LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 24 Μαΐου 2019 19:50

Δημοσκόπηση Marc για τον ΑΝΤ1: σταθερό προβάδισμα της ΝΔ επί του ΣΥΡΙΖΑ

Τα ευρήματα της έρευνας που ολοκληρώθηκε 3 ημέρες πριν τις κάλπες. Η κατάταξη και τα ποσοστά των κομμάτων και η επίδραση του πακέτου παροχών στους ψηφοφόρους.

Τσίπρας - Μητσοτάκης - κάλπες - κάλπη - εκλογές

Σταθερό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ προκύπτει από τη νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Marc για λογαριασμό του ΑΝΤ1, που ολοκληρώθηκε τρεις ημέρες πριν από τις Eυρωεκλογές.

Στην πρόθεση ψήφου, σε ό,τι αφορά τις Eυρωεκλογές, πρώτη έρχεται η ΝΔ με ποσοστό 29,4% [έναντι 29,3% στην μέτρηση της ίδιας εταιρείας στις 15 Μαΐου] και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,4% [έναντι 21,7% στις 15 Μαΐου], μια διαφορά δηλαδή 7 μονάδων.

Έπονται το Κίνημα Αλλαγής με 6,6% [από 6,3% στις 15 Μαΐου], η Χρυσή Αυγή με 5,4% [από 6% στις 15 Μαΐου], το ΚΚΕ με 4,8% [5,1%], η Ελληνική Λύση με 2,1% [2,2%], το Μέρα25 με 2,1% [1,2%], η Ένωση Κεντρώων με 1,6% [2%], Το Ποτάμι με 1,3% [1,2%], η Λαϊκή Ενότητα με 1,1% [1,3%], η Δημιουργία Ξανά με 1% [1%] και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1% [1,1%]. Άλλο ψηφοδέλτιο δηλώνει ότι θα ρίξει στην κάλπη το 4,1% [5,3%] των ερωτηθέντων, άκυρο-λευκό ή αποχή θα επιλέξει το 4,9% [4,3%], ενώ αναποφάσιστο δήλωσε το 12,2% [12%].

Δημοσκόπηση MARC - ΑΝΤ1

Στην εκτίμηση της εκλογικής επίδοσης, σύμφωνα με τα ευρήματα της MARC, συγκεντρώνουν:

  • 35,5% [35%] η ΝΔ και 27,1% [25,9%] ο ΣΥΡΙΖΑ (-8,4 [-9,1]μονάδες, με εύρος απόκλισης +/-2,3 έως 2,4%), με αναλογική κατανομή των αναποφάσιστων
  • 33,6% [33,1%] η ΝΔ και 29,1% [27,7%] ο ΣΥΡΙΖΑ (-4,5 [-5,4] μονάδες με εύρος απόκλισης +/-2,3 έως 2,4%), με κατανομή των αναποφάσιστων στο κόμμα προέλευσης τους.
Δημοσκόπηση MARC - ΑΝΤ1

Σε ό,τι αφορά την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, με πολυπαραγοντική κατανομή των αναποφάσιστων, η ΝΔ συγκεντρώνει από 31,1% έως 35,9% [31,7% έως 36,9% στις 15 Μαΐου] και ο ΣΥΡΙΖΑ από 24,3% έως 28,7% [23,9% έως 28,7%], με την κεντρική εκτίμηση για το τελικό αποτέλεσμα να δίνει προβάδισμα 8 μονάδων στη ΝΔ, η οποία συγκεντρώνει το με 34,3%, έναντι 26,3% του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθούν: το Κίνημα Αλλαγής, η Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση, η Ένωση Κεντρώων, Το Ποτάμι, το Μέρα25, η Λαϊκή Ενότητα, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Δημιουργία Ξανά.

Δημοσκόπηση MARC - ΑΝΤ1

Στην παράσταση νίκης, δηλαδή στο ερώτημα «ποιος πιστεύεται ότι θα βγει πρώτος στις εκλογές», το 63,5% των ερωτηθέντων απάντησε η ΝΔ [62,5% στις 15 Μαΐου] και το 16,6% απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ [22,3% στις 15 Μαΐου], ενώ το 19,9% [15,2% 15 Μαΐου] δεν πήρε θέση.

Δημοσκόπηση MARC - ΑΝΤ1

Στο ερώτημα ποιόν εμπιστεύεται περισσότερο από τους δύο για να βελτιωθεί η οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού, το 38,7% [έναντι 40,2% στις 15 Μαΐου] απάντησε «Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη», το 28,7% [27,9%] «Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με Πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 32,6% [31,9%] δεν έλαβε θέση υπέρ της μιας ή της άλλης επιλογής.

 Δημοσκόπηση MARC - ΑΝΤ1

Εξαιρετικά σημαντικά είναι τα ευρήματα της έρευνας που αφορούν τις μετακινήσεις ψηφοφόρων και τους αναποφάσιστους:

 Δημοσκόπηση MARC - ΑΝΤ1

 

Σε ό,τι αφορά τις οικονομικές εξαγγελίες, συνολικά το 66,2% [60% στις 15 Μαΐου]  απάντησε ότι τις κρίνει ως «όχι και τόσο σημαντικές» ή «καθόλου σημαντικές», το 32,6% [36,9%] απάντησε ότι είναι «πολύ σημαντικές» ή «αρκετά σημαντικές», ενώ το [3,1%] των ερωτηθέντων δεν θέλησε να πάρει θέση.

Δημοσκόπηση MARC - ΑΝΤ1

Δημοσκόπηση MARC - ΑΝΤ1

Στο ερώτημα «τι θα βαρύνει περισσότερο την ψήφο σας στις ευρωεκλογές», το 63,3% απάντησε «η εσωτερική κατάσταση και πορεία της χώρας» και το 29,4% «τα ευρωπαϊκά θέματα και η εκπροσώπηση της χώρας στην Ευρώπη», ενώ το 7,3% απέφυγε να απαντήσει.

 Δημοσκόπηση MARC - ΑΝΤ1

H έρευνα έγινε σε άνδρες και γυναίκες, από 1.507 νοικοκυριά, από τις 20 έως τις 23 Μαΐου. Το εύρος στατιστικού σφάλματος είναι +/-2,5%.

 Δημοσκόπηση MARC - ΑΝΤ1

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Στρατηγική προτεραιότητα για την Ελλάδα η ένταξη της Μολδαβίας στην ΕΕΣήμερα 13:25 | Ειδήσεις

Όσα δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Μολδαβίας.

Μαχαίρωμα ανήλικης - Κυψέλη: Πώς έγινε το συμβάν - Δεύτερο περιστατικό βίας για τη μαθήτριαΣήμερα 14:48 | Ειδήσεις

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας για το περιστατικό.

Κυψέλη: Στο Νοσοκομείο 14χρονη που δέχθηκε επίθεση από μαχαίρι από μαθήτρια μέσα σε σχολείοΣήμερα 14:06 | Ειδήσεις

Η 14χρονη μαθήτρια διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα στο χέρι.

Λάρισα: Σε εξέλιξη η συγκέντρωση αγροτών στην Κεντρική Πλατεία της πόλης για τη δίκη δύο συναδέλφων τουςΣήμερα 14:33 | Ειδήσεις

Η κινητοποίηση εντάσσεται στις κλιμακούμενες δράσεις των αγροτών του μπλόκου της Νίκαιας, υπογραμμίζοντας τη συνέχιση του αγώνα και της πίεσης προς την κυβέρνηση για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λάρισα: Αναβλήθηκε η δίκη των δύο αγροτών του μπλόκου της Νίκαιας15:32Μαχαίρωμα ανήλικης - Κυψέλη: Πώς έγινε το συμβάν - Δεύτερο περιστατικό βίας για τη μαθήτρια15:18ΠΑΟΚ: Την Τετάρτη στην Τούμπα ο Ζαφείρης15:04Λάρισα: Σε εξέλιξη η συγκέντρωση αγροτών στην Κεντρική Πλατεία της πόλης για τη δίκη δύο συναδέλφων τους14:50Αυστραλία: Οι δωρεές για τον ήρωα της παραλίας Μπόνταϊ ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο14:36Κυψέλη: Στο Νοσοκομείο 14χρονη που δέχθηκε επίθεση από μαχαίρι από μαθήτρια μέσα σε σχολείο14:22Μαρινάκης: Οι εικόνες από την αιματηρή, τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ, υπερβαίνουν τα όρια της λογικής14:08Ρωσία: Η μη ένταξη του ΝΑΤΟ αποτελεί έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους για την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας13:54Μητσοτάκης: Στρατηγική προτεραιότητα για την Ελλάδα η ένταξη της Μολδαβίας στην ΕΕ13:40Μουσείο του Λούβρου: Θα παραμείνει κλειστό σήμερα λόγω απεργίας του προσωπικού13:26Συνεχίζεται η εισαγγελική αγόρευση στη δίκη της Χρυσής Αυγής: Βίαιη οργάνωση με φυλετικό μίσος13:12Συνελήφθη 21χρονος που επιχείρησε να περάσει ναρκωτικά μέσω αεροδρομίου12:58Πειραιάς: Επέτρεψαν σε ανήλικους την είσοδο σε κλαμπ και τους χορήγησαν αλκοόλ - Συνελήφθη ο υπεύθυνος12:44Καλοί Λιμένες: Διάσωση 80 μεταναστών με τη συνδρομή της Frontex12:30Σε πένθος έχει βυθιστεί η Αυστραλία μετά την αντισημιτική επίθεση στην παραλία Μπόνταϊ12:16Πάτρα: Έδωσαν ραντεβού για να λύσουν προσωπικές διαφορές και στη θέα του όπλου... τους πάτησε με το αμάξι12:02Θεσσαλονίκη: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Μακεδονίας - Ανακοίνωσαν κινητοποιήσεις για αύριο11:48Ηλεία: 33χρονος βρέθηκε νεκρός στην αυλή του σπιτιού του11:32Παρατείνονται οι εργασίες στη Γραμμή 2 του Μετρό - Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν νωρίτερα11:18Πατέρας παίκτη ριάλιτι που χτύπησε σοβαρά ασφαλιστικό πράκτορα στο "Πρωινό" - Είναι ένα απόβρασμα της κοινωνίας11:04
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο