LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 06 Ιουνίου 2019 12:47

ΚΚΕ: η “έξοδος από τα μνημόνια” είναι… μύθος

Δηκτικά σχολιάζει την Έκθεση της Κομισιόν ο Περισσός. Το ΚΚΕ κατέθεσε δική του τροπολογία για το αφορολόγητο.

Συγκέντρωση ΚΚΕ για Συρία

Η έκθεση της Κομισιόν καταρρίπτει κάθε προπαγάνδα περί μεταμνημονιακής εποχής και περί δίκαιης ανάπτυξης, τόνισε ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, υπογράμμισε ότι η σκληρή πραγματικότητα της ενισχυμένης εποπτείας και των μνημονίων διαρκείας καταρρίπτει τα περί κρυφής ατζέντας Μητσοτάκη και φανερού προγράμματος Τσίπρα, αναδεικνύοντας την πραγματική πολιτική που εφάρμοζαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις και θα συνεχίζουν να εφαρμόζουν ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι στη διακυβέρνηση.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ, υποστήριξε πως κριτήριο για το ΚΚΕ είναι ο λαός και οι ανάγκες του, όχι οι αγορές και οι επενδύτες και είναι το κόμμα που μπορεί να αναδείξει πιο ισχυρό το λαϊκό - εργατικό κίνημα ως μέσο πίεσης στην αντιλαϊκή πολιτική για την κάλυψη των απωλειών και για να ανοίξει ο δρόμος της ριζικής ανατροπής του συσχετισμού δυνάμεων.

Σημείωσε ότι η έκθεση της Κομισιόν δείχνει το δρόμο που θα ακολουθήσει η επόμενη κυβέρνηση με ιδιωτικοποιήσεις και επιτάχυνση των πλειστηριασμών και πως ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχουν αποδεχτεί τις δεσμεύσεις για «ματωμένα» πλεονάσματα έως το 2060.

Υπογράμμισε ότι την επόμενη μέρα πρέπει να αναδειχθεί πολύ ισχυρός ο αντίπαλος πόλος που είναι το ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι το ζητούμενο δεν είναι λαός να επιβιώνει με επιδόματα αλλά πώς θα ικανοποιηθεί το σύνολο των αναγκών τους.

Υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ τον Μάη κατέθεσε τροπολογία για τη μη μείωση του αφορολόγητου ορίου, την οποία η κυβέρνηση απέρριψε. Ανέφερε ότι όταν έρθει η κυβερνητική τροπολογία για το αφορολόγητο το ΚΚΕ δεν θα μπορούσε να πάρει διαφορετική θέση, διότι θα σήμαινε ότι αποδέχεται τη μείωση του αφορολόγητου ορίου. Πρόσθεσε ωστόσο ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου για την υπερφορολόγησή του.

Να σημειωθεί ότι το πρωί της Πέμπτης, το ΚΚΕ κατέθεσε τροπολογία για την «κατάργηση της διάταξης του νόμου 4472/2017 με την οποία μειώνεται το αφορολόγητο για τα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων και επέκταση του αφορολόγητου στους αυτοαπασχολούμενους».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΙράν: Οι εκρήξεις, το Ισραήλ και η επίθεση για αντίποινα (βίντεο)Σήμερα 09:25 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ για την αεροπορική βάση που μπήκε στο "στόχαστρο". Τα κρατικά ισραηλινά ΜΜΕ υποβαθμίζουν την ισραηλινή επίθεση. Τι λέει η Τεχεράνη.

Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζιΣήμερα 12:06 | Ειδήσεις

Που και πότε θα κάνουν αρχικά την εμφάνιση τους τα έντονα δαινόμενα. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - ΤουρκίαςΣήμερα 12:23 | Ειδήσεις

Μετά την υλοποίηση της Visa Express οι αφίξεις Τούρκων πολιτών στη Λέσβο από το τέλος Μαρτίου έως την Τετάρτη ήταν αυξημένες κατά 868% σε σύγκριση με το 2023

Ειδική Παροχή Μητρότητας: Οδηγός για νέες δικαιούχουςΣήμερα 12:37 | Ειδήσεις

12 ερωτήσεις - απαντήσεις για την Ειδική Παροχή Μητρότητας σε ελ. επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες και για την μεταβίβαση του δικαιώματος στους πατέρες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ισραηλινή επίθεση - Άγκυρα: Κίνδυνος μόνιμης σύγκρουσης μετά τις τελευταίες εξελίξεις14:22Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε πολυκατοικία (βίντεο)14:08“Απάτητες παραλίες”: οι 198 περιοχές προστασίας στην Ελλάδα13:57Κιμ Γιονγκ Ουν - “Φιλικός Πατέρας”: Το νέο τραγούδι αφιερωμένο στον Βορειοκορεάτη ηγέτη (βίντεο)13:44Γάζα: Το Κατάρ θα επανεξετάσει τον ρόλο μεσολαβητή για εκεχειρία13:31Ειδική Παροχή Μητρότητας: Οδηγός για νέες δικαιούχους13:18Νίσυρος: Αυξάνεται ο αριθμός των παιδιών που φέρονται να έπεσαν θύματα του αρχαιοφύλακα13:05Φυλακές Κορυδαλλού: Δεκάδες κινητά τηλέφωνα βρέθηκαν στα κελιά (βίντεο)12:51Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - Τουρκίας12:37Κικίλιας για κακοκαιρία: Ο κρατικός μηχανισμός πρέπει να είναι έτοιμος12:24Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι12:10Πρόστιμα σε εταιρείες για πλασματικές εκπτώσεις11:56Μυτιλήνη: Ο Μητσοτάκης επισκέφτηκε την πύλη εισόδου των Τούρκων τουριστών (εικόνες)11:44“MyCoast”: η ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες11:30Σάμος: Σεισμός “ταρακούνησε” το νησί11:16Ακάθιστος Ύμνος: Οι Χαιρετισμοί στην Παναγία και η διάσωση της Κωνσταντινούπολης11:04Ευρωεκλογές - ΣΥΡΙΖΑ: Ο Παπανώτας, ο Τσίπρας και η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου10:51Ηράκλειο: Ξυλοδαρμός 14χρονου σε σχολείο - Το βίντεο που τράβηξαν συμμαθητές του10:37Κατάταξη UEFA: Η θέση της Ελλάδας μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού10:25Λάρισα: “Σήκωσαν” πακτωμένο χρηματοκιβώτιο από κατάστημα10:12
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο