LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΗλείαΔημοσίευση: 22 Μαΐου 2019 07:11

Ηλεία: Κατάρτιση σχεδίου για τους σεισμούς

Συνεδριάσεις, έλεγχοι και προειδοποιήσεις για ψυχραιμία. Κλειστά σχολεία μέχρι να καταρτιστεί το πλάνο.

Ηλεία - Ανδραβίδα - σεισμός - ζημιές

Με αφορμή την σεισμική ακολουθία που εκδηλώνεται τις τελευταίες ημέρες στην βόρεια Ηλεία, συνεδρίασε στην Ανδραβίδα το συντονιστικό όργανο Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση, αλλά και να λάβει αποφάσεις.

Ειδικότερα, όπως αποφασίστηκε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, κλιμάκιο μηχανικών από τη γενική διεύθυνση αποκατάστασης επιπτώσεων φυσικών καταστροφών του υπουργείου Υποδομών θα επισκεφθεί σήμερα την περιοχή, προκειμένου να προβεί σε έλεγχο όσων κτιρίων έχουν υποστεί ζημιές.

Επίσης, με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Γιώργου Γεωργιόπουλου, θα παραμείνουν κλειστά σήμερα και αύριο τα σχολεία των δήμων Ανδραβίδας - Κυλλήνης, Πηνείας και Ήλιδας.

Ακόμη, σύμφωνα με την περιφέρεια, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του συντονιστικού οργάνου συζητήθηκε και το ζήτημα των μαθητών που πρόκειται να δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις, σε σχέση με την αναστάτωση που προκαλείται εξαιτίας των σεισμών και ως εκ τούτου εξετάζεται η δυνατότητα παρέμβασης του υπουργείου Παιδείας.

Μετά την συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου ακολούθησε, σύμφωνα με την περιφέρεια, συνάντηση με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Ευθύμιο Λέκκα, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή της Ανδραβίδας.

Ηλεία - Ανδραβίδα - σεισμός - ζημιές

Σύμφωνα πάντα με την περιφέρεια, «ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ ανέφερε ότι το φαινόμενο παρακολουθείται και ζήτησε από τους κατοίκους να ακολουθούν τις γνωστές σε αυτές τις περιπτώσεις οδηγίες της συντεταγμένης πολιτείας».

Επίσης, έπειτα από έγγραφο του δήμαρχου Ανδραβίδας - Κυλλήνης, Ναμπίλ - Ιωσήφ Μοράντ, ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας απευθυνόμενος στη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ζήτησε πλέον, να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ολόκληρος ο δήμος Ανδραβίδας - Κυλλήνης.

Ηλεία - Ανδραβίδα - σεισμός - ζημιές

Στο μεταξύ, σε δηλώσεις που έκανε ο Ευθύμιος Λέκκας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «εκείνο το οποίο τόνισα στους κατοίκους, είναι ότι θα πρέπει να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους, δεν υπάρχει ιδιαίτερα μεγάλος κίνδυνος στην περιοχή και οι πιθανότητες να εξελιχθεί το φαινόμενο αρνητικά είναι πάρα πολύ μικρές».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «ο δομημένος ιστός αντέχει σε πολύ μεγαλύτερες σεισμικές δονήσεις και υπάρχουν τα θεσμικά όργανα, τα οποία μπορούν να διαχειριστούν με επιτυχία όλες αυτές τις καταστάσεις».

Ηλεία - Ανδραβίδα - σεισμός - ζημιές

Ακόμη, ο κ. Λέκκας υπογράμμισε ότι «είπα στους κατοίκους να μη δίνουν βάση σε φήμες, και μάλιστα όταν προέρχονται από άτομα μη αρμόδια και να συντάσσονται πλήρως με τις οδηγίες της πολιτείας και των θεσμικών οργάνων», προσθέτοντας ότι «σύμφωνα με τα στοιχεία, δεν διαφαίνεται κάποια αρνητική εξέλιξη».

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, σημείωσε ότι ο χθεσινός σεισμός των 4,4 Ρίχτερ «μπορεί και να μην ήταν ο κύριος σεισμός».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ευρωεκλογές 2024: Στέφος, Αντώναρος, Μπουτζέτη και Αναγνωστάκης στο δρόμο για τις κάλπες14:13ΔΥΠΑ: Επίδομα καταβάλλεται στους ανέργους με “Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης”13:59Δολοφονία Λυγγερίδη: Πότε απολογούνται οι συλληφθέντες 13:46“Ο Πρώτος από εμάς” - Sneak Preview: Αγωνία και φόβος στο επεισόδιο της Τετάρτης (εικόνες)13:32Ζώδια – Λίτσα Πατέρα: Η Τετάρτη φέρνει ένταση και απρόβλεπτα, αλλά στο βάθος ελπίδα (βίντεο)13:18Υγεία – Κασσελάκης: οι δηλώσεις του για τις δημόσιες δαπάνες που “άναψαν φωτιές”13:05Άγιος Δημήτριος: Διανομέας δέχεται άγρια επίθεση στη μέση του δρόμου (βίντεο)12:51Νίκος Παπανδρέου στο “Πρωινό”: Ας μπορούσα να ρωτήσω τον πατέρα μου, αν είναι περήφανος για εμένα σήμερα (βίντεο)12:39Ξύλο στη Βουλή: Φλώρος - Γραμμένος “πιάστηκαν στα χέρια”12:24Γενοκτονία Αρμενίων: η κτηνωδία που δεν παραδέχθηκε ποτέ η Τουρκία12:11Κηφισιά: Θύμα διάρρηξης ο Λούκας Βιλντόζα του Παναθηναϊκού11:58Σκύδρα - Καταγγελία για bullying: Συμμαθητής μου, έσβησε τσιγάρο στο μάγουλό μου11:44Πολεμική Αεροπορία: Επισμηνίας βρέθηκε νεκρός στη μονάδα του11:31Κηφισός: Κινηματογραφική καταδίωξη μετά από απόπειρα ληστείας11:18ΟΔΔΗΧ: Στις αγορές με νέα έκδοση ομολόγου η Ελλάδα11:04Αφρικανική σκόνη: Οδηγίες από το Υπουργείο Υγείας για την προστασία των πολιτών10:51Κορινθία - Τροχαίο δυστύχημα: Νεκρός οδηγός μηχανής που “καρφώθηκε” σε κολώνα10:37Αφρικανική σκόνη: Πώς προέκυψε, πώς αντιμετωπίζεται (βίντεο)10:24Ηράκλειο – Καταγγελία 19χρονου: Νεαροί με έδερναν και η ανήλικη αδερφή τους τραβούσε βίντεο10:10ΝΒΑ – Μπακς: Ήττα από τους Πέισερς απόντος του Αντετοκούνμπο09:57
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο