LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 03 Ιουνίου 2019 18:42

Χωρίς τον Χουλιαράκη η συνεδρίαση του EWG

Τι θα συζητηθεί στην αποψινή συνεδρίαση και ποιος θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας.

AP - EWG - διορία - αγκάθια - δόση - EuroWorking Group

Δεν μετέχει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης στη σημερινή συνεδρίαση του Euroworking Group. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, το στέλεχος το οποίο παραδοσιακά εκπροσωπεί τη χώρα στην εν λόγω συνεδρίαση των εκπροσώπων των ΥΠΟΙΚ όλων των κρατών της ευρωζώνης δεν μετέχει στην σημερινή συνεδρίαση που λαμβάνει χώρα στις Βρυξέλλες.

Την Ελλάδα εκπροσωπεί μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για μία σημαντική σύνοδο καθώς από αυτή θα περάσουν προς επικύρωση οι ανακοινώσεις που θα γίνουν την Τετάρτη από την Κομισιόν αναφορικά με την πορεία των οικονομιών των κρατών-μελών της ευρωζώνης.

Θα ανακοινωθεί δηλαδή το πακέτο των εκθέσεων για την Ελλάδα  το οποίο περιλαμβάνει την εκτίμηση της Κομισιόν για δημοσιονομικό κενό 2 δισ. ευρώ περίπου φέτος λόγω των παροχών Τσίπρα και τις πολύ μεγάλες αποκλίσεις από τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα στο πεδίο των ιδιωτικοποιήσεων, του δημοσίου, των τραπεζών, της απομείωσης των οφειλών του Κράτους προς ιδιώτες κλπ.

Επισήμως δεν υπάρχει θέμα Ελλάδα ούτε στη σημερινό Σύνοδο του EWG ούτε στο Eurogroup που θα ακολουθήσει στις 13 Ιουνίου. Ωστόσο θεωρείται βέβαιο, όπως επισημαίνουν αρμόδιες διαπραγματευτικές πηγές, ότι θα υπάρξει συζήτηση στο "περιθώριο" και για τα ανοιχτά οικονομικά θέματα αλλά και για το πώς θα αντιμετωπιστεί λεκτικά το ζήτημα των ανακοινώσεων της Τετάρτης. Και τούτο καθώς στόχος είναι να αποτυπωθεί το πρόβλημα που δημιουργείται, αλλά μην θεωρηθεί ότι υπάρχει πολιτική παρέμβαση σε προεκλογική περίοδο.

Σημειώνεται ότι οι θεσμοί θα έπρεπε κανονικά να συζητήσουν σήμερα και το θέμα της πρόωρης αποπληρωμής του δανείου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, κάτι το οποίο αναβάλλεται λόγω των αποκλίσεων στις μετα-προγραμματικές δεσμεύσεις της χώρας.

Πηγή: capital.gr

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΞεσπά αγρότης στον ANT1, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στη Δυτική ΕλλάδαΧθες 19:55 | Ειδήσεις

Στην κάμερα του ΑΝΤ1 ξεσπά καλλιεργητής φασολιών, ο οποίος είδε τη μισή του σοδειά να παρασύρεται από τα ορμητικά νερά.

Σικάγο: Ένας νεκρός και οκτώ έφηβοι τραυματίες από πυροβολισμούς στο κέντρο της πόληςΧθες 22:35 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, δεν έχουν συλληφθεί ύποπτοι σε σχέση με κανένα από τα δύο περιστατικά.

Τραμπ: Η πρότασή μου για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία δεν είναι η οριστική μου πρότασηΧθες 20:47 | Ειδήσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η πρότασή του για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία δεν είναι η οριστική του πρόταση.

Μεθυσμένος οδηγός έτρεχε με 230 χλμ/ώρα στην Αθηνών - ΛαμίαςΧθες 20:09 | Ειδήσεις

Σαν πύραυλος έτρεχε τα ξημερώματα στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας ένας οδηγός, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια ήταν μεθυσμένος.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Στην Γενεύη ο Υπουργός Στρατού των ΗΠΑ, για συνομιλίες σχετικά με το σχέδιο για ειρήνη στην Ουκρανία23:59Βραζιλία: Ο Ζαίρ Μπολσονάρο προσπάθησε να ανοίξει το ηλεκτρονικό του βραχιολάκι από "περιέργεια"23:45Νίκη Κεραμέως: Μειώθηκαν κατά 76% τα εκκρεμή ραντεβού των ΚΕΠΑ μέσα σε έναν χρόνο23:28Ολλανδία: Διακοπή κυκλοφορίας στο αεροδρόμιο Αϊντχόφεν λόγω εμφάνισης πλήθους drones23:14Σικάγο: Ένας νεκρός και οκτώ έφηβοι τραυματίες από πυροβολισμούς στο κέντρο της πόλης23:00Καναδάς: Αρκούδα επιτέθηκε σε ομάδα μαθητών στα δυτικά της χώρας - Δύο άτομα σε κρίσιμη κατάσταση 22:46Τροχαίο ατύχημα στο Ηράκλειο: Αμάξι παρέσυρε σταθμευμένα οχήματα (εικόνες)22:32Ολυμπιακός: Εύκολη νίκη κόντρα στον Ατρόμητο πριν την αναμέτρηση με την Ρεάλ22:18Επικοινωνία Τραμπ-Μερτς: Κατέστησα σαφή τη δέσμευση της Ευρώπης στην Ουκρανία, δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος22:04Ρέθυμνο: Νεκρός ένας άνδρας που καταπλακώθηκε από το τρακτέρ του21:50Αχτίδα ελπίδας για τον νεαρό Μάριο - Η μητέρα του μιλά στον ANT121:36ΗΠΑ: Ανησυχίες στο αμερικάνικο Κογκρέσο για το ειρηνευτικό σχέδιο στην Ουκρανία21:24Ηλεκτροκίνηση: Το Μέλλον των Μεταφορών Είναι εδώ21:10Τραμπ: Η πρότασή μου για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία δεν είναι η οριστική μου πρόταση20:56Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή20:42Ξεσπά αγρότης στον ANT1, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στη Δυτική Ελλάδα20:28Μεθυσμένος οδηγός έτρεχε με 230 χλμ/ώρα στην Αθηνών - Λαμίας20:14Πάνω από 400 χιλιοστά βροχής καταγράφηκαν στα ορεινά της Ηπείρου20:00Τραγωδία στην Άρτα: 44χρονος έπεσε από μπαλκόνι - Στο νοσοκομείο η αδελφή του μετά από φωτιά στο διαμέρισμα19:46Νικ Φαν Ντάικ: Ποιος είναι ο «γιατρός των πρωταθλητών» που θα αναλάβει τον Ματίας Λεσόρ19:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο