LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 06 Ιουνίου 2019 13:38

Μητσοτάκης σε Περιφερειάρχες: σήμερα βγαίνει το κομματικό “καπέλο”

Ο πρόεδρος της ΝΔ, ανακοίνωσε τη θέσπιση Συμβουλίου Περιφερειαρχών που θα συνεδριάζει κάθε 2 μήνες. Τι είπε στο μοναδικό Περιφερειάρχη που δεν ανήκει στη ΝΔ.

Κυριάκος Μητσοτάκης - ΝΔ - Περιφερειάρχες

Την πρόθεσή του να θεσπίσει Συμβούλιο Περιφερειαρχών που θα συνεδριάζει κάθε δύο μήνες με κέντρο στο Μαξίμου ανακοίνωσε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνάντηση που είχε με τους 13 Περιφερειάρχες που εξελέγησαν πριν λίγες μέρες.

Όπως είπε θα υπάρχει συγκεκριμένη ατζέντα που θα αφορά θεσμικά θέματα ή συγκεκριμένα ζητήματα που χρειάζονται σχεδιασμό. «Θέλω αυτό το συμβούλιο να γίνει ένα εργαλείο και όχι για να βγάζουμε φωτογραφίες. Θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε κατεπείγοντα προβλήματα που έχουν να κάνουν με απορρίμματα, στην Αττική, την Πελοπόννησο, το  Ιόνιο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για ώρα μεγάλης ευθύνης για όλους επισημαίνοντας πως το γαλάζιο χρώμα το εννοεί  ως γαλάζιο της Ελλάδας. «Το μήνυμα ενότητας και συνεργασίας που εκπέμψατε όλοι στις δηλώσεις είναι το κεντρικό μήνυμα μετά τη λαίλαπα του λαϊκισμού» είπε προσθέτοντας πως «η  χώρα θα πάει μπροστά αν είμαστε όλοι ενωμένοι, αν έχουμε ενιαίο σχέδιο για δουλειά» είπε ενώ απευθυνόμενος στον κ. Αρναουτάκη που δεν εξελέγη με τη στήριξη της ΝΔ του είπε πως θα έχει ακριβώς την ίδια αντιμετώπιση με τους άλλους.

«Σήμερα βγαίνει το κομματικό καπέλο και πρέπει να κοιτάξουμε τα προβλήματα» είπε προσθέτοντας πως το  εκλογικό σύστημα σε κάποιους θα δημιουργήσει προβλήματα διοίκησης και αποτελεσματικότητας. 

Κυριάκος Μητσοτάκης - ΝΔ - Περιφερειάρχες

«Να εξετάσουμε την επόμενη μέρα πως μπορεί να αμβλυνθεί με θεσμικό τρόπο έτσι ώστε να σέβεται απόφαση ποιος θα διοικήσει. Είμαι έτοιμος να ακούσω τις προτάσεις σας» είπε τονίζοντας πως οι  περιφέρειες αποτελούν πυλώνες για ένα αναπτυξιακό σχέδιο στη χώρα, λεωφόροι για να απλωθεί σε όλη την επικράτεια τολμηρό σχέδιο αναγέννησης.

«Θέλω να σας εμπιστευτώ και αυτό να το κάνω πράξη. Θέλω να ζητήσω γραπτώς τις σκέψεις και τις προτεραιότητες σας για την επόμενη πενταετία για έργα και δράσεις που έχουν να κάνουν με κοινωνικό κράτος και στήριξη πιο αδύναμων» είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ.

Κυριάκος Μητσοτάκης - ΝΔ - Περιφερειάρχες

Κυριάκος Μητσοτάκης - ΝΔ - Περιφερειάρχες

Κυριάκος Μητσοτάκης - ΝΔ - Περιφερειάρχες

Συγχαρητήρια Pyatt σε Μητσοτάκη για τις εκλογές

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε και με τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, κ. Geoffrey Pyatt, ο οποίος τον συνεχάρη για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν  βασικά ζητήματα των διμερών σχέσεων, καθώς και οι περιφερειακές εξελίξεις.

Από πλευράς του, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την στήριξή του στην περαιτέρω ενδυνάμωση του στρατηγικού διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κολωνός: Δύο επιθέσεις με γκαζάκια – Εξετάζονται τα οπαδικά κίνητρα12:00Θεσσαλονίκη - FlyOver: Ξεκίνησε η κατεδάφιση της γέφυρας Πανοράματος - 48ωρος αποκλεισμός και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις 11:46Σεισμός στην Ξυνιάδα Φθιώτιδας11:32Το βίντεο του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα 10 χρόνια στην ηγεσία της ΝΔ - "Μαζί συνεχίζουμε με το ίδιο πάθος"11:18Δεμένα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά – Ακυρώσεις δρομολογίων με αποφάσεις των ακτοπλοϊκών εταιρειών11:04Περιστέρι: Νεκρή ανασύρθηκε ηλικιωμένη έπειτα από φωτιά σε διαμέρισμα10:50Μήλος: Ταλαιπωρία για 1.641 επιβάτες – Δεν έδεσαν λόγω κακοκαιρίας τα πλοία10:36Σήμερα η Πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών στη Νίκαια της Λάρισας 10:21Οι αγρότες χαλαρώνουν τους αποκλεισμούς - Άνοιξαν οι δρόμοι σε Μπράλο και Τέμπη10:07Εύβοια: Έκρηξη σε υποσταθμό ΔΕΔΔΗΕ στο Αλιβέρι – Χωρίς ρεύμα σπίτια και επιχειρήσεις09:53ΚΥΣΕΑ: Συνεδριάζει σήμερα υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη09:39Ουκρανία: Το μισό Κίεβο δεν έχει θέρμανση - Ο δήμαρχος προτρέπει κατοίκους να φύγουν από την πόλη προσωρινά09:24Συμφωνία ΕΕ - Mercosur: Νέες εξαγωγικές προοπτικές για τα ελληνικά αγροδιατροφικά προϊόντα09:10Τραμπ: Οι ΗΠΑ πρέπει να αποκτήσουν τη Γροιλανδία ώστε να αποτρέψουν την κατάληψη του νησιού από τη Ρωσία ή την Κίνα08:56ΟΗΕ: Ο ΓΓ Γκουτέρες καταδικάζει τις ρωσικές επιθέσεις κατά των ουκρανικών πολιτικών υποδομών08:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 10 Ιανουαρίου08:28Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο08:13Τραμπ: Οι ΗΠΑ προχώρησαν στη σύλληψη δεξαμενοπλοίου που αναχώρησε από τη Βενεζουέλα χωρίς έγκριση23:59ΟΗΕ: Διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας για τους θανάτους κατά τις διαδηλώσεις στο Ιράν23:46Ολυμπιακός – Μπάγερν Μονάχου: Επιστροφή στις νίκες για τους ερυθρόλευκους23:36
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο