LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 15 Ιουνίου 2019 12:38

Σταϊκούρας: ρεαλιστικό και κοστολογημένο το πρόγραμμα της ΝΔ

Ακόμα και με αυτοδυναμία θα αναζητήσουμε τις μέγιστες δυνατές συγκλίσεις και συναινέσεις, τόνισε ο Τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ

Ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας, τόνισε ότι από τη μια υπάρχει το «συνεκτικό, ρεαλιστικό και κοστολογημένο πρόγραμμα της ΝΔ» και από την άλλη, «μια συρραφή ευχολογίων και μια κακή και αποσπασματική αντιγραφή ορισμένων προτάσεων της ΝΔ τις οποίες έτσι κι αλλιώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πιστεύει και δεν μπορεί να υλοποιήσει».

Ερωτηθείς από πού μπορούν να προέλθουν οι περικοπές δαπανών στο Δημόσιο που να μην είναι μισθοί και συντάξεις απάντησε ότι η ΝΔ έχει μιλήσει για «αξιολόγηση δαπανών στο σύνολο της δημόσιας διοίκησης και για πλήρη και αυστηρή εκτέλεση των δεσμευμένων οροφών δαπανών σε όλους τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης».

«Έχουμε μιλήσει για μη διόγκωση του δημόσιου τομέα, για ενίσχυση των συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και για επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών ώστε να διευρυνθεί η φορολογική βάση και να ενισχυθούν τα δημόσια έσοδα», πρόσθεσε στη συνέντευξη του στη «Real News».

Τονίζει ότι οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης της ΝΔ θα εστιάζουν στα πεδία της μείωσης φόρων, της θεσμοθέτησης πρόσθετων κινήτρων για την προσέλκυση επενδύσεων, του χτυπήματος της γραφειοκρατίας, της ενίσχυσης της ρευστότητας στην οικονομία, του «ξεμπλοκαρίσματος» εμβληματικών επενδύσεων και της δημοσιονομικής πειθαρχίας.

Ο Χρ. Σταϊκούρας αναφέρει ακόμα ότι η ΝΔ θα διατηρήσει την επαναφορά του ΦΠΑ στην εστίαση και στα τρόφιμα «στο επίπεδο που εμείς τον παραδώσαμε στις αρχές του 2015» καθώς και στη διατήρηση της απόδοσης επιδόματος στους συνταξιούχους.

Προτείνει ακόμα πέραν του επιδόματος και της μη περαιτέρω περικοπής του αφορολογήτου, τη δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού στήριξης των πιο αδύναμων πολιτών.

Τέλος, ο κ. Σταϊκούρας αναφέρει ότι η ΝΔ διεκδικεί την αυτοδυναμία, «έχουμε όμως τονίσει ότι ακόμα και με αυτοδυναμία θα αναζητήσουμε τις μέγιστες δυνατές πολιτικές, κοινοβουλευτικές και κοινωνικές συγκλίσεις και συναινέσεις».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Δεν γίνεται η Βουλή να μετατρέπεται σε αρένα του μποξ (εικόνες)Σήμερα 20:44 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του για όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας.

Φλώρος: Έχασα την ψυχραιμία μου και ακολούθησα τον κ. Γραμμένο έξω από την αίθουσα...Σήμερα 16:33 | Ειδήσεις

"Επειδή όμως έχω μια πολύ σημαντική ιδιότητα αυτή του Έλληνα βουλευτή έπραξα απολύτως λάθος . Δεν αρμόζει αυτή η συμπεριφορά σε Έλληνα βουλευτή" δήλωσε ο κ. Φλώρος

Δολοφονία Λυγγερίδη: Οι προστατευόμενοι μάρτυρες και οι διάλογοι (βίντεο)Σήμερα 18:18 | Ειδήσεις

Τι κατέθεσαν μάρτυρες που τέθηκαν υπό προστασία για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη. Διάλογοι, βίντεο και καταθέσεις στο μικροσκόπιο των αρχών.

Γάζα - Αμερικανικά Πανεπιστήμια: “πεδία μάχης” με σφοδρές συγκρούσεις (βίντεο)Σήμερα 21:13 | Ειδήσεις

Από το Λος Άντζελες στη Νέα Υόρκη, από το Όστιν στη Βοστόνη, στο Σικάγο και την Ατλάντα, το κίνημα των φιλοπαλαιστινίων Αμερικανών φοιτητών γιγαντώνεται ώρα με την ώρα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λάρισα: Άνδρας άρχισε να ξεγυμνώνεται στη μέση της πλατείας 23:46Παναθηναϊκός - Μακάμπι: πράσινη νίκη με υπογραφή Σλούκα23:32Φορολογικές δηλώσεις - myaade: Άνοιξε η πλατφόρμα23:19Μητροπολίτης Ιερώνυμος: Σκόραρε από την άσπρη βούλα…23:05Τουρκία – Ε.Ε: Δυσαρέσκεια από την Άγκυρα – Δεν πάει στις Βρυξέλες ο Φιντάν22:52Λαμία: Επεισοδιακή εκδρομή Δημοτικού - Τον “έστειλε” στο νοσοκομείο 22:39Ενδοοικογενειακή βία - Ηράκλειο: Την ξυλοκόπησε ο ίδιος της ο πατέρας22:25Καϊλή: Βολές κατά ΠΑΣΟΚ και ΕΕ - “Θα μετακομίσω στην Ιταλία”22:12Αυχένας και μέση: Νευροδιέγερση για την αντιμετώπιση χρόνιου πόνου21:58Σημεία για rapid test την Παρασκευή σε 176 σημεία21:52Γάζα - Αμερικανικά Πανεπιστήμια: “πεδία μάχης” με σφοδρές συγκρούσεις (βίντεο)21:45Τέμπη - Κασσελάκης για Φλέσσα: Η ντροπή φτάνει στα άκρα... (βίντεο)21:31Επιθεώρηση εργασίας: Πρόστιμα και “μπλόκο” σε οικοδομές και εργοτάξια 21:18ΗΣΑΠ: Ακινητοποιήθηκαν συρμοί - Νεαροί μπήκαν στις γραμμές21:04Μητσοτάκης: Δεν γίνεται η Βουλή να μετατρέπεται σε αρένα του μποξ (εικόνες)20:51Τροχαίο στη Βουλή – Ιάσονας: Ενοχή του οδηγού πρότεινε ο εισαγγελέας 20:38Χανιά: Πτώσεις δέντρων από τους ισχυρούς ανέμους20:25Μέση Ανατολή: Διεθνής έκκληση για απελευθέρωση ομήρων - Η απάντηση της Χαμάς20:11Δολοφονία Λυγγερίδη: Οι προστατευόμενοι μάρτυρες και οι διάλογοι (βίντεο)19:57Bullying - Σκύδρα: Νέο περιστατικό με τον ίδιο θύτη 19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο