LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 28 Μαΐου 2019 19:15

Τσίπρας: Η επιλογή Βέμπερ δεν ενώνει την Ευρώπη

Έχει έρθει η ώρα να υπάρξει προοδευτική επιλογή προσώπου για την προεδρία της Κομισιόν τόνισε ο Πρωθυπουργός. Ποιον θα στηρίξει.

Αλέξης Τσίπρας - Βρυξέλλες

Μετά από 15 χρόνια επιλογής προσώπου για την προεδρία της Κομισιόν από την πλευρά των συντηρητικών, του ΕΛΚ, έχει έρθει η ώρα να υπάρξει προοδευτική επιλογή και γι' αυτό θα στηρίξω τον υποψήφιο που έρχεται πρώτος σε ψήφους μεταξύ των προοδευτικών υποψηφίων, θα στηρίξω την επιλογή του Φρανς Τίμμερμανς", ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Είπε ότι αυτό είναι προοδευτική αλλά και εθνικά ωφέλιμη επιλογή, γιατί η επιλογή του ΕΛΚ, ο Μάνφρεντ Βέμπερ, είναι ένα πρόσωπο που δεν μπορεί να ενώσει αλλά να διχάσει την ΕΕ και ταυτίζεται με ακραία συντηρητικές και νεοφιλελεύθερες απόψεις κ. Βέμπερ θα δημιουργήσει μεγάλες απειλές και κινδύνους για τα συμφέροντα της χώρας μας και συνολικά για τα συμφέροντα των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας από τις Βρυξέλλες προσερχόμενος στο άτυπο δείπνο των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων.

Τσίπρας - Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές - Βρυξέλλες

Νωρίτερα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, και κατά την παρέμβασή του στην προπαρασκευαστική συνάντηση του Κόμματος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι η επιλογή του Μάνφρεντ Βέμπερ για τη θέση του προέδρου της Κομισόν, δεν ενώνει την Ευρώπη και θα είναι μια αρνητική εξέλιξη.

Ως εκ τούτου, ο κ. Τσίπρας δήλωσε πρόθυμος να στηρίξει προοδευτικό υποψήφιο και έδωσε στήριξη στην υποψηφιότητα του Φρανς Τίμερμανς, εφόσον είναι ο πρώτος στη διαδικασία, τόσο στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, όσο και στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να κοιτάμε μόνο τα πρόσωπα αλλά και το πρόγραμμα, δηλαδή, τέλος στη λιτότητα, κοινωνική Ευρώπη, κλιματική αλλαγή. 

“Πυρά” από την Φώφη Γεννηματα 

«Κάθε φορά που στριμώχνεται τρέχει πίσω από τους Σοσιαλιστές». Με αυτή την αιχμηρή ανάρτηση στα social media, σχολίασε η Φώφη Γεννηματά την απόφαση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, να υποστηρίξει για πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον Φρανς Τίμμερμανς. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δολοφονία Κυριακής Γρίβα: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο αστυνομικός που της είπε "το περιπολικό δεν είναι ταξί"13:46Σε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις Πολωνίας – Ρωσίας: Η Βαρσοβία κλείνει το τελευταίο ρωσικό προξενείο στο Γκντανσκ13:32Νιγηρία: Έντονες αντιδράσεις μετά την απαγωγή 25 μαθητριών13:18Βορίζια: Στην ανακρίτρια η σύζυγος του Φανούρη Καργάκη13:04Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η εμπλεκόμενη αθλήτρια στο κύκλωμα με τηλεφωνικές απάτες12:50JAD Mobile 8: Μεγάλη αστυνομική δράση στην Ευρώπη για κλεμμένα και πλαστογραφημένα οχήματα – 231 βρέθηκαν στην Ελλάδα (εικόνες)12:36Ο Θέμης Αδαμαντίδης για τον φερόμενο αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης: Ας με αφήσουν ήσυχο, εγώ τραγουδάω12:22Ισχυρά αποτελέσματα με προσαρμοσμένο EBITDA στα €1,7 δισ. και καθαρά κέρδη στα €0,4 δισ. για το εννεάμηνο 202512:08Πλεύση Ελευθερίας: Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Διαμαντής Καραναστάσης11:54Ιωάννινα: Κεραυνός έπεσε σε πολυκατοικία στους Αμπελόκηπους11:38Θεοδωρικάκος στον ΑΝΤ1: Εθνικό συμφέρον η ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας – ΗΠΑ11:24Ουκρανία: Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν από ρωσική επίθεση στην Τερνοπίλ11:09Τρεις λέμβοι με περισσότερα από 100 άτομα εντοπίστηκαν σε θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης10:55Πετρούπολη: Ανήλικος πήγε στο σχολείο με μπαλτά 29 εκατοστών10:41Νέα ψηφιακά εργαλεία για την προστασία των ανηλίκων από αλκοόλ και καπνό - QR επαλήθευση ηλικίας10:28Καλαμάτα: Χειροπέδες σε 36χρονο που καλλιεργούσε φυτά κάνναβης10:14Θεσσαλονίκη: Κατήγγειλε ληστεία και κατέληξε με χειροπέδες10:00Ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο δείπνο του Τραμπ προς τιμήν του μπιν Σαλμάν09:46Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο καρφώθηκε σε κολόνα και τυλίχθηκε στις φλόγες09:31Βουλή: Σύσταση Ανεξάρτητης Αρχής Ελέγχου της Αγοράς και Προστασίας του Καταναλωτή09:17
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο