LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 03 Ιουνίου 2019 12:54

Κίνημα Αλλαγής: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις από την αποχώρηση Βενιζέλου

Αναταράξεις από την απόφαση που πήρε η Φώφη Γεννηματά για τοποθέτηση Καμίνη ως επικεφαλής στο Επικρατείας. Οι αντιδράσεις στελεχών.

Φ. Γεννηματά - Γ. Καμίνης - Ευαγγ. Βενιζέλος

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου από το Κίνημα Αλλαγής, μετά την τοποθέτηση του Γιώργου Καμίνη ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της παράταξης, στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στο κεντρικό δελτίου του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου εμφανίστηκε αποφασισμένη να προχωρήσει μπροστά, ενώ υπεραμύνθηκε της επιλογής της για την τοποθέτηση του Γιώργου Καμίνη ως επικεφαλής του Επικρατείας, καλώντας παράλληλα τον Ευάγγελο Βενιζέλο να επιστρέψει ως επικεφαλής σε οποιαδήποτε περιφέρεια θέλει.

Οι αντιδράσεις, ωστόσο, από τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής δεν έχουν σταματήσει. Θέση πήρε και ο ίδιος ο Γιώργος Καμίνης, μέσω συνέντευξής του στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Καμίνης: δεν είμαι εγώ ο λόγος αποχώρησης του Βενιζέλου

Για την αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου και την τοποθέτησή του ως επικεφαλής στο Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής μίλησε ο Γιώργος Καμίνης στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Όπως εκτίμησε, «δεν νομίζω ότι είμαι εγώ ο λόγος αποχώρησης», είπε και υπενθύμισε ότι, «χθες η κ.Γεννηματά ξεκαθάρισε δύο φορές τη θέση της».

«Η επόμενη εκλογική αναμέτρηση δεν είναι κρίσιμη μόνο για τη χώρα, αλλά και για την κεντροαριστερά, που θα ασκήσει μία υπεύθυνη αντιπολίτευση», σημείωσε ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων, για να προχωρήσει στη διευκρίνιση «εφόσον είναι στην αντιπολίτευση».

‘Όσο αφορά στην τοποθέτησή του ως επικεφαλής στο Επικρατείας και στην αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου από την παράταξη, ξεκαθάρισε ότι, «η κ. Γεννηματά έκανε επιλογή κοιτάζοντας προς το μέλλον, προς εκείνους τους ψηφοφόρους που πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ και πρέπει να επιστρέψουν στο φυσικό τους χώρο», ενώ «στον κ.Βενιζέλο ετέθη μια γκάμα επιλογών».

«Η κ. Γεννηματά προσέφερε επιλογές. Ούτε στοχοποιήθηκε, ούτε εκδιώχθηκε κανείς», συμπλήρωσε.

Φώφη Γεννηματά - Ευάγγελος Βενιζέλος

Λοβέρδος: Πολιτική επιλογή της κ.Γεννηματά

«Ήταν μία πολιτική επιλογή της κ.Γεννηματά , ούτε εγώ γνώριζα, όπως ίσως δεν γνώριζε και κανένας, συνεπώς μην χρησιμοποιείτε τον πρώτο πληθυντικό, ωστόσο είμαστε στην επόμενη μέρα, το πρώτο που είπα γιατί το αισθάνομαι και ως πολιτική και ως ανθρώπινη υποχρέωση και προσωπική μου υποχρέωση, είναι ότι το κεφάλαιο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει μέλλον, έχει μέλλον θεσμικό, η ζωή δεν τελειώνει, όποιος πιστεύει ότι η ζωή τελειώνει σε μία εκλογική αναμέτρηση κάνει λάθος, η πολιτική έχει πολλές εξελίξεις» είπε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6.

Χριστοφιλοπούλου: Η απόφαση της Φώφης Γεννηματά θα κριθεί από το λαό

«Εμείς στο ΚΙΝΑΛ είμαστε αντι-ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχει περίπτωση να συγκυβερνήσουμε, να συμπράξουμε», δήλωσε η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Εύη Χριστοφιλοπούλου, μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Σε ερώτηση για την πιθανότητα μετεκλογικής συνεργασίας με την Νέα Δημοκρατία, απάντησε πως «η δική μας διαχωριστική γραμμή με τη ΝΔ είναι επί πολιτικών θεμάτων, όχι επί προσωπικών» και τόνισε πως «έχουμε πει καθαρά, ότι θέλουμε ο λαός να μας δώσει την τρίτη εντολή. Έχουμε πρόγραμμα και προτάσεις για να συνεννοηθούμε με τα άλλα κόμματα»

Αναφερόμενη, τέλος, στην αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου από την παράταξη, σημείωσε πως «μας στεναχώρησε όλους», προσθέτοντας πώς η απόφαση της Φώφης Γεννηματά δεν ήταν «ούτε σωστή, ούτε λάθος» και ότι θα κριθεί από τον ελληνικό λαό.

Βενιζέλος - Γεννηματα

Κεγκέρογλου: υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ η αποχώρηση Βενιζέλου

Την ενόχλησή του για την αποχώρηση Βενιζέλου εξέφρασε ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου, ο οποίος μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, είπε: «εμένα αυτή η κατάσταση με στενοχώρησε πολύ, αλλά η πολιτική ζωή προχωράει. Με στενοχωρεί ότι διαρρέεται ότι δεν θα είναι στην εκλογική μάχη και αυτό είναι υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «υπήρξαν διαφοροποιήσεις στο θέμα της γραμμής του κόμματος». «Το Κίνημα Αλλαγής λέει ότι πρέπει να εκφράσουμε τις ευρύτερες δυνάμεις του χώρου, επειδή δεν ήταν ένα κομματικό στέλεχος», είπε για την τοποθέτηση του Γιώργου Καμίνη στη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας.

Χριστοδουλάκης: διερεύνηση των στενών κομματικών ορίων του ΠΑΣΟΚ

«Η επιλογή που έκανε η Φώφη Γεννηματά με την τοποθέτηση του Γιώργου Καμίνη στην πρώτη θέση στο Επικρατείας, ήταν να σηματοδοτήσει ακριβώς ένα άνοιγμα, μία διεύρυνση του πολιτικού μας χώρου με έναν άνθρωπο εκτός των στενών κομματικών ορίων του ΠΑΣΟΚ με προοδευτικό μεταρρυθμιστικό προφίλ, που έδωσε μάχη στο δήμο απέναντι στη Χρυσή Αυγή, κράτησε το δήμο όρθιο», δήλωσε μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης, για την τοποθέτηση του Γιώργου Καμίνη, ενώ αναφερόμενος στην αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου από την παράταξη, είπε:

Η Φώφη Γεννηματά ανακοίνωσε την πρώτη θέση στο Επικρατείας, δεν έδιωξε τον Ευάγγελο Βενιζέλο, να επαναλάβω ότι κανείς δεν έδιωξε τον Ευάγγελο Βενιζέλο, αντίθετα του προτάθηκε να είναι υποψήφιος σε οποιαδήποτε περιφέρεια ήθελε. Εγώ δεν συμφωνώ με τη λογική ότι όποιος δεν είναι πρώτος στο Επικρατείας φεύγει, έγινε μία επιλογή, αλλά από εκεί και πέρα αφού έγινε αυτή η επιλογή δεν θεωρώ ότι όποιος δεν είναι στο Επικρατείας φεύγει, μπορεί να δώσει τη μάχη από οποιοδήποτε άλλο πόστο».

Κρεμαστινός: οφείλουμε σεβασμό στους ψηφοφόρους μας

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Κρεμαστινός, μιλώντας στο κανάλι της Βουλής και ερωτηθείς για την επιστολή στην οποία αναφέρετε σε διχασμό μετά την διαμάχη Γεννηματά – Βενιζέλου, απάντησε μεταξύ άλλων ότι, «Διχασμός υπό την έννοια των στελεχών που τοποθετούνται θετικά ή αρνητικά προς την απόφαση της Προέδρου.

Αυτό είναι καταστροφικό για μία περίοδο προεκλογική για οποιοδήποτε κόμμα και ειδικά για το Κίνημα Αλλαγής, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, που πέρασε πάρα πολλές περιπέτειες για να έχει το σεβασμό τουλάχιστον 212.000 ανθρώπων που με κακές καιρικές συνθήκες περίμεναν όρθιοι επί ώρες στις κάλπες για να δείξουν ότι πιστεύουν ότι δεν πρέπει αυτό το κόμμα να πάει άσχημα, να μη χρησιμοποιήσω άλλη λέξη. Το να πάει άσχημα σημαίνει να πάει σε χειρότερα ποσοστά, αυτό θέλω να πω».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟ Φλώρος απολογείται για το επεισόδιο με τον ΓραμμένοΣήμερα 13:33 | Ειδήσεις

Οι μάρτυρες που καλεί ο βουλευτής και οι ισχυρισμοί του για το επεισόδιο.

Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίαςΣήμερα 12:42 | Ειδήσεις

Ενδελεχής έρευνα για την απομάκρυνση υλικών και την επιχωμάτωση του σημείο της τραγωδίας διατάχθηκε από την αντιεισαγγελέα Λάρισας.

Μαρινάκης: Έπεσαν οι μάσκες για κόμματα που εξελέγησαν με σημαία την Εκκλησία (βίντεο)Σήμερα 13:10 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο κ. Μαρινάκης - μεταξύ άλλων - για τη δήλωση της υποψήφιας ευρωβουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία, Βίκυς Φλέσσα, ότι «όλοι και όλες μαζί σκοτώσαμε τα παιδιά στα Τέμπη» αλλά και για τις βασικές μεταρρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής 

ΤτΕ: Εύσημα και “καμπανάκια” για τις τράπεζεςΣήμερα 14:18 | Ειδήσεις

Σημαντική βελτίωση στα μεγέθη του 2023 καταγράφει η Τράπεζα της Ελλάδας, που όμως προειδοποιεί για νέο κύμα “κόκκινων δανείων”.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο14:38ΤτΕ: Εύσημα και “καμπανάκια” για τις τράπεζες14:25Μαδρίτη – Σάκκαρη: Πρόκριση μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση14:12Μαρινάκης: Έπεσαν οι μάσκες για κόμματα που εξελέγησαν με σημαία την Εκκλησία (βίντεο)13:58Ο Φλώρος απολογείται για το επεισόδιο με τον Γραμμένο13:45Καλλιάνος - “Αττικόν”: ΕΔΕ για τον θάνατο του πατέρα του βουλευτή13:32Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίας13:18Φωτιά στη Μονεμβασιά13:05Λίτσα Πατέρα - Ζώδια: Οι προβλέψεις της Πέμπτης και οι ζήλιες (βίντεο)12:51Ακίνητα: Η τροπολογία για το ύψος των κτηρίων12:38Βασίλης Κασσελάκης: Οι Σπαρτιάτες, οι “ευπρόσδεκτες ψήφοι” και η αναδίπλωση12:24Ομόνοια: Επεισοδιακή καταδίωξη από ταράτσα σε ταράτσα (εικόνες)12:11Μεξικό: Πρωταθλήτρια χώρα στην παραγωγή συνθετικών ναρκωτικών11:57Τέμπη: Δεκτή η προσφυγή γονέα κατά εισαγγελικής απόφασης11:44Η Τουρκία φτιάχνει Sky Dome για να καλυφθεί όλη η χώρα11:31Γιάννης Καλλιάνος: Πέθανε ο πατέρας του11:17Τροχαίο: Οδηγός εγκλωβίστηκε σε φλεγόμενο όχημα (εικόνες)11:04Στάθης Φλώρος για Βελόπουλο: Αν δεν του χτύπαγα την πόρτα, θα πούλαγε ακόμα κηραλοιφές10:50Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου10:37Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας10:23
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο