LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 05 Ιουνίου 2019 15:42

Αντιπρόεδρος της ΚΟ του ΕΛΚ ο Μεϊμαράκης

Στη θέση του Προέδρου επανεξελέγη ομόφωνα ο Μάνφρεντ Βέμπερ, που είναι και υποψήφιος για τη θέση του Προέδρου της Κομισιόν.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ

Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Ευρωβουλή εξελέγη ο επικεφαλής της ευρωομάδας της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Κατά την πρώτη συνεδρίαση του ΕΛΚ μετά τις ευρωεκλογές, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ διεκδίκησε για λογαριασμό της ΝΔ μία από τις αντιπροεδρίες της ΚΟ της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς με το επιχείρημα ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ήταν το κόμμα μέλος του ΕΛΚ που κατέγραψε την καλύτερη επίδοση στις ευρωεκλογές και έδωσε μάχη απέναντι στο λαϊκισμό.

Τη θέση κατέλαβε ο ίδιος με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος εξαρχής του είχε ζητήσει να αναλάβει και επικεφαλής της ευρωομάδας αλλά και ένα ακόμη αξίωμα στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της ΝΔ με την εκλογή του αυτή το ΕΛΚ όχι μόνον αναγνωρίζει τη μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές, αλλά στέλνει και ένα μήνυμα εμπιστοσύνης στην παράταξη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενόψει των εθνικών εκλογών. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των αρχαιρεσιών για την εκλογή του νέου προεδρείου του Ε.Λ.Κ., ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε: «Ευχαριστώ τους Ευρωπαίους συναδέλφους που με εξέλεξαν στο Προεδρείο του Ε.Λ.Κ. και δεσμεύομαι ότι θα εργαστώ μαζί τους για περισσότερη ευημερία και ανάπτυξη για όλους τους πολίτες της Ευρώπης».

Επανεξελέγη Πρόεδρος του ΕΛΚ ο Βέμπερ

Ο Γερμανός ευρωβουλευτής Μάνφρεντ Βέμπερ, ένας από τους διεκδικητές του αξιώματος του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εξελέγη σήμερα με συντριπτική πλειοψηφία επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ). Ο Βέμπερ κέρδισε και τις 156 έγκυρες ψήφους, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA), ενώ βρέθηκαν και 4 άκυρα ψηφοδέλτια. Το ΕΛΚ πρότεινε τον Βέμπερ ως υποψήφιό του για τη διαδοχή του πρόεδρου της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στις ευρωεκλογές που διεξήχθησαν τον περασμένο μήνα.

Η συγκεκριμένη πολιτική ομάδα ήρθε πρώτη στις ευρωεκλογές, όμως το ποσοστό της μειώθηκε, καθιστώντας πιο δύσκολη την εξεύρεση πλειοψηφίας στο κοινοβούλιο προκειμένου να υποστηριχθεί η υποψηφιότητα του Βέμπερ για το ανώτατο αξίωμα της ΕΕ.

AP - ΜΑΝΦΡΕΝΤ ΒΕΜΠΕΡ

Επίσης ο Βέμπερ δεν απολαμβάνει της υποστήριξης όλων των ηγετών της ΕΕ, οι οποίοι θα πρέπει να προτείνουν έναν υποψήφιο για τη θέση αυτή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ιδιαίτερα είναι αντίθετος στην υποψηφιότητά του, ενώ οι Σοσιαλιστές και οι Φιλελεύθεροι έχουν δικούς τους υποψηφίους.

Οι περίπλοκες διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ να θεωρεί ότι θα διευθετηθεί το θέμα του διορισμού του προέδρου της Κομισιόν μέσα στις επόμενες εβδομάδες, όπως και για άλλα ανώτατα αξιώματα της ΕΕ. Ο Βέμπερ, που προέρχεται από τη Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU), το βαυαρικό αδελφό κόμμα της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, ηγείται του ΕΛΚ στο Ευρωκοινοβούλιο από το 2014. Πρόκειται για το ανώτατο ευρωπαϊκό αξίωμα που είχε ποτέ.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤι καιρό θα κάνει την ΤρίτηΧθες 16:06 | Ειδήσεις

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού την Τρίτη 13 Ιανουαρίου.

Στο Μαξίμου σήμερα οι αγρότες - Στις 15:00 η συνάντηση με τον ΠρωθυπουργόΣήμερα 06:33 | Ειδήσεις

Θα εφαρμοστούν όλα όσα έχουν προαναγγελθεί προς όφελος των αγροτών και των κτηνοτρόφων και σε περίπτωση κλιμάκωσης κινητοποιήσεων μόνες αρμόδιες είναι οι αρχές.

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 13 ΙανουαρίουΧθες 21:55 | Ειδήσεις

Την μνήμη ποιων αγίων και οσίων τιμά σήμερα η Ορθόδοξη Εκκλησία. Σε ποιους πρέπει να πείτε "Xρόνια πολλά".



Κωνσταντίνος Φλώρος στον ΑΝΤ1: Οι εξελίξεις στο Ιράν ανησυχούν ιδιαιτέρως και την ΤουρκίαΧθες 19:42 | Ειδήσεις

«Η υφήλιος βρίσκεται σε αναταραχή στο ξεκίνημα του 2026, με όσα συμβαίνουν στο Ιράν, την Βενεζουέλα, αλλά και το θέμα της Γροιλανδίας», υπογράμμισε ο κ. Φλώρος.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Στο Μαξίμου σήμερα οι αγρότες - Στις 15:00 η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό06:38Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 13 Ιανουαρίου06:24Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη06:10Λάρισα: ΙΧ παρέσυρε και τραυμάτισε νεαρό κορίτσι23:59Σπύρος Λούης: Ο θρυλικός μαραθωνοδρόμος που έφυγε από την ζωή σαν σήμερα23:46Καμίνια: Ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης και της κόρης της - Συνελήφθησαν 3 δράστες έπειτα από καταδίωξη23:34“Το Κορίτσι με το Μαργαριταρένιο Σκουλαρίκι” θα ταξιδέψει στην Ιαπωνία23:20Χανιά: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που έκλεβε μοτοσικλέτες - 10 συλλήψεις23:07Μαξίμου σε αγρότες: Η κοινωνία δεν έχει άλλο χρόνο για επαναστατική γυμναστική22:53Eurovision 2026: Στον πρώτο ημιτελικό κληρώθηκε η Ελλάδα, στον δεύτερο η Κύπρος22:39Ρεάλ Μαδρίτης: Απολύθηκε ο Τσάμπι Αλόνσο μετά την ήττα από την Μπαρτσελόνα22:25Ασπρόπυργος: Αστυνομική επιχείρηση μετά τα επεισόδια της Κυριακής - Μία σύλληψη22:11Βενεζουέλα: Δεξαμενόπλοια από την Κίνα που πήγαιναν να παραλάβουν πετρέλαιο γυρίζουν στην Ασία21:57Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη οδηγός που έτρεχε με 128 χλμ σε κατοικημένη περιοχή21:43"Βουτιά" έκανε ο υδράργυρος στη Βόρεια Ελλάδα - Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες 21:28Ant1 Sports: Αλλαγή σκυτάλης στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League21:12Ισπανία: Κατασχέθηκαν 10 τόνοι κοκαΐνης σε πλοίο που μετέφερε ... αλάτι20:58Κωνσταντίνος Φλώρος στον ΑΝΤ1: Οι εξελίξεις στο Ιράν ανησυχούν ιδιαιτέρως και την Τουρκία20:44ΕΕ: Απαγόρευση εισόδου στο Ευρωκοινοβούλιο σε όλο το διπλωματικό προσωπικό του Ιράν20:30Αττική - Τροχαία: Βεβαιώθηκαν 1.919 παραβάσεις μέσα στο περασμένο τριήμερο20:16
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο