LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚαιρόςΔημοσίευση: 11 Ιουνίου 2019 17:12

Ο καιρός για τους αγρότες

Για λίγο ακόμη θα “ταλαιπωρούνται” περιοχές της χώρας από τις βροχές και τις μπόρες, καθώς αλλάζει πάλι το σκηνικό του καιρού. Οδηγίες για τους καλλιεργητές.

Ο καιρός για τους αγρότες

Μετά τις ανοιξιάτικες βροχές και μπόρες των ημερών, από τη Πέμπτη και μετά το καλοκαίρι αντεπιτίθεται με ζέστη και μελτέμι, υποχρεώνοντας την άνοιξη σε κλεφτοπόλεμο και τους καλλιεργητές σε επιφυλακή... για τους ψεκασμούς!

Την Τετάρτη αναμένεται άστατος καιρός, κυρίως στην ανατολική Μακεδονία, στην Θράκη, στο ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα, με τοπικές βροχές και το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά με σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού αναμένεται το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα, αναμένεται αρχικά ηλιοφάνεια, αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά και στα βουνά της Κρήτης θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες ή πρόσκαιρες καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 10 έως 32 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά από 13 έως 34 βαθμούς και νοτιότερα από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Θα πνέουν δυτικοί άνεμοι στα δυτικά, με ένταση 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ, στο νότιο Αιγαίο έως 5 μποφόρ.

Ο καιρός την Τετάρτη σε 20 αγροτικές περιοχές

Καιρός για Αγρότες - κάρτα - 12/6/2019

Οδηγίες για αγρότες

Σύμφωνα με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Βόλου, διαπιστώθηκε Καρπόκαψα σε καλλιέργειες καρυδιάς. Η πτήση της 1ης γενεάς του εντόμου βρίσκεται σε εξέλιξη, με τις συλλήψεις να κυμαίνονται σε χαμηλά επίπεδα, στο μεγαλύτερο τμήμα του δικτύου των φερομονικών παγίδων. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις συνεχίζεται να παρατηρείται υψηλός αριθμός συλλήψεων.

Το Περιφερειακό Κέντρο συνιστά την τακτική επιθεώρηση των παγίδων και των καρπών. Σε περίπτωση αυξημένων συλλήψεων ή προσβολών, θα πρέπει να γίνει επαναληπτικός ψεκασμός με ένα κατάλληλο και εγκεκριμένο για την καλλιέργεια εντομοκτόνο, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στην πλήρη κάλυψη των δένδρων με το ψεκαστικό υγρό. Για την ασφαλή διάγνωση και επιλογή του κατάλληλου σκευάσματος, πρέπει να ακολουθούνται οι συμβουλές των τοπικών γεωπόνων.

Αναλυτικά ο καιρός για τους αγρότες με τον Τάσο Αρνιακό:


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ηράκλειο: Ήπιε, δεν βρήκε ταξί και πήρε τηλέφωνο την Άμεση Δράση!09:16Σεπόλια: Εμπρησμός σε ΑΤΜ και ζημιές σε σούπερ-μάρκετ (εικόνες)09:02ΗΠΑ - Ουκρανία: Εγκρίθηκε από το Κογκρέσο το πακέτο Μπάιντεν 08:49Ιράν: Απαγόρευσε ξανά στις γυναίκες την είσοδο σε γήπεδο ποδοσφαίρου08:35“The 2Night Show” – Βαλαβάνη: Δεν θέλω να κάνω τα ίδια “λάθη” με τη νέα μου σχέση08:22Αφρικανική σκόνη: Πότε υποχωρεί το φαινόμενο - Επιπτώσεις στην υγεία και οδηγίες προστασίας (εικόνες)08:09Δολοφονία Λυγγερίδη – Καπερνάρος: Περιμένω πιέσεις για να κλείσουν στόματα…07:55“The 2Night Show” – Χρήστος Άρχος: Τα παιδικά όνειρα, οι σπουδές ψυχολογίας και οι προβλέψεις της χρονιάς (βίντεο)07:42Rapid test δωρεάν την Τετάρτη σε 177 σημεία07:28Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”07:15ΗΠΑ: Συντριβή αεροσκάφους στην Αλάσκα07:01Εορτολόγιο - 23 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 06:48Γκιουλέρ για Στάινμαγερ: Ο άνθρωπος κόβει ντονέρ…06:34ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Μπλόκο της Αστυνομίας στη συγκέντρωση οπαδών06:21Καιρός - Τετάρτη: Σκόνη, λασποβροχές και άνεμοι έως 8 μποφόρ06:07Γενοκτονία Αρμενίων: η κτηνωδία που δεν παραδέχθηκε ποτέ η Τουρκία06:01Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός αθωώθηκε επειδή... “το σώμα του παράγει αλκοόλ”23:59Youth League - Ολυμπιακός: Η επιστροφή των πρωταθλητών, τα ρεκόρ και οι αλλαγές στον θεσμό (εικόνες)23:48Τροχαίο: Σκοτώθηκε οδηγός αυτοκινήτου που έπεσε σε φανάρι23:39Παρά-Κολύμβηση: “Χάλκινος” ο Λεργιός στην Μαδέιρα23:27
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο