LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 17 Ιουνίου 2019 19:08

Πέθανε ο Μοχάμεντ Μόρσι

Κατέρρευσε μέσα στο δικαστήριο ο πρώην Πρόεδρος της Αιγύπτου. Η Μουσουλμανική Αδελφότητα καταγγέλλει πως πρόκειται για δολοφονία.

ΑΙΓΥΠΤΟΣ - ΜΟΧΑΜΕΝΤ ΜΟΡΣΙ

Πέθανε σε ηλικία 67 ετών ο Μοχάμεντ Μόρσι, πρώην Πρόεδρος της Αιγύπτου, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Μόρσι είχε λιποθυμήσει κατά τη διάρκεια ακροαματικής διαδικασίας στο δικαστήριο, ενώ βρισκόταν σε κελί της αίθουσας και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Τα αίτια θανάτου δεν έχουν διευκρινιστεί, επισημάνθηκε ωστόσο, ότι ο πρώην Πρόεδρος της Αιγύπτου δεν έφερε τραύματα.

Ο Μόρσι, ηγετικό στέλεχος των Μουσουλμανική Αδελφότητας, ήταν ο πρώτος δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος στη σύγχρονη ιστορία της Αιγύπτου. Βρισκόταν στη φυλακή, μετά την ανατροπή του από τον στρατό το 2013 έπειτα από τις μαζικές διαδηλώσεις εναντίον της εξουσίας του.

Όπως μεταδίδει η κρατική τηλεόραση, ο Μόρσι, ηλικίας 67 ετών, βρισκόταν στο δικαστήριο για μια ακροαματική διαδικασία με την κατηγορία της κατασκοπείας, έπειτα από ύποπτες επαφές που είχε με την παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς.

Ο Μόρσι εξέτιε ποινή φυλάκισης 20 ετών μετά την καταδίκη του για τον θάνατο διαδηλωτών κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων του 2012 και ποινή ισόβιας κάθειρξης για κατασκοπεία σε μια υπόθεση που σχετιζόταν με το Κατάρ.

Αίγυπτος - Δίκη Μόρσι

Μουσουλμανική Αδελφότητα: ήταν δολοφονία

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα κατήγγειλε σήμερα ότι ο θάνατος του Μοχάμεντ Μόρσι ήταν “δολοφονία” και κάλεσε τους πολίτες της Αιγύπτου να παραστούν μαζικά στην κηδεία του.

Σε μια ανακοίνωση που ανήρτησε στον ιστότοπό της, η Μουσουλμανική Αδελφότητα απηύθυνε, επίσης, κάλεσμα στα πλήθη να συγκεντρωθούν έξω από τις Πρεσβείες της Αιγύπτου σε ολόκληρο τον κόσμο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Το ant1news.gr συμμετέχει στη στάση εργασίας της ΕΣΗΕΑ10:59Πρόστιμο της ΣΤΑ.ΣΥ στον ανάδοχο αναβάθμισης συρμών της Γραμμής 1 του Μετρό για αδικαιολόγητες καθυστερήσεις10:48ΝΒΑ – Αντετοκούνμπο: Συνεχίζεται ο κατήφορος… για τα “ελάφια”10:37ΕΚΤ: Αρνείται να δώσει δάνειο για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας με βάση τα “δεσμευμένα χρήματα” της Ρωσίας10:26Τραγωδία στο Βερολίνο: Παιδί πέθανε μετά τον απεγκλωβισμό του από πυρκαγιά σε μονοκατοικία10:14Θεσσαλονίκη: Κατασχέθηκαν εκατοντάδες "μαϊμού" προϊόντα10:00Τροχαίο δυστύχημα στην Λούτσα: Υπό την επήρεια αλκοόλ οδηγούσε ο 29χρονος09:45Κινηματογραφική καταδίωξη 16χρονου στη Θεσσαλονίκη - Οδηγούσε χωρίς δίπλωμα κλεμμένη μηχανή09:31Βαρουφάκης στον ΑΝΤ1: Ο Τσίπρας με το βιβλίο του, προσπαθεί να μετατρέψει την ενοχή του σε αφέλεια09:17Λάρισα: Κλειστή και σήμερα η Εθνική Οδός Αθηνών–Θεσσαλονίκης στη Νίκαια09:03Μαρινάκης: Η κυβέρνηση δεν είναι αδιάφορη με το αγροτικό ζήτημα08:49Ινδονησία: Εκατοντάδες νεκροί από πλημμύρες – περισσότερο από 1 εκ. πολίτες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους08:35Ιταλία: 24χρονη θύμα σεξουαλικής κακοποίησης στο κέντρο του Μιλάνου08:21Χαϊδάρι: Τεράστιο δέντρο έπεσε μέσα σε παιδική χαρά!08:07Αττική - ΕΛ.ΑΣ: 10 Νεκροί και 610 τραυματίες από τροχαία ατυχήματα μέσα στον Νοέμβριο07:53Μαδούρο: Δεν θέλουμε την ειρήνη των σκλάβων, ούτε την ειρήνη των αποικιών07:39ΑΑΔΕ: Διαθέσιμη από σήμερα η νέα έκδοση της εφαρμογής "timologio"07:25Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας: Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό07:11Πότε θα παραδοθεί στην κυκλοφορία ο νέος αυτοκινητόδρομος Πάτρα – Πύργος06:57ΤΑΞΙ: Τραβάνε… χειρόφρενο για 48 ώρες06:42
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο