LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 10 Ιουνίου 2019 15:14

Κατακραυγή για τους εργοδότες που δεν επέτρεψαν σε εργαζόμενους μαθητές να δώσουν Πανελλαδικές

Το υπουργείο Παιδείας καταδίκασε την «πρωτόγνωρη εργοδοτική αναλγησία». Να δοθεί λύση ζητούν ΚΚΕ και Τ.Κουίκ.

Πανελλαδικές Εξετάσεις - Πανελλήνιες

Γενική κατακραυγή έχει προκαλέσει η αδυναμία 4 μαθητών Εσπερινού Λυκείου στα Χανιά, να συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις, μετά από την απαγόρευση των εργοδοτών τους να μην τους επιτρέψουν να αλλάξουν βάρδια με συναδέλφους τους!

Το Υπουργείο Παιδείας, σε ανακοίνωση του, αναφέρει ότι, «μόνο θυμό και κοινωνική αγανάκτηση προκαλεί η πρωτόγνωρη εργοδοτική αναλγησία, αποτέλεσμα της οποίας ήταν ο αποκλεισμός υποψηφίων που φοιτούσαν σε Εσπερινό Λύκειο των Χανίων.

Η αυθαιρεσία ορισμένων εργοδοτών έφτασε στο σημείο να αρνηθεί ακόμα και το αίτημα αλλαγής βάρδιας προκειμένου οι υποψήφιοι να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Το δικαίωμα που δίνει η Πολιτεία στους εργαζομένους και στις εργαζόμενες να φοιτήσουν σε Εσπερινά Λύκεια, προκειμένου να διεκδικήσουν πρόσβαση στα Πανεπιστήμια, δεν μπορεί να αφαιρείται από ασύδοτους εργοδότες που προωθούν συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα».

ΚΚΕ: ΤΟ Υπουργείο να δώσει λύση αντί να χύνει κροκοδείλια δάκρυα

Το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ, σχολιάζοντας το περιστατικό, τονίζει με τη σειρά του, «καταγγέλλουμε τον απαράδεκτο αποκλεισμό μαθητών εσπερινών σχολείων από τις πανελλαδικές εξετάσεις, εξαιτίας της άρνησης των εργοδοτών να τους δώσουν άδεια.

Η στάση των εργοδοτών διευκολύνεται από το γεγονός ότι δεν υπάρχει κανένα θεσμικό πλαίσιο που να υποστηρίζει το δικαίωμα αυτό για τους εργαζόμενους μαθητές. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και οι προηγούμενες, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, δεν έχουν πάρει κανένα μέτρο που θα αντιμετωπίζει θετικά τους εργαζόμενους μαθητές.

Το δίκαιο είναι οι μαθητές αυτοί να έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στις πανελλήνιες εξετάσεις του Σεπτέμβρη, που προβλέπονται για μαθητές που είχαν σοβαρό κώλυμα για να δώσουν Πανελλήνιες. Αυτό πρέπει να εξασφαλίσει εδώ και τώρα το Υπουργείο Παιδείας και όχι να χύνει κροκοδείλια δάκρυα».

Η πρόταση του Κουίκ για τους 4 μαθητές

Παρέμβαση στο θέμα, είχαμε κι από τον υφυπουργό Εξωτερικών, Τέρενας Κουίκ, ο οποίος απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, δήλωσε τα εξής:

Το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε ανακοίνωση με περιεχόμενο καταδικαστέο για την αθλιότητα και το σκοταδισμό έναντι των τεσσάρων εργαζομένων στα Χανιά, αποφοίτων ΕΠΑΛ, που δεν τους επετράπη από εργοδότες και συναδέλφους τους να πάρουν μέρος στις Πανελλήνιες εξετάσεις. Οφείλω να επισημάνω, ότι το αυτονόητο της ανακοίνωσης δεν λύνει το πρόβλημα. Μετά την πανελλήνια κατακραυγή, το Υπουργείο Παιδείας όφειλε να έχει ήδη παρέμβει και να δώσει λύση - απάντηση στις μεσαιωνικές νοοτροπίες.

Με αλλεπάλληλες αναρτήσεις μου στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ζήτησα από τον Υπουργό Παιδείας να έρθει σε συνεννόηση με το Πανεπιστήμιο Κρήτης, έτσι ώστε αυτοί οι τέσσερεις να εγγραφούν τιμητικά στο Α’ έτος, και από εκεί και πέρα να είναι οι φοιτητικές τους επιδόσεις που θα τους εξελίξουν ή όχι στα επόμενα έτη.

Επισημαίνω και την περίπτωση των επαναληπτικών εξετάσεων τον Σεπτέμβριο, ανεξάρτητα εάν σε αυτήν την περίπτωση ισχύουν για θέματα υγείας. Νομίζω, ότι το ψυχολογικό σοκ που έπαθαν και η ψυχική οδύνη που υπέστησαν, δικαιολογούν απόλυτα μια προσωπική παρέμβαση του κ. Κώστα Γαβρόγλου, προς αυτές τις κατευθύνσεις.

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…Χθες 20:53 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το αποτέλεσμα της κάλπης των ευρωεκλογών, μπορεί και πρέπει να σηματοδοτήσει τη σταθερότητα της χώρας μας.

Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της ΚυριακήςΧθες 18:59 | Ειδήσεις

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο, φέρνει στο φως ο ΑΝΤ1, για τη στυγερή δολοφονία της Κυριακής, έξω από το αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους.

ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία”Χθες 23:21 | Ειδήσεις

Τι απαντάει ο Λευκός Οίκος στους ισχυρισμούς της Τεχεράνης, ότι οι ΗΠΑ γνώριζαν για την επίθεση.

Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)Χθες 22:31 | Ειδήσεις

Ο δράστης που έχει συλληφθεί, τον μαχαίρωσε μπροστά σε έντρομους πιστούς.  Εκτός από τον ιερέα μαχαίρωσε άλλα τρία άτομα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Παγιδευμένοι” - Sneak preview: Ο Δημήτρης, κάνει ό,τι μπορεί για να βρει τη Δάφνη (εικόνες)23:59Missing Alert για την εξαφάνιση 15χρονης23:47ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία” 23:36Χανιά: λουόμενος έχασε τη ζωή του από πνιγμό23:24Ερντογάν για Ισραήλ: Πρέπει να σταματήσουμε τις βάρβαρες επιθέσεις του23:13Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)23:02ΕΣΗΕΑ: 24ωρη απεργία την Τρίτη22:50Δραματική διάσωση 6χρονης από τη θάλασσα – Κόπηκε το σχοινί που την τραβούσαν22:37Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στα πράσινα… το θρίλερ του ΟΑΚΑ22:26Χανιά - τροχαίο: Φονική σύγκρουση αυτοκινήτων (εικόνες)22:14Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Το υπέρογκο κόστος της αναχαίτισης των drones22:02Βρετανία: Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας αναχαίτισαν ιρανικά drone21:51Χαρδαλιάς: 101 εκατομμύρια ευρώ για 40 έργα στην Αθήνα21:39Χατζηδάκης: “Δικαίωμα στη Λήθη”, μια κίνηση ανθρωπιάς για τους επιζώντες από καρκίνο21:28Ζωγράφου: “Πιάστηκαν” οι νεαροί που έκαναν δεκάδες ένοπλες ληστείες (βίντεο)21:15Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…21:01Γιάννης Φέρτης: Το συγκινητικό αντίο της Φίνος Φιλμ (βίντεο)20:48Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της Κυριακής20:34Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη20:21Καλλιθέα: Ανήλικος πωλούσε παράνομα φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα20:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο