LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 03 Ιουνίου 2019 08:05

Συρία: συνεχίζονται οι επιδρομές από το Ισραήλ (εικόνες)

Στο στόχαστρο των ισραηλινών δυνάμεων αεροπορική βάση της πόλης Χομς. Πολύνεκρη έκρηξη στα βόρεια.

Συρία - έκρηξη - παγιδευμένο αυτοκίνητο

Για δεύτερη φορά μέσα σε περίπου 24 ώρες, το Ισραήλ έπληξε την αεροπορική βάση T-4 στη συριακή επαρχία Χομς το βράδυ της Κυριακής, σύμφωνα με το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Ένας στρατιωτικός σκοτώθηκε και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σε αυτή την επιδρομή, η οποία προκάλεσε ζημιές σε μια αποθήκη όπλων και πυρομαχικών, ενώ σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, πέντε άνθρωποι, ανάμεσά τους ένας Σύρος στρατιωτικός, σκοτώθηκαν στην επιδρομή.

Όπως αναφέρει η ΜΚΟ, στη βάση σταθμεύουν Ιρανοί μαχητές και μέλη της σιιτικής παράταξης Χεζμπολάχ του Λιβάνου. Το πλήγμα καταγράφηκε μερικές ώρες μετά τις ισραηλινές πυραυλικές επιθέσεις κοντά στην πρωτεύουσα Δαμασκό, αλλά και στην επαρχία Κουνέιτρα (νότια), που συμπεριλαμβάνει το υψίπεδο του Γκολάν, μεγάλο μέρος του οποίου έχει καταληφθεί και προσαρτηθεί από το Ισραήλ, σύμφωνα με τη συριακή κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι προηγούμενες επιδρομές στοίχισαν τη ζωή σε δέκα μαχητές δυνάμεων πιστών στο καθεστώς της Δαμασκού. Το Ισραήλ ανέφερε ότι επρόκειτο για πλήγματα που έγιναν σε αντίποινα για εκτοξεύσεις ρουκετών.

Έκρηξη παγιδευμένου οχήματος

Τουλάχιστον δέκα νεκροί είναι ο απολογισμός της έκρηξης παγιδευμένου οχήματος σε πόλη της βόρειας Συρίας, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο ανταρτών με τη στήριξη της Τουρκίας.

Αυτή ήταν η μεγαλύτερη έκρηξη που έχει σημειωθεί στην πόλη Αζάζ κοντά τα τουρκικά σύνορα και έγινε σε κεντρική αγορά και απογευματινή ώρα, αμέσως μόλις είχε τελειώσει η προσευχή της ώρας, για το Ραμαζάνι.

Οι Σύροι αντάρτες με τη στήριξη της Τουρκίας ελέγχουν μία λωρίδα γης στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών.

Πρόκειται για την τελευταία μεγάλη περιοχή την οποία έχουν στον έλεγχό τους ομάδες που μάχονται τον Μπασάρ Αλ Άσαντ και είναι στόχος κυβερνητικών επιθέσεων τελευταία.

Η περιοχή βάλλεται επίσης από ρωσικές και ιρανικές δυνάμεις, οι οποίες συμμάχησαν με τον Άσαντ για να επανακτήσει τον έλεγχο του μεγαλύτερου μέρους της Συρίας.

Από την περιοχή δε λείπουν και οι επιθέσεις από στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους.

 

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟ Φλώρος απολογείται για το επεισόδιο με τον ΓραμμένοΣήμερα 13:33 | Ειδήσεις

Οι μάρτυρες που καλεί ο βουλευτής και οι ισχυρισμοί του για το επεισόδιο.

Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίαςΣήμερα 12:42 | Ειδήσεις

Ενδελεχής έρευνα για την απομάκρυνση υλικών και την επιχωμάτωση του σημείο της τραγωδίας διατάχθηκε από την αντιεισαγγελέα Λάρισας.

Μαρινάκης: Έπεσαν οι μάσκες για κόμματα που εξελέγησαν με σημαία την Εκκλησία (βίντεο)Σήμερα 13:10 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο κ. Μαρινάκης - μεταξύ άλλων - για τη δήλωση της υποψήφιας ευρωβουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία, Βίκυς Φλέσσα, ότι «όλοι και όλες μαζί σκοτώσαμε τα παιδιά στα Τέμπη» αλλά και για τις βασικές μεταρρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής 

ΤτΕ: Εύσημα και “καμπανάκια” για τις τράπεζεςΣήμερα 14:18 | Ειδήσεις

Σημαντική βελτίωση στα μεγέθη του 2023 καταγράφει η Τράπεζα της Ελλάδας, που όμως προειδοποιεί για νέο κύμα “κόκκινων δανείων”.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φλώρος: Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του15:17“Ψυχοκόρες”: Η ερωτική εξομολόγηση του Παύλου στη Βασιλική (βίντεο)15:02Καλλιάνος: Μπαμπά μου σε αγαπάω απέραντα και σου ζητώ συγνώμη...14:51Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο14:38ΤτΕ: Εύσημα και “καμπανάκια” για τις τράπεζες14:25Μαδρίτη – Σάκκαρη: Πρόκριση μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση14:12Μαρινάκης: Έπεσαν οι μάσκες για κόμματα που εξελέγησαν με σημαία την Εκκλησία (βίντεο)13:58Ο Φλώρος απολογείται για το επεισόδιο με τον Γραμμένο13:45Καλλιάνος - “Αττικόν”: ΕΔΕ για τον θάνατο του πατέρα του βουλευτή13:32Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίας13:18Φωτιά στη Μονεμβασιά13:05Λίτσα Πατέρα - Ζώδια: Οι προβλέψεις της Πέμπτης και οι ζήλιες (βίντεο)12:51Ακίνητα: Η τροπολογία για το ύψος των κτηρίων12:38Βασίλης Κασσελάκης: Οι Σπαρτιάτες, οι “ευπρόσδεκτες ψήφοι” και η αναδίπλωση12:24Ομόνοια: Επεισοδιακή καταδίωξη από ταράτσα σε ταράτσα (εικόνες)12:11Μεξικό: Πρωταθλήτρια χώρα στην παραγωγή συνθετικών ναρκωτικών11:57Τέμπη: Δεκτή η προσφυγή γονέα κατά εισαγγελικής απόφασης11:44Η Τουρκία φτιάχνει Sky Dome για να καλυφθεί όλη η χώρα11:31Γιάννης Καλλιάνος: Πέθανε ο πατέρας του11:17Τροχαίο: Οδηγός εγκλωβίστηκε σε φλεγόμενο όχημα (εικόνες)11:04
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο