LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 11 Ιουνίου 2019 20:14

Την Τετάρτη κρίνεται η απεργία των διαγνωστικών εργαστηρίων

Σε θετικό κλίμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Συντονιστικού Οργάνου των Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό.  

Ξανθός - Διαγνωστικά

Σε θετικό κλίμα αλλά χωρίς συγκεκριμένο αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Συντονιστικού Οργάνου των Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό.

«Παρουσιάσαμε μια βελτιωμένη δέσμη προτάσεων για την άμβλυνση του προβλήματος» δήλωσε ο Α. Ξανθός μετά τη συνάντηση και τόνισε: «εκτός από τα 9 εκατ. ευρώ που έχουμε δώσει ως προσαύξηση για το 2019, θα ενισχύσουμε με επιπλέον 30 εκατ. ευρώ τον κλειστό προϋπολογισμό για το τρέχον έτος. Για το 2018 δεν μπορεί να γίνει κάτι ανάλογο καθώς απαιτείται νομοθετική ρύθμιση κι η Βουλή έχει κλείσει»

Ουσιαστικά στη συνάντηση το υπουργείο πρότεινε ανακατανομή του clawback για το 2018, καθώς υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να γίνει ενισχυση του προϋπολογισμού του περασμένου έτους, κάτι που απαιτεί νομοθετική ρύθμιση από τη Βουλή η οποία είναι ήδη κλειστή. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συζήτηση που έγινε στο υπουργείο Υγείας υπήρξαν και έντονες διαφωνίες από την πλευρά εκπροσώπων των διαγνωστικών εργαστηρίων οι οποίοι έκαναν λόγο για «νομικές ρυθμίσεις που πρέπει να εξεταστούν σε βάθος»

Προς το παρόν, όπως έγινε γνωστό, συνεχίζεται η επ' αόριστον κινητοποίηση των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων και εργαστηρίων όλης της χώρας, έως το πρωί της Τετάρτης, μέχρι το Συντονιστικό Όργανο των Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας να λάβει οριστικές αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων σε ευρεία σύσκεψη που θα πραγματοποιήσει στον ΙΣΑ. Μετά τη συζήτηση που έγινε στο υπουργείο Υγείας ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης δήλωσε ότι ο υπουργός Υγείας αναγνώρισε το πρόβλημα που έχει προκύψει με τα διαγνωστικά κέντρα και πρόσθεσε: «έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση την οποία θα μεταφέρουμε στα μέλη μας και θα λάβουμε υπόψιν μας και την περίοδο που διανύουμε. Δεν υπάρχει Βουλή και δεν μπορούν να ικανοποιηθούν κάποια αιτήματα, αλλά μπορούν να γίνουν από τώρα κάποιες κινήσεις».

Πάντως, τα εργαστήρια θα λειτουργούν και αύριο από τις 5:00 το απόγευμα έως τις 8:00 το βράδυ, για να δίδουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων ενώ θα απέχουν από τα λοιπά καθήκοντά τους. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΠΟΣΙΠΥ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (ΠΟΣΚΕ), η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Ιατρικών Εταιριών και Πολυϊατρείων (ΠΑΝΙΔΙ) και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ).


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Τρίκαλα: Χιόνισε στο Περτούλι (εικόνες)Σήμερα 09:47 | Τοπικά Νέα

Ασυνήθιστες εικόνες για τέτοια εποχή, με την περιοχή "ντυμένη στα λευκά", είδαν το πρωί του Σαββάτου, κάτοικοι και επισκέπτες στο Πετρούλι. Δείτε LIVE την εξέλιξη της κακοκαιρίας.

Πάσχα - Σκρέκας: Αρνί έως 10 ευρώ το κιλό στα σούπερ μάρκετΣήμερα 08:53 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Υπ. Ανάπτυξης στον ΑΝΤ1 για την ακρίβεια, τους ελέγχους και τα πρόστιμα στην αγορά. Πότε ενεργοποιούνται το “Καλάθι των νονών” και το “Καλάθι του Πάσχα”.

“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρεςΣήμερα 10:49 | Ειδήσεις

Δυναμικά και με ισχυρό ενδιαφέρον ξεκίνησε το πρόγραμμα “Ανακαινίζω – Νοικιάζω” του Yπ. Κοινωνικής Συνοχής. Οδηγός για τους δικαιούχους και την διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί.

ΥΠΕΞ Ιράν για Ισραήλ: Δεν γίνεται επίθεση με παιδικά παιχνίδιαΣήμερα 07:52 | Ειδήσεις

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, υποβάθμισε την επίθεση στην Ισφαχάν, ενώ δεν θέλησε να επιρρίψει ευθύνες στο Ισραήλ. Τι ανέφερε για πιιθανά αντίποινα. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κρήτη: Επιτέθηκε στους γονείς του και τους ανάγκασε να κοιμηθούν σε εκκλησία11:54Δίκη Τραμπ: Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε11:41Τένις - Βαρκελώνη: Ο αντίπαλος του Τσιτσιπά στον ημιτελικό11:29“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρες11:16Ευρωεκλογές - Κασσελάκης: Περιοδεία σε 27 νησιά για 10 ημέρες11:02Βόρεια Κορέα: Δοκιμή σε τεράστια πυραυλική κεφαλή10:49Formula 1 - GP Σαγκάης: Ο Φερστάπεν επικράτησε στον αγώνα σπριντ10:35Μίμης Φωτόπουλος: Σαν σήμερα γεννήθηκε ο σπουδαίος ηθοποιός10:22Κουρέτας για Θεσσαλία: Σε λίγες ώρες έπεσε όση βροχή πέφτει σε 3,5 μήνες (βίντεο)10:10Κακοκαιρία - Τρίκαλα: Χιόνισε στο Περτούλι (εικόνες)09:57“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία09:4421η Απριλίου 1967: η ημέρα που η Ελλάδα “μπήκε στον γύψο”09:30Θεσσαλονίκη: Νεκρός οδηγός σε τροχαίο09:17Πάσχα - Σκρέκας: Αρνί έως 10 ευρώ το κιλό στα σούπερ μάρκετ09:04Ιράκ: Έκρηξη σε στρατιωτική βάση (βίντεο)08:51ΥΠΕΞ Ιράν για Ισραήλ: Δεν γίνεται επίθεση με παιδικά παιχνίδια08:37Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές βροχές και χαλάζι08:24Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, πώς υπολογίζεται08:10Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα - Σε ποιες περιοχές χιόνισε (βίντεο)07:57Μετρό: Κλειστός σταθμός το Σαββατοκύριακο07:44
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο