LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 03 Ιουνίου 2019 16:06

Moody’s: θετικές οι προοπτικές για τις ελληνικές τράπεζες

Αύξηση των καταθέσεων και μείωση των προβληματικών δανείων, αναμένει μεταξύ άλλων ο οίκος αξιολόγησης.

AP - Moodys

Παρά τις προκλήσεις, οι προοπτικές του ελληνικού τραπεζικού κλάδου παραμένουν θετικές, σύμφωνα με τη Moody's, με τον οίκο να αναμένει βελτίωση σε ότι αφορά τους κινδύνους που αφορούν τη χρηματοδότηση και το ενεργητικό.

Παρότι οι οικονομικές συνθήκες χαρακτηρίζονται από προκλήσεις, η πρόσφατη βελτίωση του κλίματος αναμένεται να οδηγήσει σε μεγαλύτερη αύξηση των καταθέσεων, σταδιακή μείωση των προβληματικών δανείων και βελτίωση των περιθωρίων κέρδους των τραπεζών, αναφέρει η Moody's.

Σύμφωνα με τον οίκο, οι προοπτικές του ελληνικού τραπεζικού συστήματος παραμένουν θετικές, εν μέσω προσδοκιών για μείωση των κινδύνων χρηματοδότησης και ενεργητικού. «Η Moody's αναμένει ταχύτερους ρυθμούς αύξησης των καταθέσεων και σταδιακή υποχώρηση των προβληματικών δανείων», τονίζει ο Νώντας Nικολαϊδης, VP-Sr Credit Officer της Moody's. «Οι τράπεζες θα παραμείνουν κερδοφόρες το 2019-20, καθώς οι προβλέψεις για επισφαλή δάνεια και οι λειτουργικές ζημιές μειώνονται».

Η σταδιακή επιστροφή των καταθέσεων και η καλύτερη πρόσβαση στην αγορά διατραπεζικού δανεισμού επέτρεψαν στις ελληνικές τράπεζες να καταργήσουν την εξάρτησή τους από τον ELA. Ο οίκος αναμένει μεγαλύτερη αύξηση των καταθέσεων, καθώς η ελληνική οικονομία ανακάμπτει σταδιακά και η χώρα προσελκύει περισσότερες επενδύσεις.

Τα προβληματικά δάνεια μειώνονται, καθώς οι ελληνικές τράπεζες επωφελούνται της βελτιωμένης νομοθεσίας ανάκτησης δανείων και την αναπτυσσόμενη, δευτερογενή αγορά για μη-εξυπηρετούμενα δάνεια.

Η Moody's προβλέπει πραγματική ανάπτυξη του ΑΕΠ κοντά στο 2,2% το 2019 και 2% το 2020, από 2,1% το 2018. Το οικονομικό κλίμα θα συνεχίσει να βελτιώνεται. Η ανεργία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα και οι τιμές ακινήτων θα ανακάμψουν σταδιακά, συνιστώντας πρόκληση για την ανάπτυξη των τραπεζών.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ηράκλειο: Ήπιε, δεν βρήκε ταξί και πήρε τηλέφωνο την Άμεση Δράση!09:16Σεπόλια: Εμπρησμός σε ΑΤΜ και ζημιές σε σούπερ-μάρκετ (εικόνες)09:02ΗΠΑ - Ουκρανία: Εγκρίθηκε από το Κογκρέσο το πακέτο Μπάιντεν 08:49Ιράν: Απαγόρευσε ξανά στις γυναίκες την είσοδο σε γήπεδο ποδοσφαίρου08:35“The 2Night Show” – Βαλαβάνη: Δεν θέλω να κάνω τα ίδια “λάθη” με τη νέα μου σχέση08:22Αφρικανική σκόνη: Πότε υποχωρεί το φαινόμενο - Επιπτώσεις στην υγεία και οδηγίες προστασίας (εικόνες)08:09Δολοφονία Λυγγερίδη – Καπερνάρος: Περιμένω πιέσεις για να κλείσουν στόματα…07:55“The 2Night Show” – Χρήστος Άρχος: Τα παιδικά όνειρα, οι σπουδές ψυχολογίας και οι προβλέψεις της χρονιάς (βίντεο)07:42Rapid test δωρεάν την Τετάρτη σε 177 σημεία07:28Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”07:15ΗΠΑ: Συντριβή αεροσκάφους στην Αλάσκα07:01Εορτολόγιο - 23 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 06:48Γκιουλέρ για Στάινμαγερ: Ο άνθρωπος κόβει ντονέρ…06:34ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Μπλόκο της Αστυνομίας στη συγκέντρωση οπαδών06:21Καιρός - Τετάρτη: Σκόνη, λασποβροχές και άνεμοι έως 8 μποφόρ06:07Γενοκτονία Αρμενίων: η κτηνωδία που δεν παραδέχθηκε ποτέ η Τουρκία06:01Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός αθωώθηκε επειδή... “το σώμα του παράγει αλκοόλ”23:59Youth League - Ολυμπιακός: Η επιστροφή των πρωταθλητών, τα ρεκόρ και οι αλλαγές στον θεσμό (εικόνες)23:48Τροχαίο: Σκοτώθηκε οδηγός αυτοκινήτου που έπεσε σε φανάρι23:39Παρά-Κολύμβηση: “Χάλκινος” ο Λεργιός στην Μαδέιρα23:27
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο