LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 23 Μαΐου 2019 21:55

Μητσοτάκης: Θα βγάλουμε την Ελλάδα από το αδιέξοδο

“Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να απαλύνουμε τις αρνητικές συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών” δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ στην ομιλία του στην Φλώρινα.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Φλώρινα

Τρεις ημέρες πριν τις εκλογές επέλεξα να βρεθώ στη Βόρεια Ελλάδα, δίπλα σε όσους αισθάνθηκαν απογοητευμένοι τα τελευταία χρόνια από την περιφρόνηση με την οποία αντιμετώπισαν κάποιοι τη γνήσια αγάπη τους για την πατρίδα. Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ από τη Φλώρινα, σημειώνοντας ότι δεν θέλει, αυτός ο ευλογημένος τόπος, οι Πρέσπες, να ταυτίζονται στη συνείδηση του κόσμου με μια κακή συμφωνία.

Όπως επισήμανε, «ξέρετε με πόση υπευθυνότητα και πατριωτισμό φερθήκαμε από την αρχή που ξεκίνησε ο κ. Τσίπρας τις μυστικές διαπραγματεύσεις για να παραχωρήσει και γλώσσα και ταυτότητα. Συγκρουστήκαμε και στην Ευρώπη. Η συμφωνία αυτή δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα, είμαστε απέναντι σε αυτή τη συμφωνία και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να απαλύνουμε τις αρνητικές συνέπειες».

Κυριάκος Μητσοτάκης - Φλώρινα

Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι η μείωση του αφορολόγητου δεν θα ισχύσει και υποσχέθηκε ότι «Θα προστατεύσουμε τα εισοδήματα των συνταξιούχων». Παράλληλα υπενθύμισε «ότι θέλουμε να έχουμε ένα μόνιμο μηχανισμό στήριξης των συνταξιούχων» και «Για να το πετύχουμε θα πρέπει να μεγαλώνει όλη η πίτα». Αναφερόμενος στις τελευταίες κινήσεις της κυβέρνησης, σημείωσε: «Είπα ότι θα δοθεί η σύνταξη του Ιουνίου με υπουργική απόφαση αύριο. Τους έχω ικανούς να δώσουν και του Ιουλίου και του Αυγούστου».

Η πρώτη μου προτεραιότητα για τα νέα παιδιά, πολλές καλές νέες δουλειές. Και αυτό θα έρθει μέσα από εθνικές πολιτικές, μέσα από τη μείωση της φορολογίας. Θα μειώσουμε τη φορολογία και τις ασφαλιστικές εισφορές.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Φλώρινα

Θα εκπονήσουμε με τον επόμενο Περιφερειάρχη που θα είναι ο Γιώργος ο Κασαπίδης. τον ξέρω, τον εμπιστεύομαι, έχει σχέδιο για τη Δυτική Μακεδονία. Συμφωνούμε στην ανάγκη να σωθεί η ΔΕΗ. Θα στηρίξουμε και τη Φλώρινα, θα ολοκληρώσουμε τους οδικούς άξονες. Θα στηρίξουμε τους αγρότες μας, τον τουρισμό, τους ορεινούς όγκους.

Θα στηρίξουμε τη δημόσια παιδεία. Δεν θέλουμε άλλο άνεργους πτυχιούχους αλλά πτυχιούχους που τα πτυχία τους θα έχουν πραγματική αξία. τα περιφερειακά πανεπιστήμια έχουν πολύ σημαντικό ρόλο να παίξουν. Και βέβαια θα πετάξουμε τους μπαχαλάκηδες έξω από τα πανεπιστήμια.

Έχουμε ένα εξαιρετικό ψηφοδέλτιο με παλιά στελέχη αλλά και πολλά νέα από την κοινωνία των πολιτών. Συμβολίζει ότι η ΝΔ δεν είναι απλά ενωμένη αλλά ανανεωμένη και θα πάει στην Ευρώπη θα δώσει μάχες για τα ελληνικά συμφέροντα.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Φλώρινα

Οι εκλογές είναι απολύτως κρίσιμες τόνισε ο αρχηγός της ΝΔ: «Κάνω μία έκκληση και από την Φλώρινα να μην πάει καμία ψήφος χαμένη. Υπάρχουν κάποιοι που τις αντιμετωπίζουν με μία σχετική χαλαρότητα. Τώρα είναι η ώρα να στηρίξετε τη ΝΔ. Κάνω λοιπόν ξεχωριστή έκκληση στα νέα παιδιά που θα ψηφίσουν πρώτη φορά. Ελάτε ψηφίστε, ζήτησε από τους νέους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Απευθυνόμενος «σε παλιούς φίλους της παράταξης που για κάποιους λόγους μας ψήφισαν στον παρελθόν και στην πορεία μας εγκατέλειψαν. Να ξαναφέρουμε τη ΝΔ εκεί που ήταν στις μεγάλες δόξες. Αυτό σας ζητώ».

Επίσης, απευθύνθηκε και σε ψηφοφόρους άλλων κομμάτων: «Το διακύβευμα αυτών των εκλογών έχει μεγάλη εθνική διάσταση. Είναι αν θα πάμε τη χώρα μπροστά ή αν θα μείνουμε πίσω. Οι ιδεολογικές διαφορές του παρελθόντος δεν έχουν και μεγάλη σημασία. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να συμφωνούμε όλοι με όλα. Να συμφωνούμε στα μεγάλα όμως. Κάνω έκκληση τρεις ημέρες σε όλες και όλους να έρθουν και να συμπορευτούν με τη ΝΔ. Θα βγάλουμε την Ελλάδα από το αδιέξοδο και θα την οδηγήσουμε σε νέο φωτεινό δρόμο».

Τώρα είναι η ώρα της μάχης είπε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε: «Πάμε τις τελευταίες τρεις ημέρες να μην χαθεί καμία ψήφος. Να πείσετε πιθανούς αναποφάσιστους. Πάμε να κάνουμε αυτό το ρεύμα που βλέπουμε, ένα πραγματικό ρεύμα νίκης. Πάμε να κάνουμε τη ΝΔ κυρίαρχη. Πάμε να νικήσουμε το βράδυ της 26ης Μαΐου».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία - Ο όρος για τον ΓραμμένοΣήμερα 15:14 | Ειδήσεις

Εις βάρος του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για βιαιοπραγία κατά βουλευτή, κατά την άσκηση των καθηκόντων του. Ποιος όρος του επιβλήθηκε σε σχέση με τον συνάδελφο του.

Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίαςΣήμερα 12:42 | Ειδήσεις

Ενδελεχής έρευνα για την απομάκρυνση υλικών και την επιχωμάτωση του σημείο της τραγωδίας διατάχθηκε από την αντιεισαγγελέα Λάρισας.

Μαρινάκης: Έπεσαν οι μάσκες για κόμματα που εξελέγησαν με σημαία την Εκκλησία (βίντεο)Σήμερα 13:10 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο κ. Μαρινάκης - μεταξύ άλλων - για τη δήλωση της υποψήφιας ευρωβουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία, Βίκυς Φλέσσα, ότι «όλοι και όλες μαζί σκοτώσαμε τα παιδιά στα Τέμπη» αλλά και για τις βασικές μεταρρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής 

ΤτΕ: Εύσημα και “καμπανάκια” για τις τράπεζεςΣήμερα 14:18 | Ειδήσεις

Σημαντική βελτίωση στα μεγέθη του 2023 καταγράφει η Τράπεζα της Ελλάδας, που όμως προειδοποιεί για νέο κύμα “κόκκινων δανείων”.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Έκθεση ανθρωπίνων δικαιωμάτων - Τουρκικό ΥΠΕΞ: Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί των ΗΠΑ16:51“Ο Πρώτος από εμάς” - Sneak Preview: εκπλήξεις και καυγάδες στο επεισόδιο της Πέμπτης (βίντεο)16:37Τουρκικά ΜΜΕ: Η Γερμανία βλέπει θετικά την πώληση Eurofighters στην Τουρκία16:23Άλκης Καμπανός: Απομακρύνονται τα ενθύμια από το σημείο της δολοφονίας του 16:09ΑΑΔΕ: Φύλλα κοκαΐνης “κρυμμένα” σε λιπάσματα (εικόνες)15:56Ελληνικό: Πάνω από 300 βόμβες βρέθηκαν στον πρώην αεροδρόμιο15:42Αφρικανική σκόνη: Πέρασε από την Ελλάδα στην Τουρκία15:28Φλώρος: Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία - Ο όρος για τον Γραμμένο15:15“Ψυχοκόρες”: Η ερωτική εξομολόγηση του Παύλου στη Βασιλική (βίντεο)15:02Καλλιάνος: Μπαμπά μου σε αγαπάω απέραντα και σου ζητώ συγνώμη...14:51Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο14:38ΤτΕ: Εύσημα και “καμπανάκια” για τις τράπεζες14:25Μαδρίτη – Σάκκαρη: Πρόκριση μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση14:12Μαρινάκης: Έπεσαν οι μάσκες για κόμματα που εξελέγησαν με σημαία την Εκκλησία (βίντεο)13:58Ο Φλώρος απολογείται για το επεισόδιο με τον Γραμμένο13:45Καλλιάνος - “Αττικόν”: ΕΔΕ για τον θάνατο του πατέρα του βουλευτή13:32Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίας13:18Φωτιά στη Μονεμβασιά13:05Λίτσα Πατέρα - Ζώδια: Οι προβλέψεις της Πέμπτης και οι ζήλιες (βίντεο)12:51Ακίνητα: Η τροπολογία για το ύψος των κτηρίων12:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο