LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 13 Ιουνίου 2019 09:12 | Ανανέωση: 13 Ιουνίου 2019 09:10

Ταλαιπωρία χωρίς τέλος οι εξετάσεις στα διαγνωστικά κέντρα

Πληρώνοντας το 85% της τιμής εξετάζονται στα ιδιωτικά κέντρα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ. Για παρανομία κάνουν λόγο υπουργείο και ΕΟΠΥΥ.

Απεργία - ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα

Σε «Γολγοθά» εξελίσσεται η πρωτοβάθμια περίθαλψη των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, καθώς λόγω των κινητοποιήσεων των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων, αναγκάζονται να πληρώνουν από την τσέπη τους για τις εργαστηριακές και απεικονιστικές εξετάσεις.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, μιλώντας στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" πρότεινε στον Υπουργό Υγείας τη λύση του συμψηφισμού για την καταβολή οφειλών προς τα διαγνωστικά, τα οποία όπως τόνισε, βρίσκονται στο όριο της οικονομικής τους κατάρρευσης, καλώντας τον σε προγραμματισμένη συνέλευση, ωστόσο, εκπρόσωποι των διαγνωστικών δέχθηκαν νέα συνάντηση την οποία τους πρότεινε ο Υπουργός Υγείας, η οποία ξεκίνησε στις 13:30.

Με χθεσινή απόφασή τους, οι εκπρόσωποι των διαγνωστικών, που μέχρι τότε ήταν σε επ’αόριστον απεργία, έκαναν γνωστό ότι ανοίγουν τα κέντρα, όμως αναστέλλουν την επί πιστώσει παροχή υπηρεσιών στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση των φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, οι οποίοι επισπεύδουν τις διαδικασίες για καταγγελία της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ, οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν το 85% της τιμής που αναγράφεται στο παραπεμπτικό, θα απαλλάσσονται από το 15% της συμμετοχής τους και με την απόδειξη θα λαμβάνουν την αποζημίωσή τους από τον ΕΟΠΥΥ.

Οι καρκινοπαθείς θα εξυπηρετούνται, κατά την εκτίμηση του επείγοντος του θεράποντος ιατρού και τα οξέα περιστατικά, όπου κινδυνεύει η ζωή του ασφαλισμένου.

Όπως πάντως, εξήγησε ο Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, οι ασφαλισμένοι δεν υπάρχει περίπτωση να πάρουν πίσω από τον ΕΟΠΥΥ χρήματα για τις εξετάσεις τους, αφού μια τέτοια ενέργεια δεν προβλέπεται από τη σύμβαση που έχει συνάψει ο ΕΟΠΥΥ με τα διαγνωστικά κέντρα. Το ίδιο υπογράμμισε και ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Π.Γεωργακόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», τονίζοντας ότι «δεν είναι νόμιμη η διαδικασία».


Όπως μάλιστα πρόσθεσε ο Υπουργός, γίνεται προσπάθεια να αυξηθεί  «χωρητικότητα» του δημόσιου συστήματος Υγείας με το να δέχονται χωρίς ραντεβού τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας ασφαλισμένους για εργαστηριακές και απεικονιστικές εξετάσεις.

Προωθείται επιπλέον, η άρση περιορισμού του αριθμού των εξετάσεων, που μπορούν να διενεργούνται στα απογευματινά εργαστήρια των νοσοκομείων.

Ανέφερε, επιπλέον, ο Υπουργός Υγείας ότι, η απόφαση των εκπροσώπων των εργαστηρίων, οδηγεί «μοιραία και με μαθηματική ακρίβεια σε ντε φάκτο καταγγελία των συμβάσεων» και κάλεσε τους εργαστηριακούς γιατρούς να αναλογιστούν την κρισιμότητα της συγκυρίας και να δεχθούν τις προτάσεις του υπουργείου για την εκτόνωση της κρίσης.

Υπενθυμίζεται ότι οι εκπρόσωποι των διαγνωστικών απέρριψαν την πρόταση του υπουργείου για αύξηση του φετινού προϋπολογισμού για διαγνωστικές εξετάσεις κατά 30 εκατ. ευρώ, ζητώντας την απαλλαγή τους από την αναγκαστική έκπτωση (claw back) του δεύτερου εξαμήνου του 2018, ύψους περίπου 55 εκατ. ευρώ.

Kουτσούμπας: ο ελληνικός λαός βρίσκεται υπό συνεχή εκβιασμό

«Η υποβάθμιση και οι τεράστιες ελλείψεις του δημόσιου συστήματος Υγείας, με ευθύνη όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ παλιότερα, του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, έχουν οδηγήσει τον ελληνικό λαό, στο μεν δημόσιο να μη μπορεί να κάνει ένα πολύ μεγάλο μέρος των εξετάσεών του, στο δε ιδιωτικό τομέα, των μεγάλων επιχειρηματιών Υγείας, να βρίσκεται υπό τον συνεχή εκβιασμό "ή πληρώνεις ακριβά ή δεν έχει εξετάσεις"» δήλωσε για τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας και την κατάσταση στα διαγνωστικά κέντρα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Γι' αυτό τώρα χρειάζεται δυνατό ΚΚΕ. Για να δοθεί απάντηση με διεκδίκηση για αποκλειστικά δημόσια, σύγχρονη και δωρεάν Υγεία, με πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση, για να γίνουν οι χιλιάδες αναγκαίες προσλήψεις στις δημόσιες μονάδες Υγείας, να εξοπλιστούν με σύγχρονα και επαρκή σε αριθμό μηχανήματα και να μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε όλους και όλες» καταλήγει στη δήλωσή του ο Δ. Κουτσούμπας.

 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σεισμός 4.7 ρίχτερ στα Καλάβρυτα23:10Νότια Κορέα: Αποκαλύφθηκε δίκτυο μαζικής παραβίασης καμερών - Χιλιάδες πολίτες θύματα κρυφής καταγραφής22:56Σαρκοζί: Στη δημοσιότητα αποσπάσματα από το νέο του βιβλίο που περιγράφει τις 20 μέρες που έμεινε στη φυλακή22:42Ναυάγιο στην Κρήτη: Μάχη για τη ζωή τους δίνουν οι δύο διασωθέντες22:28Βύρωνας: Εξιχνιάσθηκε συμμορία που λήστευε πρακτορεία τυχερών παιγνίων22:14Βρετανικός Τύπος: Η ευλογιά θα αφανίσει την ελληνική φέτα22:00Ολοκληρώθηκε η πορεία για τα 17 χρόνια από τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου - Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία21:45Μάχη τίτλου στη Formula 1: Ο Φερστάπεν στην pole, ο Νόρις ένα βήμα από το πρωτάθλημα21:31Ζάκυνθος: Συνελήφθησαν οι γονείς του 2χρονου αγοριού που πέθανε μετά από επίθεση σκύλου21:17Θεσσαλονίκη: Κτηνοτρόφος καταρρέει, μετά την αναγκαστική θανάτωση του κοπαδιού του (βίντεο)21:03Μητσοτάκης: Η ανάρτηση για την ανασκόπηση του 2025 - Ένα έτος με μεγάλα έργα, νέες αποφάσεις και αλλαγές20:49Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Επεισόδια στα Εξάρχεια - Μολότοφ και προσαγωγές (βίντεο)20:35Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή20:21ANT1 Sports: Η FIFA τίμησε τον Τραμπ με το πρώτο Βραβείο Ειρήνης στην κλήρωση του Μουντιάλ20:09Συμβαίνει Τώρα: Πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στο κέντρο της Αθήνας (βίντεο)19:55Ο ΠΑΟΚ ανέβασε ταχύτητα και λύγισε τον Κολοσσό19:41Ναυάγιο με μετανάστες στην Κρήτη - 18 νεκροί19:27Πρωταθλητής χειμώνα ο Ολυμπιακός μετά το 3-0 επί του ΟΦΗ19:24Ουκρανία: Ο Ζελένσκι επικοινώνησε με Γουίκοφ και Κούσνερ για διαπραγματεύσεις19:10Στα μπλόκα οι αγρότες στην Κρήτη με επ' αόριστον κινητοποιήσεις18:56
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο