LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 05 Ιουνίου 2019 14:44

Κατρούγκαλος: δεν μπορεί η Τουρκία να “γκριζάρει” περιοχές

Τι λέει ο ΥΠΕΞ για την εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα, την παραίτηση του Αντιστράτηγου Ζαχαριάδη, αλλά και για το «όργιο» τροπολογιών στην Βουλή.

Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου

«Η σκοπιμότητα των Τούρκων δεν είναι αυτή τη στιγμή να πάνε εκεί για να βγάλουν πετρέλαιο ή φυσικό αέριο. Η προσπάθεια τους είναι να προσπαθήσουν από πλευράς διεθνούς δικαίου να γκριζάρουν την περιοχή», δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών, σχεδόν ταυτόχρονα με την νέα υπέρπτηση τουρκικού μαχητικού πάνω από ελληνικό νησί.

Όπως συμπλήρωσε ο Υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, «όσο λοιπόν δεν μπορεί να δημιουργήσει χρησικτησία στο οικόπεδό σου κάποιος που ανοίγει την πόρτα και φωνάζει “είναι δικό μου”, όταν όλοι οι γείτονες γύρω γύρω του φωνάζουν “τι δικό σου ρε φίλε είναι ”, άλλο τόσο δεν μπορεί αυτή τη στιγμή, όταν έχει γενική καθολική διεθνή αποδοκιμασία για τις ενέργειες αυτές, να μπορεί να επικαλεστεί ως νομικό προηγούμενο αυτή την παράνομη ενέργεια η Τουρκία. Όσο είναι απομονωμένη η Τουρκία, δεν μπορεί να παράξει νομικά αποτελέσματα. Δεν μπορεί να γκριζάρει. Το διεθνές δίκαιο λέει αυτή τη στιγμή αυτά που υποστηρίζει η Ελλάδα και η Κύπρος, αυτό είναι αναμφισβήτητο».

Ερωτηθείς για τις ρουσφετολογικές τροπολογίες και για το αν θεωρείται δομικό θέμα η κλίση στις στέγες των σπιτιών στην Κεφαλλονιά, που κατατέθηκε πρόσφατα, ο Υπουργός Εξωτερικών απάντησε, «Εγώ έχω την άποψη που έχετε κι εσείς ότι τα ρουσφέτια πρέπει να καταγγέλλονται και θεωρώ όμως ότι αυτές οι συγκεκριμένες τροπολογίες που θα κατατεθούν δεν είναι ρουσφετολογικές γιατί δεν αφορούν παροχές σε συγκεκριμένα τμήματα του εκλογικού σώματος με αντάλλαγμα την ψήφο, αλλά θέλουν να αντιμετωπίσουν δομικά θέματα, όσες από αυτές κατατεθούν θα έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά»

Σχολιάζοντας την παραίτηση του αντιστράτηγου Νίκου Ζαχαριάδη ο κ. Κατρούγκαλος είπε πως:« εγώ δύο παρατηρήσεις έχω για αυτό, πρώτα απ όλα η διαχείριση των πολιτικών υποθέσεων δεν ανήκει στους στρατιωτικούς, ο αντιστράτηγος διαφώνησε με το ότι πρέπει να γίνεται συζήτηση για μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και είπε ότι στην προεκλογική περίοδο δεν πρέπει να γίνεται τέτοια συζήτηση. Σας λέω λοιπόν ότι τέτοια κρίση δεν ανήκει σε στρατιωτικό, αυτά δεν είναι δουλειές των στρατηγών να τα αποφασίζουν παρά μόνο στις δικτατορίες. Το τι θα γίνεται σε επίπεδο πολιτικής είναι απόφαση πολιτικών ηγεσιών. Δέχτηκε οδηγίες και θεώρησε ότι την οδηγία αυτή δεν πρέπει να την εκτελέσει επειδή είναι προεκλογική περίοδος ,αυτό ξαναλέω, δεν είναι κρίση στρατιωτικού ηγέτη».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μαμντάνι: Θα δώσουμε παράδειγμα στον κόσμο - Η αριστερά μπορεί να κυβερνήσει23:42Γουόκαπ: Tο συναίσθημα σε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είναι πάντα το ίδιο - Για αυτό παίζουμε μπάσκετ23:24Τραγωδία στην Ελβετία: Περίπου δεκαπέντε Ιταλοί, μεταξύ των τραυματιών23:10Ιράν: Εντάσεις στις διαδηλώσεις για την ακρίβεια - Αναφορές για έξι νεκρούς22:56Τροχαίο δυστύχημα Άντονι Τζόσουα: Συνελήφθη ο οδηγός του αυτοκινήτου22:42Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή22:28Σαρώνει η γρίπη: Στα όρια τα νοσοκομεία, από την έξαρση ιώσεων σε παιδιά22:14Ανεξέλεγκτη ταχύτητα και social media: Κάνουν ράλι με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα22:00Τραγωδία στην Ελβετία: Η Γαλλία δέχεται τραυματίες σε γαλλικά νοσοκομεία21:46Ο Τραμπ αναβάλλει κατά ένα έτος την αύξηση των δασμών σε εισαγόμενα έπιπλα21:32O Παναθηναϊκός άρχισε συζητήσεις για τον Αντίνο21:18ANT1 Sports: Οι αστείες στιγμές από τον χώρο του αθλητισμού, το 2025 (βίντεο)21:04Ελβετία - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες: Άνθρωποι ούρλιαζαν, άλλοι κείτονταν νεκροί στο έδαφος (βίντεο)20:50Μαζικοί έλεγχοι αλκοτέστ στην Αθήνα - 62 οδηγοί πάνω από το όριο20:36Λάρισα: Σύγκρουση δύο αυτοκινήτων - Άνδρας στο νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις20:22Ελβετία: Συλλυπητήριο μήνυμα υποστήριξης απέστειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή20:08Αταμάν: Από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός19:54Πυρκαγιά στο Κραν Μοντανά - Παρμελέν: Μια από τις χειρότερες τραγωδίες στην ιστορία της χώρας19:40Πάτρα: Τραυματίστηκε ζευγάρι που επέβαινε σε μηχανή που συγκρούστηκε με αυτοκίνητο19:26Κόπα Άφρικα - Γκαμπόν: Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την αναστολή της εθνικής ομάδας19:12
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο