LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 31 Μαΐου 2019 15:31

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εκτέλεσε διαπραγματευτές μετά την αποτυχημένη διάσκεψη με τον Τραμπ;

Τι αναφέρει δημοσίευμα νοτιοκορεατικής εφημερίδας. Ποια ήταν η αντίδραση του Πομπέο.

AP - ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΟΥΝ - ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ - ΒΙΕΤΝΑΜ

Η Πιονγκγιάνγκ εκτέλεσε τον ειδικό απεσταλμένο της στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά το φιάσκο της δεύτερης συνάντησης κορυφής ανάμεσα στον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν και τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ τον Φεβρουάριο στο Ανόι, σύμφωνα με δημοσίευμα νοτιοκορεατικής εφημερίδας. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο ότι η Ουάσινγκτον προσπαθεί να διασταυρώσει τις πληροφορίες.

Η Chosun Ilbo αναφέρει ότι ο Κιμ Χιόκ Τζολ, ο οποίος είχε την ευθύνη της προετοιμασίας της συνάντησης κορυφής και ταξίδεψε στην πρωτεύουσα του Βιετνάμ με το ιδιωτικό τρένο του Κιμ Γιονγκ Ουν, τουφεκίσθηκε διότι «πρόδωσε τον ύπατο ηγέτη». «Ο Κιμ Χιόκ Τσολ εκτελέσθηκε τον Μάρτιο στο αεροδρόμιο του Μιρίμ μαζί με τέσσερις υψηλόβαθμος αξιωματούχους του βορειοκορεατικού υπουργείου Εξωτερικών έπειτα από έρευνα», αναφέρεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας που επικαλείται μη κατονομαζόμενη πηγή.

Η εφημερίδα δεν δημοσιεύει τα ονόματα των υπολοίπων εκτελεσθέντων. Ο Κιμ Χιόκ Τσολ ήταν ο ομόλογος του Αμερικανού απεσταλμένου Στίβεν Μπίγκαν στις προπαρασκευαστικές συνομιλίες της συνάντησης κορυφής του Ανόι. Το υπουργείο Επανένωσης της Νότιας Κορέας, που είναι αρμόδιο για τις διακορεατικές σχέσεις, αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η διερμηνέας του Κιμ Γιόνγκ Ουν, η Σιν Χιέ Γιόνγκ, εστάλη σε στρατόπεδο συγκεντρώσεως για ένα λάθος που έκανε κατά την διάρκεια των συνομιλιών στο Ανόι, «υπονομεύοντας το κύρος» του Κιμ. Δεν μετέφρασε τη νέα πρόταση του Κι Γιονγκ Ουν όταν ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι «δεν υπάρχει συμφωνία» και έφυγε από το τραπέζι των συνομιλιών, σύμφωνα με την Chosun Ilbo που επικαλείται διπλωματική πηγή. Οι Τραμπ και Κιμ διέκοψαν την συνάντησή τους στο Ανόι χωρίς συμφωνία, και χωρίς να εκδώσουν κοινό ανακοινωθέν, αφού δεν κατόρθωσαν να φθάσουν σε συμφωνία για τον τερματισμό των πυρηνικών προγραμμάτων της Πιονγκγιάνγκ έναντι της άρσης των κυρώσεων.

Έκτοτε, η Βόρεια Κορέα αυξάνει την ένταση έχοντας προχωρήσει στην εκτόξευση δύο πυραύλων μικρού βεληνεκούς. Ο Κιμ Γιονγκ Τσολ, υψηλόβαθμο στέλεχος του κυβερνώντος και μοναδικού κόμματος της Βόρειας Κορέας και συνομιλητής του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο στις συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα της Πιονγκγιάνγκ εστάλη αρχικά σε στρατόπεδο συγκέντρωσης. Η Κιμ Γιο Τζονγκ, η αδελφή του Κιμ Γιόνγκ Ούν, η οποία τον συνόδευε στο Ανόι, έχει , κατά πληροφορίες που δημοσιεύει η νοτιοκορεατική εφημερίδα, πέσει σε δυσμένεια.

Οι πληροφορίες για τις διώξεις αυτές δημοσιεύονται στην νοτιοκορεατική εφημερίδα μία ημέρα αφού η Rodong Sinmun, το επίσημο όργανο του κυβερνώντος κόμματος της Βόρειας Κορέας, δημοσίευσε προειδοποίηση ότι οι αξιωματούχοι που διαπράττουν εχθρικές προς το κόμμα ή αντεπαναστατικές πράξεις, θα έρθουν αντιμέτωποι με «την αυστηρή κρίση της επανάστασης».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕξελίξεις στη διπλή δολοφονία της ΦοινικούνταςΣήμερα 20:31 | Ειδήσεις

Ο ρόλος του 22χρονου που είχε παρουσιαστεί αυτοβούλως στις Αρχές στα μέσα Οκτωβρίου και είχε αρχικά δηλώσει συνεργός.

Ο Τζέικ Σωτηριάδης στον ΑΝΤ1: Η Γροιλανδία υπάγεται διοικητικά στην Δανία, για περισσότερα από 300 χρόνιαΣήμερα 21:00 | Ειδήσεις

Ο Ελληνοαμερικανός πρώην αξιωματικός πληροφοριών, της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, Τζέικ Σωτηριάδης, μίλησε στον ΑΝΤ1 για την σπουδαιότητα της χώρας αυτής.

Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1 για τις βλέψεις των ΗΠΑ στη ΓροιλανδίαΣήμερα 20:58 | Ειδήσεις

«Οι Ευρωπαίοι ηγέτες, θέλουν να διατηρήσουν αυτή την παγκόσμια τάξη για πολλούς λόγους και προσεγγίζουν θέματα όπως η Γροιλανδία».

Αλεξανδρούπολη: Εικόνες βιβλικής καταστροφής από το πέρασμα της κακοκαιρίας (εικόνες)Σήμερα 22:17 | Ειδήσεις

Δεκάδες δέντρα ξεριζώθηκαν κι έπεσαν πάνω σε αυτοκίνητα. Στο λιμάνι της πόλης αναποδογύρισαν σκάφη!

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βέροια: Νεκρή γυναίκα από φωτιά στο σπίτι της23:59Ντέιβιντ Μπόουι: Η ζωή και η καριέρα του ροκ σταρ23:48Missing Alert για την εξαφάνιση 28χρονης23:36Τραμπ: Το Ιράν λαχταρά την ελευθερία - Oι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να βοηθήσουν23:22Αλεξανδρούπολη: Εικόνες βιβλικής καταστροφής από το πέρασμα της κακοκαιρίας (εικόνες)23:08ΠΑΟΚ: Ο «Ντέλιας» έφερε την... τέλεια βραδιά 22:54Κύπρος: Νέες αποκαλύψεις για το επίμαχο βίντεο που παραπέμπει σε διαφθορά22:40Ατρόμητος – Ολυμπιακός: Εύκολη νίκη για τους Πειραιώτες22:26Θεσσαλονίκη: Αποκολλήθηκε κομμάτι οροφής σε εμπορικό κέντρο και τραυματίστηκε γυναίκα (βίντεο)22:12Πανιώνιος – Κολοσσός Ρόδου: Νίκη “οξυγόνο” για τους γηπεδούχους21:58Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1 για τις βλέψεις των ΗΠΑ στη Γροιλανδία21:44Κηφισιά –ΑΕΛ: Στο τέλος δεν (Χ)αμογέλασε κανείς21:30Ο Τζέικ Σωτηριάδης στον ΑΝΤ1: Η Γροιλανδία υπάγεται διοικητικά στην Δανία, για περισσότερα από 300 χρόνια21:16Άρης – Ηρακλής: Έγινε θρίλερ… στο φινάλε21:02Εξελίξεις στη διπλή δολοφονία της Φοινικούντας 20:48ΑΝΤ1 Sports: “Πικρή” νίκη για τον Ολυμπιακό λόγω του τραυματισμού του Μόρις20:34Θεσσαλονίκη: Τρεις συλλήψεις για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ20:20Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή20:06Ροδόπη: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον αγνοούμενο αγρότη19:52Ισχυροί άνεμοι: Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο19:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο