LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 13 Ιουνίου 2019 10:13 | Ανανέωση: 13 Ιουνίου 2019 10:22

Συναγερμός στον Κόλπο του Ομάν: Τάνκερ δέχθηκαν επίθεση

Συναγερμός έχει σημάνει στον Κόλπο του Ομάν μετά από πληροφορίες για εκρήξεις σε δύο τάνκερ.

τάνκερ - πλοίο - φωτιά

(φωτογραφία αρχείου)

Δύο δεξαμενόπλοια εκκενώθηκαν σήμερα έπειτα από περιστατικό στον Κόλπο του Ομάν και το πλήρωμά τους είναι ασφαλές, σύμφωνα με τέσσερις ναυτιλιακές και εμπορικές πηγές. Πρόκειται για το δεξαμενόπλοιο Front Altair με σημαία Νήσων Μάρσαλ και το Kokuka Courageous με σημαία Παναμά.

Προς το παρόν δεν υπάρχει επιβεβαίωση από τις εταιρείες στις οποίες ανήκουν τα δεξαμενόπλοια ή τις αρχές του Ομάν ή των γειτονικών Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, στα χωρικά ύδατα των οποίων επλήγησαν τέσσερα δεξαμενόπλοια τον περασμένο μήνα. Λίγο νωρίτερα ο Maritime Trade Operations, ο οποίος ανήκει στο Βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό, ανακοίνωσε ότι ενημερώθηκε για περιστατικό με πλοία στον Κόλπο του Ομάν, κοντά στην ιρανική ακτή, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο και οι εταίροι του διερευνούν» το περιστατικό, σημείωσε.

Δεξαμενόπλοιο που ανήκει στην νορβηγική εταιρεία Frontline χτυπήθηκε από τορπίλη ανοιχτά της ακτής των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Δεξαμενόπλοιο που ανήκει στην νορβηγική εταιρεία Frontline επλήγη από τορπίλη ανοιχτά της ακτής της Φουτζέιρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, γράφει σήμερα η ναυτιλιακή εφημερίδα Tradewinds, επικαλούμενη εταιρικές πηγές που δεν κατονομάζει.

Η Frontline δεν έχει μέχρι στιγμής σχολιάσει την είδηση αυτή.

Ο βρετανικός οργανισμός United Kingdom Maritime Trade Operations (UKMTO), που ανήκει στο Βασιλικό Ναυτικό του Ηνωμένου Βασιλείου, ανακοίνωσε λίγο νωρίτερα ότι ενημερώθηκε για ένα περιστατικό στον Κόλπο του Ομάν, κοντά στην ιρανική ακτή, και ότι η Βρετανία και οι εταίροι της διερευνούν το συμβάν.

Επίσης τέσσερις ναυτιλιακές και εμπορικές πηγές δήλωσαν ότι δύο δεξαμενόπλοια εκκενώθηκαν σήμερα έπειτα από περιστατικό στον Κόλπο του Ομάν και ότι τα πληρώματά τους είναι ασφαλή.

Πρόκειται για το δεξαμενόπλοιο Front Altair με σημαία Νήσων Μάρσαλ και το Kokuka Courageous με σημαία Παναμά, σύμφωνα με τις πηγές αυτές.

Προς το παρόν δεν υπάρχει επιβεβαίωση από τις εταιρείες στις οποίες ανήκουν τα δεξαμενόπλοια ή τις αρχές του Ομάν ή των γειτονικών Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, στα χωρικά ύδατα των οποίων επλήγησαν τέσσερα δεξαμενόπλοια τον περασμένο μήνα.

Το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό παρέχει βοήθεια σε δεξαμενόπλοια έπειτα από "πιθανολογούμενη επίθεση" στον Κόλπο του Ομάν

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ παρέχει σήμερα βοήθεια σε δεξαμενόπλοια στον Κόλπο του Ομάν αφού έλαβε δύο σήματα κινδύνου, ανακοίνωσε ο Πέμπτος Στόλος, η βάση του οποίου είναι στο Μπαχρέιν.

"Εχουμε ενημερωθεί για την φερόμενη επίθεση σε δεξαμενόπλοια στον Κόλπο του Ομάν. Το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό στην περιοχή δέχθηκε δύο ξεχωριστά σήματα κινδύνου στις 6:12 πμ τοπική ώρα και ένα δεύτερο στις 07:00 πμ", δήλωσε ο Τζόσουα Φρέι του Πέμπτου Στόλου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13Έκθεση Oxfam: Αυξάνονται οι εισοδηματικές ανισότητες στις χώρες που δανείζει το ΔΝΤ19:59Ολυμπιακός – Προμηθέας: Έβγαλε την υποχρέωση… και τώρα Μπαρτσελόνα19:46Δίκη Τραμπ: Ένορκος απαλλάχθηκε γιατί διέρρευσαν στοιχεία της ταυτότητας της19:32Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας την Παρασκευή19:19Τουρκία – σεισμός: Ισχυρή δόνηση στα βόρεια της χώρας19:05Δραπέτης φυλακών… με έφεση στις απάτες18:52
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο