LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 22 Μαΐου 2019 09:22

Spiegel: Ο Μητσοτάκης θέλει την συντηρητική αλλαγή

Άρθρο-αφιέρωμα στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και τις θέσεις του, καθώς και ανάλυση της φιλοευρωπαϊκής στάσης της Ελλάδας παρά την πολυετή κρίση.

Κυριάκος Μητσοτάκης - ομιλία - Λάρισα

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάγεται από μια οικογένεια πολιτικών με μεγάλη επιρροή. Διεκδικεί την Πρωθυπουργία και θέλει να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στις ευρωεκλογές», γράφει το Spiegel Online σε άρθρο με τίτλο «Ο Μητσοτάκης θέλει την συντηρητική αλλαγή».

Η ιστοσελίδα του γερμανικού περιοδικού παρατηρεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αποκλείεται να είναι ο επόμενος Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Προς το παρόν είναι φαβορί, μιας και η Νέα Δημοκρατία προηγείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Οι Ευρωεκλογές είναι απλά ένα τεστ για τον Κ. Μητσοτάκη. Είναι η πρώτη φορά μέσα σε τέσσερα χρόνια που οι Έλληνες καλούνται στις κάλπες. Ο Μητσοτάκης χαρακτηρίζει τις Ευρωεκλογές δημοψήφισμα για τον Αλέξη Τσίπρα. Αν νικήσει η Νέα Δημοκρατία, το φθινόπωρο θα είναι πράγματι εντυπωσιακό. Το αντισυστημικό κύμα που έφερε τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και κατέστρεψε το ΠΑΣΟΚ, προσπέρασε αφήνοντας αλώβητη τη Νέα Δημοκρατία.

«Χώρες και κοινωνίες διορθώνουν την πορεία τους», λέει ο Κ. Μητσοτάκης. «Διολισθήσαμε στον λαϊκισμό, το ψεύδος και την ανικανότητα. Στην ελληνική Ιστορία υπάρχουν ωστόσο πλήθος παραδείγματα που δείχνουν ότι μετά από εποχές παρακμής γεννιέται κάτι καινούργιο». Ο Πρόεδρος της ΝΔ θεωρεί την κυβέρνηση Τσίπρα την «χειρότερη της μεταπολίτευσης».

Κυριάκος Μητσοτάκης - Πάτρα

«Να μεταναστεύουν οι Έλληνες μόνο αν το θέλουν και όχι επειδή πρέπει»

Το άρθρο του Spiegel σημειώνει στη συνέχεια ότι η ελληνική οικονομία έχει επιστρέψει στην ανάπτυξη και η ανεργία υποχωρεί. Στο μεταξύ οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι Πρωθυπουργοί, ανάμεσα στους οποίους και η Καγκελάριος Μέρκελ, εκτιμούν τον Αλέξη Τσίπρα ως αξιόπιστο εταίρο. Ο Κ. Μητσοτάκης, ωστόσο, επιρρίπτει στον Πρωθυπουργό ότι η Κυβέρνησή του φλέρταρε το 2015 με ένα Grexit και στη συνέχεια φόρτωσε στις πλάτες των Ελλήνων ένα ακόμα πρόγραμμα προσαρμογής. Και τα δύο περιττά και υπερβολικά δαπανηρά. «Μπορεί σήμερα να μην βρισκόμαστε πια στο χείλος του γκρεμού, αλλά η χώρα πληρώνει ακόμα τις επιπτώσεις του πρώτου εξαμήνου του 2015».

Ο Κ. Μητσοτάκης απειλεί να σταθεί εμπόδιο στην ευρωπαϊκή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας, σημειώνει ο αρθρογράφος. Θεωρεί ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών παραχωρήθηκε ένα όνομα με μεγάλη πολιτιστική και ιστορική σημασία και απορρίπτει την κατηγορία ότι με τη στάση του υιοθέτησε εθνικιστικές θέσεις. Εκτιμά ότι η συμφωνία ζημίωσε τα ελληνικά συμφέροντα και ότι οι διαπραγματεύσεις έγιναν με χείριστο τρόπο. Στους ψηφοφόρους που συναντά, πάντως, εξηγεί ότι η συμφωνία είναι κακή, αλλά νομικά δεσμευτική.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας λέει τέλος ότι ακούει συχνά από γονείς ότι μαθαίνουν στα παιδιά ξένες γλώσσες για να μπορέσουν κάποτε να εγκαταλείψουν τη χώρα. «Θέλω οι νέοι Έλληνες να μάθουν γλώσσες για αποκτήσουν ικανότητες και να μεταναστεύουν μόνο αν το θέλουν και όχι επειδή πρέπει. Αν κάποτε γίνω Πρωθυπουργός τότε θα πρέπει να αξιολογηθώ με βάση αυτό το κριτήριο».

Κυριάκος Μητσοτάκης - Πάτρα

Γιατί η Ελλάδα παραμένει φιλοευρωπαϊκή χώρα

H ιστοσελίδα Bento, που ανήκει στο Spiegel και απευθύνεται κυρίως σε νέους 18-30 ετών, φιλοξενεί άρθρο με τίτλο: «Μεταξύ ευρωκρίσης και προσφυγικού: Γιατί η Ελλάδα παραμένει παρά τα προβλήματα φιλοευρωπαϊκή χώρα». Η γερμανική ιστοσελίδα παρατηρεί ότι «Με το ευρώ όλα θα γίνονταν καλύτερα με περισσότερη σταθερότητα και ασφάλεια, ήλπιζαν πολλοί στην Ελλάδα. Όμως, λίγα χρόνια μετά ήρθε η κρίση. Από τότε η Ελλάδα βρίσκεται σε καθεστώς λιτότητας και η εμπιστοσύνη στην ΕΕ έχει κλονιστεί. Κανείς όμως δεν επιθυμεί έξοδο από το ευρώ. Παρά την πολυετή κρίση οι ευρωσκεπτικιστικές φωνές στη χώρα είναι ελάχιστες».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤέμπη - Μητσοτάκης: Η αμφισβήτηση των θεσμών οδηγεί σε “κοινωνική ζούγκλα”Σήμερα 13:04 | Ειδήσεις

Το μήνυμα του Πρωθυπουργού προς πολλούς αποδέκτες, με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη, για τους κινδύνους που κρύβει η αμφισβήτηση των θεσμών. Έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες την ΚυριακήΣήμερα 12:13 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν τα νεότερα προγνωστικά δεδομένα για τις περιοχές, όπου θα εκδηλωθούν οι δυνατές βροχές και καταιγίδες. Πότε θα μειωθεί η ένταση τους.

Σεισμοί στην Σαντορίνη - Επιτροπή Ειδικών: Οι δονήσεις είναι και τεκτονικές και ηφαιστειογενείςΣήμερα 15:02 | Ειδήσεις

Τι δείχνουν τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι επιστήμονες για την σεισμική δραστηριότητα στις Κυκλάδες. 

Τροχαίο στην Φυλή: Πως σκοτώθηκε ο 15χρονος - Πως σώθηκε η κοπέλα που ακρωτηριάστηκεΣήμερα 11:48 | Ειδήσεις

Ανατριχίλα προκαλούν οι λεπτομέρειες από την τραγωδία με τον 15χρονο που πέθανε ακαριαία στο πίσω κάθισμα. Πως κρατήθηκε στην ζωή το κορίτσι που έχασε το πόδι του. Μάχη για την ζωή του δίνει άλλος ένας από τους τραυματίες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μηνιγγίτιδα - Μαστοράκου: Το αποτέλεσμα των εξετάσεων της 54χρονης θα δείξει αν είναι νέο στέλεχος19:39Βόλος: Αυτοκίνητο “κόλλησε” σε …βομβαρδισμένο δρόμο εξαιτίας της Google (βίντεο)19:25Πανσερραϊκός - Ολυμπιακός: Εύκολη νίκη για τους “ερυθρόλευκους” και επιστροφή στην κορυφή19:12Παναθηναϊκός - Βόλος: Επιστροφή στις νίκες για το “τριφύλλι”18:59Μεταναστευτικό: Δεκάδες άνθρωποι διασώθηκαν στη Γαύδο18:45Κορονοϊός: Σημεία για rapid test δωρεάν την Δευτέρα18:32Ουκρανία: Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι χωρίς θέρμανση μετά από ρωσικό πλήγμα σε θερμοηλεκτρικό σταθμό 18:18Φυλακές υψίστης ασφαλείας: Κρατούμενοι “ξεσηκώθηκαν” για τις τηγανητές πατάτες!18:05Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα ανοίξει τις πύλες της Κόλασης αν δεν απελευθερωθούν όλοι οι όμηροι17:51Τεχνητή νοημοσύνη: Ο Μασκ ανακοίνωσε τα αποκαλυπτήρια του Grok 317:38Πύργος: Η “κεραυνοβόλος μηνιγγίτιδα” και η τραγική κατάληξη της γυναίκας17:23Αχαρνές: Ανήλικοι απειλούσαν και λήστευαν οδηγούς και πεζούς17:10Λεβαδειακός - Άρης: Θρίαμβος των Βοιώτων επί των “κιτρίνων”16:56Κύπελλο μπάσκετ γυναικών: Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το τρόπαιο (εικόνες)16:42To Harry Truman στη Σούδα για έκτακτες επισκευές μετά τη σύγκρουση με πλοίο τουρκικών συμφερόντων16:29Παναθηναϊκός – Βόλος: Επεισόδια μεταξύ οπαδών των “πρασίνων”16:15Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:02Καιρός: Βροχές, χιόνια και πτώση θερμοκρασίας την Δευτέρα15:48Οδηγός πιάστηκε μεθυσμένη 2 φορές το ίδιο βράδυ!15:34Αυστρία - Επίθεση με μαχαίρι: “Σύνδεση με το Ισλαμικό Κράτος” βλέπουν οι αρχές 15:21
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο