LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 19 Ιουνίου 2019 20:52

“Χρυσάφι” για το όπλο με το οποίο ο Βαν Γκογκ έβαλε τέλος στη ζωή του (βίντεο)

Πωλήθηκε σε δημοπρασία στη Γαλλία. Ανώνυμος παρέμεινε ο συλλέκτης που πλειοδότησε για το «διασημότερο όπλο στην Ιστορία της Τέχνης».

ΒΙΝΣΕΝΤ ΒΑΝ ΓΚΟΓΚ - ΟΠΛΟ - ΡΕΒΟΛΒΕΡ - ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ

Το ρεβόλβερ μάρκας Lefaucheux, που φέρεται ότι χρησιμοποίησε ο ζωγράφος Βίνσεντ Βαν Γκoγκ για να βάλει τέλος στη ζωή του στις 27 Ιουλίου 1890, στο Οβέρ-σιρ-Ουάζ, πωλήθηκε σήμερα σε δημοπρασία έναντι του ποσού των 130.000 ευρώ.

Ο αγοραστής, που συμμετείχε τηλεφωνικά στον πλειστηριασμό και η ταυτότητα του οποίου δεν γνωστοποιήθηκε, θα πληρώσει συνολικά 162.500 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των φόρων και της αμοιβής του οίκου δημοπρασιών Auction Art.

Το περιβόητο όπλο, διαμετρήματος 7 χιλιοστών, αναμενόταν να πιάσει 40-60.000 ευρώ, μολονότι η αυθεντικότητά του πιθανότατα να μην πιστοποιηθεί ποτέ επισήμως.

ΒΙΝΣΕΝΤ ΒΑΝ ΓΚΟΓΚ - ΟΠΛΟ - ΡΕΒΟΛΒΕΡ - ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ

Να σημειωθεί, πάντως, ότι δεν είναι το ακριβότερο ρεβόλβερ που έχει πωληθεί ποτέ σε δημοπρασία. Το ρεκόρ, με 435.000 ευρώ, κατέχει από το 2016 το όπλο με το οποίο ο Πολ Βερλέν προσπάθησε να σκοτώσει τον Αρθούρο Ρεμπό το 1873.

Το «διασημότερο όπλο στην ιστορία της τέχνης», το ρεβόλβερ του Βαν Γκογκ, βρέθηκε γύρω στο 1960 από τον καλλιεργητή ενός χωραφιού και παραδόθηκε στους γονείς του σημερινού ιδιοκτήτη του πανδοχείου του Ραβού. Είχε πολλές φθορές και το είχαν κρεμάσει πάνω από το μπαρ. Το 2016 εκτέθηκε στο Μουσείο Βαν Γκογκ του Άμστερνταμ.

ΒΙΝΣΕΝΤ ΒΑΝ ΓΚΟΓΚ - ΟΠΛΟ - ΡΕΒΟΛΒΕΡ - ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ

Το 2011, Αμερικανοί ερευνητές υποστήριξαν πως ο Βίνσεντ Βαν Γκογκ δεν αυτοκτόνησε, αλλά τραυματίσθηκε θανάσιμα από νεαρούς, οι οποίοι έπαιζαν με ένα όπλο.

Όπως ο Πικάσο, ο Καραβάτζο, ο Μονέ ή ο Λεονάρντο ντα Βίντσι, ο Βαν Γκογκ είναι ένας από τους ζωγράφους εκείνους που είναι γνωστοί σ’ ολόκληρο τον κόσμο και καθετί σχετικό με αυτούς αποκτά δημοσιότητα και προκαλεί το ενδιαφέρον.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία“Καλημέρα Ελλάδα:” Ο Φλώρος διαψεύδει τη γροθιά στον Γραμμένο, μέσω της δικηγόρου τουΣήμερα 07:18 | Ειδήσεις

H δικηγόρος του κατηγορούμενου, επικαλείται την δικογραφία και τον αστυνομικό που υπήρξε ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας, στο θλιβερό περιστατικό.

Εορταστικό ωράριο: Αυλαία κάνει σήμερα στα εμπορικά καταστήματαΣήμερα 07:04 | Ειδήσεις

Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων. Η Κυριακή που θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά και η Πρωτομαγιά.

Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορίαΧθες 19:47 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρουσίαση του προγράμματος "Αιγίς" για την πολιτική προστασία.

Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)Χθες 19:04 | Ειδήσεις

Πως μια φορητή μνήμη βοήθησε τους αστυνομικούς να "ξεκλειδώσουν" πρόσωπα και καταστάσεις. Νέες εικόνες από τους οπαδούς πριν απο το μοιραίο χτύπημα στον αστυνομικό.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“The 2Night Show” – Βρεττός: Δεν με ενδιαφέρει να γίνω παρουσιαστής07:55Εορταστικό ωράριο: Αυλαία κάνει σήμερα στα εμπορικά καταστήματα07:42“Καλημέρα Ελλάδα:” Ο Φλώρος διαψεύδει τη γροθιά στον Γραμμένο, μέσω της δικηγόρου του07:28“The 2Night Show”: Η Μαρία Ιορδάνοβα και η Μαρίνα Μπομπέτσι για το viral “Scorpios”07:15Γιώργος Γεννηματάς: ο εμπνευστής του ΕΣΥ07:01Rapid test δωρεάν την Πέμπτη σε 186 σημεία06:48Τροχαίο δυστύχημα στην Ημαθία06:34Εορτολόγιο - 25 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα06:21Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη06:07Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Πήραν το πλεονέκτημα έδρας οι “ερυθρόλευκοι”00:12Πειραιάς: Έπεσε στη θάλασσα ενώ επιβιβαζόταν στο πλοίο23:58Λονδίνο: αφηνιασμένα άλογα έσπειραν τον πανικό στους δρόμους της πόλης (βίντεο)23:45Παρά-Κολύμβηση: Μιχαλεντζάκης και Σταματοπούλου πήραν αργυρά μετάλλια23:18Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)23:04Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”22:51Αστικά λεωφορεία: “Πρεμιέρα” για ανέπαφες πληρωμές στις γραμμές του Αεροδρομίου22:38H AEK “στρίμωξε” τον Παναθηναϊκό και είναι “αγκαλιά” με τον τίτλο22:25Ακίνητα: Τροπολογία για τα ύψη κτηρίων, μετά τις αντιδράσεις (βίντεο)22:12Ισπανία - Σάντσεθ: Προς παραίτηση ο Πρωθυπουργός, για την έρευνα στην σύζυγο του21:59Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)21:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο