LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚαιρόςΔημοσίευση: 23 Μαΐου 2019 16:24

Ο καιρός για τους αγρότες

Επιμένει ο άστατος καιρός την Παρασκευή, με σαφείς τάσεις βελτίωσης προς το Σαββατοκύριακο. Οδηγίες για τους καλλιεργητές.

Τα γυρίσματα του καιρού θα συνεχιστούν, αλλά μάλλον προς το καλύτερο, αφού με περισσότερο ήλιο, «κάλμες» και υψηλότερες θερμοκρασίες θα ολοκληρωθούν οι μετακινήσεις των εκλογέων σε ξηρά, θάλασσα και αέρα… προς τις κάλπες!

Την Παρασκευή, στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια αναμένονται νεφώσεις, που θα πυκνώνουν με τοπικές βροχές, ενώ στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, με βελτίωση το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται να είναι άστατος ο καιρός, με τοπικές μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά από 12 έως 27 βαθμούς και νοτιότερα από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, στα νότια πελάγη έως 6 μποφόρ.

Ο καιρός την Παρασκευή σε 20 αγροτικές περιοχές

 Καιρός για Αγρότες - κάρτα - 24/5/2019

Οδηγίες για αγρότες

Σύμφωνα με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Θεσσαλονίκης, οι καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών ευνοούν την ανάπτυξη δευτερογενών μολύνσεων -σε αμπελώνες- από τον περονόσπορο.  Οι περισσότερες ποικιλίες βρίσκονται σε ευαίσθητο στάδιο. Αρχικά συμπτώματα μολύνσεων («λαδιές») εμφανίστηκαν σποραδικά σε εστίες. Περισσότερα και εντονότερα συμπτώματα προβλέπεται να εμφανιστούν τις επόμενες ημέρες. 

Το Περιφερειακό Κέντρο αναφέρει πως η επέμβαση κρίνεται απαραίτητη εάν διαπιστωθεί η πρώτη ένδειξη συμπτωμάτων, δηλαδή κηλίδες λαδιού ή επάνθιση. Αναφέρει, επίσης, πως θα πρέπει να γίνει έλεγχος μία εβδομάδα μετά την επέμβαση για να εξεταστεί εάν σταμάτησε η ανάπτυξη του μύκητα. Καιρός δροσερός, υγρός και ομιχλώδης διατηρεί την ασθένεια. Τα καλλιεργητικά μέτρα που βελτιώνουν την κυκλοφορία του αέρα μέσα στον αμπελώνα και συντελούν στο ταχύτερο στέγνωμα των φυτών από τη βροχή ή τη δροσιά, συμβάλουν καθοριστικά στον περιορισμό της σοβαρότητας της ασθένειας. Σε κάθε περίπτωση, για τις απαραίτητες καλλιεργητικές πρακτικές, την ασφαλή διάγνωση και για την επιλογή του κατάλληλου σκευάσματος, να ακολουθούνται οι συμβουλές των τοπικών γεωπόνων.

Αναλυτικά ο καιρός για τους αγρότες με τον Τάσο Αρνιακό:

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο