LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚαιρόςΔημοσίευση: 09 Ιουνίου 2019 16:57

Ο καιρός για τους αγρότες

Από την Δευτέρα, επιστρέφει η “κακοκαιρία”, με κατά τόπους έντονα φαινόμενα. Οδηγίες για τους καλλιεργητές.

Ο καιρός για τους αγρότες

Μετά το καλοκαιρινό διάλλειμα του Σαββατοκύριακου, από την αρχή της η εβδομάδα φέρνει απογευματινές συννεφιές και μπόρες. Το μελτέμι εξασθενεί και ο υδράργυρος πέφτει λίγο.

Την Δευτέρα αναμένεται αρχικά αίθριος ουρανός, με λίγες νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη, που το μεσημέρι και το απόγευμα θα πυκνώσουν, όπως και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, με τοπικές βροχές και μπόρες, ίσως και με σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Η θερμοκρασία, σε μικρή πτώση, θα κυμανθεί στα βόρεια από 10 έως 30 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά από 13 έως 33 βαθμούς και νοτιότερα από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Θα πνέουν ανατολικοί άνεμοι στα δυτικά, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, που αργότερα θα γυρίσουν σε βοριάδες. Στα ανατολικά θα φυσούν βοριάδες, με ένταση 4 με 6 μέχρι το μεσημέρι έως και 7 μποφόρ, με εξασθένηση αργότερα.

Ο καιρός την Δευτέρα σε 20 αγροτικές περιοχές

Καιρός για Αγρότες - κάρτα - 10/6/2019

Οδηγίες για αγρότες

Σύμφωνα με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Ηρακλείου διαπιστώνεται η ύπαρξη Ευδεμίδας. Πολύ αυξημένη η δραστηριότητα στην πρώιμη - ενδιάμεση ζώνη και στην κάτω Μεσσαρά Ηρακλείου. Οι συλλήψεις αυξάνουν και οι ωοτοκίες πυκνώνουν. Στην πρώιμη, ενδιάμεση ζώνη του ν. Ηρακλείου και στην κάτω Μεσσαρά η 2η πτήση συνεχίζεται με αυξημένους πληθυσμούς και πολύ πυκνές ωοτοκίες.

Το Περιφερειακό Κέντρο συνιστά επαναληπτικό ψεκασμό, ανάλογα με την διάρκεια δράσης του σκευάσματος της προηγούμενης εφαρμογής. Ως ενδεικτικές ημερομηνίες επανάληψης προτείνονται: 

1.Για την πρώιμη – βόρεια παραλιακή ζώνη ν. Ηρακλείου:

  • • για τα επιτραπέζια : 7 – 8 Ιουνίου.
  • • Για τη σουλτανίνα – οινάμπελα : 8 - 10 Ιουνίου.

2.Για την Ενδιάμεση ζώνη (μεταξύ πρώιμης και μεσοπρώιμης) και κάτω Μεσσαρά :

  • • Για τα επιτραπέζια : 9 - 11 Ιουνίου.

Σε κάθε περίπτωση, για την ασφαλή διάγνωση, τον προγραμματισμό και την επιλογή του κατάλληλου σκευάσματος, θα πρέπει να ακολουθούνται πάντα οι συμβουλές των τοπικών γεωπόνων.

Αναλυτικά ο καιρός για τους αγρότες με τον Τάσο Αρνιακό:


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοιΧθες 15:29 | Ειδήσεις

Που αναμένονται τα πιο έντονα φαινόμενα. Πόσο θα πέσει η θερμοκρασία. Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Αναβάθμιση S&P - Χατζηδάκης: Οι προσπάθειες της Ελλάδας πιάνουν τόποΣήμερα 00:03 | Ειδήσεις

Σε περαιτέρω αναβάθμιση του αξιόχρεου της ελληνικής οικονομίας προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης, κάνοντας λόγο για θετικές προσδοκίες.

Ολυμπιακή Φλόγα: Κλειστοί δρόμοι το Σάββατο για την λαμπαδηδρομίαΣήμερα 06:44 | Ειδήσεις

Αναλυτικά οι ώρες και οι δρόμοι που θα μείνουν κλειστοί το Σάββατο, λόγω της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας.

Μετρό: Κλειστός σταθμός το ΣαββατοκύριακοΧθες 20:50 | Ειδήσεις

Πώς θα εξυπηρετούνται οι επιβάτες κατά τη διάρκεια της προσωρινής διακοπής λειτουργίας του σταθμού το Σαββατοκύριακο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μετρό: Κλειστός σταθμός το Σαββατοκύριακο07:44“I LOVE Σου Κου”: Οι καλεσμένοι και οι αποκλειστικές συνεντεύξεις του Σαββατοκύριακου07:30Εορτολόγιο - 20 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα07:17Γιατί ανησυχεί τις αγορές η ένταση στη Μέση Ανατολή07:03Ολυμπιακή Φλόγα: Κλειστοί δρόμοι το Σάββατο για την λαμπαδηδρομία06:50Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, πώς υπολογίζεται06:45Amber Alert για εξαφάνιση 17χρονου - Φόβοι για την ζωή του06:36Αναβάθμιση S&P - Χατζηδάκης: Οι προσπάθειες της Ελλάδας πιάνουν τόπο06:23“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία06:15Κακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι06:09Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Ολυμπιακή Φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο22:42Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο