LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 05 Ιουνίου 2019 14:44

Κατρούγκαλος: δεν μπορεί η Τουρκία να “γκριζάρει” περιοχές

Τι λέει ο ΥΠΕΞ για την εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα, την παραίτηση του Αντιστράτηγου Ζαχαριάδη, αλλά και για το «όργιο» τροπολογιών στην Βουλή.

Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου

«Η σκοπιμότητα των Τούρκων δεν είναι αυτή τη στιγμή να πάνε εκεί για να βγάλουν πετρέλαιο ή φυσικό αέριο. Η προσπάθεια τους είναι να προσπαθήσουν από πλευράς διεθνούς δικαίου να γκριζάρουν την περιοχή», δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών, σχεδόν ταυτόχρονα με την νέα υπέρπτηση τουρκικού μαχητικού πάνω από ελληνικό νησί.

Όπως συμπλήρωσε ο Υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, «όσο λοιπόν δεν μπορεί να δημιουργήσει χρησικτησία στο οικόπεδό σου κάποιος που ανοίγει την πόρτα και φωνάζει “είναι δικό μου”, όταν όλοι οι γείτονες γύρω γύρω του φωνάζουν “τι δικό σου ρε φίλε είναι ”, άλλο τόσο δεν μπορεί αυτή τη στιγμή, όταν έχει γενική καθολική διεθνή αποδοκιμασία για τις ενέργειες αυτές, να μπορεί να επικαλεστεί ως νομικό προηγούμενο αυτή την παράνομη ενέργεια η Τουρκία. Όσο είναι απομονωμένη η Τουρκία, δεν μπορεί να παράξει νομικά αποτελέσματα. Δεν μπορεί να γκριζάρει. Το διεθνές δίκαιο λέει αυτή τη στιγμή αυτά που υποστηρίζει η Ελλάδα και η Κύπρος, αυτό είναι αναμφισβήτητο».

Ερωτηθείς για τις ρουσφετολογικές τροπολογίες και για το αν θεωρείται δομικό θέμα η κλίση στις στέγες των σπιτιών στην Κεφαλλονιά, που κατατέθηκε πρόσφατα, ο Υπουργός Εξωτερικών απάντησε, «Εγώ έχω την άποψη που έχετε κι εσείς ότι τα ρουσφέτια πρέπει να καταγγέλλονται και θεωρώ όμως ότι αυτές οι συγκεκριμένες τροπολογίες που θα κατατεθούν δεν είναι ρουσφετολογικές γιατί δεν αφορούν παροχές σε συγκεκριμένα τμήματα του εκλογικού σώματος με αντάλλαγμα την ψήφο, αλλά θέλουν να αντιμετωπίσουν δομικά θέματα, όσες από αυτές κατατεθούν θα έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά»

Σχολιάζοντας την παραίτηση του αντιστράτηγου Νίκου Ζαχαριάδη ο κ. Κατρούγκαλος είπε πως:« εγώ δύο παρατηρήσεις έχω για αυτό, πρώτα απ όλα η διαχείριση των πολιτικών υποθέσεων δεν ανήκει στους στρατιωτικούς, ο αντιστράτηγος διαφώνησε με το ότι πρέπει να γίνεται συζήτηση για μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και είπε ότι στην προεκλογική περίοδο δεν πρέπει να γίνεται τέτοια συζήτηση. Σας λέω λοιπόν ότι τέτοια κρίση δεν ανήκει σε στρατιωτικό, αυτά δεν είναι δουλειές των στρατηγών να τα αποφασίζουν παρά μόνο στις δικτατορίες. Το τι θα γίνεται σε επίπεδο πολιτικής είναι απόφαση πολιτικών ηγεσιών. Δέχτηκε οδηγίες και θεώρησε ότι την οδηγία αυτή δεν πρέπει να την εκτελέσει επειδή είναι προεκλογική περίοδος ,αυτό ξαναλέω, δεν είναι κρίση στρατιωτικού ηγέτη».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΓρίπη: Ασυνήθιστα πρώιμη αύξηση των κρουσμάτων στην ΕυρώπηΣήμερα 08:16 | Ειδήσεις

Οι ειδικοί εξετάζουν τη σημασία των νέων μεταλλάξεων του υποστελέχους Κ και τονίζουν την ανάγκη εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων.

Βάνς: Αποκύημα φαντασίας ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να κερδίσει τον πόλεμο με περισσότερη βοήθειαΣήμερα 08:19 | Ειδήσεις

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, υπεραμύνθηκε του σχεδίου ειρήνευσης, που ετοίμασαν οι ΗΠΑ, για τον τερματισμό του πολέμου Ουκρανίας – Ρωσίας.

Χαμόγελο του Παιδιού: 8χρονος βρέθηκε να περιπλανιέται μόνος του στο κέντρο της ΑθήναςΣήμερα 08:28 | Ειδήσεις

Ο εντοπισμός του παιδιού έγινε από διερχόμενους πολίτες και αναζητούνται οι γονείς του, οι άλλοι συγγενείς.

F1: Ο Λάντο Νόρις την pole position στο Λας ΒέγκαςΣήμερα 10:25 | Ειδήσεις

Την τρίτη διαδοχική "pole position" του και 16η στην καριέρα του πανηγύρισε ο Λάντο Νόρις, στα δοκιμαστικά που διεξήχθησαν υπό βροχή.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Χωρίς Οσμάν στη Μύκονο ο Παναθηναϊκός10:58ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρώθηκαν 82.870 αγρότες για ενισχύσεις 46 εκατομμύρια ευρώ10:44F1: Ο Λάντο Νόρις την pole position στο Λας Βέγκας10:30Κυρανάκης - ΟΣΥ: Δεν τιμωρούμε αλλά σεβόμαστε τους ανθρώπους που περιμένουν το λεωφορείο10:16Χαμόγελο του Παιδιού: 8χρονος βρέθηκε να περιπλανιέται μόνος του στο κέντρο της Αθήνας10:02Διαρρήκτες για κλάματα - Τραυματίστηκαν πηδώντας από το μπαλκόνι09:49Βάνς: Αποκύημα φαντασίας ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να κερδίσει τον πόλεμο με περισσότερη βοήθεια09:35Στις 20.000 οι νέοι διορισμοί και προσλήψεις το 202609:22Γρίπη: Ασυνήθιστα πρώιμη αύξηση των κρουσμάτων στην Ευρώπη09:08ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο "χάρτης" των πληρωμών μέχρι 28 Νοεμβρίου08:55Δολοφονία Κένεντι: Ποιος σκότωσε τον JFK;08:41Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 22 Νοεμβρίου08:28Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο08:14Δύσκολη η νύχτα στα Βόρεια Τζουμέρκα - Εγκλωβισμένοι σε ξενοδοχείο23:59Λαμία: Δικυκλιστής έπεσε πάνω σε αυτοκίνητο για να μην πατήσει πεζή - Πήρε φωτιά η μηχανή (βίντεο)23:46Ολυμπιακός: Άφησε πίσω του την ήττα από την Αρμάνι και "έτρεξε" την Παρί23:38Βόνιτσα - Κακοκαιρία: Μαθητές αναγκάστηκαν να επιστρέψουν σπίτι τους με Πυροσβεστικό όχημα23:26Κατέληξε η γυναίκα που παρασύρθηκε σε τροχαίο στο Παγκράτι23:12Μεσολόγγι: 15χρονος ξυλοκοπήθηκε από δύο ανήλικους – Χειροπέδες και στους γονείς τους22:58Βορίζια: Άγριο επεισόδιο στις φυλακές μεταξύ μελών της οικογένειας Καργάκη22:43
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο