LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 02 Ιουνίου 2019 06:54 | Ανανέωση: 02 Ιουνίου 2019 06:41

Εκλογές 2019: στις κάλπες οι πολιτικοί αρχηγοί

Οι πολιτικοί αρχηγοί προσέρχονται στις κάλπες με φόντο τις πρόωρες εθνικές εκλογές που αποφάσισε ο Αλέξης Τσίπρας...

Τσίπρας - Μητσοτάκης - Γεννηματά - ψήφος - εκλογικά κέντρα

Από τις 7:00 το πρωί έως τις 7:00 το βράδυ 9.922.294 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι (4.810.075 άνδρες, 5.112.219 γυναίκες) καλούνται να προσέλθουν στις κάλπες για να εκλέξουν τους νέους τους εκπροσώπους στα περιφερειακά, δημοτικά και κοινοτικά συμβούλια.

Ανάμεσά τους και οι πολιτικοί αρχηγοί, οι οποίοι προσέρχονται στις κάλπες με φόντο τις πρόωρες εθνικές εκλογές που αποφάσισε ο Αλέξης Τσίπρας  στον απόηχο της ήττας του κυβερνώντος κόμματος στις κάλπες των ευρωπαϊκών αλλά και αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος άσκησε το εκλογικό του δικαιώμα λίγα λεπτά πριν από τις 10, στο Νέο Ψυχικό, ενώ αποχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις.


Να επιλέξουν «προοδευτικούς υποψήφιους δημάρχους και περιφερειάρχες σε όλες τις ανοικτές αναμετρήσεις, προοδευτικούς υποψήφιους απέναντι στους εκπροσώπους της συντήρησης, αλλά και δημάρχους και περιφερειάρχες που έχουν το κύρος και τη σοβαρότητα να αντιομετωπίσουν τα αυξημένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινωνίες», κάλεσε ο Αλέξης Τσίπρας με δήλωση του μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 172ο δημοτικό σχολείο Αθηνών.


«Καλώ και σήμερα τους πολίτες να προσέλθουν για να εκλέξουν δημάρχους και περιφερειάρχες. Να συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή της δημοκρατίας, ειδικά στις περιπτώσεις όπου υπάρχει μία κάλπη μόνο, όπου δηλαδή το αποτέλεσμα, είτε σε επίπεδο περιφέρειας είτε σε επίπεδο δήμου, έχει κριθεί από τον πρώτο γύρο», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, αμέσως μετά της άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στην Κηφισιά και ευχήθηκε καλή ψήφο σε όλες και σε όλους.

«Στις εθνικές εκλογές πρέπει να ηττηθεί οριστικά η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε η Φώφη Γεννηματά αφού άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα, σε εκλογικό κέντρο του Νέου Κόσμου.


«Σήμερα δίνουμε την μάχη για να εκλεγούν ξανά οι αγωνιστές δήμαρχοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, σε Πάτρα, Πετρούπολη, Καισαριανή, Χαϊδάρι και Ικαρία και συνεχίζουμε τον αγώνα, από αύριο κιόλας, για την πιο μεγάλη μάχη των εθνικών εκλογών στις 7 Ιουλίου για πιο ισχυρό ΚΚΕ», δήλωσε ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στη Ν. Ιωνία.

Στο 4ο γυμνάσιο Αθηνών ψήφισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης. "Στις 26 Μαΐου, το μήνυμα που έδωσε ο λαός ήταν να φύγει ο Τσίπρας, τώρα στις 7 Ιουλίου το μήνυμα που θα δώσει είναι να μην έρθει αυτοδύναμος ο Μητσοτάκης, για να μην έχουμε πάλι τη δικτατορία της δεξιάς" τόνισε ο ίδιος.

Ο Πάνος Καμμένος ψήφισε στις 8:00 πμ στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας, ενώ ο Σταύρος Θεοδωράκης στο Χαϊδάρι.

Στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος αν και καταχειροκροτήθηκε, αποχώρησε χωρίς δηλώσεις.

Κώστας Καραμανλής - εκλογικό κέντρο

Σαμαράς: Ακόμα πιο φωτεινή μέρα για την Ελλάδα

«Μία ακόμα πιο φωτεινή μέρα για την Ελλάδα», δήλωσε χαμογελαστός αφού ψήφισε στην Πύλο ο πρώην Πρωθυπουργός.

Ο Αντώνης Σαμαράς αποχώρησε από το εκλογικό κέντρο όπως μπήκε, ευδιάθετος.

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου απέφυγε να σχολιάσει τις εξελίξεις στο ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, μετά την ρήξη της Φώφης Γεννηματά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας. «Νομίζω ότι, δεν είναι ούτε ο χώρος ούτε η ώρα για να μιλήσουμε γι' αυτά», δήλωσε ο κ. Παπανδρέου όταν ρωτήθηκε μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, στη Νέα Ερυθραία.

Στη σημασία των σημερινών αυτοδιοικητικών εκλογών αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, σε δηλώσεις που έκανε σήμερα το πρωί στην Καλαμάτα, αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος. Ειδικότερα, ο Αλέξης Χαρίτσης τόνισε ότι «είναι εξαιρετικά σημαντικό να προκύψουν περιφερειακές και δημοτικές αρχές, οι οποίες στις νέες συνθήκες που διαμορφώνει η απλή αναλογική να έχουν τη δυνατότητα μέσα από τη σύνθεση και τη συνεργασία να προχωρήσουν σε μiα δουλειά στα νέα περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια, η οποία θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και στις απαιτήσεις των τοπικών κοινωνιών». Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, «είναι μία πολύ κρίσιμη εκλογή, η oποία θα κρίνει πολιτικά και το μέλλον της αυτοδιοίκησης για τα επόμενα χρόνια».

Στη Νέα Ερυθραία άσκησε ο Νίκος Βούτσης το εκλογικό του δικαίωμα, στις 9:00 το πρωί. Ο πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την ελπίδα να είναι μεγάλη η συμμετοχή των πολιτών και στη σημερινή διαδικασία. «Είναι ακρογωνιαίος λίθος της δημοκρατίας να λαμβάνουν υπόψη οι δημοτικοί άρχοντες και περιφερειάρχες την άποψη των πολιτών, όχι μόνο την ημέρα που ψηφίζουμε», σημείωσε ο κ. Βούτσης και επεσήμανε την ανάγκη για «προοδευτικές, καινοτόμες, συμμετοχικές παρεμβάσεις» μετά την κρίση. Σε ερώτηση για τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, ο κ. Βούτσης απάντησε: «Οι εθνικές εκλογές είναι διαφορετικές, είναι σε άλλο επίπεδο, για τη διακυβέρνηση της χώρας. Οι πολίτες έδωσαν τα μηνύματά τους, αρκετοί δεν συμμετείχαν και λόγω του κατά πόσο μπορούσαν να πάνε στον τόπο καταγωγή τους».


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΗΠΑ: Αμερικανοί βουλευτές θέτουν στον Τραμπ το θέμα των προκλήσεων ΕρντογάνΣήμερα 06:26 | Ειδήσεις

Μεταξύ των θεμάτων που θέτουν, είναι η συνεχιζόμενη κατοχή της Κύπρου, οι παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και η πολιτική της «γαλάζιας πατρίδας».

Αιγάλεω: Ένοπλη ληστεία σε ψητοπωλείοΣήμερα 07:20 | Ειδήσεις

Οι δράστες εισέβαλλαν στο μαγαζί λίγο πριν το κλείσιμο του μαγαζιού, χτύπησαν τον ιδιοκτήτη που διακομίστηκε σε νοσοκομείο κι έφυγαν με τις εισπράξεις.

Πάπας Λέων: Σήμερα η πρώτη του λειτουργία στην Καπέλα ΣιστίναΣήμερα 10:00 | Ειδήσεις

Στην πανηγυρική λειτουργία, θα λάβει μέρος το σύνολο των καρδιναλίων που πήραν μέρος στο Κονκλάβιο.

Κοινωνικός Τουρισμός 2025-2026: Ποιοι ΑΦΜ μπορούν να κάνουν αίτηση σήμεραΣήμερα 07:53 | Ειδήσεις

Το πρόγραμμα θα αρχίσει την 1η Ιουνίου 2025 και θα αφορά σε 300.000 επιταγές

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεμιστοκλέους: Ξεκίνησε η αποστολή sms για δωρεάν απογευματινά χειρουργεία12:54Τζένιφερ Άνιστον: Ο stalker της εμφανίστηκε στο δικαστήριο χωρίς μπλούζα (εικόνες)12:41Ηράκλειο: Συνελήφθη ως ύποπτος για εξτρεμισμό με διεθνές ένταλμα12:27Μαγνησία – απάτη: “Άδειασαν” τους λογαριασμούς επαγγελματιών12:14Μητσοτάκης για ΒΟΑΚ: Σήμερα εκπληρώνουμε μία δέσμευσή μας12:00Ουκρανία: Το Κίεβο αποκάλυψε δίκτυο ουγγρικής κατασκοπείας11:45Μυτιλήνη: Γυναίκα έπεσε από το μπαλκόνι ενώ μάζευε λεμόνια11:31Κως: Νεαροί ήταν φορτωμένοι με ναρκωτικά και χρήματα11:18Παρασκευή 9 Μαϊου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας11:04Αγρίνιο: Αρχηγός σπείρας αφού έκανε απάτες…προσκύναγε εικόνες γονυπετής για να του εκπληρώσει τάμα10:50Πανσέληνος Μαΐου: Πότε θα δούμε το “Φεγγάρι των Λουλουδιών”10:35Πάπας Λέων: Σήμερα η πρώτη του λειτουργία στην Καπέλα Σιστίνα10:21Θεσσαλονίκη: Άγνωστοι βανδάλισαν τον Λευκό Πύργο (εικόνες)10:08ΗΠΑ: Τα πυρά των υποστηρικτών του κινήματος MAGA δέχεται ο νέος πάπας Λέων ΙΔ'09:54Ίντερ - Μπαρτσελόνα: Πρόσωπα, ρεκόρ και σερί από την...παράσταση στο Μιλάνο09:40Σύμη: Εορτασμός της 80ής επετείου από την παράδοση των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής στα Δωδεκάνησα09:25Φον ντερ Λάιεν και Κόστα: Το μήνυμα που στέλνουν η πρόεδρος της επιτροπής και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μετά την εκλογή του νέου πάπα09:10Τουρκία - Ιμάμογλου: Αποκλείσθηκε η πρόσβαση στο λογαριασμό του στο X 08:53ΑΑΔΕ: Απλοποίηση διαδικασίας απαλλαγής από τα Tέλη Kυκλοφορίας σε ΑμεΑ08:40Λαύριο: Τραγική κατάληξη για τον αγνοούμενο ψαρά08:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο