LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 29 Μαΐου 2019 12:46

Παυλόπουλος προς Τουρκία: είμαστε ανυποχώρητοι εγγυητές της διεθνούς νομιμότητας

Ηχηρό μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε από την Σπάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Μήνυμα προς την Τουρκία, ότι είμαστε κατ' εξοχήν υπέρμαχοι της ειρήνης και της φιλίας μεταξύ των λαών, αλλά και ανυποχώρητοι εγγυητές της διεθνούς και ευρωπαϊκής νομιμότητας, απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, από την Σπάρτη, όπου βρέθηκε για τα «Παλαιολόγεια 2019».

Με την ευκαιρία συμπλήρωσης 566 χρόνων από την άλωση της Πόλης, ο κ. Παυλόπουλος έθεσε και φέτος υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας τις επετειακές εκδηλώσεις στον Μυστρά για τη θυσία του τελευταίου αυτοκράτορα του Βυζαντίου, Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, και υπογράμμισε την σημασία της υπεράσπισης του βυζαντινού πολιτισμού, των παραδόσεων, αρχών και αξιών του.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος «αυτόν τον πολιτισμό πρέπει να υπερασπισθούμε ιδίως σήμερα, στο πλαίσιο της μεγάλης ευρωπαϊκής μας οικογένειας, έναντι όσων επιβουλεύονται το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και τις πολιτιστικές του καταβολές. Και με βάση τις παρακαταθήκες του πολιτισμού αυτού πρέπει να στείλουμε, urbi et orbi και κυρίως προς την γείτονα Τουρκία, το μήνυμα ότι είμαστε κατ' εξοχήν υπέρμαχοι της ειρήνης και της φιλίας μεταξύ των λαών. Είμαστε όμως, όπως είναι αυτονόητο, εξίσου υπέρμαχοι αλλά και ανυποχώρητοι εγγυητές, έναντι πάντων, του πραγματικού θεμελίου της ειρήνης, που δεν είναι άλλο από τον πλήρη και ειλικρινή σεβασμό της διεθνούς και της ευρωπαϊκής νομιμότητας, στο σύνολό τους».

Παράλληλα, επισήμανε ότι «κατά την αποφράδα ημέρα της 29ης Μαΐου 1453, "η Πόλις εάλω". Όμως ο Μυστράς, ο σεπτός τόπος απ' όπου ξεκίνησε ο τελευταίος Αυτοκράτορας, ο Κωνσταντίνος ΙΑ΄ Παλαιολόγος, παρέμεινε Ιερό Σκευοφυλάκιο και τείχος υπεράσπισης του βυζαντινού πολιτισμού, των παραδόσεών του, των αρχών και των αξιών του».

Καταλήγοντας, σημείωσε, ότι ιδίως εμείς, οι Έλληνες, οφείλουμε να συνειδητοποιούμε ότι το Βυζάντιο και ο βυζαντινός πολιτισμός όχι μόνο δεν υπήρξαν μέρος του Μεσαίωνα αλλά, όλως αντιθέτως, συνθέτοντας ιδανικά τα δεδομένα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, του πολιτισμού της Παιδείας και του Θάρρους, καθώς και της Αρχαίας Ρώμης των Θεσμών και του Νόμου, έριξαν τον «σπόρο» της Αναγέννησης. Και μαζί, τον «σπόρο» του κοινού μας ευρωπαϊκού πολιτισμού.

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και ΘεσσαλονίκηΣήμερα 16:15 | Ειδήσεις

Που θα χτυπήσουν οι ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - ΤουρκίαςΣήμερα 12:23 | Ειδήσεις

Μετά την υλοποίηση της Visa Express οι αφίξεις Τούρκων πολιτών στη Λέσβο από το τέλος Μαρτίου έως την Τετάρτη ήταν αυξημένες κατά 868% σε σύγκριση με το 2023

Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεωνΣήμερα 14:52 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος για την επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Άγκυρα.

Ενδοοικογενειακή βία – Θεσσαλονίκη: Εκβίαζε και έδερνε τη γυναίκα του για να πάρει χρήματαΣήμερα 16:18 | Τοπικά Νέα

Ο εφιάλτης μιας 37χρονης στα χέρια του συζύγου της, που την κακοποιούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα, απαιτώντας χρήματα για τα χρέη του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Youth League - Ολυμπιακός: Στον τελικό τα “μωρά” των ερυθρόλευκων17:29Anonymous: Χάκαραν τον ισραηλινό στρατό17:16Βαρκελώνη: Σκύλοι θεραπείας φέρνουν χαμόγελο σε ασθενείς της εντατικής (βίντεο)17:02Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματα17:00“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Αγωνία και διλήμματα για τον Δημήτρη και την Άννα (εικόνες)16:49Ενδοοικογενειακή βία – Θεσσαλονίκη: Εκβίαζε και έδερνε τη γυναίκα του για να πάρει χρήματα16:35Κακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη 16:21Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχε μεταφερθεί χώμα από τον τόπο της σύγκρουσης16:08Χατζηδάκης: : Η λέξη - κλειδί για Ελλάδα και Ευρώπη είναι η ανταγωνιστικότητα15:54Ελεύθερη πτώση: Παγκόσμιο ρεκόρ από Ρώσους που έπεσαν από την... στρατόσφαιρα! (βίντεο)15:40Γαλλία: Άντρας απειλούσε να ανατιναχτεί έξω από το ιρανικό προξενείο (βίντεο)15:26“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία15:15Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων15:02Πλημμύρες στο Ντουμπάι: Περιορισμός των αφίξεων στο αεροδρόμιο 14:49Θεσσαλονίκη: Έκλεψε μπαταρία από... αναπηρικό αμαξίδιο14:35Ισραηλινή επίθεση - Άγκυρα: Κίνδυνος μόνιμης σύγκρουσης μετά τις τελευταίες εξελίξεις14:22Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε πολυκατοικία (βίντεο)14:08“Απάτητες παραλίες”: οι 198 περιοχές προστασίας στην Ελλάδα13:57Κιμ Γιονγκ Ουν - “Φιλικός Πατέρας”: Το νέο τραγούδι αφιερωμένο στον Βορειοκορεάτη ηγέτη (βίντεο)13:44Γάζα: Το Κατάρ θα επανεξετάσει τον ρόλο μεσολαβητή για εκεχειρία13:31
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο