LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 02 Ιουνίου 2019 11:38 | Ανανέωση: 02 Ιουνίου 2019 11:42

Εκλογές 2019: τα μηνύματα των υποψήφιων δημάρχων και περιφερειαρχών

Με μηνύματα κατά της αποχής και υπέρ της τοπικής αυτοδιοίκησης άσκησαν το εκλογικό του δικαίωμα οι υποψήφιοι τοπικοί άρχοντες.

Εκλογές - υποψήφιοι - περιφέρεια - δήμος -  Αττική - Αθήνα - Θεσσαλονίκη

Στις κάλπες προσήλθαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες που δεν εξελέγησαν στον πρώτο γύρο των αυτοδιοκητικών εκλογών. Οι τρεις μεγαλύτεροι δήμοι της χώρας, η Αθήνα, ο Πειραιάς και η Θεσσαλονίκη δεν έχουν εκλέξει δήμαρχο, όπως δεν έχει εκλεγεί περιφερειάρχης στην Περιφέρεια Αττικής.

Δούρου: Να προσέλθουν οι πολίτες μαζικά στις κάλπες

Μαζικά να προσέλθουν στις κάλπες για δημάρχους και για περιφερειάρχη, κάλεσε τους πολίτες η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, σε δηλώσεις της αμέσως μετά από την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος, στο 4ο Γυμνάσιο στο Αιγάλεω. Η κ. Δούρου, αφού ευχαρίστησε “τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τους υπαλλήλους της Περιφέρειας Αττικής, που για δεύτερη Κυριακή συμβάλλουν για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών”, τόνισε ότι από τις περιοδείες που κάνει από το πρωί σε εκλογικά τμήματα όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Αττικής, διαπιστώνει “σημαντικό ποσοστό αποχής”.

Εκλογές 2019 - Ρένα Δούρου

“Την προηγούμενη Κυριακή στείλαμε το μήνυμα στα κομματικά επιτελεία και αυτή την Κυριακή πρέπει πράγματι να ψηφίσουμε, όχι πια για να στείλουμε μήνυμα αλλά για να επιλέξουμε δήμαρχο και περιφερειάρχη για τα επόμενα τέσσερα χρόνια”. Η ίδια κατέληξε τονίζοντας ότι “στην Αττική ξέρουμε ότι έχουμε ανάγκη από περιφερειάρχη αξιοπρέπειας, αλληλεγγύης, αποτελεσματικότητας και έργου”. Η περιφερειάρχης συνοδευόταν από τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα, τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, Θεόδωρο Σχινά, τον δήμαρχο Αιγάλεω Δημήτρη Μπίρμπα καθώς και τη μητέρα της.

Γιώργος Πατούλης: Βαίνουν προς το τέλος αυτά που μας δίχασαν

Στο 3ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου ψήφισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης. Στις δηλώσεις του, μετά την ολοκλήρωση του εκλογικού δικαιώματος, σημείωσε ότι η σημερινή εκλογική διαδικασία αποτελεί «μια νέα αρχή για την Αττική» και πρόσθεσε: «Είναι σίγουρο ότι αυτά που μας δίχασαν, βαίνουν πλέον στο τέλος τους. Εμείς ενωμένα και ψύχραιμα, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αλλάξει η ζωή των πολιτών της Αττικής».

Κώστας Μπακογιάννης: Η πόλη είναι δικιά σας

Κώστας Μπακογιάννης - εκλογικό κέντρο

Έκκληση να συμμετάσχουν μαζικά στο β΄γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών οι πολίτες της Αθήνας και ιδιαίτερα οι νέοι, απηύθυνε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, σε δήλωσή του για τη σημερινή ψηφοφορία.

«Η πόλη είναι δικιά σας» είπε, υπογραμμίζοντας ότι «όλοι μαζί, από τα κάτω προς τα πάνω, μπορούμε να ανεβάσουμε την Αθήνα ψηλά». Ο κ. Μπακογιάννης, τόνισε επίσης ότι «σήμερα η Αθήνα δεν αλλάζει απλώς δήμαρχο, αλλά αλλάζει εποχή. Μια νέα εποχή με άλλη αντίληψη, άλλη φιλοσοφία».

Νάσος Ηλιόπουλος: θα είμαστε εδώ τα επόμενα τέσσερα χρόνια για να κάνουμε καλύτερη πόλη την Αθήνα

Νάσος Ηλιόπουλος - εκλογικό κέντρο

«Ήρθαμε σήμερα να ψηφίσουμε σχετικά πρωί, γιατί νομίζω πρέπει να σταλεί ένα μήνυμα συμμετοχής. Είναι κρίσιμη η σημερινή ημέρα και ειδικά για τις δημοτικές εκλογές. Και για την προηγούμενη εβδομάδα κανείς δεν πρέπει να είναι χαρούμενος για τα χαμηλά ποσοστά συμμετοχής. Ελπίζουμε σήμερα για μια διαφορετική εικόνα» τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη δημοτική παράταξη "Ανοιχτή Πόλη", Νάσος Ηλιόπουλος, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 53ο Γενικό Λύκειο Αθηνών.

«Για εμάς το πιο κρίσιμο είναι ότι και η σημερινή ημέρα είναι μια μάχη που έχουμε να δώσουμε έτσι ώστε τα επόμενα 4 χρόνια να πείσουμε ότι η Αθήνα μπορεί να αλλάξει, ότι η Αθήνα μπορεί να γίνει μια καλύτερη πόλη και εμείς έχουμε πει ότι για να αλλάξει η πόλη πρέπει να ξεκινήσουμε από τις γειτονιές της πόλης. Θα είμαστε εδώ και τα υπόλοιπα τέσσερα χρόνια να δείξουμε ότι και μπορούμε και θα το κάνουμε», κατέληξε ο κ. Ηλιόπουλος.

Μώραλης: Να στηρίξουν οι δημότες την προσπάθεια που γίνεται σήμερα 

Ο υποψήφιος και νυν δήμαρχος Πειραιά, επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής», Γιάννης Μώραλης, ψήφισε στο 10ο Γυμνάσιο Πειραιά. Κατά την αποχώρησή του, ο κ. Μώραλης δήλωσε πως «ολοκληρώνεται και στον Πειραιά σήμερα η εκλογική διαδικασία. Όπως είχαμε πει την περασμένη Κυριακή, είναι η κορυφαία στιγμή Δημοκρατίας. Χαίρομαι γιατί και την προηγούμενη Κυριακή αλλά και σήμερα όλα εξελίσσονται ομαλά γιατί αυτό είναι πραγματικά ένα στοίχημα, ένα θετικό. Εύχομαι να αυξηθεί η συμμετοχή γιατί αυτό είναι το δεύτερο στοίχημα εάν θέλετε, η συμμετοχή των πολιτών στις εκλογικές διαδικασίες».

Υπάρχει όμως, κατά τον επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» και ένα τρίτο στοίχημα, αυτό της ανάδειξης εκ νέου του συνδυασμού του. «Θεωρώ ότι έχουμε ένα ισχυρό προβάδισμα από την πρώτη Κυριακή, ένα σημαντικό ποσοστό, ανεβάσαμε το ποσοστό μας, μάς ικανοποιεί αυτό, εκφράσαμε την ευγνωμοσύνη μας περιμένουμε κάτι ανάλογο και σήμερα, να στηρίξουν οι δημότες την προσπάθεια που γίνεται και σήμερα να συνεχίσει την πλεύση του το καράβι, το οποίο ξεκόλλησε πριν 4,5 χρόνια στον Πειραιά και νομίζω πλέει προς την αισιοδοξία και την θετική προοπτική. Νομίζω θα επιβεβαιώσουμε την στήριξη στον "Πειραιά Νικητή" και θα συνεχίσουμε την καλή δουλειά που γίνεται για τον Πειραιά και τους κατοίκους του».

Νίκος Βλαχάκος: Σήμερα ψηφίζουμε για δήμαρχο

«Σήμερα ψηφίζουμε για δήμαρχο. Την προηγούμενη Κυριακή, ο "Πειραιάς Πόλη Πρότυπο" έπιασε ένα πολύ ικανοποιητικό ποσοστό στην πρώτη μάχη της εκλογικής διαδικασίας», δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Νίκος Βλαχάκος, αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 1ο Γενικό Λύκειο Καλλίπολης και πρόσθεσε: «Αυτή την Κυριακή, καλούμε κάθε Πειραιώτη και κάθε Πειραιώτισσα που έχει τις ίδιες ανησυχίες και την ίδια αγάπη για τον Πειραιά μας να ταχθεί στο πλευρό μας για να μπορέσουμε να κάνουμε τη μεγάλη υπέρβαση. Εύχομαι να κυλήσουν όλα ομαλά».

Νίκος Ταχιάος: Είμαι πιο αποφασισμένος από ποτέ

Νικ. Ταχιάος - εκλογικό κέντρο

«Είμαι εδώ, είμαι μαχητής, είμαι πιο αποφασισμένος από ποτέ. Αυτό που θέλω να πω στους πολίτες είναι ότι με τον Νίκο Ταχιάο δήμαρχο η Θεσσαλονίκη θα είναι μια πόλη περήφανων ανθρώπων», δήλωσε ο Νίκος Ταχιάος μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος σε εκλογικό κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Αποχωρώντας από το εκλογικό κέντρο και με χαλαρή και χιουμοριστική διάθεση, σημείωσε πως «αφού δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στον δεύτερο γύρο, θα το πω εγώ: Venceremos!».

 

Κωνσταντίνος Ζέρβος: Κοιτάμε μπροστά ενωμένοι

Ζέρβας - εκλογικό κεντρο

«Σήμερα είναι μία σημαντική ημέρα. Οι Θεσσαλονικείς αποφασίζουν για το μέλλον της πόλης τα επόμενα τέσσερα χρόνια», υπογράμμισε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, σε δηλώσεις του μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 78Β εκλογικό τμήμα, στο 41 Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης.

«Είμαστε εδώ για να συνθέσουμε, είμαστε εδώ για να ενώσουμε, είμαστε εδώ για να προσφέρουμε την αισιοδοξία ότι οι Θεσσαλονικείς σε τέσσερα χρόνια θα έχουν μία πολύ καλύτερη πόλη , θα ζουν μία πολύ καλύτερη καθημερινότητα», τόνισε ο κ. Ζέρβας.

«Δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω, κοιτάμε μπροστά, όλοι μαζί, ενωμένοι, σε τέσσερα χρόνια θα έχουμε τη Θεσσαλονίκη που θέλουμε. Γι αυτούς τους λόγους λοιπόν, πιστεύω ότι σήμερα είναι μία μέρα χαράς για τη Θεσσαλονίκη, μία ημέρα νίκης για τη Θεσσαλονίκη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζέρβας.

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)Σήμερα 21:33 | Τοπικά Νέα

Αντιμέτωπο με την κακοκαιρία είναι το Πήλιο, όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ σχετικά με τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που ''χτυπούν'' την περιοχή.

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιώνΣήμερα 23:18 | Ειδήσεις

Η πλημμύρα προκάλεσε πρωτοφανή διατάραξη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και κυκλοφοριακό χάος μέσα σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο