και επιχειρηματικές επιδιώξεις. Γνωρίζετε καλά ότι βρεθήκαμε στο στόχαστρο συγκεκριμένων παραγόντων και μέσων ενημέρωσης ξανά και ξανά.

Καμία από τις ομάδες δεν ανήκει στους προέδρους τους. Ανήκουν στον κόσμο τους. Δεν έχει νόημα να αναφερθώ σε ονόματα. Το θέμα είναι να αντιληφθούμε όλοι ότι το συμφέρον του προέδρου δεν είναι και το συμφέρον της ομάδας. Να σταματήσει αυτή η ιστορία με τις στρατιές οργανωμένων οπαδών. Πρέπει να μπουν κάποιοι κανόνες. Αυστηροί και σκληροί κανόνες. Πρέπει να υπάρχουν αυστηρές ποινές. Πρέπει όμως να σταματήσει και η καχυποψία. Ότι το κάνεις αυτό για να ευνοήσεις την μία ή την άλλη ομάδα. Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία».

Τόνισε ότι η Εθνική θα έπρεπε να έχει έδρα σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και υπογράμμισε ότι «Ενώ έχουμε τόσους ποδοσφαιριστές που διαπρέπουν στα πρωταθλήματα του εξωτερικού. Από τον Σάντος και μετά είναι λες και έχει πέσει κατάρα. Θεωρώ ότι ήταν λάθος η απομάκρυνση του Σάντος. Από την εποχή του Σάντος και μετά βρισκόμαστε σε χαμηλές πτήσεις».

Δεν δίστασε να πάρει θέση στο “δίλλημα” Μεσι – Ρονάλτντο, τασσόμενος υπερ του Αργεντίνου άσου. Παράλληλα είπε ότι παρακολουθεί τον Αντετοκούνμπο  και πως ο Τσιτσιπάς μάς ανάγκασε να παρακολουθούμε τένις.

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ SPORT24 RADIO

Δεν έλειψαν όμως, όπως ήταν φυσικό και οι αναφορές στην πολιτική.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε αντιπαραβολή της Λίβερπουλ με την... ανατροπή του πολιτικού σκηνικού στη χώρα.

Για τις εκλογές που έρχονται και αν θα έχουμε "άσο ημίχρονο, διπλό τελικό" απάντησε πως «Είναι ένας άλλος αγώνας. Δεχόμαστε ότι είμαστε αουτσάιντερ, αλλά ακριβώς επειδή είναι άλλος αγώνας, επειδή πιστεύω ότι ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων που δεν πήγαν να ψηφίσουν ή ψήφισαν κάποιο μικρότερο κόμμα».

Για τις συντάξεις και τις περικοπές υπογράμμισε ότι: «Στη δική μας περίοδο δεν είχαμε μειώσεις συντάξεων. Είχαμε αυξήσεις. Μικρές αλλά αυξήσεις. Είχαμε την 13η σύνταξη και τη δώσαμε σε μόνιμη βάση. Κάθε συνταξιούχος πρέπει να γνωρίζει το εξής. Από την μία υπάρχει η προοπτική της σταθεροποίησης και να σταματήσουν οι περικοπές. Σταμάτησαν οι περικοπές και αρχίσαμε να δίνουμε αυξήσεις.

Η άλλη εκδοχή είναι να περικοπούν δαπάνες εάν θέλουν να εφαρμόσουν μία λογική γενναίας μείωσης της φορολογίας στις επιχειρήσεις. Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι δεν θα αλλάξω τίποτα το 2019 και θα περιμένω το 2020 να πείσω τους Ευρωπαίους να πει σας έδωσα μεταρρυθμίσεις δώστε μου ελάφρυνση του χρέους. Αντιλαμβανόμαστε όλοι τι θα πει μεταρρυθμίσεις. Αυτό που θα συμβεί είναι περικοπή στις δαπάνες, στα επιδόματα προκειμένου να υπάρξει δημοσιονομικός χώρος για να γίνουν οι μειώσεις στη φορολογία των επιχειρήσεων. Δεν είμαι αρνητικός σε αυτά, αλλά από κάπου αλλού πρέπει να βρεις για να προχωρήσεις στη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων.

Επειδή το έχουμε ξαναδεί το έργο θα πρέπει να είμαστε πιο καχύποπτοι αυτή τη φορά. Η πρόταση που καταθέτουμε είναι να συνεχίσουμε όλοι μαζί. Μια ανάπτυξη δίκαιη. Με δικαιοσύνη θα μοιράσουμε και τους καρπούς της οικονομίας τώρα που έχουμε βγει από τα μνημόνια. Η άλλη εκδοχή φοβάμαι ότι θα μας γυρίσει στην εποχή διακυβέρνησης του Σαμαρά».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Amber Alert για 11χρονο07:57OHE: “Όχι” των ΗΠΑ στην πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης07:44Εορτολόγιο - 19 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα (Ακάθιστος Ύμνος)07:30Μέση Ανατολή - Πετρέλαιο: Μεγάλη αύξηση στις διεθνείς τιμές φέρνει η νέα ένταση07:17Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή07:03ECL - Ολυμπιακός: Αποθέωση στο αεροδρόμιο για την πρόκριση στα ημιτελικά (βίντεο)06:50Σταδίου: Τροχαίο με σοβαρά τραυματισμένο οδηγό06:37Επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Αεροπορική βάση στο “στόχαστρο”06:23Καιρός - Παρασκευή: Βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας06:09Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο