LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 06 Ιουνίου 2019 13:16

Τσίπρας: ορατός ο κίνδυνος να γυρίσουμε στις μαύρες μέρες των μνημονίων

Επίθεση σε δανειστές και ΝΔ με αφορμή την έκθεση της Κομισιόν. "Θέλουν λιτότητα και απολύσεις" υποστηρίζει ο πρωθυπουργός θέτοντας το δίλλημα των εθνικών εκλογών.

Τσίπρας - Μαξίμου

Επίθεση στους δανειστές εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός σχολιάζοντας τη χθεσινή έκθεση της Κομισιόν, η οποία επεσήμανε τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την οικονομία από το πακέτο Τσίπρα.

"Μια εβδομάδα πριν από τις ευρωεκλογές, έχοντας πλήρη επίγνωση του ρίσκου που αναλαμβάνω, εντούτοις είπα την πλήρη αλήθεια στον ελληνικό λαό ότι η ψήφος του στις ευρωεκλογές έχει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης στα μέτρα στήριξης και ελάφρυνσης της κοινωνικής πλειοψηφίας. Σήμερα, όλα όσα είπα τότε, επιβεβαιώνονται με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών άνοιξε την όρεξη τόσο στο παλιό πολιτικό κατεστημένο στην Ελλάδα όσο και σε ακραίους συντηρητικούς κύκλους στις Βρυξέλλες να αμφισβητήσουν τις πολιτικές μας επιλογές και να φέρουν προσκόμματα στο σχέδιό μας" τόνισε ο πρωθυπουργός σε έκτακτες δηλώσεις του στο Μαξίμου.

"Στο σχέδιό μας να δώσουμε τη δυνατότητα σε όλους όσοι έβαλαν πλάτη και έκαναν θυσίες για να βγούμε από τα μνημόνια, να δρέψουν σήμερα τους καρπούς των θυσιών τους. Να έχουν τη δυνατότητα να δουν στην καθημερινότητα, στη ζωή τους, στην τσέπη τους τα αποτελέσματα των θυσιών τους. Σήμερα, έφτασαν μάλιστα στο σημείο να θέσουν ακόμα και ζήτημα απολύσεων συμβασιούχων στον δημόσιο τομέα. Είχαν να εγείρουν ζήτημα απολύσεων στο δημόσιο από το 2014 τότε που αρμόδιος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ήταν ο κ. Μητσοτάκης. Πριν, δηλαδή, αναλάβει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ξεκαθαρίσει, καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να αποδεχτεί καμία απόλυση στον δημόσιο τομέα" σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε:

"Ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει την αλήθεια. Η όρεξη αυτή άνοιξε, διότι, ακόμα και σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης επιμένει διαρκώς να μιλά για την ανάγκη επιστροφής στο Δημόσιο για παράδειγμα στο 1:5, στη μια πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις, ενώ, ήδη εμείς έχουμε κατακτήσει με σκληρές διαπραγματεύσεις και έχουμε πετύχει το 1:1. Όταν, λοιπόν, υπάρχουν αυτά τα δεδομένα, τότε είναι λογικό σε ορισμένους να ανοίγει η όρεξή τους και να θέτουν στο τραπέζι επιτακτικά, ξανά, πολιτικές λιτότητας, ακόμα και απολύσεις".

Παράλληλα, έθεσε το δίλλημα των εθνικών εκλογών λέγοντας ότι μπροστά στις κρίσιμες κάλπες της 7ης Ιουλίου, το να γνωρίζουμε την πλήρη αλήθεια, είναι το πιο κρίσιμο. "Να συγκρίνουμε προγράμματα, αλλά κυρίως να έχουμε πλήρη επίγνωση. Η χώρα κατάφερε να βγει από τα μνημόνια, να βγει σε ξέφωτο, χάρη στις θυσίες και στους κόπους του ελληνικού λαού. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι έχει κλείσει οριστικά ο δρόμος της επιστροφής.  Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να ξαναγυρίσουμε πίσω στις μαύρες μέρες του 2012, του 2013, του 2014. Στις σκληρές πολιτικές των μνημονίων και τις λιτότητας".

"Ο μόνος τρόπος να κλείσει οριστικά αυτός ο δρόμος είναι η επιλογή του ελληνικού λαού, των Ελληνίδων και των Ελλήνων στην κρίσιμη κάλπη των εθνικών εκλογών στις 7 του Ιούλη" κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Σχολιάζοντας την δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, σε ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ αναφέρει «μετά από τέσσερα χρόνια πιστής εφαρμογής όλων των κατευθύνσεων της Κομισιόν, οι σημερινές στημένες κόντρες μαζί της δεν μπορούν να κρύψουν ότι το πρόγραμμα της επόμενης κυβέρνησης που θα προκύψει την 7η Ιουλίου, θα είναι η κατά γράμμα υλοποίηση όλων των αντιλαϊκών μνημονιακών και μεταμνημονιακών δεσμεύσεων, που μία - μία βγαίνουν στην επιφάνεια».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωεκλογές - Γκάλοπ: Ποιοι υποψήφιοι προηγούνται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρωνΣήμερα 19:36 | Ειδήσεις

Ποιο ποσοστό συγκεντρώνει το πρώτο κόμμα στην εκίμηση ψήφου. Ποιο κόμμα είναι δεύτερο και ποιο τρίτο. Πώς κινούνται τα υπόλοιπα κόμματα.

Πλημμύρες: Αναστολή πληρωμών για τους πληγέντεςΣήμερα 18:20 | Ειδήσεις

Ποιους αφορά η αναστολή καταβολής φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών, δόσεων και παρατάσεις καταβολών, την οποία ανακοίνωσε η Κυβέρνηση.

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ποινική δίωξη για 28 αδικήματα στους συλληφθέντεςΣήμερα 15:10 | Ειδήσεις

Ποιες οι κατηγορίες που βαραίνουν τους συλληφθέντες, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και ανήλικοι. 

Αφρικανική σκόνη: Κορυφώνεται η μεταφορά της από τη Σαχάρα (εικόνες)Σήμερα 10:47 | Ειδήσεις

Πότε αναμένεται να περιοριστεί η σκόνη στην ατμόσφαιρα. Αναλυτική πρόγνωση καιρού από τον Τάσο Αρνιακό.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο Χίτλερ της εποχής μας20:09Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμών: Καμπάνια του ΕΟΔΥ19:55Ευρωεκλογές - Γκάλοπ: Ποιοι υποψήφιοι προηγούνται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων19:42Ενδοοικογενειακή βία - Καταγγελία: Την χτύπησε μπροστά στο παιδί τους19:29“Φονικό των Ανωγείων”: Αναιρέθηκε η απόφαση από τον Άρειο Πάγο19:15ΙΕΛΚΑ: Πάσχα με μικρότερα τραπέζια και λιγότερα φαγητά το 202419:02Ηλεία: Φωτιά στους Σχίνους (βίντεο)18:49Μελισσοκόμοι: Τα αντιπυρικά μέτρα βάζουν τέλος στα μελίσσια μας18:36Πλημμύρες: Αναστολή πληρωμών για τους πληγέντες 18:23Τουρκία: “Κόλαφος” η έκθεση του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα18:09Τήλος: Εντοπίστηκαν δεκάδες παράτυποι μετανάστες σε παραλία17:56Θεσσαλονίκη: Καλλιεργούσε κάνναβη… μαζί με τον ανήλικο γιο του (βίντεο)17:43Άγιος Γεώργιος: Ο βίος, τα μαρτύρια και τα θαύματά του17:30ΟΣΕ: Νέο ΔΣ στον Οργανισμό17:16Καναδάς: Φλεγόμενο τρένο περνάει από το κέντρο του Λονδίνου στο Οντάριο (βίντεο)17:03Rapid test δωρεάν την Τετάρτη σε 177 σημεία16:51Ανακάλυψη: Ο τάφος του Πλάτωνα εντοπίστηκε στην Ακαδημία Πλάτωνος16:38“The 2Night Show”: Βαλαβάνη και Άρχος στην παρέα της Τρίτης (εικόνες)16:25“Daniel” και “Elias” - Μητσοτάκης: Πάνω από 3 δις το κόστος αποκατάστασης των ζημιών (εικόνες)16:12“Daniel” - ΕΛΓΑ: Σήμερα η πληρωμή αποζημιώσεων 38,5 εκατ. ευρώ 15:58
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο