LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 24 Μαΐου 2019 19:50

Δημοσκόπηση Marc για τον ΑΝΤ1: σταθερό προβάδισμα της ΝΔ επί του ΣΥΡΙΖΑ

Τα ευρήματα της έρευνας που ολοκληρώθηκε 3 ημέρες πριν τις κάλπες. Η κατάταξη και τα ποσοστά των κομμάτων και η επίδραση του πακέτου παροχών στους ψηφοφόρους.

Τσίπρας - Μητσοτάκης - κάλπες - κάλπη - εκλογές

Σταθερό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ προκύπτει από τη νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Marc για λογαριασμό του ΑΝΤ1, που ολοκληρώθηκε τρεις ημέρες πριν από τις Eυρωεκλογές.

Στην πρόθεση ψήφου, σε ό,τι αφορά τις Eυρωεκλογές, πρώτη έρχεται η ΝΔ με ποσοστό 29,4% [έναντι 29,3% στην μέτρηση της ίδιας εταιρείας στις 15 Μαΐου] και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,4% [έναντι 21,7% στις 15 Μαΐου], μια διαφορά δηλαδή 7 μονάδων.

Έπονται το Κίνημα Αλλαγής με 6,6% [από 6,3% στις 15 Μαΐου], η Χρυσή Αυγή με 5,4% [από 6% στις 15 Μαΐου], το ΚΚΕ με 4,8% [5,1%], η Ελληνική Λύση με 2,1% [2,2%], το Μέρα25 με 2,1% [1,2%], η Ένωση Κεντρώων με 1,6% [2%], Το Ποτάμι με 1,3% [1,2%], η Λαϊκή Ενότητα με 1,1% [1,3%], η Δημιουργία Ξανά με 1% [1%] και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1% [1,1%]. Άλλο ψηφοδέλτιο δηλώνει ότι θα ρίξει στην κάλπη το 4,1% [5,3%] των ερωτηθέντων, άκυρο-λευκό ή αποχή θα επιλέξει το 4,9% [4,3%], ενώ αναποφάσιστο δήλωσε το 12,2% [12%].

Δημοσκόπηση MARC - ΑΝΤ1

Στην εκτίμηση της εκλογικής επίδοσης, σύμφωνα με τα ευρήματα της MARC, συγκεντρώνουν:

  • 35,5% [35%] η ΝΔ και 27,1% [25,9%] ο ΣΥΡΙΖΑ (-8,4 [-9,1]μονάδες, με εύρος απόκλισης +/-2,3 έως 2,4%), με αναλογική κατανομή των αναποφάσιστων
  • 33,6% [33,1%] η ΝΔ και 29,1% [27,7%] ο ΣΥΡΙΖΑ (-4,5 [-5,4] μονάδες με εύρος απόκλισης +/-2,3 έως 2,4%), με κατανομή των αναποφάσιστων στο κόμμα προέλευσης τους.
Δημοσκόπηση MARC - ΑΝΤ1

Σε ό,τι αφορά την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, με πολυπαραγοντική κατανομή των αναποφάσιστων, η ΝΔ συγκεντρώνει από 31,1% έως 35,9% [31,7% έως 36,9% στις 15 Μαΐου] και ο ΣΥΡΙΖΑ από 24,3% έως 28,7% [23,9% έως 28,7%], με την κεντρική εκτίμηση για το τελικό αποτέλεσμα να δίνει προβάδισμα 8 μονάδων στη ΝΔ, η οποία συγκεντρώνει το με 34,3%, έναντι 26,3% του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθούν: το Κίνημα Αλλαγής, η Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση, η Ένωση Κεντρώων, Το Ποτάμι, το Μέρα25, η Λαϊκή Ενότητα, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Δημιουργία Ξανά.

Δημοσκόπηση MARC - ΑΝΤ1

Στην παράσταση νίκης, δηλαδή στο ερώτημα «ποιος πιστεύεται ότι θα βγει πρώτος στις εκλογές», το 63,5% των ερωτηθέντων απάντησε η ΝΔ [62,5% στις 15 Μαΐου] και το 16,6% απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ [22,3% στις 15 Μαΐου], ενώ το 19,9% [15,2% 15 Μαΐου] δεν πήρε θέση.

Δημοσκόπηση MARC - ΑΝΤ1

Στο ερώτημα ποιόν εμπιστεύεται περισσότερο από τους δύο για να βελτιωθεί η οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού, το 38,7% [έναντι 40,2% στις 15 Μαΐου] απάντησε «Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη», το 28,7% [27,9%] «Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με Πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 32,6% [31,9%] δεν έλαβε θέση υπέρ της μιας ή της άλλης επιλογής.

 Δημοσκόπηση MARC - ΑΝΤ1

Εξαιρετικά σημαντικά είναι τα ευρήματα της έρευνας που αφορούν τις μετακινήσεις ψηφοφόρων και τους αναποφάσιστους:

 Δημοσκόπηση MARC - ΑΝΤ1

 

Σε ό,τι αφορά τις οικονομικές εξαγγελίες, συνολικά το 66,2% [60% στις 15 Μαΐου]  απάντησε ότι τις κρίνει ως «όχι και τόσο σημαντικές» ή «καθόλου σημαντικές», το 32,6% [36,9%] απάντησε ότι είναι «πολύ σημαντικές» ή «αρκετά σημαντικές», ενώ το [3,1%] των ερωτηθέντων δεν θέλησε να πάρει θέση.

Δημοσκόπηση MARC - ΑΝΤ1

Δημοσκόπηση MARC - ΑΝΤ1

Στο ερώτημα «τι θα βαρύνει περισσότερο την ψήφο σας στις ευρωεκλογές», το 63,3% απάντησε «η εσωτερική κατάσταση και πορεία της χώρας» και το 29,4% «τα ευρωπαϊκά θέματα και η εκπροσώπηση της χώρας στην Ευρώπη», ενώ το 7,3% απέφυγε να απαντήσει.

 Δημοσκόπηση MARC - ΑΝΤ1

H έρευνα έγινε σε άνδρες και γυναίκες, από 1.507 νοικοκυριά, από τις 20 έως τις 23 Μαΐου. Το εύρος στατιστικού σφάλματος είναι +/-2,5%.

 Δημοσκόπηση MARC - ΑΝΤ1

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜπόρχα Γκόμεθ: Νεκρός ο 20χρονος αθλητής κατά τη διάρκεια δοκιμώνΧθες 21:39 | Ειδήσεις

Τραγωδία συνέβη κατά τη διάρκεια δοκιμών με τον Μπόρχα Γκόμεθ να χ΄΄ανει τη ζωή του στη πίστα.

Φωτιά στην Ιεράπετρα: Ανείπωτη καταστροφή και η μάχη με τις αναζωπυρώσεις (εικόνες)Χθες 22:54 | Ειδήσεις

Ολονύχτια μάχη για δεύτερο 24ωρο στην Ιεράπετρα.

Ραφήνα: Σε ύφεση η φωτιά - Παραμένουν σε επιφυλακή οι πυροσβεστικές δυνάμεις για τυχόν αναζωπυρώσειςΧθες 20:58 | Ειδήσεις

Στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν 170 πυροσβέστες με 8 ομάδες δασοκομάντο και 48 οχήματα, καθώς και μεγάλος αριθμός εθελοντών και εθελοντικών πυροσβεστικών οχημάτων. 

Χίος: Στο νοσοκομείο ανήλικοι μετά από κατανάλωση αλκοόλ - Συνελήφθη η ιδιοκτήτρια της επιχείρησηςΧθες 22:12 | Ειδήσεις

Τρια ανήλικα άτομα που κατανάλωσαν αλκοόλ στο συγκεκριμένο κατάστημα, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Χίου με συμπτώματα μέθης.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Εύβοια: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε βράχο- Τραυματίστηκε γυναίκα (εικόνες)23:59Παναθηναϊκός - Γιόνας Βαλαντσιούνας: Ένα βήμα από τη συμφωνία, λένε οι Λιθουανοί23:47Φωτιά στην Ιεράπετρα: Δορυφορική εικόνα αποτυπώνει τις καμένες εκτάσεις23:34Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε κατάστημα που διεξάγονταν παράνομα τυχερά παιχνίδια23:20Φωτιά στην Ιεράπετρα: Ανείπωτη καταστροφή και η μάχη με τις αναζωπυρώσεις (εικόνες)23:06Μεξικό: Ο δήμαρχος μιας πόλης παντρεύτηκε έναν.... θηλυκό αλιγάτορα (βίντεο)22:52Αχαΐα: Οδηγός παραβίασε στοπ και συγκρούστηκε με υπηρεσιακό όχημα - Ακρωτηριάστηκε μία εργαζόμενη 22:38Χίος: Στο νοσοκομείο ανήλικοι μετά από κατανάλωση αλκοόλ - Συνελήφθη η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης22:23Μπόρχα Γκόμεθ: Νεκρός ο 20χρονος αθλητής κατά τη διάρκεια δοκιμών22:09Παναθηναϊκός: Αγόρασε από την Ίντερ το ποσοστό του Βαγιαννίδη21:55Φωτιές: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος την Παρασκευή (χάρτης)21:41Πέθανε ο Μάικλ Μάντσεν21:26Ραφήνα: Σε ύφεση η φωτιά - Παραμένουν σε επιφυλακή οι πυροσβεστικές δυνάμεις για τυχόν αναζωπυρώσεις21:11Μουντιάλ Συλλόγων: Οι μεγάλες μάχες των προημιτελικών ζωντανά στον ANT1 και το antenna.gr20:57Κρήτη: Αυτοκίνητο εμβόλισε διανομέα που σταμάτησε σε διάβαση – Διέφυγε πετώντας πέτρες ο οδηγός (βίντεο)20:41Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Πούτιν: Στο τραπέζι η επίλυση όλων των αμφιλεγόμενων θεμάτων20:27Φωτιά στον Καρδαμά: Κάηκαν τέσσερα στρέμματα αγροτικής έκτασης (εικόνες)20:11Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή19:57Παναθηναϊκός - Γκέιμπριελ: Θα κρατήσω αυτές τις αναμνήσεις μέσα μου για πάντα19:40Λαμία: Παρέσυρε δικυκλιστή και τον εγκατέλειψε - "Μη με μπλέξεις" φώναζε19:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο