LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 04 Ιουνίου 2019 07:43

Το βασιλικό δείπνο του Τραμπ στο Μπάκιγχαμ (εικόνες)

Με κάθε επισημότητα, αλλά και μηνύματα το δείπνο που παρέθεσε το Παλάτι στο προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ.

Τραμπ - Μπακινγκχαμ - Ελισάβετ

«Αντιμετωπίζουμε νέες προκλήσεις στον 21ο αιώνα. Η επέτειος της D Day υπενθυμίζει σε όλες τις χώρες μας τι έχουμε επιτύχει από κοινού. Μετά τις κοινές θυσίες του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεργάστηκαν με άλλους συμμάχους για να δημιουργήσουν διεθνή θεσμικά όργανα, ώστε να μην επαναληφθεί ποτέ η φρίκη του παρελθόντος. Καθώς ο κόσμος έχει αλλάξει, θα πρέπει να είμαστε πάντα προσεκτικοί για τον τελικό στόχο αυτών των δομών: ότι τα έθνη συνεργάζονται για να εξασφαλίσουν την ειρήνη που έχει κερδηθεί σκληρά», δήλωσε η Βασίλισσα Ελισάβετ κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου που παρέθεσε στο προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ το παλάτι του Μπάγκινγχαμ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε από την πλευρά του ότι, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία θα μπορούν σύντομα να διαπραγματευτούν μια εμπορική συμφωνία.

Τραμπ - Μπακινγκχαμ - Ελισάβετ

«Το μέρος του ταξιδιού στο Λονδίνο πηγαίνει πράγματι καλά. Η βασίλισσα και ολόκληρη η βασιλική οικογένεια είναι φανταστικές», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

«Η σχέση με το Ηνωμένο Βασίλειο είναι πολύ ισχυρή. Πολλή αγάπη παντού γύρω. Επίσης, μεγάλη Εμπορική Συμφωνία είναι δυνατή, μόλις το Ηνωμένο Βασίλειο απαλλαγεί από τα δεσμά. Αρχίζουμε ήδη να μιλάμε», έγραψε ο Τραμπ στο λογαριασμό του στo Twitter.

Τραμπ - Μπακινγκχαμ - Ελισάβετ

Νωρίτερα ο Ντόναλντ Τραμπ είχε πάρει το απογευματινό τσάι του με τον πρίγκιπα Κάρολο, αφού προηγουμένως δέχτηκε ένα δώρο από τη βασίλισσα και αποκάλεσε «τελείως αποτυχημένο» τον δήμαρχο του Λονδίνου Σαντίκ Καν, δίνοντας εξαρχής μια πολεμική χροιά στην επίσημη τριήμερη επίσκεψή του στη Βρετανία.

Το θέμα του περιβάλλοντος επρόκειτο να συζητηθεί σε αυτό το διάλειμμα για τσάι στο Κλάρενς Χάουζ, στην επίσημη κατοικία του πρίγκιπα της Ουαλίας και της συζύγου του, δούκισσας της Κορνουάλης.

Τραμπ - Μπακινγκχαμ - Ελισάβετ

Είναι γνωστές οι θέσεις του διαδόχου του βρετανικού θρόνου ο οποίος τάσσεται υπέρ της καταπολέμησης της υπερθέρμανσης του πλανήτη, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ του Τραμπ που αποφάσισαν να αποχωρήσουν από τη συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα, η οποία προβλέπει δεσμεύσεις για περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα για τις χώρες που την υπογράφουν.

«Θα συζητηθεί. Μπορώ να πω ότι έχουμε ένα από τα πιο καθαρά κλίματα του κόσμου αυτή τη στιγμή», είχε δηλώσει την Παρασκευή ο Αμερικανός πρόεδρος στο βρετανικό ταμπλόιντ The Sun. «Ο αέρας μας και το νερό μας βαίνουν καλώς».

Τραμπ - Μπακινγκχαμ - Ελισάβετ

Ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ έγινε δεκτός το πρωί από τη βασίλισσας Ελισάβετ Β΄ στα Ανάκτορα του Μπάκινγχαμ υπό τον ήχο των κανονιοβολισμών που ερρίφθησαν προς τιμήν του. Στη συνέχεια η βασίλισσα τού πρόσφερε, όπως το θέλει η παράδοση, ένα δώρο: μια πρώτη έκδοση του βιβλίου «The Second World War» του 1959 που έγραψε ο πρωθυπουργός Ουίνστον Τσόρτσιλ.

Λίγο αργότερα ο Τραμπ μετέβη, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μελάνια, την κόρη του και σύμβουλό του Ιβάνκα Τραμπ και τον γαμπρό του Τζάρεντ Κούσνερ στο αβαείο του Ουέστμινστερ όπου τελούνται οι πριγκιπικοί γάμοι και όπου στέφθηκε βασίλισσα η Ελισάβετ Β' το 1953. Ο Ντόναλντ Τραμπ στάθηκε μερικά λεπτά μπροστά από τον τάφο ενός άγνωστου στρατιώτη, ενώ η χορωδία έψελνε.

Αγγλία - Τραμπ - διαδηλώσεις

Ακτιβιστές της Διεθνούς Αμνηστίας άπλωσαν πανό ζητώντας «αντίσταση στον Τραμπ, στον ρατσισμό, στον σεξισμό, στο μίσος» πάνω σε μια γέφυρα που βρίσκεται απέναντι από την πρεσβεία των ΗΠΑ. Διαδηλώσεις κατά του προέδρου των ΗΠΑ αναμένονται επίσης και σήμερα.

 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας την Παρασκευή19:19Τουρκία – σεισμός: Ισχυρή δόνηση στα βόρεια της χώρας19:05Δραπέτης φυλακών… με έφεση στις απάτες18:52“Ελευθέριος Βενιζέλος”: Τον συνέλαβαν μόλις κατέβηκε από το αεροπλάνο18:38Μητσοτάκης: Η Ελλάδα ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Αιγαίο18:25Θεσσαλονίκη: Στο αυτόφωρο εν διαστάσει ζευγάρι αστυνομικών18:11Γαύδος: Το πρωί αντιδήμαρχος και το μεσημέρι υπάλληλος καθαριότητας 17:58Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι σε μαθήτριες Δημοτικού κοντά στο σχολείο τους17:44“Ο πρώτος από εμάς": Sneak preview από το επεισόδιο της Πέμπτης (εικόνες)17:31“Κλείδωσε” η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν17:17Κορονοϊός - Γρίπη: Πόσοι θάνατοι καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα17:04Βαρκελώνη – Ναδάλ: Αποκλεισμός… με το καλημέρα16:50Το “Καλάθι του Πάσχα” και των “Νονών”: Πότε ξεκινούν και τι θα περιέχουν16:37Missing alert για την εξαφάνιση 16χρονης 16:23Αυτοκινητόδρομος Ε65: Πότε παραδίδεται το έργο16:10“Κινούμαι Ηλεκτρικά 2”: Τι πληρώνεται μέχρι την Παρασκευή15:56Επίδομα Μητρότητας Αυτοαπασχολούμενων - Μητσοτάκης: Άλλη μια δέσμευση που τηρήσαμε15:43Μάντσεστερ: Παιδί “κλέβει” περιπολικό και το οδηγεί (βίντεο ντοκουμέντο)15:29Μέση Ανατολή: Ο ΥΠΕΞ του Ιράν στην Κωνσταντινούπολη incognito15:15ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Δημήτρης Παπανώτας15:01
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο