LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΤεχνολογίαΔημοσίευση: 31 Μαΐου 2019 12:25

Έλληνας διεκδικεί τον διεθνή τίτλο στον διαγωνισμό FameLab 2019 του British Council

Ο Ερμής Ζαχαρόπουλος θα μεταβεί στη Βρετανία, προκειμένου να αντιμετωπίσει τους νικητές των άλλων χωρών και να διεκδικήσει το μεγάλο βραβείο.

Έλληνας - Ερμής Ζαχαρόπουλος - FameLab 2019 - British Council

Ποιο θα είναι το πρόσωπο της επιστήμης για το 2019;

25 νέοι επιστήμονες και ερευνητές από ολόκληρο τον κόσμο θα βρεθούν στη Βρετανία και στο Cheltenham Science Festival, προκειμένου στις 6 Ιουνίου να διεκδικήσουν τον τίτλο στον 12o διεθνή διαγωνισμό FameLab 2019 που διοργανώνει το British Council.

Ανάμεσά τους θα βρεθεί και ένας Έλληνας, ο Ερμής Ζαχαρόπουλος ο οποίος θα μεταβεί στη Βρετανία, προκειμένου να αντιμετωπίσει τους νικητές των άλλων χωρών και να διεκδικήσει το μεγάλο βραβείο. Εάν το καταφέρει, θα είναι το καλύτερο δώρο για το γραφείο του British Council στην Ελλάδα, το οποίο φέτος γιορτάζει τα 80 χρόνια λειτουργείας του. Λίγο πριν αναχωρήσει, o Ερμής δηλώνει ενθουσιασμένος με αυτή τη προοπτική και έτοιμος να εκμεταλλευτεί όλες τις ευκαιρίες εξέλιξης που θα του παρουσιαστούν μέσα από τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα. Ο Ερμής ξεχώρισε στον ελληνικό τελικό, ο οποίος διοργανώθηκε από το British Council στις 6 Απριλίου στο πλαίσιο του Athens Science Festival.

Ο στόχος του προγράμματος είναι να αναδειχτούν τα νέα ταλέντα στην επικοινωνία της επιστήμης, να ενθαρρυνθούν οι νέοι επιστήμονες να έχουν πάθος για την επιστήμη και την τεχνολογία και να μοιραστούν τον ενθουσιασμό τους με το ευρύ κοινό μέσα από έναν διασκεδαστικό και πρωτότυπο τρόπο.

Η κριτική επιτροπή αποτελείται από σημαντικές προσωπικότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας, μεταξύ των οποίων η Dr Beth Healey (Medical doctor; European Space Agency), o Mark Lythgoe (Founder and Director of the Centre for Advanced Biomedical Imaging, University College London) και η Dr Aarathi Prasad (Research Associate at the Institute of Global Health, University College London).

Έλληνας - Ερμής Ζαχαρόπουλος - FameLab 2019 - British Council

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία, Πολωνία και Ισπανία καλούν τους πολίτες τους να φύγουν αμέσως από το Ιράν23:59Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε οξειδωμένο πυρομαχικό υλικό23:47Επιβλητικός Ολυμπιακός στη Χάλα Πιονίρ, κυριάρχησε απέναντι στην Παρτιζάν23:36Χειρόφρενο και αύριο τα ταξί της Αττικής23:22Επιτεύχθηκε συμφωνία για την 15μελή επιτροπή τεχνοκρατών που θα διοικήσει τη Λωρίδα της Γάζας23:08Τραμπ: Με ενημέρωσαν ότι σταματούν οι δολοφονίες διαδηλωτών στο Ιράν22:54Στα ημιτελικά ο Παναθηναϊκός με εμφατική νίκη επί του Άρη και χατ-τρικ Μπακασέτα22:40Γκίλφοϊλ: Πρώτη φορά εν ενεργεία μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ επισκέπτεται επίσημα την Ελλάδα22:26Ιωάννινα: Συνελήφθη άνδρας καταζητούμενος για βιασμό και πορνογραφία ανηλίκων22:12ΗΠΑ: Ξεκίνησε η "δεύτερη φάση" του σχεδίου Τραμπ για τη Γάζα21:58Η Δανία ενισχύει "από σήμερα" τη στρατιωτική της παρουσία στη Γροιλανδία21:44Καλεντερίδης στον ΑΝΤ1 - Είναι εφικτό ένα "μοντέλο Μαδούρο" στο Ιράν;21:30Παναγιώτης Στάθης για Καρυστιανού και Σύλλογο Τεμπών: Μετά την ΑΑΔΕ ανοίγει ο δρόμος και για εισαγγελική έρευνα21:16Θρίαμβος ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη - Καταιγιστικός "Δικέφαλος" στους 4 του Κυπέλλου21:02Χωρίς δηλώσεις ολοκληρώθηκε η συνάντηση της αντιπροσωπείας Δανίας-Γροιλανδίας με Βανς και Ρούμπιο20:48Καλεντερίδης για Γροιλανδία: Είτε με το καλό είτε με το κακό, η Γροιλανδία θα περάσει υπό αμερικανικό έλεγχο20:34Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη20:24Τέλλογλου - Παραίτηση Σαουνάτσου: Στις Βρυξέλλες παρουσίασαν ρόδινη την κατάσταση στην ΥΠΑ20:14Ant1 Sports: Σκληρή αναμέτρηση Ολυμπιακού - ΠΑΟΚ στον προημιτελικό του Κυπέλλου 20:04Κύπελλο Ελλάδας: Τεράστια νίκη και πρόκριση του ΟΦΗ επί της ΑΕΚ στα ημιτελικά19:50
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο