LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 02 Ιουνίου 2019 06:54 | Ανανέωση: 02 Ιουνίου 2019 06:41

Εκλογές 2019: στις κάλπες οι πολιτικοί αρχηγοί

Οι πολιτικοί αρχηγοί προσέρχονται στις κάλπες με φόντο τις πρόωρες εθνικές εκλογές που αποφάσισε ο Αλέξης Τσίπρας...

Τσίπρας - Μητσοτάκης - Γεννηματά - ψήφος - εκλογικά κέντρα

Από τις 7:00 το πρωί έως τις 7:00 το βράδυ 9.922.294 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι (4.810.075 άνδρες, 5.112.219 γυναίκες) καλούνται να προσέλθουν στις κάλπες για να εκλέξουν τους νέους τους εκπροσώπους στα περιφερειακά, δημοτικά και κοινοτικά συμβούλια.

Ανάμεσά τους και οι πολιτικοί αρχηγοί, οι οποίοι προσέρχονται στις κάλπες με φόντο τις πρόωρες εθνικές εκλογές που αποφάσισε ο Αλέξης Τσίπρας  στον απόηχο της ήττας του κυβερνώντος κόμματος στις κάλπες των ευρωπαϊκών αλλά και αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος άσκησε το εκλογικό του δικαιώμα λίγα λεπτά πριν από τις 10, στο Νέο Ψυχικό, ενώ αποχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις.


Να επιλέξουν «προοδευτικούς υποψήφιους δημάρχους και περιφερειάρχες σε όλες τις ανοικτές αναμετρήσεις, προοδευτικούς υποψήφιους απέναντι στους εκπροσώπους της συντήρησης, αλλά και δημάρχους και περιφερειάρχες που έχουν το κύρος και τη σοβαρότητα να αντιομετωπίσουν τα αυξημένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινωνίες», κάλεσε ο Αλέξης Τσίπρας με δήλωση του μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 172ο δημοτικό σχολείο Αθηνών.


«Καλώ και σήμερα τους πολίτες να προσέλθουν για να εκλέξουν δημάρχους και περιφερειάρχες. Να συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή της δημοκρατίας, ειδικά στις περιπτώσεις όπου υπάρχει μία κάλπη μόνο, όπου δηλαδή το αποτέλεσμα, είτε σε επίπεδο περιφέρειας είτε σε επίπεδο δήμου, έχει κριθεί από τον πρώτο γύρο», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, αμέσως μετά της άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στην Κηφισιά και ευχήθηκε καλή ψήφο σε όλες και σε όλους.

«Στις εθνικές εκλογές πρέπει να ηττηθεί οριστικά η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε η Φώφη Γεννηματά αφού άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα, σε εκλογικό κέντρο του Νέου Κόσμου.


«Σήμερα δίνουμε την μάχη για να εκλεγούν ξανά οι αγωνιστές δήμαρχοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, σε Πάτρα, Πετρούπολη, Καισαριανή, Χαϊδάρι και Ικαρία και συνεχίζουμε τον αγώνα, από αύριο κιόλας, για την πιο μεγάλη μάχη των εθνικών εκλογών στις 7 Ιουλίου για πιο ισχυρό ΚΚΕ», δήλωσε ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στη Ν. Ιωνία.

Στο 4ο γυμνάσιο Αθηνών ψήφισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης. "Στις 26 Μαΐου, το μήνυμα που έδωσε ο λαός ήταν να φύγει ο Τσίπρας, τώρα στις 7 Ιουλίου το μήνυμα που θα δώσει είναι να μην έρθει αυτοδύναμος ο Μητσοτάκης, για να μην έχουμε πάλι τη δικτατορία της δεξιάς" τόνισε ο ίδιος.

Ο Πάνος Καμμένος ψήφισε στις 8:00 πμ στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας, ενώ ο Σταύρος Θεοδωράκης στο Χαϊδάρι.

Στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος αν και καταχειροκροτήθηκε, αποχώρησε χωρίς δηλώσεις.

Κώστας Καραμανλής - εκλογικό κέντρο

Σαμαράς: Ακόμα πιο φωτεινή μέρα για την Ελλάδα

«Μία ακόμα πιο φωτεινή μέρα για την Ελλάδα», δήλωσε χαμογελαστός αφού ψήφισε στην Πύλο ο πρώην Πρωθυπουργός.

Ο Αντώνης Σαμαράς αποχώρησε από το εκλογικό κέντρο όπως μπήκε, ευδιάθετος.

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου απέφυγε να σχολιάσει τις εξελίξεις στο ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, μετά την ρήξη της Φώφης Γεννηματά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας. «Νομίζω ότι, δεν είναι ούτε ο χώρος ούτε η ώρα για να μιλήσουμε γι' αυτά», δήλωσε ο κ. Παπανδρέου όταν ρωτήθηκε μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, στη Νέα Ερυθραία.

Στη σημασία των σημερινών αυτοδιοικητικών εκλογών αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, σε δηλώσεις που έκανε σήμερα το πρωί στην Καλαμάτα, αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος. Ειδικότερα, ο Αλέξης Χαρίτσης τόνισε ότι «είναι εξαιρετικά σημαντικό να προκύψουν περιφερειακές και δημοτικές αρχές, οι οποίες στις νέες συνθήκες που διαμορφώνει η απλή αναλογική να έχουν τη δυνατότητα μέσα από τη σύνθεση και τη συνεργασία να προχωρήσουν σε μiα δουλειά στα νέα περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια, η οποία θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και στις απαιτήσεις των τοπικών κοινωνιών». Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, «είναι μία πολύ κρίσιμη εκλογή, η oποία θα κρίνει πολιτικά και το μέλλον της αυτοδιοίκησης για τα επόμενα χρόνια».

Στη Νέα Ερυθραία άσκησε ο Νίκος Βούτσης το εκλογικό του δικαίωμα, στις 9:00 το πρωί. Ο πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την ελπίδα να είναι μεγάλη η συμμετοχή των πολιτών και στη σημερινή διαδικασία. «Είναι ακρογωνιαίος λίθος της δημοκρατίας να λαμβάνουν υπόψη οι δημοτικοί άρχοντες και περιφερειάρχες την άποψη των πολιτών, όχι μόνο την ημέρα που ψηφίζουμε», σημείωσε ο κ. Βούτσης και επεσήμανε την ανάγκη για «προοδευτικές, καινοτόμες, συμμετοχικές παρεμβάσεις» μετά την κρίση. Σε ερώτηση για τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, ο κ. Βούτσης απάντησε: «Οι εθνικές εκλογές είναι διαφορετικές, είναι σε άλλο επίπεδο, για τη διακυβέρνηση της χώρας. Οι πολίτες έδωσαν τα μηνύματά τους, αρκετοί δεν συμμετείχαν και λόγω του κατά πόσο μπορούσαν να πάνε στον τόπο καταγωγή τους».


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)Σήμερα 21:33 | Τοπικά Νέα

Αντιμέτωπο με την κακοκαιρία είναι το Πήλιο, όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ σχετικά με τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που ''χτυπούν'' την περιοχή.

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιώνΣήμερα 23:18 | Ειδήσεις

Η πλημμύρα προκάλεσε πρωτοφανή διατάραξη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και κυκλοφοριακό χάος μέσα σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο