LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /LifeΔημοσίευση: 14 Ιουνίου 2019 13:37

VICE Specials: Σκύλοι που Αλλάζουν Ζωές

Ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ παρουσιάσει στον ΑΝΤ1 το ελληνικό βραβείο του Vice.

VICE SPECIALS - Σκύλοι που Αλλάζουν Ζωές

Την Τρίτη 18 Ιουνίου, το ελληνικό γραφείο του VICE παρουσιάζει στον ANT1 το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Σκύλοι που Αλλάζουν Ζωές».

Το VICE παρουσιάζει ένα επεισόδιο για τους σκύλους-βοηθούς στην Ελλάδα μέσα από προσωπικές ιστορίες ανθρώπων που έχουν ταυτίσει τη διαδρομή τους με εκείνους.

Συναντάμε την Έλενα Παλάγκα, τη μοναδική πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια σκύλων-βοηθών στη χώρα, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Η ίδια μας μιλά για το πώς το πάθος της για τα ζώα την οδήγησε να ασχοληθεί επαγγελματικά με το κομμάτι της εξειδικευμένης εκπαίδευσης σκύλων-βοηθών.

Γνωρίζουμε τους δύο σκύλους βοηθούς συνεδριών - Nina και Wall-Ε-, με τους οποίους επισκεπτόμαστε κοινωνικές δομές όπου φιλοξενούνται άτομα τρίτης ηλικίας, ορισμένοι με ανιακά σύνδρομα. Τέλος, η Έλενα μας μιλά για την Αθηνά, τον  σκύλο-βοηθό που εκπαιδεύει εδώ και δύο χρόνια, και η οποία πρόκειται πολύ σύντομα να παραδοθεί σε παιδί με αναπηρία στην Αθήνα.

VICE SPECIALS - Σκύλοι που Αλλάζουν Ζωές

Μετά τη Θεσσαλονίκη ταξιδεύουμε στην Καλαμπάκα, όπου περνάμε δύο μέρες με την οικογένεια του 8χρονου Γιώργου Μάνη που εδώ και δύο χρόνια έχει τον πρώτο σκύλο-βοηθό, Mike.

Οι γονείς του Γιώργου, Δέσποινα και Μάκης, αφηγούνται πώς ήρθε στα χέρια τους ο σκύλος- βοηθός και εξομολογούνται πώς το ξανθό λάμπραντορ είναι για αυτούς το δεύτερο παιδί τους και για τον Γιώργο ο καλύτερος και πιστός φίλος του. Ο  Mike αποτελεί, πια, το κίνητρο που έψαχνε ο μικρός Γιώργος για να συνεχίσει να προσπαθεί, μετά το σοβαρό περιστατικό υγείας που του συνέβη σε ηλικία τριών ετών.

VICE SPECIALS - Σκύλοι που Αλλάζουν Ζωές

  • Έρευνα/ Παραγωγή: Κατερίνα Βασιλείου
  • Κάμερα: Τάσος Σκαρής, Νίκος Βλαχάκης
  • Ήχος: Βασίλης Ζαμπίκος
  • Μοντάζ: Γωγώ Μπεμπέλου

Δείτε όλα τα επεισόδια της σειράς ντοκιμαντέρ VICE Specials εδώ: https://video.vice.com/gr


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα - Σε ποιες περιοχές χιόνισε (βίντεο)Σήμερα 07:19 | Ειδήσεις

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας. Πως αναμένεται να κινηθεί η κακοκαιρία.

Αναβάθμιση S&P - Χατζηδάκης: Οι προσπάθειες της Ελλάδας πιάνουν τόποΣήμερα 00:03 | Ειδήσεις

Σε περαιτέρω αναβάθμιση του αξιόχρεου της ελληνικής οικονομίας προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης, κάνοντας λόγο για θετικές προσδοκίες.

Ολυμπιακή Φλόγα: Κλειστοί δρόμοι το Σάββατο για την λαμπαδηδρομίαΣήμερα 06:44 | Ειδήσεις

Αναλυτικά οι ώρες και οι δρόμοι που θα μείνουν κλειστοί το Σάββατο, λόγω της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας.

Μετρό: Κλειστός σταθμός το ΣαββατοκύριακοΧθες 20:50 | Ειδήσεις

Πώς θα εξυπηρετούνται οι επιβάτες κατά τη διάρκεια της προσωρινής διακοπής λειτουργίας του σταθμού το Σαββατοκύριακο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, πώς υπολογίζεται08:10Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα - Σε ποιες περιοχές χιόνισε (βίντεο)07:57Μετρό: Κλειστός σταθμός το Σαββατοκύριακο07:44“I LOVE Σου Κου”: Οι καλεσμένοι και οι αποκλειστικές συνεντεύξεις του Σαββατοκύριακου07:30Εορτολόγιο - 20 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα07:17Γιατί ανησυχεί τις αγορές η ένταση στη Μέση Ανατολή07:03Ολυμπιακή Φλόγα: Κλειστοί δρόμοι το Σάββατο για την λαμπαδηδρομία06:50Amber Alert για εξαφάνιση 17χρονου - Φόβοι για την ζωή του06:3621η Απριλίου 1967: η ημέρα που η Ελλάδα “μπήκε στον γύψο”06:30Αναβάθμιση S&P - Χατζηδάκης: Οι προσπάθειες της Ελλάδας πιάνουν τόπο06:23“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία06:15Κακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι06:09Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Ολυμπιακή Φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο22:42Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο