LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚαιρόςΔημοσίευση: 07 Ιουνίου 2019 15:04

Έρχεται ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού

«Καυτό» αναμένεται το Σαββατοκύριακο. Ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες συνθέτουν το σκηνικό του. Σε ποιες περιοχές ο υδράργυρος θα χτυπήσει «κόκκινο».

Καύσωνας - μπάνιο - θερμοκρασία - ζέστη 

Ηλιοφάνεια και άνοδο της θερμοκρασίας σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα φέρουν το Σαββατοκύριακο οι αντικυκλωνικές συνθήκες ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας που θα επικρατήσουν στη χώρα μας τις επόμενες ημέρες.

Η μέγιστη θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 35 βαθμούς Κελσίου σε κάποιες περιοχές της χώρας, ενώ η απολύτως μέγιστη αναμένεται να είναι οι 37 βαθμοί στην Κεντρική Μακεδονία, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Ανάλογα υψηλές θα είναι οι τιμές της θερμοκρασίας και την Κυριακή, οπότε αναμένεται άνοδος και στα δυτικά της χώρας.

Αναλυτικότερα, το Σάββατο αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις τις θερμές ώρες τη ημέρας, κατά κύριο λόγο στα ορεινά, όπου και υπάρχει πιθανότητα για σύντομες τοπικές βροχές. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα των ηπειρωτικών θα είναι σχετικά αυξημένες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θεσσαλία από 18 έως 37, στη Θράκη από 19 έως 33, στα δυτικά ηπειρωτικά από 17 έως 31, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 18 έως 34, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 34, στα νησιά του Αιγαίου από 19 έως 32 και στην Κρήτη από 15 έως 29.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ και στο Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως τις θερμές ώρες της ημέρας θα γίνουν βόρειοι και βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά το μεσημέρι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 24 έως 33 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια, με τοπικές μόνο νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς.

 

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα - Σε ποιες περιοχές χιόνισε (βίντεο)Σήμερα 07:19 | Ειδήσεις

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας. Πως αναμένεται να κινηθεί η κακοκαιρία.

Αναβάθμιση S&P - Χατζηδάκης: Οι προσπάθειες της Ελλάδας πιάνουν τόποΣήμερα 00:03 | Ειδήσεις

Σε περαιτέρω αναβάθμιση του αξιόχρεου της ελληνικής οικονομίας προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης, κάνοντας λόγο για θετικές προσδοκίες.

Ολυμπιακή Φλόγα: Κλειστοί δρόμοι το Σάββατο για την λαμπαδηδρομίαΣήμερα 06:44 | Ειδήσεις

Αναλυτικά οι ώρες και οι δρόμοι που θα μείνουν κλειστοί το Σάββατο, λόγω της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας.

Μετρό: Κλειστός σταθμός το ΣαββατοκύριακοΧθες 20:50 | Ειδήσεις

Πώς θα εξυπηρετούνται οι επιβάτες κατά τη διάρκεια της προσωρινής διακοπής λειτουργίας του σταθμού το Σαββατοκύριακο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, πώς υπολογίζεται08:10Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα - Σε ποιες περιοχές χιόνισε (βίντεο)07:57Μετρό: Κλειστός σταθμός το Σαββατοκύριακο07:44“I LOVE Σου Κου”: Οι καλεσμένοι και οι αποκλειστικές συνεντεύξεις του Σαββατοκύριακου07:30Εορτολόγιο - 20 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα07:17Γιατί ανησυχεί τις αγορές η ένταση στη Μέση Ανατολή07:03Ολυμπιακή Φλόγα: Κλειστοί δρόμοι το Σάββατο για την λαμπαδηδρομία06:50Amber Alert για εξαφάνιση 17χρονου - Φόβοι για την ζωή του06:3621η Απριλίου 1967: η ημέρα που η Ελλάδα “μπήκε στον γύψο”06:30Αναβάθμιση S&P - Χατζηδάκης: Οι προσπάθειες της Ελλάδας πιάνουν τόπο06:23“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία06:15Κακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι06:09Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Ολυμπιακή Φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο22:42Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο