LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 27 Μαΐου 2019 20:51

Στις Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας για τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ

Θα συμμετάσχει και στην προπαρασκευαστική συνάντηση του Κόμματος Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

AP - Τσίπρας - Βρυξέλλες

Η αποτίμηση των αποτελεσμάτων των Ευρωεκλογών θα είναι το… “κυρίως πιάτο”, στο  δείπνο των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της ΕΕ, στις Βρυξέλλες, παρουσία του Αλέξη Τσίπρα.

Επίσης, θα γίνει μια πρώτη συζήτηση και την πλήρωση των κορυφαίων θέσεων στους ευρωπαϊκούς θεσμούς (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ύπατος Εκπρόσωπος για Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφαλείας, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα).

Κατά την άτυπη αυτή συνάντηση, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, αναμένεται να εξουσιοδοτηθεί ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ προκειμένου να διαβουλευθεί με τους επικεφαλής των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στο ζήτημα θα επανέλθουν οι Αρχηγοί Κρατών και Κυβερνήσεων κατά την τακτική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις 20-21 Ιουνίου, στο οποίο στόχος είναι η λήψη αποφάσεων συνολικά επί του πακέτου των διορισμών.

Κατά τις διπλωματικές πηγές, στην παρέμβασή του στο δείπνο, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να σταθεί στην ανάγκη ο νέος Πρόεδρος της Επιτροπής, καθώς και το σύνολο των προσώπων που θα αναλάβουν τις ανώτατες θεσμικές θέσεις στην ΕΕ, να στηρίζουν την ενότητα και τα ιδανικά της Ένωσης, όπως την αλληλεγγύη, τη δημοκρατία και την κοινωνική συνοχή. Μίας Ένωσης πιο ελκυστικής προς τους πολίτες που θα δίνει έμφαση στην ανάπτυξη και στην οικονομική και κοινωνική σύγκλιση και όχι στη λιτότητα.

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να θίξει τα ζητήματα αυτά, καθώς και τις θέσεις της χώρας μας επί της στρατηγική ατζέντας της Ε.Ε. για την επόμενη πενταετία, κατά την Σύνοδο των χωρών του Νότου που θα πραγματοποιηθεί στη Μάλτα στις 14 Ιουνίου 2019.

Ο Αλέξης Τσίπρας, θα συμμετάσχει επίσης στην προπαρασκευαστική συνάντηση του Κόμματος Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

Η προπαρασκευαστική συνάντηση είναι προγραμματισμένη για τις  15:45 ενώ το άτυπο δείπνο των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων στις 18.00.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λήμνος: Δικυκλιστής έπεσε σε γκρεμό 16:40Μύκονος – Κολοσσός Ρόδου: Οι φιλοξενούμενοι πήραν την νίκη16:20Αγνοείται ομάδα ορειβατών στον Ταΰγετο -Σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού16:00Ιράν: Αξιωματούχος δήλωσε ότι οι επιβεβαιωμένοι νεκροί από τις διαδηλώσεις είναι τουλάχιστον 5.00015:45Αυστραλία: Έφηβος τραυματίστηκε σοβαρά σε επίθεση καρχαρία15:30Γαλλία-ΗΠΑ-Γροιλανδία: Η Γαλλία προτίθεται να ζητήσει την υιοθέτηση οικονομικών αντίμετρων της ΕΕ μετά τις δασμολογικές απειλές των ΗΠΑ 15:20Ολυμπιακός: Ο Μαριάνι θα «σφυρίξει» στο κρίσιμο ματς με την Λεβερκούζεν15:00Ο "χάρτης" των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 23 Ιανουαρίου14:4043χρονος "πέταξε" με 153 χλμ./ώρα στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης14:20Θεσσαλονίκη: 35χρονος "καβάλησε"το ταξί παράνομα και συνελήφθη 14:00Berlinale 2026: Αυλαία με το “No Good Men” της Σαχρμπανού Σαντάτ13:40Θεσσαλονίκη: Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 26 λόγχες της Ελληνιστικής εποχής σε σπίτι 44χρονου13:20ΗΠΑ-Τουρκία-Αίγυπτος: Ο Τραμπ προσκάλεσε τον Ερντογάν στο Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα13:00ΗΠΑ - Μινεσότα: Δικαστής περιόρισε τις εξουσίες της αστυνομίας μετανάστευσης12:40Eurovision: Ανακοινώθηκε η πρώτη περιοδεία στην ιστορία του θεσμού (βίντεο)12:26Μαχαίρωμα τη νύχτα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης12:12Πρέβεζα: Γυναίκα οδηγούσε μεθυσμένη - Συνελήφθη από την τροχαία11:56Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις ατόμων για τροχονομικές παραβάσεις11:42Κύπελλο Εθνών Αφρικής: Σήμερα ο μεγάλος τελικός11:28Αγαπηδάκη: Το ούζο και το τσίπουρο δεν θεραπεύουν την γρίπη11:14
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο