LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 08 Ιουνίου 2019 19:48 | Ανανέωση: 08 Ιουνίου 2019 19:42

Athens Pride 2019: Μια γιορτή για την ισότητα στην μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου (εικόνες)

Το φετινό Athens Pride τιμά τη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου (Zackie Oh), τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Stonewall Inn και τα 15 χρόνια από το πρώτο Athens Pride. Τα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών.

ΛΟΑΤΚΙ - Athens Pride 2019

Με τις προγραμματισμένες συναυλίες στην πλατεία Συντάγματος ολοκληρώθηκε η μαζική παρέλαση του Athens Pride 2019.

Το κέντρο της Αθήνας από νωρίς το απόγευμα κατακλύστηκε από σημαίες στα χρώματα του ουράνιου τόξου. Λίγο μετά τις 7 ξεκίνησε η πορεία που πλαισιώθηκε από ήχους τυμπάνων και άρματα.

Κατά τη διάρκεια της παρέλασης, το μπλοκ με το πανό για τον Ζακ Κωστόπουλο αποκόπηκε από την υπόλοιπη πορεία και κατευθύνθηκε προς την οδό Γλάδστωνος, όπου έπεσε νεκρός ο ακτιβιστής. Με κεντρικό σύνθημα «Οργή και θλίψη η Ζάκι θα μας λείψει» οι διαδηλωτές παρέμειναν για κάποια ώρα στο σημείο γράφοντας και φωνάζοντας συνθήματα.

Πριν την έναρξη της παρέλασης πολιτικοί, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, φορείς και οργανώσεις απηύθυναν χαιρετισμούς για την πραγματοποίηση του φετινού Athens Pride.

«Δεν παραβλέπουμε ότι η ελληνική κοινωνία παραμένει κατά κύριο λόγο πατριαρχική κοινωνία που καταπιέζει όχι μόνο τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και τις γυναίκες αλλά γενικότερα οτιδήποτε είναι διαφορετικό» υπογράμμισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αννέτα Καββαδία και συμπλήρωσε:

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε τα σημαντικά βήματα που έγιναν τα τελευταία χρόνια την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια. Δεν ξεχνάμε τις τροποποιήσεις στο χαρακτηρισμό του ρατσιστικού εγκλήματος στον ποινικό κώδικα. Δεν ξεχνάμε τις τροποποιήσεις στον ποινικό κώδικα ώστε η απουσία συναίνεσης να θεωρείται χωρίς περιστροφές βιασμός και να τιμωρείται ως κακούργημα. Δεν ξεχνάμε το νόμο 4443 περί ίσης μεταχείρισης. Δεν ξεχνάμε το νόμο 4491 για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. Δεν ξεχνάμε το νόμο 4531 με τον οποίο κυρώθηκε η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης», συμπλήρωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Το δικό του μήνυμα έστειλε και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Μπρούλιας, τονίζοντας: «Είμαστε εδώ μαζί σας για να δηλώσουμε ότι οι διακρίσεις, ο φόβος και η βία απέναντι στη διαφορετικότητα, δεν έχουν καμία θέση στην Αθήνα. Η ελευθερία, το δικαίωμα στην ασφάλεια, ο σεβασμός στην ανθρώπινη ύπαρξη αποτελούν τα ισχυρότερα θεμέλια της κοινωνίας μας και πρέπει όλοι να αγωνιζόμαστε γι' αυτά».

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης και φίλοι του Ζακ Κωστόπουλου. Το φετινό Athens Pride αποτελεί ορόσημο για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα καθώς συμπληρώνονται 15 χρόνια από το πρώτο Pride στην Αθήνα και 50 χρόνια από την εξέγερση του Stonewall στους δρόμους της Νέας Υόρκης, στις 28 Ιουνίου 1969, η οποία στάθηκε αφορμή για να δημιουργηθεί ένα μεγάλο απελευθερωτικό κίνημα για την κοινότητα.

Σε πολύχρωμο ποτάμι μετατράπηκε το Σύνταγμα

Από νωρίς το πρωί οι πολύχρωμες σημαίες κυματίζουν στο Σύνταγμα. Η μεγάλη γιορτή ξεκινά από τους φορείς και τους υποστηρικτές του Pride που δίνουν το παρών στη γιορτή της Αθήνας.

Κεντρικές διαβάσεις περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος, με μέριμνα της Περιφέρειας Αττικής, βάφτηκαν στα χρώματα του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας.

Στα χρώματα του ουράνιου τόξου η Βουλή

Στα χρώματα του ουράνιου τόξου φωταγωγήθηκε το κτίριο της Βουλής με την ευκαιρία της παρέλασης Athens Pride 2019 στην Αθήνα. 

Παρόμοιες ενέργειες γίνονται σε δημόσια κτίρια σε όλο τον κόσμο στη διάρκεια του Ιουνίου, που είναι ο «μήνας υπερηφάνειας» του κινήματος ΛΟΑΤΚΙ.

Τσίπρας: Eμείς αυτό το δρόμο έχουμε επιλέξει

Την αξία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και όλων των ελευθερίων υπερασπίστηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στο Twitter με αφορμή το Athens Pride 2019.

«Κάθε άνθρωπος δικαιούται να επικαλείται όλα τα δικαιώματα και όλες τις ελευθερίες, χωρίς καμία απολύτως διάκριση, ειδικότερα ως προς τη φυλή, το χρώμα, το φύλο, τη γλώσσα, τις θρησκείες, τις πολιτικές ή άλλες πεποιθήσεις. Εμείς, αυτό το δρόμο έχουμε επιλέξει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Την ανάρτησή του συνόδεψε επίσης με μια αφίσα στην οποία αναγράφεται: «Αγώνας για ισότητα, κατοχύρωση των ατομικών ελευθεριών και της κοινωνικής αλληλεγγύης».

Ο Γιώργος Σταμάτης εκπροσωπεί την ΝΔ

H Νέα Δημοκρατία εκπροσωπείται στο Athens Pride από τον γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ΑμεΑ και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γιώργο Σταμάτη, μαζί με αναπληρωτές του και στελέχη της γραμματείας, καθώς και από τις υποψήφιες βουλευτές του κόμματος στην Α' Αθηνών Φωτεινή Πιπιλή και Αλεξάνδρα Χαριτάτου, σύμφωνα με ενημέρωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Φώφη: Είμαστε εδώ γιατί υπερασπιζόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα

Το μεσημέρι, η Φώφη Γεννηματά επισκέφθηκε το περίπτερο που έχει στήσει το Κίνημα Αλλαγής για το Athens Pride στο Σύνταγμα, δηλώνοντας πως: «Το Athens Pride είναι πλέον σημείο αναφοράς για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Είμαστε εδώ, γιατί υπερασπιζόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα απέναντι σε κάθε είδους διάκριση. Για μια "ανοιχτή κοινωνία" , που αποδέχεται τη διαφορετικότητα. Για μια κοινωνία δημοκρατική, όπου όλοι είναι ισότιμοι».

Μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι της γραμμής ψυχολογικής στήριξης 11528, ανεβαίνοντας στην εξέδρα της εκδήλωσης σημείωσαν: «Ενα πράγμα που έχουμε δει να αλλάζει μέσα στα χρόνια είναι ότι στα πρώτα χρόνια τα τηλέφωνα ήταν κυρίως ανώνυμα και κάναμε τηλεφωνική στήριξη. Σήμερα πια ένας μεγάλος αριθμός τηλεφωνημάτων δεν έρχεται μόνο από ΛΟΑΤΚΙ άτομα αλλά και από τις οικογένειες τους αλλά και εκπαιδευτικούς που νοιάζονται να δημιουργήσουν ένα πιο ασφαλές περιβάλλον».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία“Καλημέρα Ελλάδα:” Ο Φλώρος διαψεύδει τη γροθιά στον Γραμμένο, μέσω της δικηγόρου τουΣήμερα 07:18 | Ειδήσεις

H δικηγόρος του κατηγορούμενου, επικαλείται την δικογραφία και τον αστυνομικό που υπήρξε ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας, στο θλιβερό περιστατικό.

Φρεγάτα Ύδρα: Κατέρριψε drone στον κόλπο του ΆντενΣήμερα 08:28 | Ειδήσεις

Η ενημέρωση από το ΓΕΕΘΑ για την εμπλοκή της ελληνικής φρεγάτας.

Κηφισός: “Μποτιλιάρισμα” δεκάδων χιλιομέτρων λόγω τροχαίωνΣήμερα 08:08 | Ειδήσεις

Απίστευτη ταλαιπωρία για του οδηγούς και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας.

Καταγγελία για σβήσιμο τσιγάρου στο πρόσωπο μαθητή: “Εκπαιδευτικοί γνώριζαν πως δεν ήταν το μόνο περιστατικό”Σήμερα 08:10 | Τοπικά Νέα

Ο δικηγόρος του μαθητή που καταγγέλλει πως έπεσε θύμα βασανισμού στο σχολείο του, μίλησε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φρεγάτα Ύδρα: Κατέρριψε drone στον κόλπο του Άντεν08:36Καταγγελία για σβήσιμο τσιγάρου στο πρόσωπο μαθητή: “Εκπαιδευτικοί γνώριζαν πως δεν ήταν το μόνο περιστατικό”08:22Κηφισός: “Μποτιλιάρισμα” δεκάδων χιλιομέτρων λόγω τροχαίων08:09“The 2Night Show” – Βρεττός: Δεν με ενδιαφέρει να γίνω παρουσιαστής07:55Εορταστικό ωράριο: Αυλαία κάνει σήμερα στα εμπορικά καταστήματα07:42“Καλημέρα Ελλάδα:” Ο Φλώρος διαψεύδει τη γροθιά στον Γραμμένο, μέσω της δικηγόρου του07:28“The 2Night Show”: Η Μαρία Ιορδάνοβα και η Μαρίνα Μπομπέτσι για το viral “Scorpios”07:15Γιώργος Γεννηματάς: ο εμπνευστής του ΕΣΥ07:01Rapid test δωρεάν την Πέμπτη σε 186 σημεία06:48Τροχαίο δυστύχημα στην Ημαθία06:34Εορτολόγιο - 25 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα06:21Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη06:07Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Πήραν το πλεονέκτημα έδρας οι “ερυθρόλευκοι”00:12Πειραιάς: Έπεσε στη θάλασσα ενώ επιβιβαζόταν στο πλοίο23:58Λονδίνο: αφηνιασμένα άλογα έσπειραν τον πανικό στους δρόμους της πόλης (βίντεο)23:45Παρά-Κολύμβηση: Μιχαλεντζάκης και Σταματοπούλου πήραν αργυρά μετάλλια23:18Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)23:04Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”22:51Αστικά λεωφορεία: “Πρεμιέρα” για ανέπαφες πληρωμές στις γραμμές του Αεροδρομίου22:38H AEK “στρίμωξε” τον Παναθηναϊκό και είναι “αγκαλιά” με τον τίτλο22:25
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο