LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 28 Μαΐου 2019 12:51

Μείωση στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

Η αντίδραση των αγορών στις πρόωρες εκλογές. Δεύτερη μέρα αύξησης για τα ιταλικά ομόλογα.

AP - κουπόνια - ομόλογα - dealing room

Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων αναφοράς (δεκαετών) μειώθηκαν κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 3,12%, με την προοπτική των εκλογών να χαροποιεί την αγορά, μεταδίδει το Reuters.

«Αυτή η ισχυρή μείωση του spread σημειώνεται λόγω της είδησης για τις πρόωρες εκλογές στο τέλος Ιουνίου το νωρίτερο, αλλά σε κάθε περίπτωση στις αρχές του καλοκαιριού», δήλωσε αναλυτής της DZ Bank, προσθέτοντας ότι «αυτές το πιθανότερο θα σημάνουν το τέλος της αριστερής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και την ανάληψη της εξουσίας από μία κεντροδεξιά κυβέρνηση».

Οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων αυξήθηκαν απότομα σήμερα, για δεύτερη ημέρα, καθώς ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της αντέδρασε στα σχέδια, όπως είπε, της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλουν πρόστιμο στη χώρα για τις υπερβολικές δαπάνες που κάνει. Ο Σαλβίνι δήλωσε ότι η ΕΕ μπορεί να επιβάλει πρόστιμο 3 δισ. ευρώ στην Ιταλία λόγω του αυξανόμενου χρέους και διαρθρωτικού ελλείμματός της, προσθέτοντας ότι θα χρησιμοποιήσει «όλη την ενέργειά του» για να πολεμήσει αυτή την απειλή.

Η πολιτική θέση του στην Ιταλία ενισχύθηκε στις ευρωεκλογές, καθώς το κόμμα του, η Λέγκα, κέρδισε το 34,3% των ψήφων. Οι αποδόσεις των ιταλικών κρατικών ομολόγων αυξήθηκαν κατά 7-10 μονάδες βάσης σε όλες τις διάρκειες, με την απόδοση του 10ετούς τίτλου να φθάνει στο υψηλό επίπεδο μίας εβδομάδας (2,726%), έχοντας ήδη αυξηθεί περίπου 11 μονάδες βάσης τη Δευτέρα και σημειώνοντας τη μεγαλύτερη αύξηση διημέρου από την αρχή του έτους.

Οι εντάσεις αυτές επηρεάζουν την αίσθηση κινδύνου όλης της αγοράς, με την ισοτιμία του ευρώ να υποχωρεί ελαφρά στα 1,1181 δολάρια, ενώ οι αποδόσεις των γερμανικών 10ετών ομολόγων υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο 2,5 ετών (-0,155%).

Υποχώρηση σημείωσαν οι αποδόσεις και των άλλων ομολόγων της Ευρωζώνης με υψηλό αξιόχρεο σε ένα περιβάλλον αποστροφής του κινδύνου, με την «πτώση» του Αυστριακού καγκελαρίου, Σεμπάστιαν Κουρτς, να αυξάνει τη νευρικότητα.

 

 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βλάβη αμαξοστοιχίας έξω από το Λιανοκλάδι - Στο σκοτάδι έμειναν οι επιβάτες23:59Τανζανία – Κιλιμάντζαρο: Πολύνεκρη συντριβή ελικοπτέρου23:44Αποκλειστικό ΑΝΤ1: Τα σπαρακτικά λόγια του συντρόφου της αεροσυνοδού που σκοτώθηκε στη συντριβή του Falcon στην Άγκυρα23:30Βασιλιάς Κάρολος: Το χριστουγεννιάτικο μήνυμα που απηύθυνε στους Βρετανούς23:16Πατρών-Πύργου: Τροχαίο δυστύχημα το βράδυ των Χριστουγέννων - Ακολούθησαν επεισόδια από τους συγγενείς23:02Χαλάνδρι: Διανομέας σκοτώθηκε σε τροχαίο το βράδυ των Χριστουγέννων22:48Ο «πόλεμος»...γιγάντων για τον Καρέτσα 22:33Από το γιορτινό κλίμα στην καθημερινότητα χωρίς σοκ22:17Το «θαύμα των Χριστουγέννων» στη Θεσσαλονίκη - Δώρο ζωής από 57χρονο22:02Σουηδία: Αστυνομικοί σκότωσαν νεαρό που είχε επιτεθεί σε ενοίκους σπιτιού21:48Κρήτη: Απόπειρα κλοπής ανήμερα των Χριστουγέννων στο Ηράκλειο - Συνελήφθη 22χρονος21:34Ο Άρης Μουγκοπέτρος συνελήφθη μετά από μήνυση της συζύγου του 21:20Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της έκρηξης σε υποκατάστημα τράπεζας21:05Ηράκλειο: Τραυματισμός εξαιτίας λακκούβας20:51Βραζιλία: 2χρονη έπεσε σε ποτάμι και την κατασπάραξαν πιράνχας20:36ANT1 Sports: Διακοπές... και μεταγραφικά σενάρια στο ποδόσφαιρο20:22Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή20:08Θεσσαλονίκη: 70χρονη έπεσε θύμα απάτης - Παρέδωσε κοσμήματα και λίρες αξίας 100.000 ευρώ19:54Λιχτενστάιν: Τέσσερα μέλη της ίδιας οικογένειας βρέθηκαν νεκρά - Η αστυνομία ερευνά τα αίτια του θανάτου τους19:40Αγρίνιο: Συναγερμός στην Πυροσβεστική για φωτιά σε σοφίτα19:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο