LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 02 Ιουνίου 2019 19:10

Ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ σε δημοσκόπηση για τις εθνικές εκλογές

Πώς διαμορφώνονται οι πολιτικές ισορροπίες εν όψει των εκλογών του Ιουνίου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse.

ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - Τσίπρας - Μητσοτάκης - εκλογές

Προβάδισμα 9 ποσοστιαίων μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η δημοσκόπηση της Pulse που παρουσιάσθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ εν όψει των πρόωρων εθνικών εκλογών.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η εκτίμηση είναι ότι η ΝΔ λαμβάνει από 31,5% έως 36,5%. Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό από 22,5% έως 27,5%. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με εκτίμηση από 6,5% έως 9,5%, το ΚΚΕ από 4,5% έως 6,5%, η Χρυσή Αυγή με 4% έως 6%, η Ελληνική Λύση με 3% έως 5%.

Η Μέρα25 του Γιάνη Βαρουφάκη λαμβάνει από 2% έως 4%, η Πλεύση Ελευθερίας από 1% έως 2%, το Ποτάμι από 1% έως 2%, η Ένωση Κεντρώων από 1% έως 2%. Η εκτίμηση για το “Άλλο Κόμμα” κυμαίνεται από 3% έως 6%. Μεγάλο είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων και όσων δεν απάντησαν, που έφτασε στο 6,5%.

Γκάλοπ - δημοσκόπηση

Στην παράσταση νίκης, δηλαδή στην ερώτηση ανεξάρτητα από τι θα ψηφίσουν οι πολίτες ποιο κόμμα πιστεύουν ότι θα βγει πρώτο, η ΝΔ βρίσκεται μπροστά με μεγάλη διαφορά και εκτίμηση στο 69%. Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με το 20%. Άλλο Κόμμα απαντά το 3%, ενώ το 8% δήλωσε ότι δεν γνωρίζει/δεν απαντά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται του Αλέξη Τσίπρα στο ερώτημα για το ποιος είναι ο καταλληλότερος Πρωθυπουργός. Ο Πρόεδρος της ΝΔ εξασφάλισε την προτίμηση του 37% των ερωτηθέντων, ενώ ο απερχόμενος Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσε 27%. Το 31% απάντησε «Κανένας από τους δύο».

Η έρευνα της Pulse RC πραγματοποιήθηκε πανελλαδικά το διάστημα 30 Μαΐου - 1 Ιουνίου 2019, με δείγμα 1.358 ενηλίκων με δικαίωμα ψήφου.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤσιάρας σε αγρότες: Αυτά είναι τα περιθώρια των παρεμβάσεων που έχει η ΚυβέρνησηΣήμερα 16:34 | Ειδήσεις

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, παραδέχθηκε ότι πολλά από τα αιτήματα των αγροτών είναι δίκαια και τους κάλεσε εκ νέου σε διάλογο.

Καρυστιανού για πιθανή πολιτική δράση: Θα είμαι στην πρώτη γραμμήΣήμερα 22:27 | Ειδήσεις

Η Μαρία Καρυστιανού δηλώνει ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο της ενεργής συμμετοχής στην πολιτική.

Κουσουλός - Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Γιώργος Ξυλούρης δεν είναι ο "Φραπές"Σήμερα 18:55 | Ειδήσεις

Σάλο έχει προκαλέσει η είδηση ότι στην Εξεταστική Επιτροπή του ΟΠΕΚΕΠΕ κλήθηκε να καταθέσει το λάθος πρόσωπο.

Ενδοοικογενειακή βία – Θεσσαλονίκη: Επιχείρησε να πνίξει τη σύντροφο του με κορδόνιΣήμερα 22:22 | Ειδήσεις

Η 34χρονη, κατάφερε να ξεφεύγει χάρη στις γνώσεις αυτοάμυνας που απέκτησε από την ενασχόληση της με τις πολεμικές τέχνες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Καρυστιανού για πιθανή πολιτική δράση: Θα είμαι στην πρώτη γραμμή22:49Ενδοοικογενειακή βία – Θεσσαλονίκη: Επιχείρησε να πνίξει τη σύντροφο του με κορδόνι22:35Θρήνος στη Βολιβία: Υπερχείλισε ο ποταμός Πιραΐ - Είκοσι νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι (βίντεο)22:22Ιεράπετρα: Κουκουλοφόροι έδεσαν 65χρονη μέσα στο σπίτι της22:08Αμαλιάδα: Μεθυσμένος οδηγός έπεσε σε μάντρα σπιτιού – Τραυματίστηκε ο συνοδηγός21:55Ρέθυμνο: Συλλήψεις για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο21:41Εφιαλτικές στιγμές έζησε 15χρονη στο Ηράκλειο - Άνδρας ντυμένος Τσάρλι Τσάπλιν ασέλγησε εις βάρος της 21:28Παναθηναϊκός: Αμφίβολος ο Ναν για τον αγώνα με την Φενέρμπαχτσε21:14Σίκινος: Εντοπίστηκε σκελετός που ανήκει σε εξαφανισμένη Γαλλίδα τουρίστρια 21:04Θεσσαλονίκη: Μηδενική αύξηση των δημοτικών τελών το 202620:50Κουσουλός - Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Γιώργος Ξυλούρης δεν είναι ο "Φραπές"20:40ΑΝΤ1 Sports: Ο Ολυμπιακός νιώθει… την καυτή ανάσα της ΑΕΚ στη βαθμολογία20:30Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ANT1 στηρίζει το Make-Α-Wish Ελλάδος20:20Γερμανία - Ουκρανία: Συμφωνία 10 σημείων για κοινή παραγωγή όπλων20:10Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη20:00Tέλλογλου για Έλληνα "βαρόνο" κοκαΐνης: Καταδικάστηκε, αποφυλακίστηκε και συνέχισε19:50Ανησυχητική απώλεια παγετώνων ως το 2100 προβλέπουν οι επιστήμονες - Δυσοίωνες οι εκτιμήσεις για τις Άλπεις19:40Αγρίνιο: Σοβαρό τροχαίο με τραυματία νεαρό διανομέα (εικόνες)19:30Ήπιος ο καιρός τα Χριστούγεννα19:20ΗΠΑ: Το FBI απέτρεψε σοβαρή βομβιστική επίθεση19:10
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο