LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 05 Ιουνίου 2019 14:44

Κατρούγκαλος: δεν μπορεί η Τουρκία να “γκριζάρει” περιοχές

Τι λέει ο ΥΠΕΞ για την εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα, την παραίτηση του Αντιστράτηγου Ζαχαριάδη, αλλά και για το «όργιο» τροπολογιών στην Βουλή.

Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου

«Η σκοπιμότητα των Τούρκων δεν είναι αυτή τη στιγμή να πάνε εκεί για να βγάλουν πετρέλαιο ή φυσικό αέριο. Η προσπάθεια τους είναι να προσπαθήσουν από πλευράς διεθνούς δικαίου να γκριζάρουν την περιοχή», δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών, σχεδόν ταυτόχρονα με την νέα υπέρπτηση τουρκικού μαχητικού πάνω από ελληνικό νησί.

Όπως συμπλήρωσε ο Υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, «όσο λοιπόν δεν μπορεί να δημιουργήσει χρησικτησία στο οικόπεδό σου κάποιος που ανοίγει την πόρτα και φωνάζει “είναι δικό μου”, όταν όλοι οι γείτονες γύρω γύρω του φωνάζουν “τι δικό σου ρε φίλε είναι ”, άλλο τόσο δεν μπορεί αυτή τη στιγμή, όταν έχει γενική καθολική διεθνή αποδοκιμασία για τις ενέργειες αυτές, να μπορεί να επικαλεστεί ως νομικό προηγούμενο αυτή την παράνομη ενέργεια η Τουρκία. Όσο είναι απομονωμένη η Τουρκία, δεν μπορεί να παράξει νομικά αποτελέσματα. Δεν μπορεί να γκριζάρει. Το διεθνές δίκαιο λέει αυτή τη στιγμή αυτά που υποστηρίζει η Ελλάδα και η Κύπρος, αυτό είναι αναμφισβήτητο».

Ερωτηθείς για τις ρουσφετολογικές τροπολογίες και για το αν θεωρείται δομικό θέμα η κλίση στις στέγες των σπιτιών στην Κεφαλλονιά, που κατατέθηκε πρόσφατα, ο Υπουργός Εξωτερικών απάντησε, «Εγώ έχω την άποψη που έχετε κι εσείς ότι τα ρουσφέτια πρέπει να καταγγέλλονται και θεωρώ όμως ότι αυτές οι συγκεκριμένες τροπολογίες που θα κατατεθούν δεν είναι ρουσφετολογικές γιατί δεν αφορούν παροχές σε συγκεκριμένα τμήματα του εκλογικού σώματος με αντάλλαγμα την ψήφο, αλλά θέλουν να αντιμετωπίσουν δομικά θέματα, όσες από αυτές κατατεθούν θα έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά»

Σχολιάζοντας την παραίτηση του αντιστράτηγου Νίκου Ζαχαριάδη ο κ. Κατρούγκαλος είπε πως:« εγώ δύο παρατηρήσεις έχω για αυτό, πρώτα απ όλα η διαχείριση των πολιτικών υποθέσεων δεν ανήκει στους στρατιωτικούς, ο αντιστράτηγος διαφώνησε με το ότι πρέπει να γίνεται συζήτηση για μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και είπε ότι στην προεκλογική περίοδο δεν πρέπει να γίνεται τέτοια συζήτηση. Σας λέω λοιπόν ότι τέτοια κρίση δεν ανήκει σε στρατιωτικό, αυτά δεν είναι δουλειές των στρατηγών να τα αποφασίζουν παρά μόνο στις δικτατορίες. Το τι θα γίνεται σε επίπεδο πολιτικής είναι απόφαση πολιτικών ηγεσιών. Δέχτηκε οδηγίες και θεώρησε ότι την οδηγία αυτή δεν πρέπει να την εκτελέσει επειδή είναι προεκλογική περίοδος ,αυτό ξαναλέω, δεν είναι κρίση στρατιωτικού ηγέτη».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤραμπ: Βρισκόμαστε στα τελικά στάδια ενός ειρηνευτικού σχεδίου για την ΟυκρανίαΣήμερα 21:19 | Ειδήσεις

Μετά από τη διμερή συνάντηση των Τραμπ και Ζελένσκι θα υπάρξει κοινή τηλεφωνική επικοινωνία του Τραμπ με Ευρωπαίους ηγέτες.

Φωτιά - Θεσσαλονίκη: Διασωληνωμένη μια γυναίκα με σοβαρά εγκαύματαΣήμερα 22:31 | Ειδήσεις

«Απεγκλωβίστηκαν συνολικά τέσσερις ενήλικες και τα τρίδυμα μωρα μιας οικογένειας».

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί του Αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε. λόγω αγροτικών κινητοποιήσεωνΣήμερα 19:17 | Ειδήσεις

Από μεσημβρινές ώρες της 26-12-2025, η κυκλοφορία των Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων και των λεωφορείων, διεξάγεται επί του Αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε. από μία λωρίδα κυκλοφορίας, και προς Αθήνα και προς Λαμία.

Διασώστης ΕΜΑΚ στον ΑΝΤ1: Εξαιρετικά δύσκολη η επιχείρηση στα Βαρδούσια ΌρηΣήμερα 20:22 | Ειδήσεις

«Οι ομάδες που συμμετείχαν για την αναζήτηση δεν είχαν ευνοϊκές συνθήκες».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φωτιά - Θεσσαλονίκη: Διασωληνωμένη μια γυναίκα με σοβαρά εγκαύματα22:39Μπριζίτ Μπαρντό: Ανήκει πλέον στη συλλογική μνήμη του Σεν Τροπέ, την οποία πρέπει να διαφυλάξουμε, ανακοίνωσε ο δήμος της πόλης22:25Καραμπόλα έξι αυτοκινήτων στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου 22:11Κάραλης στον ΑΝΤ1: Είναι πολύ σημαντικό το ελικόπτερο να μπορεί να φτάσει στο σημείο του συμβάντος το πολύ μέσα σε 20 λεπτά21:57Τραμπ: Βρισκόμαστε στα τελικά στάδια ενός ειρηνευτικού σχεδίου για την Ουκρανία21:43Τραμπ: "Πολύ παραγωγική" τηλεφωνική συνομιλία με τον Πούτιν πριν από τη συνάντηση με τον Ζελένσκι21:29Ant1 Sports: Συγκινητικές στιγμές στο Άνφιλντ, στη μνήμη του Ντιόγκο Ζότα21:15Διασώστης ΕΜΑΚ στον ΑΝΤ1: Εξαιρετικά δύσκολη η επιχείρηση στα Βαρδούσια Όρη21:01Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε διαμέρισμα – πληροφορίες για εγκλωβισμένους (εικόνες)20:47Κόπα Άφρικα: Σοκ από την κατάρρευση του τερματοφύλακα του Σουδάν την ώρα του αγώνα20:33Ταύρος: Ληστεία σε πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών20:18Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα20:03Κριστιάνο Ρονάλντο: Έγραψε το... 40ο του γκολ για το 202519:48Πέθανε ο σπουδαίος σκηνοθέτης Μπαχράμ Μπεϊζαί19:33Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί του Αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε. λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων19:18Κυρίαρχος στο β' μέρος ο Προμηθέας19:03Μπλόκα αγροτών: Ουρές χιλιομέτρων στη Λαμίας - Αθηνών και στους παραδρόμους (βίντεο)18:49Ηράκλειο: Συνελήφθη 35χρονος για τρεις κλοπές18:35Σουηδία: Φονική η καταιγίδα “Γιοχάνες” που σάρωσε τη χώρα18:21Κίεβο: Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση σε 750.000 νοικοκυριά μετά το χθεσινό ρωσικό σφυροκόπημα18:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο