LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 20 Μαΐου 2019 13:00

Τσίπρας: Στόχος να δοθεί και δώρο Χριστουγέννων στους συνταξιούχους

Ανοιχτό άφησε ο Πρωθυπουργός το ενδεχόμενο για περαιτέρω θετικά μέτρα ελάφρυνσης στο τέλος του χρόνου. Τι είπε για τις κρατήσεις στην 13η σύνταξη.

Αλέξης Τσίπρας -  ραδιόφωνο Νews 24/7

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο για περαιτέρω θετικά μέτρα ελάφρυνσης ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο τέλος του χρόνου και ανάλογα με την πορεία της οικονομίας, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα ακυρωθεί η κατάργηση του αφορολόγητου.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο 247 ο κ. Τσίπρας είπε ότι τώρα δόθηκε η 13η σύνταξη που ισοδυναμεί με το παλιό δώρο Πάσχα και στόχος της κυβέρνησης είναι, αν υπάρξει ο δημοσιονομικός χώρος, να δοθεί σύνταξη και τα Χριστούγεννα.

"Από τον Αύγουστο του 2018 η χώρα βγήκε από τα μνημόνια και πλέον εμείς ορίζουμε τα μέσα με τα οποία πιάνουμε τους στόχους. Αυτό μας έδωσε τη δυνατότητα να εξαγγείλουμε ήδη από τον Σεπτέμβρη μέτρα για το 2019 και τώρα που βγήκαν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ εκτιμήσαμε ότι έχουμε έναν δημοσιονομικό χώρο για νέα μέτρα που αφορά συντάξεις και μειώσεις φόρων", είπε ο πρωθυπουργός.

"Δεν είναι παροχές όπως τις ονομάζουν αλλά μέτρα κοινωνικής στήριξης", σημείωσε χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας τα νέα μέτρα που μπήκαν σε εφαρμογή από σήμερα, Δευτέρα.

Για το πότε θα έρθει στη Βουλή το αφορολόγητο, o πρωθυπουργός δήλωσε: "Το πότε θα ψηφίσουμε την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου θα το αποφασίσουμε εμείς. Δεν ασχολούμαστε με τα επικοινωνιακά παιχνίδια της αντιπολίτευσης. Είναι κομμάτι του δικού μας σχεδιασμού".

Σχετικά με τη 13 σύνταξη, απαντώντας και στο γιατί υπάρχουν κρατήσεις, σχολίασε: "Η 13η σύνταξη όπως την καθιερώσαμε είναι ένα ποσό ίσο με το παλιό δώρο Πάσχα. Αυτές είναι οι δυνατότητες τις ελληνικής οικονομίας, και τις εξαντλούμε για να στηρίξουμε τους πολλούς. Στόχος μας είναι να δίνεται αντίστοιχο ποσό και τα Χριστούγεννα και το Πάσχα. Το μέτρο της 13ης σύνταξης είναι μόνιμο γι΄αυτό υπόκειται και στις νόμιμες κρατήσεις".

Μάλιστα επιτέθηκε στην αντιπολίτευση λέγοντας πως "Δεν καταλαβαίνουν το 50άρικο τι αξία έχει για τους ανθρώπους. Γιατί αυτοί το αφήνουν tip στα ακριβά εστιατόρια που πηγαίνουν".

Για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και την ανεργία ανέφερε "Μειώσαμε την τρύπα σε ετήσια βάση κατά 1,2 δις ευρώ. Το σύστημα είναι πλέον πιο δίκαιο και για τους ελεύθερους επαγγελματίες καθώς το 87% πληρώνουν λιγότερα σε σχέση με πριν. Η ανεργία έπεσε κατά πολύ από το 24% στο 19%. Το τρίτο και πιο σημαντικό είναι ότι σταμάτησε το πάρτι της διαπλοκής. Τα πλεονάσματα φτιάχτηκαν έτσι, όχι με "ματωμένο" τρόπο που λέει η αντιπολίτευση. Με βάση την απόδοση της οικονομίας με ρεκόρ ξένων επενδύσεων και με απορροφητικότητα της οικονομίας καταφέραμε να σχεδιάζουμε με καλύτερους όρους το μέλλον".

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σεπόλια: Εμπρησμός σε ΑΤΜ και ζημιές σε σούπερ-μάρκετ (εικόνες)09:02ΗΠΑ - Ουκρανία: Εγκρίθηκε από το Κογκρέσο το πακέτο Μπάιντεν 08:49Ιράν: Απαγόρευσε ξανά στις γυναίκες την είσοδο σε γήπεδο ποδοσφαίρου08:35“The 2Night Show” – Βαλαβάνη: Δεν θέλω να κάνω τα ίδια “λάθη” με τη νέα μου σχέση08:22Αφρικανική σκόνη: Πότε υποχωρεί το φαινόμενο - Επιπτώσεις στην υγεία και οδηγίες προστασίας (εικόνες)08:09Δολοφονία Λυγγερίδη – Καπερνάρος: Περιμένω πιέσεις για να κλείσουν στόματα…07:55“The 2Night Show” – Χρήστος Άρχος: Τα παιδικά όνειρα, οι σπουδές ψυχολογίας και οι προβλέψεις της χρονιάς (βίντεο)07:42Rapid test δωρεάν την Τετάρτη σε 177 σημεία07:28Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”07:15ΗΠΑ: Συντριβή αεροσκάφους στην Αλάσκα07:01Εορτολόγιο - 23 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 06:48Γκιουλέρ για Στάινμαγερ: Ο άνθρωπος κόβει ντονέρ…06:34ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Μπλόκο της Αστυνομίας στη συγκέντρωση οπαδών06:21Καιρός - Τετάρτη: Σκόνη, λασποβροχές και άνεμοι έως 8 μποφόρ06:07Γενοκτονία Αρμενίων: η κτηνωδία που δεν παραδέχθηκε ποτέ η Τουρκία06:01Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός αθωώθηκε επειδή... “το σώμα του παράγει αλκοόλ”23:59Youth League - Ολυμπιακός: Η επιστροφή των πρωταθλητών, τα ρεκόρ και οι αλλαγές στον θεσμό (εικόνες)23:48Τροχαίο: Σκοτώθηκε οδηγός αυτοκινήτου που έπεσε σε φανάρι23:39Παρά-Κολύμβηση: “Χάλκινος” ο Λεργιός στην Μαδέιρα23:27Αττική: “Μπλακ άουτ” σε πολλές περιοχές στα νότια23:05
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο