LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 04 Ιουνίου 2019 18:11

Επεισόδια μεταξύ φοιτητών και καθηγητών στο ΑΠΘ (βίντεο)

Άσκηση βίας από καθηγητή καταγγέλλουν φοιτητικοί σύλλογοι του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου. Η απάντηση της Πρυτανείας.  

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ - ΦΟΙΤΗΤΗΣ - ΓΡΟΘΙΑ

Άσκηση βίας εναντίον φοιτητή από καθηγητή/συγκλητικό καταγγέλλουν φοιτητικοί σύλλογοι του Αριστοτέλειου,

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι φοιτητικοί σύλλογοι Φιλολογίας, Νομικής, Φιλοσοφίας/Παιδαγωγικής, πληροφορήθηκαν σήμερα πως την Κυριακή η Σύγκλητος συνήλθε «στα κρυφά», προκειμένου οι πρυτανικές αρχές να αποφύγουν ενδεχόμενο νέας παρέμβασης φοιτητών στη συνεδρίαση, όπως συνέβη την περασμένη εβδομάδα.

Οι φοιτητές πήγαν στην Πρυτανεία, ζητώντας να μάθουν λεπτομέρειες και τον προγραμματισμό της επόμενης Συγκλήτου, επιμένοντας στο βασικό τους αίτημα να πραγματοποιούνται ανοιχτά οι Σύγκλητοι, «να σταματήσει εδώ και τώρα το κλίμα αυταρχικοποίησης των Πρυτανικών Αρχών καθώς και να απομακρυνθεί ο φασίστας μπράβος από τη φοιτητική λέσχη» όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση τους.

Ωστόσο, όπως καταγγέλλουν, συνάντησαν όχι μόνο «μπράβους», εννοώντας προφανώς προσωπικό της φύλαξης του Πανεπιστημίου, αλλά και έναν καθηγητή/συγκλητικό, ο οποίος γρονθοκόπησε φοιτητή.

Όπως τονίζουν οι φοιτητικοί σύλλογοι στην ανακοίνωση τους, «η συγκεκριμένη πρυτανεία του Μήτκα όχι μόνο μπορεί να συνεδριάζει μόνο κρυφά και είναι πλήρως απονομιμοποιημένη αλλά πλέον μπορεί να υπάρχει μόνο χτυπώντας και τρομοκρατώντας. Ο πρύτανης κλείνει τα μάτια στο προηγηθέν συμβάν, απαξιώνει τις αποφάσεις των φοιτητικών συλλόγων και αποκαλεί τους φοιτητές φασίστες».

Οι φοιτητές ζητούν τέλος την παραίτηση της πρυτανείας, τη μη εφαρμογή του ψηφισμένου πολυνομοσχεδίου, την απομάκρυνση του προσωπικού φύλαξης τον οποίο κατηγορούν ότι είναι «φασίστας», ανοιχτές διαδικασίες συγκλήτου και δικαίωμα παρέμβασης των φοιτητών σε αυτές, όπως μεταδίδει το GrTimes  .

Η απάντηση της Πρυτανείας 

«Σε συνέχεια παρόμοιων επεισοδίων της περασμένης εβδομάδας, σήμερα Τρίτη 4 Ιουνίου, ομάδα τριάντα περίπου φοιτητών εισέβαλε βίαια στα γραφεία της Πρυτανείας του ΑΠΘ, προπηλακίζοντας -φωνάζοντας συνθήματα, βρίζοντας, απειλώντας- και ασκώντας σωματική βία σε φύλακες, εργαζομένους, παρευρισκόμενους Καθηγητές, στον Πρύτανη και τους Αντιπρυτάνεις. Τηλεοπτικό συνεργείο που έτυχε να βρίσκεται στον χώρο για άλλον σκοπό, αναγκάστηκε διά της βίας να σβήσει οποιαδήποτε καταγραφή» τονίζει η Πρυτανεία.

Αναφέρει ακόμα ότι «αυτή τη φορά ασκήθηκε έντονη σωματική βία κατά παρευρισκόμενου Καθηγητή. Συγκεκριμένα, του αφαίρεσαν το κινητό για να σβήσουν οποιαδήποτε καταγραφή γεγονότων, τον γρονθοκόπησαν και τον εξώθησαν βίαια προς παρακείμενο ανοιχτό παράθυρο, με κίνδυνο να πέσει από τον 7ο όροφο. Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα».

«Το κύριο αίτημα της ομάδας αυτής είναι να παρίσταται στις συνεδριάσεις της Συγκλήτου, αξίωση καταφανώς παράνομη. Τέτοιες αντιδημοκρατικές συμπεριφορές τραμπούκων δεν έχουν καμιά θέση στις συνεδριάσεις ενός δημοκρατικού οργάνου, όπως η Σύγκλητος», σημειώνει και προσθέτει: «Η Σύγκλητος είναι ένα αντιπροσωπευτικό σώμα διοίκησης, το οποίο δεν νομιμοποιείται, με βάση τη νομοθεσία, να συνεδριάζει με την παρουσία τρίτων στην αίθουσα. Η Σύγκλητος του ΑΠΘ επανειλημμένα έχει δηλώσει ότι δέχεται εκπροσώπους φοιτητών, αλλά όχι ομάδες που προσπαθούν να επιβάλουν την άποψή τους με τη βία. Οι αποφάσεις της για το θέμα αυτό έχουν γνωστοποιηθεί δημόσια από τις 8/10/2014 και παραμένουν και σήμερα ενεργές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «οι Πρυτανικές Αρχές ενημέρωσαν το Υπουργείο, την Εισαγγελία και την Αστυνομία για τα γεγονότα» και καλεί «όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας, Καθηγητές, εργαζομένους και φοιτητές, να καταδικάσουν τέτοιες ενέργειες και να απομονώσουν αυτή τη μειοψηφική ομάδα».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΧαλκιδική: Αίσιο τέλος για τον 12χρονο και τον 20χρονο που αγνοούνταν - Βρέθηκαν ζωντανοί πάνω σε βράχοΣήμερα 09:31 | Ειδήσεις

Μεγάλη επιχείρηση στήθηκε σε στεριά και θάλασσα για τον εντοπισμό 12χρονου και 20χρονου από τη Ρωσία που είχαν χαθεί στο Παλιούρι Χαλκιδικής.

Μητσοτάκη για "Αμοργόραμα": Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία - Τι είπε για τα Θαλάσσια ΠάρκαΣήμερα 12:27 | Ειδήσεις

Ο πρωθυπουργός συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη με τον δήμαρχο Αμοργού και τον Επαγγελματικό Αλιευτικό Σύλλογο του νησιού

Ηλεία: 22χρονος μπούκαρε σε σπίτι και βίασε 66χρονη πριν την ληστέψειΧθες 23:51 | Ειδήσεις

Μιλώντας στους αστυνομικούς, υποστήριξε ότι βρισκόταν σε συναισθηματική φόρτιση εξαιτίας του γεγονότος ότι είχε χωρίσει από την κοπέλα του.

Θεσσαλονίκη: Ανήλικοι επιτέθηκαν με πέτρες σε τουριστικό λεωφορείο - 3 τραυματίεςΣήμερα 08:30 | Ειδήσεις

Σκηνές τρόμου για Σέρβους τουρίστες στη Θεσσαλονίκη, όταν το λεωφορείο τους έγινε στόχος ανηλίκων με πέτρες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φωτιά στην Αχαΐα - Κινητοποιήθηκαν 4 εναέρια μέσα12:51Μητσοτάκη για "Αμοργόραμα": Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία - Τι είπε για τα Θαλάσσια Πάρκα12:36Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες κλήσεις για υπερβολική ταχύτητα και οδήγηση χωρίς κράνος12:21Γάζα: Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Γκουτέρες, ζητεί άμεση κατάπαυση του πυρός12:07ΕΕ και ΗΠΑ συνεχίζουν τις προσπάθειες για επιστροφή των απαχθέντων παιδιών της Ουκρανίας11:52Νέοι βομβαρδισμοί της Ρωσίας στην Ουκρανία, εκρήξεις από το Κίεβο ως τη Λβιβ11:36Ηράκλειο: Σύλληψη 38χρονου για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών και όπλων11:24Πάτρα: Επαναλειτουργεί το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» μετά τη φωτιά που είχε σημειωθεί στις 26 Ιουλίου11:10Αιματηρά επεισόδια στον αγώνα Ιντεπεντιέντε – Ουνιβερσιδάδ: Τρεις νεκροί, δεκάδες τραυματίες10:56Υπό συνεχή επιτήρηση το ημιβυθισμένο MN KOSTAS στη Σητεία – Αναμένεται η ανέλκυση του φορτηγού πλοίου10:42Νίκος Δένδιας: Τιμάμε τη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατίας 10:28Ουγγαρία: Η χώρα είναι έτοιμη να φιλοξενήσει ειρηνευτικές συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας10:14Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 21 Αυγούστου10:00Χαλκιδική: Αίσιο τέλος για τον 12χρονο και τον 20χρονο που αγνοούνταν - Βρέθηκαν ζωντανοί πάνω σε βράχο09:45Θεσσαλονίκη: Ανήλικοι επιτέθηκαν με πέτρες σε τουριστικό λεωφορείο - 3 τραυματίες09:31Τι καιρό θα κάνει σήμερα Πέμπτη09:17Ryanair: Πάνω από 5.000 καθυστερήσεις πτήσεων στην Ελλάδα το 2025 – Καταγγελία στην Κομισιόν09:03Συναγερμός στις φυλακές Ναυπλίου: Επτά κρατούμενοι στο νοσοκομείο08:48Σπάνιο αντίτυπο της πρώτης έκδοσης του "Χόμπιτ" πωλήθηκε έναντι 57.000 δολαρίων08:34Ηλεία: 22χρονος μπούκαρε σε σπίτι και βίασε 66χρονη πριν την ληστέψει08:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο