LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 05 Ιουνίου 2019 14:44

Κατρούγκαλος: δεν μπορεί η Τουρκία να “γκριζάρει” περιοχές

Τι λέει ο ΥΠΕΞ για την εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα, την παραίτηση του Αντιστράτηγου Ζαχαριάδη, αλλά και για το «όργιο» τροπολογιών στην Βουλή.

Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου

«Η σκοπιμότητα των Τούρκων δεν είναι αυτή τη στιγμή να πάνε εκεί για να βγάλουν πετρέλαιο ή φυσικό αέριο. Η προσπάθεια τους είναι να προσπαθήσουν από πλευράς διεθνούς δικαίου να γκριζάρουν την περιοχή», δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών, σχεδόν ταυτόχρονα με την νέα υπέρπτηση τουρκικού μαχητικού πάνω από ελληνικό νησί.

Όπως συμπλήρωσε ο Υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, «όσο λοιπόν δεν μπορεί να δημιουργήσει χρησικτησία στο οικόπεδό σου κάποιος που ανοίγει την πόρτα και φωνάζει “είναι δικό μου”, όταν όλοι οι γείτονες γύρω γύρω του φωνάζουν “τι δικό σου ρε φίλε είναι ”, άλλο τόσο δεν μπορεί αυτή τη στιγμή, όταν έχει γενική καθολική διεθνή αποδοκιμασία για τις ενέργειες αυτές, να μπορεί να επικαλεστεί ως νομικό προηγούμενο αυτή την παράνομη ενέργεια η Τουρκία. Όσο είναι απομονωμένη η Τουρκία, δεν μπορεί να παράξει νομικά αποτελέσματα. Δεν μπορεί να γκριζάρει. Το διεθνές δίκαιο λέει αυτή τη στιγμή αυτά που υποστηρίζει η Ελλάδα και η Κύπρος, αυτό είναι αναμφισβήτητο».

Ερωτηθείς για τις ρουσφετολογικές τροπολογίες και για το αν θεωρείται δομικό θέμα η κλίση στις στέγες των σπιτιών στην Κεφαλλονιά, που κατατέθηκε πρόσφατα, ο Υπουργός Εξωτερικών απάντησε, «Εγώ έχω την άποψη που έχετε κι εσείς ότι τα ρουσφέτια πρέπει να καταγγέλλονται και θεωρώ όμως ότι αυτές οι συγκεκριμένες τροπολογίες που θα κατατεθούν δεν είναι ρουσφετολογικές γιατί δεν αφορούν παροχές σε συγκεκριμένα τμήματα του εκλογικού σώματος με αντάλλαγμα την ψήφο, αλλά θέλουν να αντιμετωπίσουν δομικά θέματα, όσες από αυτές κατατεθούν θα έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά»

Σχολιάζοντας την παραίτηση του αντιστράτηγου Νίκου Ζαχαριάδη ο κ. Κατρούγκαλος είπε πως:« εγώ δύο παρατηρήσεις έχω για αυτό, πρώτα απ όλα η διαχείριση των πολιτικών υποθέσεων δεν ανήκει στους στρατιωτικούς, ο αντιστράτηγος διαφώνησε με το ότι πρέπει να γίνεται συζήτηση για μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και είπε ότι στην προεκλογική περίοδο δεν πρέπει να γίνεται τέτοια συζήτηση. Σας λέω λοιπόν ότι τέτοια κρίση δεν ανήκει σε στρατιωτικό, αυτά δεν είναι δουλειές των στρατηγών να τα αποφασίζουν παρά μόνο στις δικτατορίες. Το τι θα γίνεται σε επίπεδο πολιτικής είναι απόφαση πολιτικών ηγεσιών. Δέχτηκε οδηγίες και θεώρησε ότι την οδηγία αυτή δεν πρέπει να την εκτελέσει επειδή είναι προεκλογική περίοδος ,αυτό ξαναλέω, δεν είναι κρίση στρατιωτικού ηγέτη».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤραγωδία στην Ελβετία - Η έκκληση του αδελφού της Αλίκης: Προτεραιότητα των αρχών ήταν οι τραυματίες, όχι οι αγνοούμενοι (βίντεο)Χθες 20:03 | Ειδήσεις

Σοκ και δέος εξακολουθεί να προκαλεί η ασύλληπτη τραγωδία στο Κράν Μοντανά της Ελβετίας, όπου ένα μπαρ λαμπάδιασε με αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, κυρίως νέους.

Τάσος Τέλλογλου - Μέτρα πυρασφάλειας: 1 στα 10 κέντρα διασκέδασης δεν τα τηρείΧθες 19:52 | Ειδήσεις

Ο Τάσος Τέλλογλου μίλησε για τα κοινά βασικά ζητήματα πυρασφάλειας στην Ελλάδα και την Ευρώπη τα οποία εξέθεσε και η πρόσφατη τραγωδία στην Ελβετία.

Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός: Ερυθρόλευκη νίκη σε ένα ντέρμπι αιωνίων για τους λάτρεις του μπάσκετΧθες 23:11 | Ειδήσεις

Αυτή ήταν η 10η σερί νίκη του Ολυμπιακού επί του «αιώνιου» αντιπάλου του σε επίπεδο Euroleague.

Τραγωδία στην Ελβετία: Βεγγαλικά σε μπουκάλια σαμπάνιας φαίνεται πως προκάλεσαν τη φονική πυρκαγιάΧθες 17:17 | Ειδήσεις

Ο αριθμός των θυμάτων παραμένει περίπου στους 40, με τη διαδικασία επίσημης αναγνώρισης να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Παναθηναϊκός: Ο Μπενίτεθ θέλει τον Τσάβες - Ανοικτό το ενδεχόμενο οψιόν αγοράς23:58Λ.Δ. Κονγκό: Επίθεση από ισλαμιστές αντάρτες - Αναφορές για 15 νεκρούς23:43Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός: Ερυθρόλευκη νίκη σε ένα ντέρμπι αιωνίων για τους λάτρεις του μπάσκετ 23:26Υεμένη: Βομβαρδισμοί σε βάσεις αυτονομιστών στη Χαντραμούτ23:12ΗΠΑ - Β. Καρολίνα: Το FBI απέτρεψε επίθεση με σφυριά και μαχαίρια την παραμονή της πρωτοχρονιάς22:58Ζαγόρι: Αυτοκίνητα κόλλησαν στο χιόνι - Χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες τα ΙΧ 22:4410 νεκροί και 597 τραυματίες σε τροχαία στην Αττική τον Δεκέμβριο22:30Παναθηναϊκός: Στην πόρτα της εξόδου ο Τετέ - Έρχεται νωρίτερα ο Παντελίδης22:16Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο22:02Νέα βίντεο ντοκουμέντο από την τραγωδία στην Ελβετία - Χωρίς έξοδο διαφυγής το μπαρ21:48Το Κίεβο δίνει εντολή για την απομάκρυνση 3.000 παιδιών και των γονέων τους από τη Ζαπορίζια και το Ντνιπροπετρόφσκ21:34Σύγκρουση τεσσάρων οχημάτων στη Λεωφόρο Κηφισού - Κυκλοφοριακό κομφούζιο προς Πειραιά21:20Πάτρα: Ενήλικος κατηγορείται ότι επιτέθηκε σε 12χρονο21:06ANT1 Sports: Tο 2026 αρχίζει με μονομαχία αιωνίων αντιπάλων στο μπάσκετ20:52Τραγωδία στην Ελβετία - Η έκκληση του αδελφού της Αλίκης: Προτεραιότητα των αρχών ήταν οι τραυματίες, όχι οι αγνοούμενοι (βίντεο)20:38Τάσος Τέλλογλου - Μέτρα πυρασφάλειας: 1 στα 10 κέντρα διασκέδασης δεν τα τηρεί 20:24Ηράκλειο: Τρεις άνδρες μπήκαν σε ποιμνιοστάσιο και θανάτωσαν 40 αρνιά20:10Σήμερα τα φώτα κι οι φωτισμοί, με βροχές νοτιά και σκόνη οι αγιασμοί19:56Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου19:42Άμστερνταμ- Αεροδρόμιο Σχίπχολ: Αναμένονται εκατοντάδες ακυρώσεις πτήσεων λόγω κακοκαιρίας19:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο