LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 01 Ιουνίου 2019 17:55

“Κύπρος Νικολαΐδης” ονομάζεται πλέον η Μονάδα Εμβρυομητρικής Ιατρικής και Θεραπείας Εμβρύου του “Αττικόν”

Το όνομα του θεμελιωτή της εμβρυακής ιατρικής απέκτησε η μονάδα του νοσοκομείου, που τιμά το διεθνές έργο του.

Δελτίο Ειδήσεων - ΑΝΤ1 - Κύπρος Νικολαϊδης

Κλινική «Κύπρου Νικολαΐδη» ονομάζεται πλέον η Μονάδα Εμβρυομητρικής Ιατρικής και Θεραπείας του Εμβρύου του νοσοκομείου Αττικόν.

Η διοίκηση προχώρησε στη κίνηση αυτή, αναγνωρίζοντας το σπουδαίο έργο αλλά και την προσφορά στο νοσοκομείο, του παγκοσμίου φήμης καθηγητή, Κύπρου Νικολαΐδη, ο οποίος «γέννησε» την εμβρυική ιατρική.

Ο ίδιος μίλησε συγκινημένος στο 1ο Πανελλήνιο συνέδριο στη μαιευτική και γυναικολογία ΑΤΤΙΚΟΡΑΜΑ, το οποίο είναι αφιερωμένο σ’ εκείνον.

«Είμαι ευγνώμων στην καθηγήτρια κ.Καλανταρίδου γ’ αυτήν τη τιμή. Αν αρχίσω να το σκέφτομαι θα βάλω τα κλάματα κι αυτό δεν είναι καλό, γιατί είμαι πάρα πολύ δυνατός, δεν έχω τέτοιες αδυναμίες ώστε να αρχίσω να κλαίω μπροστά σας, είμαι ένας κάτοικος από την Πάφο και είμαι πολύ περήφανος που παραμένω κάτοικος της Πάφου για το υπόλοιπο της ζωής μου. Σας ευχαριστώ όλους», είπε ο καθηγητής.

Σε μια συγκλονιστική διάλεξη ο Κύπρος Νικολαΐδης, καθηγητής εμβρυϊκής ιατρικής στο King's College του Λονδίνου, που τις τελευταίες τρεις δεκαετίες έχει καταφέρει να αποκτήσει τον τίτλο του θεμελιωτή και πατέρα της εμβρυϊκής ιατρικής, ένας από τους σημαντικότερους επιστήμονες της σύγχρονης ιατρικής, που έχει εκπαιδεύσει εκατοντάδες γιατρούς σε όλο τον κόσμο, αναμεσά τους και πολλούς Έλληνες μίλησε για την πορεία του. 

«Στο πέρασμα των χρόνων μου έχουν πει ‘γιατί εκπαιδεύεις τόσους γιατρούς, πρέπει να κρατήσεις τις ικανότητες σου’ και εγώ λέω ‘δε νιώθω απειλή από  τους ανθρώπους που εκπαιδεύω, θέλω οι άνθρωποί που εκπαιδεύω να γίνονται καλύτεροι από εμένα’», είπε μεταξύ άλλων.

Στο συνέδριο παρουσιάστηκε μέσα από ένα βίντεο η ζωή και η πορεία του καθηγητή που άλλαξε την ιατρική του εμβρύου, θεωρείται ο πατέρας της αυχενικής διαφάνειας, αγωνίζεται για την πρώιμη διάγνωση του συνδρόμου down, την πρόληψη της προεκλαμψίας.

Εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον πλανήτη οφείλουν την υγεία και τη ζωή τους στον καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη, ο οποίος βρίσκεται πάντα κοντά στους συνάδελφους του αλλά και τους μαθητές του στη Γ’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αθηνών.

«Η ιατρική είναι λειτούργημα», λέει ο καθηγητής που έχει παράλληλα διεθνές ανθρωπιστικό έργο.

 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο