LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 27 Μαΐου 2019 20:51

Στις Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας για τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ

Θα συμμετάσχει και στην προπαρασκευαστική συνάντηση του Κόμματος Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

AP - Τσίπρας - Βρυξέλλες

Η αποτίμηση των αποτελεσμάτων των Ευρωεκλογών θα είναι το… “κυρίως πιάτο”, στο  δείπνο των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της ΕΕ, στις Βρυξέλλες, παρουσία του Αλέξη Τσίπρα.

Επίσης, θα γίνει μια πρώτη συζήτηση και την πλήρωση των κορυφαίων θέσεων στους ευρωπαϊκούς θεσμούς (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ύπατος Εκπρόσωπος για Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφαλείας, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα).

Κατά την άτυπη αυτή συνάντηση, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, αναμένεται να εξουσιοδοτηθεί ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ προκειμένου να διαβουλευθεί με τους επικεφαλής των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στο ζήτημα θα επανέλθουν οι Αρχηγοί Κρατών και Κυβερνήσεων κατά την τακτική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις 20-21 Ιουνίου, στο οποίο στόχος είναι η λήψη αποφάσεων συνολικά επί του πακέτου των διορισμών.

Κατά τις διπλωματικές πηγές, στην παρέμβασή του στο δείπνο, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να σταθεί στην ανάγκη ο νέος Πρόεδρος της Επιτροπής, καθώς και το σύνολο των προσώπων που θα αναλάβουν τις ανώτατες θεσμικές θέσεις στην ΕΕ, να στηρίζουν την ενότητα και τα ιδανικά της Ένωσης, όπως την αλληλεγγύη, τη δημοκρατία και την κοινωνική συνοχή. Μίας Ένωσης πιο ελκυστικής προς τους πολίτες που θα δίνει έμφαση στην ανάπτυξη και στην οικονομική και κοινωνική σύγκλιση και όχι στη λιτότητα.

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να θίξει τα ζητήματα αυτά, καθώς και τις θέσεις της χώρας μας επί της στρατηγική ατζέντας της Ε.Ε. για την επόμενη πενταετία, κατά την Σύνοδο των χωρών του Νότου που θα πραγματοποιηθεί στη Μάλτα στις 14 Ιουνίου 2019.

Ο Αλέξης Τσίπρας, θα συμμετάσχει επίσης στην προπαρασκευαστική συνάντηση του Κόμματος Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

Η προπαρασκευαστική συνάντηση είναι προγραμματισμένη για τις  15:45 ενώ το άτυπο δείπνο των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων στις 18.00.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Απόβαση αγροτών με τα τρακτέρ τους σήμερα στο λιμάνι - Ποια σημεία θα αποκλείσουν10:33ΕΟΔΥ: 104 νέες εισαγωγές COVID-19 και 7 θάνατοι την τελευταία εβδομάδα - Δύο νέα σοβαρά κρούσματα γρίπης10:19Πάτρα: Παραμένουν στα μπλόκα αγρότες και κτηνοτρόφοι της δυτικής Ελλάδας10:05Ηράκλειο: Συνελήφθη 45χρονος για εμπορία ανθρώπων, βιασμό και απόπειρα ανθρωποκτονίας09:52Μπλόκα Αγροτών: Ανοιχτά τα τελωνεία Ευζώνων και Νίκης - Οκτάωρος αποκλεισμός σε Προμαχώνα και Εξοχή09:38Μεξικό: Με ποινή φυλάκισης τιμωρείται η πώληση ηλεκτρονικών τσιγάρων09:24Λαμία: Συνελήφθη αγρότισσα για βίντεο στο Tik Tok09:10Συμμαχία των Προθύμων - Ουκρανία: "Στο τραπέζι" η αξιοποίηση των δεσμευμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων08:56Προϋπολογισμός 2026: Ξεκινά σήμερα στη Βουλή η πενθήμερη συζήτηση για την ψήφισή του08:42ΟΠΕΚΕΠΕ: Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση στην Κρήτη, για παράνομες επιδοτήσεις – 14 προσαγωγές08:28Χανιά: Προσποιήθηκε τον λογιστή, μπήκε στο σπίτι και την λήστεψε08:14Ο Πούτιν ανακοίνωσε την κατάληψη της πόλης Σίβερσκ, στην ανατολική Ουκρανία08:00Στα μπλόκα αγρότες σε Καρδίτσα και Τρίκαλα - Προετοιμασίες για πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια07:47Συνεδρίαση της ΚΟ σήμερα, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη07:33Συνελήφθησαν ανήλικοι που διέπρατταν κλοπές εις βάρος υπαλλήλων αρτοποιείων και περιπτέρων (βίντεο)07:18Ασπρόπυργος - Επιχείρηση αστυνομίας: Βρέθηκε κλεμμένη καραμπίνα (Εικόνες)07:04Χριστουγενιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης στον ΑΝΤ106:50Σεισμός 6,7 βαθμών στην Ιαπωνία - Προειδοποίηση για τσουνάμι06:36Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 12 Δεκεμβρίου06:22Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή06:08
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο